Ζεστά στο κρεβάτι όλο το χειμώνα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στην αρχή του χειμώνα από το να αγκαλιάζεσαι στο κρεβάτι όσο πιο ζεστά γίνεται. Εκτός από ένα λογικό στρώμα, το σωστό πάπλωμα είναι επίσης χρήσιμο και αποφασιστικό. Για την κρύα εποχή υπάρχουν διάφορες επιλογές για κάθε τύπο και γούστο.

Ένα καλό πάπλωμα είναι εξίσου σημαντικό με ένα στρώμα.

Ζεστά παπλώματα

Πηγή εικόνας: Nenad Aksic 292934828 / Shutterstock.com

Στο κρεβάτι, δεν αφορά μόνο το σωστό στρώμα, αλλά κυρίως το σωστό πάπλωμα για να περάσετε την κρύα εποχή άνετα και ζεστά. Αλλά τα καλά παπλώματα πρέπει πάντα να είναι πιο ακριβά; Or υπάρχουν και φθηνότερες παραλλαγές που εξακολουθούν να εξυπηρετούν τον σκοπό τους; Ένα σημαντικό κριτήριο είναι φυσικά το μέγεθος. Οι διαστάσεις του παπλώματος πρέπει να ταιριάζουν ιδανικά με τις διαστάσεις του στρώματος για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα θέρμανσης.

χωρίς τίτλο-1600x1200

Πηγή: www.mein-deal.com/betthaben-schnaeppchen-guide/

Για να μην υπάρχουν εκτεθειμένα μέρη του σώματος που μπορούν να παγώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι ακόμα πιο σημαντικό το μέγεθος του παπλώματος να είναι κατάλληλο για το μέγεθος του στρώματος. Οι δύο στήλες στα αριστερά δείχνουν τις διαστάσεις του στρώματος. Στη μεσαία στήλη, για πόσα άτομα είναι κατάλληλο. Και στις δύο στήλες στα δεξιά μπορείτε να δείτε τις διαστάσεις του παπλώματος που ταιριάζει καλύτερα στο εν λόγω στρώμα. Κατά κανόνα, ωστόσο, το πάπλωμα δεν πρέπει να είναι περισσότερο από 50 εκατοστά φαρδύτερο από το στρώμα που συνοδεύει.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε πάπλωμα?

Όταν αγοράζετε ένα πάπλωμα, φυσικά, πρέπει να τηρούνται ορισμένα κριτήρια, ώστε να μην αντέξετε οικονομικά μια ενοχλητική κακή αγορά:

  • Ποιότητα κάτω: Κατά κανόνα με το κάτω Ισχύει το εξής: όσο καλύτερη είναι η ισχύς πλήρωσης, τόσο πιο αποτελεσματικά μονώνουν επίσης. Η ικανότητα του down για να γεμίσει ένας συγκεκριμένος όγκος περιγράφεται ως δύναμη πλήρωσης. Διερευνάται σε ποιο βαθμό μπορούν να επεκταθούν ξανά όταν συμπιεστούν.
  • Ποιότητα καλύμματος: Όχι μόνο το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό του παπλώματος πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Για να μην εμφανίζονται ανοιχτές περιοχές στο σώμα τη νύχτα, είναι σημαντικό η κουβέρτα να προσαρμόζεται και να αγκαλιάζει το σώμα σχεδόν τέλεια.
  • Θερμική κατηγορία: Υπάρχει για κάθε εποχή διαφορετικές κατηγορίες θερμότητας, ώστε να μπορείτε να προσαρμόζεστε σε κάθε καιρό και θερμοκρασία, ακόμη και τη νύχτα. Η τάξη 1 είναι ιδανική για το καλοκαίρι, η τάξη 2 για την άνοιξη, η τάξη 3 για το φθινόπωρο και η τάξη 4 για το χειμώνα.
  • Μέγεθος: Πρέπει επίσης να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην υπάρχουν κενές θέσεις όπου το κρύο μπορεί να διεισδύσει τις χειμωνιάτικες νύχτες. Το ανώτατο όριο δεν πρέπει να είναι πολύ μικρό για αυτό. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλο, έτσι ώστε το μισό της οροφής να μην είναι στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας.

Πού μπορείτε να αγοράσετε πάπλωμα;?

Βασικά υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: Μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές από τον κατάλληλο λιανοπωλητή ή μπορείτε να αναζητήσετε στο Διαδίκτυο. Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους: Ο πελάτης μπορεί να τα βρει φθηνότερα στο Διαδίκτυο, αλλά οι πληροφορίες από περιστασιακά αυτοδιορισμένους ειδικούς είναι πολύ πλούσιες και αντιφάσκουν. Είναι λοιπόν δύσκολο να ληφθεί μια εκτεταμένη απόφαση μετά την πραγματοποίηση της έρευνας. Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει εδώ είναι οι προσωπικές συμβουλές, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές.

Παπλώματα όλο το χρόνο ή ειδικά παπλώματα για την κρύα εποχή?

Τα παπλώματα είναι ιδιαίτερα φθηνά στο ηλεκτρονικό κατάστημα amazon.de για να αγορασω. Εδώ, για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε φθηνά παπλώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθολικά για κάθε εποχή και θερμοκρασία. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε ακόμα ένα ειδική χειμωνιάτικη κουβέρτα σκεφτείτε, στο οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε, ειδικά στην κρύα εποχή. Αυτά σίγουρα προσφέρουν τα πλεονεκτήματά τους:

  • Τα παπλώματα που κατασκευάζονται σύμφωνα με την αρχή της κοίλης ίνας αποθηκεύουν καλύτερα τη θερμότητα
  • Αυτή η κουβέρτα είναι ιδανική για άτομα που κοιμούνται με το παράθυρο ανοιχτό ακόμη και το χειμώνα

Τι είδους χειμωνιάτικες κουβέρτες υπάρχουν?

Και εδώ, υπάρχουν επιλογές διαφοροποίησης και αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν κατά την αγορά. Οι χειμωνιάτικες κουβέρτες διατίθενται σε συνθετικές εκδόσεις καθώς και με φυσικά πούπουλα. Οι συνθετικές κουβέρτες είναι συνήθως φθηνότερες, αλλά μπορούν να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους αν είναι καλά κατασκευασμένες. Όταν πρόκειται για κουβέρτες με πούπουλα, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να λάβετε τη σωστή ποιότητα για τα χρήματά σας. Για παράδειγμα, τα ζώα από τα οποία προέρχεται η πτώση πρέπει να έχουν διατηρηθεί εκ των προτέρων με τον κατάλληλο για το είδος τρόπο. Μια χειμωνιάτικη κουβέρτα πρέπει να είναι αρκετά καπιτονέ. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η ολίσθηση των εσωτερικών λειτουργιών.

Γράφημα πλυσίματος λινών

Το 2016, τα κλινοσκεπάσματα πλένονταν αρκετά συχνά στη Γερμανία. Αυτό μπορεί επίσης να σχετίζεται με το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ιδρώνουν στο κρεβάτι. Και πάλι, αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λάθος κρεβάτι. Υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως ορισμένα φυσικά κλινοσκεπάσματα ή πολυεστέρας, για να αποφύγετε την υπερβολική εφίδρωση τη νύχτα. Πηγή infographic: δική εικονογράφηση.

Πού μπορείτε να πλύνετε ένα πάπλωμα;?

Οι περισσότερες κουβέρτες μπορούν να πλυθούν μόνοι σας. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να καθαριστεί το ταβάνι από έναν επαγγελματία. Ακόμα κι αν μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό, το πάπλωμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δεν χρειάζεται να αγοράζετε καινούργιο πάπλωμα τόσο συχνά. Αυτό με τη σειρά του εξοικονόμησε χρήματα.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πάσχοντες από αλλεργίες όταν αγοράζουν πάπλωμα

Υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι για τους πάσχοντες από αλλεργίες να αποφύγουν τις αλλεργικές αντιδράσεις: Το κάλυμμα του παπλώματος θα πρέπει ιδανικά να είναι κατασκευασμένο από καθαρό και αναπνεύσιμο βαμβάκι. Για το εσωτερικό, συνιστώνται τόσο συνθετικές ίνες όσο και κουβέρτες από φυσικό κάτω μέρος. Υπάρχουν επίσης ειδικά κλινοσκεπάσματα για τους πάσχοντες από αλλεργίες που μπορούν να απωθήσουν τη γύρη. Ανάλογα με την ασφάλιση υγείας, μπορείτε να λάβετε επιχορηγήσεις και οικονομική υποστήριξη όταν αγοράζετε μια τέτοια κουβέρτα.

Πώς πρέπει κανείς να φροντίζει και να πλένει και να περιποιείται το πάπλωμα;?

 Ακόμα και οι κουβέρτες που είναι φιλικές προς τις αλλεργίες πρέπει να αερίζονται όσο το δυνατόν συχνότερα. Επιπλέον, συνιστάται η αλλαγή κλινοσκεπασμάτων να αλλάξει μία φορά την εβδομάδα και πλύνετε σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 40 λεπτά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί η ανάπτυξη των ακάρεων.

Πηγή εικόνας: Nenad Aksic 292934828 / Shutterstock.com