τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιών καινοτομίες φέτος ενσωματωμένες πισίνες

Τρέχουσες τάσεις και καινοτομίες στο σχεδιασμό κατοικιών το 2013

Για να περιγράψει κανείς την τάση του νοικοκυριού θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όρους όπως πράσινο, μοντερνιστικό, τεχνολογικό και διασκεδαστικό.

Και πώς καταλαβαίνετε πραγματικά τη λέξη τάσεις; Έχει κάτι από το “κινείται” και “ρέει” σε αυτό, ή?

Πρόκειται λοιπόν για καινοτόμες, εκσυγχρονιστικές και πράσινες τεχνολογίες στην ανάπτυξη. Ενημερώνονται συνεχώς και γίνονται όλο και πιο πρακτικά και προσιτά στους κατασκευαστές. Αυτές οι τάσεις καθορίζουν όχι μόνο το σχεδιασμό των σύγχρονων αλλά και των μελλοντικών σπιτιών.

Μείωση – Πολυτελές Διαμέρισμα

Οι τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιού καινοτομούν αυτήν την πολυθρόνα ξύλινη καρέκλα τραπεζαρίας

Το μέλλον ανήκει σε μειωμένα, μικρά σπίτια. Οι μέρες της αφθονίας, της υπερβολής και της πολυτέλειας έχουν τελειώσει. Τα νεότερα σπίτια και τα σχέδιά τους είναι πολύ πιο εξορθολογισμένα σε σύγκριση με τα διαμερίσματα του παρελθόντος.

Η βιομηχανία επίπλων ακολουθεί επίσης αυτές τις τάσεις και παράγει απλούστερα, μειωμένα μοντέλα. Τα υπερμεγέθη, χνουδωτά χαλιά έχουν αντικατασταθεί από μοντέλα με μινιμαλιστική εμφάνιση και στυλ.

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι έχουν γίνει πολύ πιο αποτελεσματικοί στη χρήση του χώρου μέσα στο σπίτι.

Τα μεγάλα γραφεία στο σπίτι δεν είναι πλέον σε ζήτηση. “Γραφεία τσέπης” είναι ένα κοινό όνομα μεταξύ των σχεδιαστών για τις τελευταίες τάσεις στα σχέδια γραφείων σπιτιού. Αυτό ισχυρίζεται η NAHB (National Association of Home Builders). Αυτό το είδος μειωμένου σχεδιασμού σχετίζεται επίσης με την ισχυρότερη τάση πολλών γενεών που ζουν μέσα σε ένα διαμέρισμα.

Σε πολλές περιπτώσεις, το γραφείο στο σπίτι έχει διπλή λειτουργία – ως υπνοδωμάτιο. Υπάρχουν προσωρινά ενήλικα παιδιά ή μεγαλύτεροι γονείς που χρειάζονται φροντίδα.

Πράσινη διαβίωση – σχεδιασμός φιλικός προς το περιβάλλον

τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιών καινοτομίες φέτος κτίριο πρόσοψης

Ο όρος «τάση» είναι μάλλον λάθος για αυτό. Μάλλον, είναι μια κύρια κατεύθυνση. Το «πράσινο ζει» δεν είναι μόδα, αλλά από εδώ και στο εξής θα είναι η κύρια αρχή της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό είναι υπαρξιακής σημασίας. Για το λόγο αυτό θα δούμε αυξημένη αύξηση στη χρήση δομικών υλικών, ζωγραφικών έργων, παραθύρων, δαπέδων, επιφανειών, υδραυλικών και σωληνωτικών συστημάτων. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα και κόλλες.

Πολυτέλεια και αίγλη στο σπίτι

τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιού καινοτομίες καναπές μαξιλάρια ξύλο

Πολλά διαφορετικά είδη πολυτελείας προσφέρονται ως απάντηση στη μείωση του μεγέθους των οικογενειακών κατοικιών. Οι σάουνες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται σε οικογενειακά υπνοδωμάτια και χώρους πισίνας.

Οι αίθουσες πολυμέσων ήταν και πάλι στη μόδα για αρκετό καιρό και τώρα τα έχουν πολλά διαμερίσματα. Αυξάνονται οι επενδύσεις στην οικιακή ψυχαγωγία, και ιδιαίτερα στις εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας πολυμέσων. Οι άνθρωποι εξοικονομούν βγαίνοντας και πηγαίνοντας λιγότερο για διακοπές. Αυτό λέει η American Brokers Association.

Ο οργανισμός αναφέρει επίσης την αυξημένη χρήση των ανελκυστήρων. Αυτό είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό για σπίτια με πολλές γενιές. Εκεί οι ηλικιωμένοι θα γλιτώσουν από τον κόπο να ανέβουν σκάλες.

Η ζωή πολλών γενεών εντείνει επίσης εξαιρετικά τη θέληση για αλλαγές. Ένα παράδειγμα: Αφού μεγαλώσουν τα παιδιά, οι χώροι διαμονής και παιχνιδιού τους μετατρέπονται σε ξεχωριστές μικρές οικιστικές εγκαταστάσεις, όπου μια νέα οικογένεια μπορεί να ζήσει ανεξάρτητα. Αυτά συνήθως περιλαμβάνουν ξεχωριστά μπάνια και σαλόνια.

Μετακίνηση έξω

Οι τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιού καινοτομούν αυτό το κάθισμα μαξιλαριού στον τελευταίο όροφο

Πολύ περισσότεροι άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος των ημερών τους στο σπίτι. Πολλά από αυτά “επεκτείνονται” τώρα έξω. Οι λότζες, οι βεράντες, οι αυλές και τα μπαλκόνια αντιμετωπίζονται όλο και περισσότερο ως αναπόσπαστο μέρος του σπιτιού. Είναι εξωτερικοί χώροι για χαλάρωση, διασκεδαστικό να περνάτε χρόνο με την οικογένεια και τους επισκέπτες. Βλέπετε επίσης πολύ περισσότερες υπαίθριες κουζίνες για μαγείρεμα και φαγητό σε εξωτερικούς χώρους. Τις περισσότερες φορές έρχονται με ενσωματωμένες σχάρες, νεροχύτες, χώρους αποθήκευσης, εξοπλισμό ψύξης, επιφάνειες και βρύσες μπύρας.

 Ο σχεδιασμός των εξωτερικών χώρων μαγειρέματος βασίζεται στο εσωτερικό.

Οι συσκευές υψηλής ποιότητας, όπως οθόνες, έπιπλα εξωτερικού χώρου, τζάκια και πυροσβεστήρες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Εδώ χρησιμοποιούνται επίσης τηλεοπτικά και ηχοσυστήματα.

Σύμφωνα με τη γενική πράσινη τάση, η καλλιέργεια λαχανικών στους κήπους γίνεται επίσης όλο και πιο δημοφιλής.

Ανακαίνιση στον εξωτερικό χώρο

τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιών καινοτομίες φέτος υπαίθριος χώρος βεράντας

Η νεότερη προσθήκη στην τάση για υπαίθρια διαμονή είναι το ντους εκεί. Τα μπάνια που τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Μην ανησυχείς! Με καλό σχεδιασμό, το ντους έξω μπορεί να είναι εξίσου ιδιωτικό με αυτό στο εσωτερικό.

Πριν από πενήντα χρόνια ήταν απολύτως ασυνήθιστο για μια οικογένεια τριών υπνοδωματίων να έχει περισσότερα από ένα μπάνια. Τώρα αυτό είναι το πρότυπο. Το εξωτερικό μπάνιο σύντομα θα είναι εξίσου φυσιολογικό. Δεν θα αργήσει τώρα. Οι κήποι γίνονται όλο και λιγότερο ρουστίκ. Αντίθετα – εξελίσσονται σε φιλικές προς το περιβάλλον πολυτελείς εγκαταστάσεις.

Ο σχεδιασμός των διαμερισμάτων γίνεται όλο και πιο έξυπνος

τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιού καινοτομίες φέτος σχεδιασμός πέτρινων τοίχων

Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις γίνονται όλο και πιο προσιτές στον κοινό καταναλωτή. Η χρήση τους γίνεται όλο και περισσότερο ο κανόνας. Μια νέα γεννήτρια από τη General Electric, για παράδειγμα, μπορεί να εγκατασταθεί, ενεργοποιηθεί και παρακολουθείται από απόσταση χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο τηλέφωνο. Ο ιδιοκτήτης αποκτά εσωτερική ηρεμία.

Οι νεκροί και οι θερμοστάτες της οθόνης αφής μπορούν επίσης να ελέγχονται από απόσταση. Τα μοντέλα εξοικονόμησης ενέργειας χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο. Αυτό μειώνει το κόστος που σχετίζεται με τη χρήση τους και είναι πιο εύκολο να αντέξει οικονομικά. Προς το παρόν είναι ακόμα αρκετά ακριβά.

Οι κουζίνες και τα υπνοδωμάτια γίνονται όλο και πιο κομψά

τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιού καινοτομίες κουζίνα σιδηρόδρομος νησί

Ανεξάρτητα από το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι το διαμέρισμα, ο μοντέρνος και άνετος σχεδιασμός της κουζίνας και του μπάνιου παραμένει πολύ σημαντικός για τους περισσότερους ανθρώπους. Τις περισσότερες φορές, τα δωμάτια αναδιαμορφώνονται αντί να επεκτείνονται. Προς το παρόν, το στυλ μετάβασης μεταξύ μοντέρνου και παραδοσιακού σχεδιασμού είναι μέσα.

Η κουζίνα θεωρείται κοινωνικός χώρος. Δεν τρώτε μόνο εδώ, φιλοξενείτε επίσης εκδηλώσεις, τρώτε και κουβεντιάζετε εκεί. Σχεδιάζετε την κουζίνα για ομάδες και δημιουργείτε ακόμη και ένα είδος «σκηνής» για τον μάγειρα με αρκετούς θεατές. Υπάρχει επίσης ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για γκουρμέ κουζίνα. Αυτό οδηγεί σε περισσότερα αξεσουάρ, συσκευές και εγκαταστάσεις που καθιστούν δυνατή την προετοιμασία τους.

Εσυ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Σύντομα θα ανακαινίσετε την κουζίνα σας ή θα εγκαταστήσετε μια νέα σε εξωτερικούς χώρους; Οι τελευταίες τάσεις καλύπτουν επίσης τις ανάγκες σας. Εμπνευστείτε από τις παραπάνω ιδέες, προσαρμόστε και ανακατέψτε τις ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Εντυπωσιακό και άνετο σαλόνι – ενσωματωμένο τζάκι

τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιού λευκή επίπλωση ενσωματωμένα έπιπλα τζακιού

Φωτεινό και άνετο σαλόνι – αυτή τη στιγμή για φέτος

τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιού λευκό σαλόνι επίπλωσηΚομψό, θηλυκό υπνοδωμάτιο – κλινοσκεπάσματα με λουλουδάτες εκτυπώσειςτρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιού λευκό μαύρο κρεβάτι κρεβατοκάμαρας

Ασπρόμαυρο εσωτερικό στο σαλόνι  τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού σπιτιού λευκό μαύρο καινοτομία