Παρόλο που το αλάβαστρο θυμίζει περισσότερο την αρχαιότητα, το λευκό μεγαλείο είναι σίγουρα ένα υλικό It και ήταν μοντέρνο εδώ και αρκετό καιρό στην επίπλωση και τη διακόσμηση. Στο παρελθόν, διακοσμήσεις ναών, εμβληματικά αγάλματα και σαρκοφάγοι κατασκευάζονταν από αυτό, σήμερα κομψά αξεσουάρ σπιτιού όπως λαμπτήρες και εκλεπτυσμένα καλύμματα τοίχου από αλάβαστρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Το όμορφο υλικό θεωρείται από πολλούς ως μια φθηνότερη εναλλακτική λύση στο μάρμαρο, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να δουλέψεις. Μοιάζει και αισθάνεται σαν πέτρα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Τι ακριβώς είναι το αλάβαστρο και τι ιδιότητες έχει, θα μάθετε παρακάτω. Θα έχετε επίσης άφθονη έμπνευση για το πώς μπορείτε να δώσετε στο σπίτι σας μια μοντέρνα και μοναδική πινελιά με το πανάρχαιο υλικό.

Τα διαχωριστικά δωματίων του Αλαβάστρου είναι όλα της μόδας στο εσωτερικό σχέδιο

ιδέες διαίρεσης δωματίου από αλάβαστρο

Τι είναι αλάβαστρο?

Όσον αφορά την οπτική, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι το αλάβαστρο είναι βράχος. Αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα μια παραλλαγή γύψου του Παρισιού. Με άλλα λόγια, το αλάβαστρο είναι θειικό ασβέστιο και έχει αρκετά διάχυτη δομή. Ο λεπτός κόκκος του θυμίζει μάρμαρο και το λεπτό, λευκό χρώμα του μοιάζει με το γυαλί γάλακτος.

Το υλικό σχηματίστηκε μετά την εξάτμιση από θάλασσες και λίμνες κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και θάβεται κάτω από την επιφάνεια της γης. Λαμβάνεται με ανασκαφή σε τέτοια μέρη και συνήθως λαμβάνεται με τη μορφή μεγάλων αυγών. Τα μεγαλύτερα αποθέματα αλάβαστου βρίσκονται στην Τοσκάνη, πιο συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από τη Volterra. Άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Αίγυπτος και η Ελλάδα έχουν επίσης περιοχές όπου ανασκάπτονται αυγά από αλάβαστρο και το υλικό εξάγεται.

Το Alabaster είναι το νέο μάρμαρο

τι είναι αλάβαστρο

Το λευκό ίζημα δεν είναι γνωστό μόνο ως δομικό και διακοσμητικό υλικό. Στην πραγματικότητα έχει επίσης ευεργετική, θεραπευτική δράση. Ακόμη και στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι γνώριζαν ότι το αλάβαστρο έχει εναρμονιστική και ηρεμιστική δράση. Μπορείτε να το νιώσετε απλά κοιτάζοντάς το ή αγγίζοντας την επιφάνειά του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγάλματα, διακοσμητικά στοιχεία και αξεσουάρ διαβίωσης από αλάβαστρο, διανεμημένα σε διαφορετικά δωμάτια, εξασφαλίζουν περισσότερη αρμονία και ισορροπία στο σπίτι σας.

Σαν να φτιάχτηκε για φως

Το λεπτό υλικό δεν είναι μόνο ευγενές, είναι επίσης πολύ εύκολο να εργαστείτε επειδή είναι αρκετά πορώδες. Το Alabaster επίσης δεν είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και επομένως είναι κατάλληλο μόνο για εσωτερική διακόσμηση. Συγκεκριμένα, τα λεπτά στρώματα του αξιοσημείωτου γύψου είναι από τα αγαπημένα πολλών σχεδιαστών, επειδή όχι μόνο φαίνονται εξαιρετικά, αλλά επιτρέπουν στο φως να ρέει μέσα από αυτά. Δεν είναι για τίποτα που γίνονται κομψά τραπέζια και κρεμαστά φώτα με αυτό, που εντυπωσιάζουν με μια διαχρονική εμφάνιση. Οι λαμπτήρες φαίνονται ιδιαίτερα διαχρονικοί και ακόμη και φουτουριστικοί όταν τα αλαβάστρινα πόδια τους είναι σε ίσια, γεωμετρικά σχήματα. Ανάλογα με την επίπλωση του σπιτιού και τις προσωπικές προτιμήσεις, μπορείτε στη συνέχεια να βρείτε το σωστό σχέδιο λαμπτήρων για εσάς.

Μινιμαλιστικός και όμως πολύ ευγενής, ένας τέτοιος λαμπτήρας φέρνει επιπλέον πολυτέλεια στο υπνοδωμάτιο

κρεβατοκάμαρα λαμπτήρας αλαβάστρου

Το όμορφο υλικό αποπνέει επίσης τη μυστικιστική του αύρα ως σφαίρα

αλαβάστρινα κρεμαστά φώτα ιδέες για το σπίτι

Το μπάνιο γίνεται ένα μαγικό όνειρο

σχεδιασμός τοίχου μπάνιου αλάβαστρο

Ευγενείς επιφάνειες και αξεσουάρ σπιτιού

Το μοντέρνο υλικό δεν φαίνεται μόνο υπέροχο στους λαμπτήρες, αλλά κόβει επίσης μια εξαιρετική φιγούρα ως μινιμαλιστικά σουβέρ, φανάρια ή καπάκια. Το Alabaster είναι διαπερατό και επομένως εύκολο στη βαφή. Υπάρχουν επίσης διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές του στις φυσικές εμφανίσεις, όπως ροζ, κίτρινο, κρεμ και ακόμη και ανοιχτό καφέ. Ωστόσο, η λευκή έκδοση παραμένει η κλασική και μαγεύει με τον λεπτό κόκκο της.

Διαχρονική πολυτέλεια κατασκευασμένη από αλάβαστρο

κομψά αλαβάστρια σουβέρ

Ρομαντισμός με μινιμαλιστικό τρόπο

αλάβαστρο φανάρι κομψά αξεσουάρ σπιτιού

Πολυτέλεια με ιδιαίτερη πινελιά

πολυτελείς ιδέες επίπλωσης αλάβαστρο χρυσό

Εάν δεν έχετε απολαύσει ποτέ αυτό το αξιόλογο υλικό, θα ήταν καιρός να πείσετε τον εαυτό σας για την κομψότητα και την ευεργετική του δύναμη. Βρείτε το κατάλληλο αξεσουάρ από αλάβαστρο για το σπίτι σας και απολαύστε μοντέρνο σχεδιασμό με επίγευση αντίκα και μια πρέζα ρουστίκ μυστικισμό!

Το αρχαίο συναντά το σύγχρονο

όμορφη αλαβάστρινα ιδέες ζωντανή βάση λαμπτήρων

Το Alabaster είναι επίσης τέλειο ως χρώμα τάσης

εσωτερική τάση διαβίωσης νησιού κουζίνας από αλάβαστρο     αλαβάστρινο χρώμα τοίχου sherwin williams

αλαβάστρινα χρώματα τοίχου ζωντανή τάση

Για πραγματικούς λάτρεις του σχεδιασμού με αδυναμία στο κλασικό ρομαντισμό 

αλάβαστρο σπίτι έμπνευση vintage ταλέντο

βάση λαμπτήρα αλάβαστρου κομψές ιδέες επίπλωσης   κομψό επιτραπέζιο φωτιστικό από αλάβαστρο

Ελαφρότητα και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο

ιδέα επίπλωσης λαμπτήρα βάσης αλάβαστρο    επιτραπέζια φωτιστικά τάση αλάβαστρο διαβίωσης

Το υλικό είναι επίσης αδιαμφισβήτητο στη διακοσμητική του παραλλαγή

ζωντανή τάση αλάβαστρο φωτισμού

Μαλακός κόκκος και ευχάριστη αίσθηση σε ένα

πολυτελές δάπεδο αλάβαστρο