Τα έπιπλα Sheesham είναι πραγματικά εξωτικά νεοφερμένα όταν πρόκειται για κομψές ιδέες επίπλωσης και πρώτης τάξεως εσωτερική διακόσμηση. Το υψηλής ποιότητας τροπικό ξύλο όχι μόνο φαίνεται εντυπωσιακό και ευγενές, αλλά έχει επίσης πολλές πλεονεκτικές ιδιότητες που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τη βιομηχανία επίπλων. Μείνετε μαζί μας και στις επόμενες γραμμές θα μάθετε περισσότερα για το πολύτιμο ξύλο του sheesham και τις ευέλικτες χρήσεις του, καθώς και τη σωστή φροντίδα των ευγενών επίπλων από sheesham.

Τα έπιπλα Sheesham παρέχουν βέλτιστη άνεση στους τέσσερις τοίχους σας

έπιπλα sheesham βαμμένα από μασίφ ξύλο Whitney τραπεζαρία

Τα πιο σημαντικά γεγονότα για το sheesham

Εκτός από τικ, βελανιδιά, κεράσι και κέδρο, το ξύλο sheesham είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή πολύτιμα ξύλα, τα οποία χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα στη βιομηχανία επίπλων. Το δέντρο Sheesham (Dalbergia sissoo), που ονομάζεται επίσης shisha, thila, ινδικό τριαντάφυλλο ή ανατολικο-ινδικό τριαντάφυλλο, είναι ένα αξιοσημείωτο, ταχέως αναπτυσσόμενο δέντρο που ανήκει στην ομάδα του τριανταφυλλιάς. Ως πολιτεία και εθνόσημο της ινδικής πολιτείας Πουντζάμπ και της ομώνυμης πακιστανικής επαρχίας, το δέντρο ήταν πάντα ένα από τα πιο διάσημα δέντρα στην περιοχή. Σήμερα το δέντρο sheesham καλλιεργείται κυρίως σε μεγάλες φυτείες και επίσης ως χρήσιμος πάροχος σκιάς στις πόλεις και στις φυτείες τσαγιού.

Το ξύλο Sheesham είναι ένα ευγενές, υψηλής ποιότητας τροπικό ξύλο που είναι ιδανικό για ξυλουργικές εργασίες, παραγωγή καπλαμά ή ως ξύλο παρκέ. Αλλά ο sheesham προτιμάται επίσης στην κατασκευή σκαφών και στην κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων, όπως το σιτάρ. Δεν είναι περίεργο που το ξύλο sheesham είναι τόσο ευέλικτο, επειδή το πολύτιμο υλικό δεν είναι μόνο σταθερό και στιβαρό, αλλά και εύκολο στη φροντίδα και ανθεκτικό.

Κάθε κομμάτι έπιπλα από ξύλο sheesham είναι μοναδικό

νις τοίχο ράφι έπιπλα sheesham λεκιασμένα

Επιπλέον, το κατά τα άλλα σκληρό ξύλο έχει μεσαία λεπτή υφή και περιποιείται τις αισθήσεις με ευχάριστη μυρωδιά. Ο εντυπωσιακός, συνοπτικός κόκκος του δημιουργεί μια αδιαμφισβήτητη διακοσμητική εμφάνιση. Τα χρώματα ποικίλουν από χρυσό και καστανό καστανό έως μοβ και πρασινωπό έως σοκολατένιο. Και οι σκοτεινές φλέβες του ξύλου είναι συχνά σχεδόν μαύρες.

Sheesham ξύλο – ένα εύκολο στη φροντίδα, ευγενές υλικό για τα έπιπλά σας

έπιπλα sheesham ντουλάπι με βαφή τοίχου

Επιπλέον συμβουλές για τη φροντίδα των επίπλων Sheesham σας

  • Τα έπιπλα sheesham δεν πρέπει να εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως. Διαφορετικά, αυτά μπορούν να σκουρύνουν άνισα. Επομένως, χρησιμοποιείτε πάντα περσίδες ή τέντες σε άμεσο ηλιακό φως, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τα έπιπλά σας σε τέλεια κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Όποτε είναι δυνατόν, διατηρήστε σταθερή τη θερμοκρασία και την υγρασία του δωματίου, έτσι ώστε το ξύλο sheesham να μην διαστέλλεται ή να συστέλλεται. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε την εμφάνιση αντιαισθητικών ρωγμών στην επιφάνεια του ξύλου ταυτόχρονα.
  • Επιπλέον, φροντίστε να μην σκουπίσετε τα έπιπλα sheesham με βρεγμένα πανιά. Η υπερβολική υγρασία είναι κακή για τα πολύτιμα, εξωτικά σας έπιπλα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι η θερμοκρασία δωματίου περίπου 20 μοίρες και η υγρασία περίπου 50 έως 60% θα ήταν η βέλτιστη.
  • Συνιστάται εξαιρετικά ο τακτικός καθαρισμός. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε είτε με νερό είτε με λίγο ουδέτερο σαπούνι χωρίς χημικά και ένα πανί χωρίς χνούδι. Το γάλα καθαρισμού και τα επιθετικά καθαριστικά οικιακής χρήσης είναι ένα απόλυτο ταμπού εδώ!
  • Γυαλίστε τα έπιπλα sheesham σας όχι περισσότερο από 2-3 φορές το χρόνο. Το κερί μέλισσας ή το λάδι σκληρού ξύλου είναι τα καλύτερα για αυτό. Όταν καθαρίζετε και γυαλίζετε, βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε πάντα προς την κατεύθυνση του κόκκου.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα σουβέρ και τραπεζομάντιλα για να αποφύγετε τους υγρούς λεκέδες ή τη μόλυνση από τα υπολείμματα φαγητού.

Φροντίστε σωστά τα έπιπλα Sheesham και απολαύστε τα περισσότερο!

έπιπλα sheesham nils τραπεζάκι του καφέ λερωμένα

συμπέρασμα

Με την αγορά επίπλων υψηλής ποιότητας από ξύλο sheesham, επιλέγετε διαχρονικά, ευγενή κομμάτια που παραμένουν απλά μοναδικά. Η μοναδικότητά τους εγγυάται το γεγονός ότι ο έντονος κόκκος και η ποικιλία χρωμάτων αυτού του τροπικού ξύλου κάνουν κάθε ξεχωριστό έπιπλο να φαίνεται διαφορετικό. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές χρήσιμες ιδιότητες όπως η μακροζωία, η στιβαρότητα, η ευκολία φροντίδας και η εξαιρετική σχέση τιμής-απόδοσης, που καθιστούν τα έπιπλα Sheesham ένα από τα πιο δημοφιλή από όλα. Για να το απολαύσετε ακόμα περισσότερο, ακολουθήστε τις συμβουλές φροντίδας που δίνονται παραπάνω και φροντίστε με προσοχή τα καλά κομμάτια.

Όταν λαμβάνετε την αγορά σας, αφήστε το έμπειρο προσωπικό ενός καλά εδραιωμένου ειδικού καταστήματος ή διαδικτυακού καταστήματος να σας συμβουλεύσει, για παράδειγμα moebel-eins.de και βρείτε μόνο το καλύτερο για το σπίτι σας. Έτσι, σύντομα δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τα τέλεια έπιπλα Sheesham σας.

Χαρίστε στον εαυτό σας εξαιρετική ποιότητα επίπλων από τις τροπικές περιοχές!   

έπιπλα sheesham υπνοδωμάτιο nils sideboard λεκιασμένα

Και ανυπομονούμε για διαχρονικότητα πρώτης κατηγορίας και βέλτιστη άνεση ζωής!  

έπιπλα sheesham όρθιο καθρέφτη nils ράφι τοίχου