Λοιπόν, μια κατάσταση που δεν έχουμε ξαναζήσει – μόνιμη καραντίνα ή παραμονή στο σπίτι για περισσότερο λόγω του επικίνδυνου κορωνοϊού. Πρέπει πραγματικά να μείνουμε σπίτι αν είναι δυνατόν και να σκεφτούμε την ασφάλειά μας και των άλλων ανθρώπων επίσης. Δυστυχώς, οι κοινωνικές επαφές προς το παρόν δεν είναι επιθυμητές και μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για πολλούς από εμάς. Ευτυχώς, υπάρχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι πολυάριθμες τεχνολογίες επικοινωνίας που μας επιτρέπουν να είμαστε μαζί παρά τις δύσκολες στιγμές. Δεν είναι για τίποτα ότι πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες και ιστολόγια έχουν καλέσει τη λεγόμενη πρόκληση παραμονής στο σπίτι και έχουν προτείνει πολλά εικονικά γεγονότα και δραστηριότητες.

Θα θέλαμε επίσης να σας δώσουμε μερικές χρήσιμες ιδέες για την απασχόληση για το πώς να κρατήσετε την πλήξη μακριά. Φυσικά, αυτά ισχύουν και διαφορετικά, αλλά ακόμη περισσότερο τώρα. Μην το αφήσεις να σε απογοητεύσει και μείνε σίγουρος. Είναι καιρός για περισσότερη προσοχή, δημιουργικότητα και αλληλεγγύη. Ζούμε μαζί αυτήν την κρίση του κορωνοϊού!

# 1 Φροντίστε και οργανώστε την γκαρνταρόμπα σας

διώξτε την πλήξη από τον κορονοϊό καθαρίστε τις ντουλάπες

Η αλλαγή σεζόν ανακοινώνεται έτσι κι αλλιώς. Αξιοποιήστε το χρόνο τώρα για να οργανώσετε την γκαρνταρόμπα σας και να την απαλλάξετε από περιττά είδη ένδυσης. Σίγουρα έχετε κοντέινερ ρούχων κοντά όπου μπορείτε να τα πετάξετε. Για να δημιουργήσετε τέλεια παραγγελία, μπορείτε να ακολουθήσετε τις πρακτικές συμβουλές του KonMarie.

# 2 Ταξινόμηση και απόρριψη κομματιών

απορρίψτε μικρά αντικείμενα διώξτε τις συμβουλές πλήξης

Σίγουρα θα υπάρχουν πολλές πιθανότητες και τελειώματα σε όλους τους τέσσερις τοίχους σας. Για παράδειγμα, ξεκινήστε με τον χώρο εργασίας σας. Αυτή τη στιγμή χρειάζεστε μια καλύτερη επισκόπηση από το συνηθισμένο. Αυτό παρέχει μεγαλύτερη σαφήνεια και εσωτερική ισορροπία. Έτσι, μπορείτε να εργαστείτε πολύ πιο συγκεντρωμένα στο τέλος.

# 3 Οργανώστε τον υπολογιστή και το κινητό σας τηλέφωνο

διώξτε την πλήξη υπολογιστή οργανώστε το κινητό τηλέφωνο

Θέλετε εδώ και καιρό να ταξινομήσετε και να αντιστοιχίσετε όλους τους φακέλους και τις φωτογραφίες σας στον υπολογιστή και το κινητό σας τηλέφωνο. Τώρα έχετε περισσότερο χρόνο για αυτό και πρέπει να το αξιοποιήσετε στο έπακρο. Βάλτε ένα σημείο να αφιερώσετε 30-40 λεπτά την ημέρα για αυτό.

# 4 Επιτραπέζια παιχνίδια με την οικογένεια

τα επιτραπέζια παιχνίδια δεν βαριούνται

Δεν χρειάζεται πάντα να είναι βιντεοπαιχνίδι. Τα υπέροχα επιτραπέζια παιχνίδια περιμένουν να χρησιμοποιηθούν ξανά. Οι έποικοι της Κατάνης, μην εκνευρίζεστε ή ο ΟΗΕ … η επιλογή είναι μεγάλη και θα περάσετε πολλές ώρες διασκέδασης μαζί όπως πριν.

# 5 Ακούστε podcast

Η ακρόαση podcast στο σπίτι διώχνει την πλήξη

Ειδικά αν εργάζεστε από το σπίτι και τα μάτια και η πλάτη σας καταπονούνται πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να χαλαρώσετε στην πολυθρόνα κατά διαστήματα και να ακούσετε ενδιαφέροντα podcast. Ταυτόχρονα, αυτό βοηθά επίσης τον εγκέφαλο να σβήσει για λίγο και να αφοσιωθεί σε μια άλλη περιοχή σκέψης.

# 6 Εκφραστική γραφή

η εκφραστική γραφή διώχνει την πλήξη της κρίσης του κορωνοϊού

Η εκφραστική γραφή ή η καταγραφή ημερολογίου είναι επίσης πολύ χρήσιμη όχι μόνο όταν βαριέστε στο σπίτι, αλλά και γενικά με αρνητικές σκέψεις ή ήπιες καταθλιπτικές διαθέσεις. Αυτό που θυμίζει τη συγγραφή ημερολογίου ελευθερώνει την ψυχή και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ταυτόχρονα. Δείτε πώς ακριβώς λειτουργεί.

# 7 Διαβάστε βιβλία ή παρακολουθήστε σειρές

διώξτε την πλήξη διαβάστε βιβλία παρακολουθήστε σειρές

Τα παλιά καλά βιβλία! Μερικές φορές το παραμελούμε λανθασμένα. Πάρτε ένα από τα αγαπημένα σας βιβλία και ξαναζήστε το ή αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί σε μια νέα σύσταση βιβλίου, ανάλογα με το γούστο και τις προσωπικές σας προτιμήσεις, φυσικά.

# 8 Μάθετε ξένες γλώσσες στο διαδίκτυο

Μάθετε ισπανικά στο διαδίκτυο διώξτε την πλήξη

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας δεν είναι για όλους, αλλά είναι πολύ διασκεδαστική στην ψηφιακή εποχή μας. Γιατί το φάσμα των online μαθημάτων και εργαστηρίων είναι πραγματικά τεράστιο. Πολλά από αυτά είναι ακόμη και εντελώς δωρεάν. Ο καθένας μπορεί να βρει τους αγαπημένους του δασκάλους και κανάλια, για παράδειγμα στο YouTube, χωρίς υποχρέωση ή να λάβει μέρος σε ένα διαδοχικό πρόγραμμα γλώσσας.

# 9 Εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία

περιοδείες στο μουσείο virutelle κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού

Όλοι οι λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού δεν μπορούν να το κάνουν ούτε τώρα. Δυστυχώς, προς το παρόν δεν είναι δυνατή η φυσική μετάβαση σε μουσείο ή γκαλερί τέχνης, αλλά υπάρχουν πολλά από αυτά εικονικές περιηγήσεις στο μουσείο που προσφέρονται από πολλά μουσεία σε όλο τον κόσμο.

# 10 Δοκιμάζοντας νέες συνταγές

το ψήσιμο με τα παιδιά διώχνει την πλήξη

Τα παιδιά λατρεύουν το ψήσιμο. Ειδικά όταν είναι δυνατό με τη μητέρα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δοκιμάσετε παιχνιδιάρικα νέες συνταγές ή, φυσικά, παλιές, καθιερωμένες και να διασκεδάσετε πολύ με τα παιδιά σας. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα διώξετε την πλήξη, αλλά θα δώσετε και στα μικρά πολλή χαρά.

# 11 Υλοποιήστε έργα DIY και ιδέες χειροτεχνίας

Πασχαλινές χειροτεχνίες με παιδιά διώχνουν την πλήξη

Τα χειροτεχνήματα είναι φυσικά πολύ δημοφιλή, και όχι μόνο με παιδιά. Εμείς οι ενήλικες λατρεύουμε επίσης να υλοποιούμε δημιουργικά DIY έργα και ιδέες χειροτεχνίας. Ευτυχώς, το Πάσχα είναι προ των πυλών και είναι πραγματικά ώρα για χειροτεχνίες. Πασχαλινές χειροτεχνίες με παιδιά δεν σημαίνουν μόνο χρωματισμό και διακόσμηση πασχαλινών αυγών, φυσικά. Μπορείτε ακόμα να κάνετε πολλά με τα μικρά – λαγουδάκια του Πάσχα, καλάθια του Πάσχα, νεοσσοί, λουλούδια ή φωλιές του Πάσχα … για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

# 12 Ευεξία στο σπίτι

κάντε μάσκα προσώπου ιδέες ευεξίας διώξτε την πλήξη

Θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να επιστρέψουμε όλοι σε ένα κέντρο SPA χαλαροί. Αλλά τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας ευεξία στο σπίτι. Μια αρωματική μπανιέρα με χειροποίητες μπάλες μπάνιου, μια υγιεινή μάσκα προσώπου ή μια περιποίηση μαλλιών σίγουρα θα μας κάνει καλό και θα μας βάλει σε καλή διάθεση.

# 13 Κάντε τον εαρινό καθαρισμό τώρα

ανοιξιάτικος καθαρισμός διώξτε την πλήξη με τον κορονοϊό

Η αρχή της άνοιξης είναι επίσημα εδώ! Ξεκινήστε λοιπόν τον ανοιξιάτικο καθαρισμό σας εγκαίρως. Έτσι χτυπάς δύο κουνούπια με ένα χτύπημα. Αφενός, μπορείτε να διώξετε την πλήξη και, αφετέρου, να φροντίσετε την πιο σημαντική υγιεινή στο σπίτι.

# 14 Σύντομα ταξίδια στον καθαρό αέρα

οι σύντομοι περίπατοι στη φύση διώχνουν την πλήξη

Παιδικές χαρές και πολλά δημόσια πάρκα είναι προς το παρόν κλειστά ή πρέπει να αποφεύγονται. Παρ ‘όλα αυτά, δεν είναι λάθος να πηγαίνουμε στον καθαρό αέρα και είναι ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό για τη σωματική και ψυχική ευεξία. Επομένως, εάν είναι δυνατόν, κάντε σύντομους περιπάτους στη φύση όπου δεν υπάρχουν άνθρωποι γύρω. Τα μεγάλα λιβάδια και τα δάση είναι ιδανικά για αυτό.

# 15 Διαλογισμός και γιόγκα

ο διαλογισμός γιόγκα διώχνει την ανία από την κρίση του κορωνοϊού

Όποιος κάνει διαλογισμό και ασκεί τακτικά γιόγκα δεν γνωρίζει πραγματικά ανία. Αυτό οδηγεί σε μια εντελώς διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή και σε όλα όσα συμβαίνουν. Είστε πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, αλλά ακόμα χαλαροί και σίγουροι. Μαθαίνετε να νιώθετε μια βαθιά ευγνωμοσύνη μέσω της προσοχής και να αντιλαμβάνεστε το εδώ και τώρα με όλες τις αισθήσεις σας.

Να είστε όσο το δυνατόν πιο θετικοί και να εκτιμάτε κάθε στιγμή της ζωής σας. Γιατί αυτό είναι το πιο πολύτιμο δώρο που έχουμε. Φροντίστε τους αγαπημένους σας και τον εαυτό σας και κάντε ό, τι είναι δυνατόν για να δείξετε αλληλεγγύη στους άλλους.

Με αυτή την έννοια: διώξτε την πλήξη και δημιουργήστε περισσότερη εσωτερική γαλήνη!

διώξτε τις συμβουλές πλήξης κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού