Αντηλιακό γυαλί – φρέσκες ιδέες για την αντηλιακή σας προστασία

Η εξωτερική σκίαση με τη μορφή τεντών και ρολών είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από τη θερμότητα. Υπάρχει επίσης γυαλί προστασίας από τον ήλιο και μεμβράνη προστασίας από τον ήλιο. Όσοι θέλουν κυρίως να προστατευτούν από το έντονο φως το μεσημέρι το καλοκαίρι ή απλά θέλουν πρακτικές οθόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούν ρολά. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι όταν αγοράζετε το Επιλέξτε ρολά για να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα έπιπλα.

Τέντες, περσίδες και βενετσιάνικες περσίδες

Με τέντες, περσίδες και εξωτερικές βενετσιάνικες περσίδες, μπορείτε να κάνετε καλή δράση ενάντια στη ζέστη το καλοκαίρι. Σε ορισμένες περιπτώσεις κατευθύνουν ακόμη και το φως της ημέρας προς τα μέσα. Συνδέονται έξω ή μεταξύ των υαλοπινάκων. Ο αυτόματος έλεγχος περιλαμβάνεται σε πολλά συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι η αντηλιακή προστασία δεν απευθύνεται μόνο στις ανάγκες των κατοίκων, αλλά προσαρμόζεται και στη θέση του ήλιου και τις καιρικές συνθήκες. Η εκ των υστέρων προσαρμογή είναι βασικά δυνατή. Ωστόσο, εάν θέλετε να χτίσετε ένα νέο κτίριο, είναι λογικό να σχεδιάσετε ένα σύστημα ηλιακής προστασίας υψηλής απόδοσης αμέσως, έτσι ώστε αυτό να ενσωματωθεί στην αρχιτεκτονική αντίληψη και να ταιριάζει αρμονικά στη συνολική εικόνα.

γυαλί ηλιοπροστασίας μεμβράνη αντηλιακής προστασίας 1

Θερμική προστασία με γυαλί αντηλιακής προστασίας

Όταν αντικαθιστάτε παράθυρα ή χτίζετε ένα νέο, αξίζει να το εγκαταστήσετε Γυαλί ηλιακού ελέγχου. Αυτό είναι εξοπλισμένο με ένα λεπτό γκοφρέ, μεταλλικό στρώμα που είναι ελάχιστα αισθητό και μπορεί να φανεί μόνο με προσεκτικότερο έλεγχο. Ως προς τη διαφάνεια και τη διαφάνεια, δύσκολα μπορούν να διακριθούν από το κανονικό θερμομονωτικό γυαλί. Η επίστρωση διασφαλίζει ότι οι ακτίνες του ήλιου φιλτράρονται έτσι ώστε έως και το 80 τοις εκατό της υπέρυθρης ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας να μην φτάνει καν στο εσωτερικό. Ενώ η θερμότητα φιλτράρεται, η επίπτωση του φωτός παραμένει σχεδόν η ίδια.

g-τιμή και τιμή Ug

Στην περίπτωση γυαλιών προστασίας από τον ήλιο, και τα δύο g-τιμή καθώς και η τιμή Ug είναι σημαντικές. Η τιμή g καθορίζει την ποσότητα ενέργειας που αφήνεται στο δωμάτιο από το ποτήρι. Τα γυαλιά ηλίου υψηλής ποιότητας έχουν τιμή από 0,20 έως 0,50. Αυτό σημαίνει ότι 20 έως 50 τοις εκατό της θερμότητας εισέρχεται στο σπίτι. Με κανονικό θερμομονωτικό γυαλί είναι 60 τοις εκατό.

Η τιμή Ug έχει να κάνει με την ενέργεια θέρμανσης. Όσο χαμηλότερη είναι η τιμή, τόσο λιγότερο χάνεται. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 0,5 και 1 watt ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με το αν πρόκειται για διπλά ή τριπλά τζάμια.

γυαλί ηλιοπροστασίας μεμβράνη αντηλιακής προστασίας 3

Μετασκευή με μεμβράνη προστασίας από τον ήλιο

Εάν δεν έχετε γυαλιά αντηλιακής προστασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεμβράνη αντηλιακής προστασίας, η οποία μπορεί να στερεωθεί τόσο έξω όσο και μέσα. Εάν τα φύλλα είναι προσαρτημένα έξω, προστατεύουν καλύτερα από τη θερμότητα, αλλά πρέπει να αντικαθίστανται συχνότερα από τα εσωτερικά φύλλα. Για στερέωση, ψεκάστε τόσο το τζάμι όσο και το πίσω μέρος της μεμβράνης με απορρυπαντικό διαλυμένο σε νερό. Η προσάρτηση μπορεί να είναι δύσκολη. Εάν δεν είστε σίγουροι, είναι καλύτερο να ζητήσετε συμβουλές από έναν ειδικό.

γυαλί ηλιοπροστασίας μεμβράνη αντηλιακής προστασίας 3

Οι μεμβράνες προστασίας από τον ήλιο είναι ένας φθηνός τρόπος για να προστατέψετε το σπίτι σας από υπερθέρμανση το καλοκαίρι. Αλλά δεδομένου ότι μειώνουν σημαντικά την επίπτωση του φωτός, δεν είναι ιδανικά το χειμώνα. Οι κάτοικοι όχι μόνο νιώθουν αυτό το σούρουπο, αλλά και όταν ο ουρανός είναι θολό, και πρέπει να χρησιμοποιούν πιο συχνά τεχνητό φως. Όχι μόνο το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το κόστος θέρμανσης αυξάνονται, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ακτίνων του ήλιου αποκλείονται. Το ίδιο πρόβλημα ισχύει και για το γυαλί ηλιακού ελέγχου.

γυαλί ηλιοπροστασίας μεμβράνη αντηλιακής προστασίας 2

Ρυθμιζόμενο γυαλί προστασίας από τον ήλιο

Η λύση στα χειμερινά προβλήματα μπορεί να βρεθεί στο γυαλί προστασίας από τον ήλιο, το οποίο έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα συμβατικά γυαλιά προστασίας από τον ήλιο και τα φιλμ προστασίας από τον ήλιο:

– Ευχάριστο κλίμα δωματίου όλο το χρόνο – μπορεί να χρησιμοποιηθεί χειμωνιάτικος ήλιος – σχεδόν καθόλου σκοτεινιάζει το χειμώνα

γυαλί ηλιοπροστασίας μεμβράνη αντηλιακής προστασίας 8

Χάρη στη μεταβλητή τιμή g, η ηλιακή ενέργεια που θερμαίνει το δωμάτιο μπορεί να κλειδωθεί το καλοκαίρι, ενώ στην κρύα εποχή μπορεί να εισέλθει ανεμπόδιστα στο διαμέρισμα στο χαμηλότερο επίπεδο.

Για πολλούς Γερμανούς, η προστασία από τον ήλιο είναι σημαντική όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και έξω. Μάθετε εδώ πώς να προστατεύσετε με τον καλύτερο τρόπο τη βεράντα σας από τον ήλιο.

γυαλί ηλιοπροστασίας μεμβράνη αντηλιακής προστασίας 6 γυαλί ηλιοπροστασίας μεμβράνη αντηλιακής προστασίας 5 γυαλί ηλιοπροστασίας μεμβράνη αντηλιακής προστασίας 6