Κάθε φορά που γράφω για το θέμα “Επίπλωση και σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος”, θυμάμαι με αγάπη το γνωστό ποίημα του Kurt Tucholsky “Το ιδανικό”  από το 1927. Στο μεταξύ, η ζωή έχει αλλάξει εντελώς, αλλά τα όνειρα και οι επιθυμίες μας δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου. Όλοι θα ήθελαν να έχουν «μια βίλα στη χώρα με μεγάλη βεράντα». Η τοποθεσία είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική – είτε στη Βαλτική Θάλασσα είτε απευθείας στην Friedrichstrasse στο Βερολίνο. Αυτό πρέπει να έχει “εννέα δωμάτια, όχι καλύτερα δέκα”! Ένα roof garden είναι επίσης επιθυμητό. Τα όνειρα είναι υπέροχα, αλλά η πραγματικότητα είναι συχνά πολύ διαφορετική. Ειδικά σε κάθε μεγάλη πόλη, όπου κάποιος πρέπει να είναι ικανοποιημένος με λίγο χώρο διαβίωσης. Αλλά τι μπορείτε να κάνετε σε ένα μικρό διαμέρισμα 48 τετραγωνικών μέτρων ώστε να φαίνεται ωραίο και άνετο παρά τον περιορισμένο χώρο. Κάναμε μια μικρή έρευνα και βρήκαμε ένα ωραίο παράδειγμα μικρού διαμερίσματος. Θα σας δείξουμε σε λίγο!

 Μικρό διαμέρισμα 48 τετραγωνικών μέτρων – μπορείτε να ζήσετε άνετα εδώ!

Μικρό διαμέρισμα με περιορισμένο χώρο διαβίωσης 48 τμ μινιμαλιστική κουζίνα μπλε ψυγείο τραπεζαρία πλαστικές καρέκλες

  • Είναι πραγματική τέχνη να μπορείς να επιπλώσεις και να σχεδιάσεις μικρά διαμερίσματα

Μικροσκοπικά διαμερίσματα όπως αυτό το μικρό διαμέρισμα μπορούν να βρεθούν σε κάθε μεγάλη πόλη, οπότε είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Είναι μόνο 48 τετραγωνικά μέτρα, αλλά τόσο έξυπνα σχεδιασμένο που οι ιδιοκτήτες του απολαμβάνουν πραγματικά τη ζωή σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο.

Σχεδιασμός ATG είναι το όνομα της εταιρείας που ανατέθηκε να μετατρέψει ένα συμπαγές διαμέρισμα σε ένα ζεστό σπίτι για μια τριμελή οικογένεια. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Σόφιας, Βουλγαρία, το διαμέρισμα είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα ζωής στη βουλγαρική πρωτεύουσα με τον μοντέρνο σχεδιασμό του. Κατά το σχεδιασμό του δωματίου, οι σχεδιαστές καθοδηγήθηκαν από τις αρχές του μινιμαλισμού, έτσι ώστε όλα να είναι απλά και απλά εδώ. Παρόλο που δεν υπάρχουν περιττές ή κάπως υπερβολικές λεπτομέρειες, το μικρό διαμέρισμα εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα κομψό και πρακτικό σχέδιο που εκπλήσσει με λειτουργικές λύσεις.

 Η κουζίνα σε σχήμα L έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό, αλλά παρέχει στους ιδιοκτήτες ό, τι χρειάζονται.

Μικρό διαμέρισμα με κουζίνα σε σχήμα L, μινιμαλιστικά σχεδιασμένοι λευκοί τοίχοι, ανοιχτά ράφια, ξύλινοι πάγκοι, βυθίζουν κάκτους σε γλάστρα

  • Επίπλωση ενός μικρού διαμερίσματος-οι τολμηρές λύσεις σχεδιαστών είναι το παν και το τέλος ενός επιτυχημένου εσωτερικού σχεδιασμού

Η κουζίνα σε σχήμα L διατηρείται όσο το δυνατόν πιο απλή και διαθέτει λευκά ντουλάπια κουζίνας και ξύλινους πάγκους εργασίας. Ο πίσω τοίχος της κουζίνας φαίνεται ιδιαίτερα κομψός με τη μαρμάρινη όψη του και ενσωματώνεται άψογα σε ολόκληρο το σχεδιασμό του δωματίου. Προκειμένου η εμφάνιση του δωματίου να μην φαίνεται πολύ μινιμαλιστική, οι σχεδιαστές και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αποφάσισαν ένα ψυγείο μπλε κοβαλτίου Smeg, το οποίο στην πραγματικότητα χρησιμεύει ως ένα μεγάλο βλέμμα στο δωμάτιο. Στη συνέχεια, δύο μαύρες πινελιές ενσωματώθηκαν στο εσωτερικό, οι οποίες είναι επίσης εντυπωσιακές. Μάλλον έχετε παρατηρήσει τον μαύρο σωλήνα του ενσωματωμένου απορροφητήρα στην πρώτη εικόνα. Και οι διαφανείς, πολύ κομψά σχεδιασμένες πλαστικές καρέκλες με τα μαύρα πόδια τους είναι πραγματικά εντυπωσιακές σε μικρά δωμάτια.

Μικρό διαμέρισμα, αλλά κομψό και πολύ πρακτικό. Το σαλόνι με έναν γκρι γωνιακό καναπέ φαίνεται πολύ φιλόξενο. Μια κομψή γυάλινη πόρτα χωρίζει αυτό το δωμάτιο και το διάδρομο.

Δημιουργήστε ένα μικρό διαμέρισμα καθιστικού γκρι γωνιακό καναπέ διακοσμητικά μαξιλάρια μικρό στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού

Δεδομένου ότι σε 48 τετραγωνικά μέτρα χώρου διαβίωσης είστε αναγκασμένοι να εκτιμήσετε σωστά κάθε τετραγωνικό εκατοστό και να το χρησιμοποιήσετε προσεκτικά, η κουζίνα και η τραπεζαρία ρέουν απρόσκοπτα στην πραγματική ζώνη διαμονής και χαλάρωσης. Αρχικά αυτό το μικρό διαμέρισμα είχε μόνο ένα ενιαίο σαλόνι συν μπάνιο και τουαλέτα. Το σαλόνι έγινε σκόπιμα μικρότερο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα επιπλέον δωμάτιο. Τώρα υπάρχει χώρος ύπνου και ένας μικρός χώρος εργασίας με γραφείο. Ένας ξύλινος τοίχος χωρίζει το δωμάτιο σε αυτές τις δύο ξεχωριστές ζώνες και ταυτόχρονα χρησιμεύει ως χώρος αποθήκευσης στη μία πλευρά.

 Δεν χρειάζεστε πολύ χώρο για μια μικρή γωνιά εργασίας, σωστά?

Επιπλώνοντας ένα μικρό διαμέρισμα, χώρο εργασίας πολύ απλά σχεδιασμένο πίσω από κουρτίνες

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να σχεδιάσετε δύο υπνοδωμάτια σε αυτό το μικρό διαμέρισμα και να τα επιπλώσετε πρακτικά. Το πρώτο υπνοδωμάτιο είναι μινιμαλιστικό σε στιλ και διαθέτει μεγάλη ντουλάπα με άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Αυτό είναι κατασκευασμένο από ξύλο ακριβώς όπως η πλατφόρμα στην οποία βρίσκεται το κρεβάτι. Ένα μικρό τραπεζάκι σαλονιού και μερικά έργα τέχνης ολοκληρώνουν την εμφάνιση. Το άλλο υπνοδωμάτιο έχει σχεδιαστεί ως το κύριο υπνοδωμάτιο και έχει μια πλατφόρμα αντί για ένα συνηθισμένο κρεβάτι. Υπάρχουν ακόμα μερικές καρέκλες και ένα ράφι. Πραγματικά δεν υπάρχει χώρος για τίποτα περισσότερο.

 Αντί για κρεβάτι, υπάρχει μια πλατφόρμα στην οποία βρίσκεται το στρώμα.

Μικρό διαμέρισμα με στρώμα πλατφόρμας πρώτης κρεβατοκάμαρας μινιμαλιστικό πολύ πρακτικό

Το κυρίως υπνοδωμάτιο φαίνεται πολύ άνετο και είναι πρακτικά επιπλωμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Επίπλωση μικρού διαμερίσματος Υπνοδωμάτιο γονέων με άνετη επίπλωση πρακτικά μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια

Η λύση σχεδιαστών στο διάδρομο είναι επίσης ενδιαφέρουσα. Υπάρχει πρόσβαση στο κυρίως υπνοδωμάτιο. Αλλά αυτό είναι κρυμμένο σε μια λευκή ντουλάπα για να μην χαλάσει ολόκληρη η εμφάνιση στο διάδρομο. Έξυπνο, σωστά; Ρίξτε μια ματιά και στις άλλες εικόνες. Αυτά είναι μεγάλη απόδειξη ότι μπορείτε να ζήσετε καλά σε έναν περιορισμένο χώρο διαβίωσης 48 τετραγωνικών μέτρων. Αυτό σίγουρα μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για πολλούς νέους ανθρώπους να επιπλώσουν τα μικρά διαμερίσματά τους με έναν σύγχρονο, πρακτικό και πολύ άνετο τρόπο.!

 Μπορείτε να ζήσετε πολύ καλά ακόμη και σε ένα μικρό χώρο διαβίωσης εάν έχετε την τέλεια επίπλωση.

Δημιουργήστε ένα μικρό διαμέρισμα σε περιορισμένο χώρο διαβίωσης για να ζήσετε καλά με τέλεια επίπλωση

 Το κυρίως υπνοδωμάτιο είναι μικρό αλλά πολύ πρακτικό.

Επίπλωση μικρού διαμερίσματος Θέα στην κύρια κρεβατοκάμαρα, μικρό αλλά άνετο

 Ο διάδρομος είναι ολόλευκος με μερικές μαύρες πινελιές. Μια πόρτα οδηγεί στο μπάνιο και την τουαλέτα.

Επιπλώνοντας ένα μικρό διαμέρισμα Hallway σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου σε λευκό, μικρές πινελιές σε μαύρα ράφια

Το μπάνιο είναι πολύ κομψό σε λευκό και σχεδιασμένο με λευκές και γκρι μαρμάρινες κορυφές.

Επίπλωση μικρού διαμερίσματος Μπάνιο σε λευκό χρώμα με δάπεδο από γκρι και άσπρες μαρμάρινες πλάκες

 Από την αίθουσα μπαίνετε στην κύρια κρεβατοκάμαρα ή ονομάζεται επίσης κύριο υπνοδωμάτιο.

Μικρό διαμέρισμα που έχει δημιουργηθεί από την κρυφή πόρτα του διαδρόμου οδηγεί στην κύρια κρεβατοκάμαρα