ελαστική μαλακή καναπέ γκρι χρώμα ταπετσαρία υφή

Ελαστικός μαλακός καναπές – Ploum by Ronan and Erwan Bouroullec for Ligne Roset

Κολωνία 2011: Η γαλλική μάρκα σχεδιασμού Ligne Roset έχει έναν σπογγώδη καναπέ του σχεδιαστή Ronan & Ο Erwan Bouroullec παρουσιάστηκε στην imm κολόνια στη Γερμανία.

Το Ploum καλύπτεται μόνο με δύο κομμάτια ελαστικού υφάσματος και περιγράφεται από τους αδελφούς ως “σαν ένα ώριμο, λαχταριστό φρούτο”.

Ο καναπές διατίθεται σε εκδόσεις τριών και τεσσάρων θέσεων.

Οι δύο σχεδιαστές – ελαστικός μαλακός καναπές

ελαστικός μαλακός καναπές γκρι σχεδιαστής χρώματος

«Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε έναν πολύ άνετο μοντέρνο καναπέ. Το Ploum είναι ένα γιγάντιο σχήμα στο οποίο ολόκληρο το σώμα στηρίζεται σε μια μαλακή, φιλόξενη επιφάνεια. Το κάθισμά του είναι σχετικά μικρό και φαίνεται βιολογικό. Usingσως η χρήση ενός ελαστικού υφάσματος να μοιάζει με έναν συμβολικό παράλληλο με έναν σύγχρονο τρόπο ζωής όπου η ευελιξία και η άνεση μας φαίνονται απαραίτητα. Το παρουσιάσαμε σαν ένα ώριμο, λαχταριστό φρούτο ».

Αυτή ήταν η πρόθεση του Ronan και του Erwan Bouroullec, οι οποίοι ήθελαν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε εκείνες τις ιδιαίτερες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας που θέλαμε να χαλαρώσουμε και ίσως απλά να συνομιλήσουμε με τα άλλα μέλη της οικογένειας. Είναι επομένως σημαντικό να εξασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο άνεσης με αυτή τη γιόγκα, καθώς το σώμα μπορεί να χαλαρώσει καλά σε κάθε στάση, από το καθιστό μέχρι το ξαπλωμένο.

Οι καναπέδες Ploum είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς έρευνας για την άνεση. Η κοινή χρήση ενός συγκεκριμένου συνδυασμού δύο υλικών είναι επίσης ενδιαφέρουσα εδώ: ένα ελαστικό υλικό κάλυψης και ένας εξαιρετικά μαλακός αφρός. Ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών, όταν συνδυάζεται με την πραγματική τρισδιάστατη γενναιοδωρία των καναπέδων Ploum, προσφέρει ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης. Προσφέρουν στο σώμα μια σειρά από πιθανές στάσεις για να υποθέσουμε.

Γκρι, μονόχρωμο χρώμα – σχήμα σφουγγαριού

ελαστικό μαλακό καναπέ γκρι χρώμα υφή

Ο Ronan και ο Erwan Bouroullec, και οι δύο γεννημένοι στο Quimper, σπούδασαν στην Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs, στο Παρίσι και στην Ecole nationale supérieure d’arts de Cergy-Pontoise. Ο Ronan (γεννήθηκε το 1971) και ο Erwan (γεννήθηκε το 1976) ήρθαν μαζί το 1999 για να πραγματοποιήσουν τη δουλειά τους στο πλαίσιο ενός διαρκούς διαλόγου και κοινής προϋπόθεσης για μεγαλύτερη ακρίβεια και λεπτότητα.

Σήμερα τα έργα της είναι των Vitra, Magis, Alessi, Established & Sons, Axor Hansgrohe, Kartell, Kvadrat, Cappellini, Camper, la Galerie kreo και Ligne Roset (υπαίθρια πτυσσόμενη καρέκλα -2001, facett seat -2005, διανομή σύννεφων διακοσμητικών μονάδων στο Kvadrat -2009). Τα έργα σας μπορούν να βρεθούν σε συλλογές ιδρυμάτων όπως το Musée national d’Art moderne, το Centre Georges Pompidou, το Musée des Arts Décoratifs, το Παρίσι, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, τη Νέα Υόρκη, το Chicago Art Institute, το Design Museum London , ή ακόμα και το Μουσείο Boijmans van Beuningen, Ρότερνταμ. Το φθινόπωρο του 2011 το Center Pompidou Metz θα ανεβάσει την πρώτη μεγάλη αναδρομή στο έργο των Ronan και Erwan Bouroullec στη Γαλλία.

Ο Ronan και ο Erwan Bouroullec προσπαθούν να φτιάξουν αντικείμενα μοναδικά, κομψά και αισθησιακά σε σχήμα και βιώσιμα και προσαρμόσιμα από άποψη λειτουργίας. Φαίνεται ότι προτιμούν ορισμένα θέματα: έννοιες όπως τα στοιχεία για να μπορούν να συνδυάζουν πολλαπλές χρήσεις (συλλογή μπάνιου Axor Bouroullec 2010) και ημι κλειστούς χώρους που (επανα) ορίζουν την έννοια του χώρου (Lit Clos Bett, 2000; la Cabane, 2001; πολυθρόνα Alcôve, 2007; υφασμάτινα πλακάκια North Tiles and Clouds), είναι όλα μέρος της επιθυμίας της να διατηρήσει την οικειότητα μέσω της δομής του χώρου.

Κόκκινος ελαστικός καναπές για τέσσερα άτομα

ελαστικό μαλακό καναπέ υφή κόκκινο χρώμα

Πράγματι, το καπιτονέ ύφασμα που χρησιμοποιείται, το οποίο στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ένα παχύ στρώμα από πολυεστέρα που είναι στριμωγμένο ανάμεσα σε δύο στρώματα που υφαίνονται το ένα πάνω στο άλλο και συγκρατείται από τα σημεία των ραφών, προσφέρει μια ζεστή και ζεστή οπτική όψη και απαλή αίσθηση. Επιπλέον, η ελαστικότητά του επιτρέπει τη συνεχή καμπύλη των καθισμάτων, τις ψηλές πλάτες και τους βραχίονες να καλύπτονται σε ένα μόνο κομμάτι ύφασμα: μια ρυθμική επανάληψη των σημείων, που επιτρέπει στη ραφή να διατηρεί τη θέση της.

Ο υπερ -εύκαμπτος αφρός πολυουρεθάνης χρησιμοποιεί για το στρώμα άνεσης που καλύπτει ολόκληρη τη δομή των συμμάχων του καθίσματος μεγάλη ικανότητα να χάσει το σχήμα του για να υποστηρίξει τέλεια το σώμα σε όλες τις θέσεις με διαρκή ικανότητα, επαναφέρει γρήγορα το αρχικό του σχήμα και εγγυάται έτσι η μακροζωία του Ploum.

Το κορεσμένο κόκκινο δείχνει χαρακτήρα και στυλ

ελαστικός μαλακός καναπές γκρι χρώμα τέσσερα άτομα κόκκινο

Το κάθισμα του μεγάλου καναπέ, που μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 άτομα, έχει ελαφρώς κλειστή γωνία. Αυτό προσκαλεί τους ανθρώπους να πλησιάσουν μεταξύ τους, πράγμα που με τη σειρά του διευκολύνει τη συζήτηση μεταξύ των ενοίκων του καναπέ. Πράγματι, οι γενναιόδωρες διαστάσεις των καναπέδων Ploum και το ανοιχτό, ελκυστικό σχήμα τους έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να φιλοξενήσουν μια ποικιλία θέσεων, από το καθιστό έως το ξαπλωμένο ή ακόμα και το να ξαπλώνετε εντελώς.

Η μεγάλη ευελιξία της επαφής σε συνδυασμό με ένα ελεύθερα σχηματισμένο σχήμα μετατρέπει το Ploum σε μια πραγματική φωλιά: στην πραγματικότητα, όλες οι θέσεις είναι δυνατές εδώ, τόσο η πλάτη όσο και το κεφάλι απολαμβάνουν την ίδια απαλή επαφή, ανεξάρτητα από το μέρος του καθίσματος, ακόμη και τα χέρια ακόμη και.

Κατασκευή: χαλύβδινος σωλήνας, σύρμα και πλέγμα. Καλυμμένη βάση

Άνεση: αναπόσπαστο κάθισμα σε πολυουρεθάνη αφρού Bultex υψηλής αντοχής 48 kg / m3 – 3,6 kPa και ενσωματωμένο πίσω σε αφρό Bultex 26 kg / m3 – 1,4 kPa με στρώση άνεσης σε υπερ -εύκαμπτο αφρό πολυουρεθάνης 30 kg / m3- – 1, 8 kPa. Η άνεση ενισχύεται από τον τύπο του υφάσματος διάθεσης: μια διπλή στρώση καπιτονέ τεντωμένη ύφανση, που συγκρατείται από τα σημεία των ραφών.

Παρουσίαση: Εξώφυλλο κατασκευασμένο από ύφασμα με γενναιόδωρη επένδυση από πολυεστέρα καπιτονέ και ραμμένες ραφές με τελείες. Τα καλύμματα μπορούν να αφαιρεθούν από έναν ταπετσαρία.

Ο ελαστικός καναπές καλυμμένος με λευκό χρώμα

ελαστικός μαλακός καναπές γκρι χρώμα υφή λευκό