κομψά έπιπλα σαλονιού μαύροι τοίχοι πίνακες κόκκινοι καναπέδες

Πώς να τακτοποιήσετε τα έπιπλα στο σαλόνι

Επωφεληθείτε από τις επόμενες συμβουλές ειδικών και δημιουργήστε μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα με προσεκτική επιλογή των επίπλων σας.

Το σαλόνι μπορεί επίσης να σχεδιαστεί ως κοινωνική καλύβα. Εκεί πραγματοποιούνται βραδιές οικογενειακών παιχνιδιών, καθώς και ανάγνωση βιβλίων.

Αξίζει επομένως να επενδύσετε πολλή προσπάθεια στη σωστή τοποθέτηση των επίπλων, έτσι ώστε το δωμάτιο να αισθάνεται πραγματικά φιλόξενο στο τέλος. Ανεξάρτητα από το πόσο ελκυστικό είναι ένα σαλόνι, μπορείτε να νιώσετε άβολα εκεί. Ξέρεις το συναίσθημα: νιώθεις σαν να είσαι «κολλημένος» στους τοίχους από μια μαγική δύναμη?

 κομψά έπιπλα σαλονιού

κομψά έπιπλα σαλονιού δερμάτινη πολυθρόνα πλάτη καφέ τραπεζάκι καφέ

Μάλλον, πρέπει να φέρετε τα καθίσματα κοντά μεταξύ τους, έτσι ώστε όλοι να είναι κοντά ο ένας στον άλλο και όλοι να μπορούν να συνομιλούν άνετα.

Πού πρέπει να τοποθετηθεί αυτή η ομάδα καθισμάτων; Αυτό σχετίζεται με την εστίαση που έχετε καθορίσει. Σε ορισμένα δωμάτια αυτός ο χώρος είναι αρχιτεκτονικός, όπως το τζάκι και μια ομάδα παραθύρων, και σε άλλα είναι η τηλεόραση.

Μόλις τοποθετήσετε αυτά τα κομμάτια στη θέση τους, χρησιμοποιήστε τα ως οδηγό για τα υπόλοιπα έπιπλα.

Χαλαρότητα και άνεση στο σαλόνι – ουρανό μπλε τόνους

καλαίσθητοι καναπέδες έπιπλα σαλονιού λευκά έπιπλα ενσωματωμένο τζάκι

ευκαμψία

Εσείς και η προσέγγισή σας στο κέντρο βάρους του δωματίου σας καθορίζουν τον τρόπο διανομής των επίπλων στο σαλόνι σας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έναν καναπέ και μια καρέκλα ή δύο που μπορείτε να μετακινηθείτε αν θέλετε. Αν δοκιμάσετε διαφορετικούς τρόπους να το τακτοποιήσετε, αφήστε αρκετό χώρο στις γωνίες του δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες μπορούν να γλιστρήσουν λίγο οι ίδιοι για να τοποθετηθούν τέλεια σύμφωνα με τις δικές τους διαστάσεις.

Αρθρωτές, γεωμετρικές γραμμές και σχήματα – ράφια τοίχου

κομψά έπιπλα σαλονιού ενσωματωμένα κρεμαστά φωτιστικά μπάλα λευκά ράφια

Ευθεία

Τα βασικά και λειτουργικά έπιπλα πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι από το κομμάτι ψαρέματος. Και πάλι, θα πρέπει να καθορίσετε την κατεύθυνση των υπολοίπων καθισμάτων. Έτσι όλοι θα είχαν εξίσου καλή θέα στην τηλεόραση ή στο τζάκι. Κατά την οργάνωση μιας συνομιλίας, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κύκλο συνομιλίας προσθέτοντας μερικά πουφ ή πουφ. Αυτά πρέπει να βλέπουν στον καναπέ.

Λευκή πολυθρόνα από δέρμα

Κομψά έπιπλα σαλονιού ξαπλωμένα σε λευκό τοίχο με χαλί πλαισίου καθρέφτη

Συνεχής

Έχετε δωμάτιο με πολλαπλές εισόδους; Σχεδιάστε μια φανταστική γραμμή ανάμεσα στα διαφορετικά ανοίγματα, πηγαίνοντας από το ένα άκρο στο άλλο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε μια ευθεία γραμμή μεταξύ των διαφορετικών επίπλων.

Ο δυναμικός σχεδιασμός διατηρεί την εστίαση στο μυαλό, αλλά δίνει επίσης στους ανθρώπους έναν προσανατολισμό στο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποκλείσετε τις γωνίες του δωματίου και να αποθηκεύσετε πολλά αντικείμενα εκεί. Εκεί μπορείτε να έχετε παιδικά παιχνίδια σε κοντινή απόσταση και να τα κρύψετε ταυτόχρονα από την όψη.

Μπεζ συνδυασμός χρωμάτων στο σαλόνι

κομψά έπιπλα σαλονιού κομψά lounger μπεζ δερμάτινα χαλιά μαλακά

Στη γωνία

Ο καναπές τμημάτων αντιπροσωπεύει το κύριο κάθισμα στο δωμάτιό σας; Μπορεί να θέλετε να το μετακινήσετε στον τοίχο για να αφήσετε περισσότερο χώρο. Αλλά αυτό θα συμβάλει σε ένα κλειστοφοβικό συναίσθημα για τους ανθρώπους που κάθονται στις πιο μακρινές γωνίες.

Τραβήξτε το μακριά από τον τοίχο, έτσι ώστε ο αέρας και το φως να μπορούν να έρθουν γύρω του. Τοποθετήστε μια λάμπα φωτισμού και κομοδίνο πίσω από αυτήν και προσθέστε περισσότερα καθίσματα για να δημιουργήσετε ένα σχήμα L.

Κλασική επίπλωση – πολυτελή έπιπλα

κομψά έπιπλα σαλονιού κομψός πολυθρόνας καναπές δερμάτινο βελούδο

Η κλασική συμμετρία

Η τοποθέτηση των ματιών στα μάτια είναι μια κλασική επιλογή. Έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε έναν καναπέ ή έναν καναπέ και δύο καρέκλες το ένα δίπλα στο άλλο. Η εστίαση θα ήταν τότε στο ένα άκρο. Μια τέτοια τοποθέτηση των καρεκλών διευκολύνει τη συζήτηση και κανείς δεν έχει άμεση θέα στο σημείο περιστροφής του δωματίου.

Αυτό είναι σημαντικό όταν δραστηριότητες όπως η ανάγνωση, η εργασία σε υπολογιστή και η ακρόαση μουσικής θεωρούνται εξίσου σημαντικές με την παρακολούθηση τηλεόρασης.

Τώρα έχετε κατά νου τον κλασικό σχεδιασμό πλαισίου του καθιστικού. Πώς θα συμπεριλάβατε τις προσωπικές σας ανάγκες σε αυτό το πλαίσιο?

 Μινιμαλιστικό σαλόνι – ξύλινα έπιπλακομψά έπιπλα καθιστικού ενσωματωμένα ράφια οθόνη χαλί φωτιστικού δαπέδου  Φωτεινά κίτρινα υφή επίπλων κομψά έπιπλα σαλόνι κίτρινες πολυθρόνες καναπέδες μαξιλάρια πίνακες από τούβλο τοίχο πέτρες

Λαμπερά μοντέρνα έπιπλα σε κίτρινο χρώμα

κομψά έπιπλα σαλονιού κίτρινες καρέκλες τραπεζάκια καφέ χρώματα τοίχου λαμπτήρες τατουάζ     Ελκυστικός σχεδιασμός τοίχων – ζεστές αποχρώσεις καλαίσθητο έπιπλο καθιστικού καναπές δερμάτινη επένδυση κόκκινη διακόσμηση τοίχου πολυθρόνας