Τα ακάρεα δεν είναι μόνο μεταξύ των πιο διαδεδομένων, αλλά και μεταξύ των πιο διαφορετικών ζωντανών όντων στη γη. Και λόγω του μικρού μεγέθους τους, περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητα. Τα περισσότερα είδη ακάρεων είναι αβλαβή για τον άνθρωπο, αλλά μερικά όχι. Μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, εξανθήματα, ακόμη και να σας αρρωστήσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να απαλλαγείτε από τα ακάρεα στο κρεβάτι.

Έτσι μπορείτε να καταπολεμήσετε τα ακάρεα του κρεβατιού

Ακάρεα κρεβατιού Τα ακάρεα του κρεβατιού καταπολεμούν τη χαρά. Καθαριότητα

Στη σημερινή ανάρτηση, παίρνουμε τα ακάρεα σκόνης κάτω από την κουκούλα και σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να τα κρατήσετε μακριά από το κρεβάτι και το κρεβάτι σας. Διαβάστε λοιπόν για να μάθετε πώς να ελέγχετε με ασφάλεια τα ακάρεα στο κρεβάτι.

Γιατί τα ακάρεα είναι πρόβλημα στο κρεβάτι?

Ακάρεα στο κρεβάτι Τα ακάρεα του κρεβατιού καταπολεμούν τα κλινοσκεπάσματα

Ακάρεα στο κρεβάτι – γρήγορη αναφορά

Τα ακάρεα σκόνης βρίσκονται γενικά σε κρεβάτια, μαξιλάρια, επικαλυμμένα έπιπλα, χαλιά ή άλλα υφάσματα στο σπίτι όπου οι άνθρωποι κοιμούνται ή κάθονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα ακάρεα του κρεβατιού χρειάζονται ένα υγρό περιβάλλον, οπότε τα κρεβάτια είναι το προτιμώμενο μέρος για να μείνετε.

Η τάξη και η καθαριότητα είναι οι πιο σημαντικές λέξεις -κλειδιά όταν πρόκειται για ακάρεα στο κρεβάτι

Ακάρεα στο κρεβάτι Τα ακάρεα του κρεβατιού καταπολεμούν τα υπνοδωμάτια

Τα ενήλικα ακάρεα ζουν για έναν έως τρεις μήνες και τρέφονται με μια ποικιλία τροφών, όπως τροφή για σκύλους, δημητριακά, μαγιά και το αγαπημένο τους φαγητό, το νεκρό δέρμα μας. Τους αρέσει επίσης το δέρμα των κατοικίδιων ζώων μας. Τα ακάρεα σκόνης δεν δαγκώνουν. Εάν ξυπνάτε με τσιμπήματα στο δέρμα σας, πιθανότατα έχετε να κάνετε με κοριούς ή ψύλλους.

  • Κρατήστε το υπνοδωμάτιο όσο το δυνατόν πιο σκόνη.
  • Καλύψτε τα κλινοσκεπάσματα – στρώμα, μαξιλάρια, ελατήρια κουτιού, πάπλωμα και πάπλωμα – με παπλωματοθήκες από ακάρεα.
  • Πλένετε τα σεντόνια σας σε ζεστό νερό κάθε εβδομάδα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν μετουσίωσης – σπρέι ADMS ή ADS, επεξεργασία X -mite Carpet στα έπιπλα, τις κουρτίνες και τα χαλιά.
  • Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρες για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.

Πλύνετε τα υφάσματα του σπιτιού και τα κλινοσκεπάσματα σε υψηλές θερμοκρασίες

Ακάρεα στο κρεβάτι Καταπολέμηση ακάρεων κρεβατιού Πλύνετε κλινοσκεπάσματα

Τα ακάρεα σκόνης πολλαπλασιάζονται εύκολα σε κλινοσκεπάσματα και στρώματα. Μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες με δυσάρεστα συμπτώματα όλο το χρόνο. Ακόμα κι αν δεν είστε πραγματικά αλλεργικοί στα ακάρεα σκόνης, είναι καλή ιδέα να λαμβάνετε τακτικά αυτά τα μέτρα για να τα αφαιρείτε για υγειονομικούς λόγους.

Τα ακάρεα σκόνης δεν φαίνονται με γυμνό μάτι

Καταπολέμηση ακάρεων κρεβατιών

Τα ακάρεα κρεβατιών και τα ακάρεα ράβδων σπιτιού είναι το ίδιο πράγμα?

Ένα ακάρεα σκόνης είναι ένα μικροσκοπικό πλάσμα οκτώ ποδιών που είναι ουσιαστικά αόρατο με γυμνό μάτι. Τα ακάρεα της σκόνης τρέφονται με ανθρώπινο τριχωτό και ως εκ τούτου είναι διαδεδομένα όπου κι αν ζουν οι άνθρωποι. Τα ακάρεα σκόνης ζουν ακόμη και στα πιο καθαρά σπίτια, καθιστώντας τα δύσκολα αφαιρούμενα.

Το στρώμα είναι ένα προτιμώμενο μέρος για να μείνετε για τα ακάρεα σκόνης

Ακάρεα στο κρεβάτι Τα ακάρεα του κρεβατιού καταπολεμούν τις αλλεργίες στο στρώμα

Τα ακάρεα σκόνης είναι ιδιαίτερα κοινά στα κλινοσκεπάσματα, καθώς συνήθως υπάρχουν πολλά νεκρά κύτταρα του δέρματος εκεί. Τα ακάρεα σκόνης ευδοκιμούν επίσης σε μέρη με υψηλή υγρασία. Τα στρώματα και τα κλινοσκεπάσματα πληρούν αυτές τις απαιτήσεις, καθώς το δέρμα και ο ιδρώτας αποτελούν ιδανική πηγή διατροφής και υγρασίας για αυτούς.

Τα παπλώματα που καλύπτουν τα ακάρεα είναι καλή ιδέα

Ακάρεα στο κρεβάτι Ακάρεα Καταπολέμηση Ακάρεων στο κρεβάτι Συμβουλές θεραπείας στο σπίτι

Γιατί τα ακάρεα είναι πρόβλημα στο κρεβάτι?

Τα ακάρεα σκόνης αποτελούν πρόβλημα επειδή εκκρίνουν ένζυμα στα κόπρανά τους και οι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί σε αυτά τα ένζυμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως φτέρνισμα, συριγμό, βήχα ή υγρά μάτια.

Τα ακάρεα σκόνης δεν αποτελούν πρόβλημα για άτομα που δεν είναι αλλεργικά σε αυτά επειδή δεν δαγκώνουν ή διεισδύουν στο δέρμα. Ωστόσο, εάν η υγιεινή σας είναι ανησυχητική, θα πρέπει να λαμβάνετε τακτικά μέτρα για την απομάκρυνση των ακάρεων σκόνης.

Τα ακάρεα σκόνης μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες

Ακάρεα κρεβατιών Αλλεργία κρεβατιού Αλλεργία

Ανεξάρτητα από το πώς σκοπεύετε να αφαιρέσετε τα ακάρεα σκόνης από το στρώμα σας, πρέπει να αφαιρέσετε τα ακάρεα σκόνης από τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί να γίνει με πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα ίδια τα μαξιλάρια πρέπει να τυλιχτούν σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα και να τοποθετηθούν στην κατάψυξη για τουλάχιστον 48 ώρες για να σκοτώσουν τα ακάρεα σκόνης.

Ένα διαμέρισμα χωρίς σκόνη είναι η καλύτερη λύση

Ακάρεα κρεβατιού Τα ακάρεα του κρεβατιού καταπολεμούν τη σκόνη Τα ακάρεα σκόνης

Ακολουθούν διάφορες μέθοδοι αφαίρεσης ακάρεων σκόνης από το στρώμα σας

Μειώστε την υγρασία στο υπνοδωμάτιό σας, καθώς τα ακάρεα σκόνης χρειάζονται σχετικά υψηλό επίπεδο υγρασίας για να επιβιώσουν (υγρασία περίπου 80%). Εάν χρησιμοποιείτε αφυγραντήρα και μειώνετε την υγρασία σε περίπου 35%, δημιουργείτε δυσμενείς συνθήκες για να επιβιώσουν τα ακάρεα σκόνης. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος έχει κάποια μειονεκτήματα. Πολύ χαμηλή υγρασία όπως 35% μπορεί να είναι αρκετά άβολη για μερικούς ανθρώπους. Επιπλέον, αυτή η μέθοδος δεν αφαιρεί τα περιττώματα ακάρεων σκόνης από το στρώμα σας, κάτι που προκαλεί αλλεργίες. Εν ολίγοις, αυτή η μέθοδος έχει νόημα μόνο όταν συνδυάζεται με άλλες μεθόδους.

Ακριβώς όπως το στρώμα σας, μπορείτε επίσης να σκουπίσετε τον καναπέ σας

Ακάρεα στο κρεβάτι Καταπολέμηση ακάρεων κρεβατιού Σκουπίστε τον καναπέ με ηλεκτρική σκούπα

Μαγειρική σόδα και ηλεκτρική σκούπα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει για ένα στρώμα με υφασμάτινη επιφάνεια, για παράδειγμα ένα στρώμα ελατηρίου. Μην το δοκιμάσετε απευθείας σε λατέξ ή πυρήνα αφρού μνήμης. Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Στη συνέχεια, απλά πασπαλίστε μαγειρική σόδα στο στρώμα και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε τα πάντα με το εξάρτημα εύκαμπτου σωλήνα για να απορροφήσει εντελώς τη μαγειρική σόδα. Αυτό θα απορροφήσει τα ακάρεα σκόνης μαζί με τη μαγειρική σόδα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο HEPA καθώς αυτό παίρνει αποτελεσματικά και περιέχει τα ακάρεα σκόνης. Οι συνηθισμένες ηλεκτρικές σκούπες απλώνουν απλά τα ακάρεα.

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο HEPA

Ακάρεα στο κρεβάτι Τα ακάρεα του κρεβατιού καταπολεμούν τα ακάρεα σκόνης Χαλί

Κρατήστε το καθαρό και κάτω από το κρεβάτι

Ακάρεα κρεβατιού Καταπολέμηση ακάρεων κρεβατιού Σκόνη κενού

Μια πολύ πιο αποτελεσματική επιλογή είναι απλά να αγοράσετε ένα στρώμα που είναι ανθεκτικό στα ακάρεα σκόνης. Ένα στρώμα λατέξ είναι το μόνο στρώμα που είναι φυσικά ανθεκτικό στα ακάρεα της σκόνης του σπιτιού. Το λατέξ, φτιαγμένο από το χυμό του καουτσούκ, είναι εγγενώς ανθεκτικό στα ακάρεα σκόνης επειδή είναι αφιλόξενο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν.

Ένα στρώμα ανθεκτικό σε ακάρεα μπορεί να προσφέρει ανακούφιση και υγιεινή όλο το χρόνο σε άτομα με αλλεργίες στα ακάρεα σκόνης.

Τα αγκαλιά παιχνίδια επιτίθενται επίσης από ακάρεα σκόνης

Ακάρεα στο κρεβάτι Τα ακάρεα του κρεβατιού καταπολεμούν την αλλεργία στα αγκαλιά των παιδιών

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα στρώμα λατέξ, ίσως να θέλετε να εξετάσετε ταυτόχρονα ένα μαξιλάρι λατέξ. Αυτό συμβαίνει επειδή το κεφάλι είναι το μέρος του σώματος που αναπνέει σε όλα τα ένζυμα ακάρεων σκόνης του σπιτιού.

Το μαξιλάρι έχει μεγάλη σημασία για έναν ήσυχο ύπνο

Ακάρεα στο κρεβάτι Τα ακάρεα του κρεβατιού καταπολεμούν τα μαξιλάρια

Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι χωρίς σκόνη και διασκεδάστε επίσης!

Ακάρεα στο κρεβάτι ακάρεα μητέρα και παιδί