Κουρτινόξυλα και κουρτίνες μαζί αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο

Οι κουρτίνες παρέχουν ιδιωτικότητα και προστασία από τον ήλιο και παρέχουν επίσης φυσική διακόσμηση παραθύρων. Ωστόσο, οι κουρτίνες αποτελούν ένα σύνολο μαζί με κουρτινόξυλα και πρέπει πάντα να σχεδιάζονται μαζί εκ των προτέρων. Αν λοιπόν επιλέξετε κουρτίνες για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο, μην ξεχνάτε ότι μπαίνουν μόνοι τους με τα σωστά κουρτινόξυλα! Χωρίς αυτό απλά δεν λειτουργεί!

κουρτινόξυλα σχεδιασμός καθρέφτης τραπεζαρίας μακριών κουρτινών

Με τις σωστές κουρτίνες μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε την επιθυμητή αίσθηση χώρου. Αλλά για να τοποθετηθούν σωστά οι κουρτίνες στο δωμάτιο, χρειάζεστε ένα επιπλέον στοιχείο. Μπορείτε να το ονομάσετε κουρτινόξυλα, κουρτινόξυλα ή έπιπλα στυλ, αλλά αυτά είναι πάντα απαραίτητα. Οι κουρτίνες επιλέγονται σύμφωνα με το αντίστοιχο δωμάτιο. Και οι κουρτινόξυλες επιλέγονται ανάλογα με τις κουρτίνες. Έχουμε βρει πολλές ιδέες για κουρτινόξυλα στο διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων επίσης δημιουργικές κουρτινόξυλες από την Interdeco. Όσοι έχουν επιλογή είναι επίσης κακομαθημένοι για επιλογή!

Πριν αποφασίσετε για το ένα ή το άλλο κουρτινόξυλο, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα για τα κουρτινόξυλα. Στην πρώτη θέση έρχεται ο σχεδιασμός των κουρτινών γιατί έχει μεγάλη σημασία. Όχι μόνο επειδή έχουν ένα συγκεκριμένο μερίδιο στη διακόσμηση του παραθύρου, αλλά και επειδή οι κουρτίνες πρέπει να εναρμονιστούν με τη ράβδο κουρτινών. Η ράβδος κουρτινών πρέπει να ταιριάζει καλά με τις κουρτίνες και ταυτόχρονα να εγγράφεται σε ολόκληρο το εσωτερικό. Ενιαία ή πολλαπλή, ανθεκτική ή πιο διακοσμητική, εξαρτάται από τις ίδιες τις κουρτίνες και, φυσικά, από το προσωπικό σας γούστο!

Η διάμετρος της ράβδου παίζει ουσιαστικό ρόλο στην επιλογή των κουρτινών. Εάν έχετε βαριές κουρτίνες, τότε χρειάζεστε απολύτως κουρτινόξυλα με μεγαλύτερη σταθερότητα. Και αν το κουρτινόξυλο πρέπει να είναι σταθερό, θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάμετρο σωλήνα.

Το υλικό της ράβδου κουρτινών είναι επίσης μια από τις πιο σημαντικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Και κυρίως σε ποιο βαθμό η ράβδος κουρτινών είναι ελαστική και σταθερή. Εξαρτάται από το ύφασμα κουρτίνας και το μήκος εάν η ράβδος κουρτινών πρέπει να έχει μεγάλη χωρητικότητα φορτίου ή όχι. Οι ελαφριές, πλωτές κουρτίνες δεν απαιτούν κουρτινόξυλο βαρέως τύπου. Ξύλο, ορείχαλκος, ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο, συνδυασμός ξύλου και μετάλλου … Υπάρχει μεγάλη ποικιλία υλικών για να διαλέξετε.

Γίνεται κυρίως διάκριση μεταξύ μονών και πολλαπλών κουρτινών. Το μονό βαρέλι Ράγες κουρτινών θεωρούνται τα στάνταρ, τα διπλά βαρέλια χρησιμοποιούνται όταν κάποιος θέλει να δώσει στις κουρτίνες μια πιο διακοσμητική λειτουργία. Ανάλογα με τον σκοπό, υπάρχει επίσης μια ποικιλία σχεδίων για τις ράγες κουρτινών. Οι κουρτινόξυλες, οι οποίες ρυθμίζονται σε μήκος, είναι μια ωραία εναλλακτική λύση για κάθε παράθυρο. Μερικές φορές θέλετε να κρεμάσετε μια κουρτίνα στη γωνία. Χάρη σε μια γωνιακή σύνδεση για το κουρτινόξυλο, αυτό συμβαίνει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι ίδιες οι ράβδοι κουρτινών εμφανίζονται ως διακοσμητικό στοιχείο στο δωμάτιο. Οπότε μπαίνει στο παιχνίδι και το τελικό κομμάτι.

Κάντε τη σωστή επιλογή όταν πρόκειται για κουρτινόξυλα και αφήστε τα επιλεγμένα υφάσματα να μπουν μόνα τους στο δωμάτιο. Έτσι, απλά δεν αρκεί να επιλέγουμε όμορφες κουρτίνες, αλλά και τις ταιριές ταινίες κουρτινών. Συντονίστε λοιπόν τις ιδέες σας για κουρτίνες και κουρτινόξυλα μεταξύ τους. Όλα λοιπόν λειτουργούν πολύ αρμονικά!