Καλοκαιρινός ήλιος! Πολλοί άνθρωποι ανυπομονούν για τη ζεστή εποχή και την ευκαιρία να περάσουν τελικά πολύ χρόνο ξανά σε ευχάριστες θερμοκρασίες στη φύση. Τα μαλλιά υποφέρουν ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Απαιτείται καλή και τακτική φροντίδα των μαλλιών ώστε να μην χάνουν καθόλου τη λάμψη και τη ζωντάνια τους ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

Το καλοκαίρι, τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής πιέζονται ιδιαίτερα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αλλά με τη σωστή περιποίηση μαλλιών, τα μαλλιά σας θα διατηρήσουν τη λάμψη τους.

καλοκαίρι περιποίησης μαλλιών με φυσικά προϊόντα

5 συμβουλές για καλή περιποίηση των μαλλιών τους καλοκαιρινούς μήνες

Συμβουλή # 1: Πηγαίνετε στο κομμωτήριο!

Βασικά όλοι έχουν την ευκαιρία να φροντίσουν τα όμορφα μαλλιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η βάση για αυτό τίθεται από τον επαγγελματία. Επομένως, οι άκρες πρέπει οπωσδήποτε να κοπούν ξανά πριν από τη ζεστή περίοδο. Γιατί μόνο όταν τα μαλλιά είναι σε καλή και υγιή κατάσταση, διάφορα προϊόντα περιποίησης μπορούν επίσης να κάνουν τη δουλειά τους.

Επιπλέον, τα μαλλιά γίνονται πιο ανθεκτικά στις ακτίνες του ήλιου και το θαλασσινό νερό δεν μπορεί πλέον να τα βλάψει τόσο. Μιλώντας για θαλασσινό νερό: Αν σκοπεύετε να περάσετε τις διακοπές σας δίπλα στη θάλασσα, θα πρέπει να βάψετε τα μαλλιά σας μόνο μετά τις διακοπές σας. Επειδή τόσο το αλάτι όσο και το χλωριωμένο νερό ξεπλένουν το χρώμα πολύ εύκολα.

περιποίηση μαλλιών καλοκαίρι με φυσικά μέσα fruseur

Δεδομένου ότι ο ήλιος συγκεκριμένα λευκαίνει τα μαλλιά και αλλάζει τις χρωστικές χρωστικές, η βαφή πρέπει να αποφεύγεται εντελώς αν είναι δυνατόν. Εάν δεν θέλετε να το αφήσετε καθόλου, μπορείτε επίσης να βάψετε τα μαλλιά σας φυσικά και να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά μέσα όπως η χέννα. Ειδικά οι κόκκινοι και καφέ τόνοι μπορούν να καλυφθούν πολύ καλά με αυτό. Όλο και περισσότεροι κομμωτές προσφέρουν τώρα φυσικά μέσα για το χρωματισμό των μαλλιών.

Συμβουλή # 2: Χρησιμοποιείτε τακτικά μαλακτικό

Για να απαλλαγείτε από το σμήγμα και τη βρωμιά καθώς και διάφορα προϊόντα styling από τα μαλλιά, πρέπει να πλένονται τακτικά με σαμπουάν. Βασικά δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Ωστόσο, αυτά τα σαμπουάν σκληραίνουν την επιδερμίδα για να καθαρίσουν τα μαλλιά.

Για να λειάνετε και να σφραγίζετε ξανά την επιδερμίδα μετά τη διαδικασία του πλυσίματος και έτσι να αποτρέψετε τα τρομακτικά σχισμένα άκρα, συνιστάται να πάρετε μαζί σας ένα προϊόν περιποίησης μαλλιών  μαλακτικό μαλλιών χρησιμοποιώ.

Καλοκαίρι περιποίησης μαλλιών με φυσικά προϊόντα καθημερινά

Τα κλιματιστικά έρχονται σε διαφορετικές μορφές. Τα κρεμώδη προϊόντα χρησιμοποιούνται ακριβώς όπως ένα σαμπουάν. Τα στερεά μαλακτικά, από την άλλη πλευρά, μοιάζουν περισσότερο με ένα σαπούνι και πρέπει να τρίβονται και να απλώνονται στα μαλλιά όταν χρησιμοποιούνται.

Κατά κανόνα, το κοντίσιονερ πρέπει να ξεπλένεται με κρύο νερό μετά τη χρήση. Συνιστάται επίσης να μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό για να πλένετε τα μαλλιά σας. Στην ιδανική περίπτωση, τα μαλλιά δεν πρέπει να τρίβονται, αλλά απλά να στεγνώνουν στον αέρα. Με μερικούς στεγνωτήρες μαλλιών, ο ανεμιστήρας μπορεί να αλλάξει σε κρύο αέρα. Αυτό θα πρέπει επίσης να είναι μια καλή ιδέα το καλοκαίρι.

Τα λεγόμενα conditioner αφήστε-μέσα είναι μια πρακτική εναλλακτική λύση. Αυτά απλά απλώνονται στα μαλλιά μετά το λούσιμο και δεν χρειάζεται να ξεπλυθούν μετά. Αυτή η μορφή περιποίησης μαλλιών είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για κυματιστά και σγουρά μαλλιά.

περιποίηση μαλλιών καλοκαίρι με φυσικούς παράγοντες

Συμβουλή # 3: Απλώστε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών

Εκτός από το conditioner, καλό είναι να εφαρμόζετε μάσκα στα μαλλιά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι. Χρησιμοποιείται για τη δωρεά υγρασίας σε χαλασμένα μαλλιά και τριχωτό της κεφαλής.

Η μάσκα μαλλιών διατίθεται ως τελικό προϊόν σε φαρμακεία. Με λίγη ικανότητα είναι επίσης δυνατό να φτιάξετε μόνοι σας μια μάσκα μαλλιών. Το γιαούρτι και το μέλι ενυδατώνουν ιδιαίτερα τα μαλλιά. Μια πιθανή συνταγή αποτελείται λοιπόν από ένα αυγό, μια κουταλιά της σούπας μέλι, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι γιαούρτι. Βασικά, ωστόσο, δεν υπάρχουν όρια στη δική σας δημιουργικότητα. Αβοκάντο ή λάδι καρύδας, για παράδειγμα, είναι επίσης κατάλληλα.

Για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, η μάσκα πρέπει να διανέμεται στα μαλλιά και στη συνέχεια το κεφάλι να προστατεύεται με ένα καπάκι ντους. Εάν εφαρμόσετε τη μάσκα όλη τη νύχτα, θα πρέπει επίσης να τυλίξετε τα μαλλιά σας σε ένα πανί ή αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να μην λερωθεί το μαξιλάρι. Βασικά, ωστόσο, ένας χρόνος έκθεσης περίπου 20 έως 30 λεπτά είναι επαρκής για καλή φροντίδα.

Όταν δημιουργείτε τη δική σας σύνθεση για μάσκα μαλλιών, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα που περιέχουν λίπος και λάδι και φροντίζουν καλά τα μαλλιά σας. Φρούτα όπως το αβοκάντο είναι επίσης κατάλληλα για αυτό.

περιποίηση μαλλιών καλοκαίρι με φυσικούς παράγοντες

Συμβουλή # 4: Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα και την υπεριώδη ακτινοβολία

Η υπεριώδης ακτινοβολία και η έκθεση στη θερμότητα είναι ιδιαίτερα υψηλές το καλοκαίρι. Αυτό θέτει τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Όποιος έχει περάσει μια μέρα στον υπέροχο εξωτερικό χώρο θα πρέπει να πλύνει τα μαλλιά του με ένα ειδικό σαμπουάν περιποίησης UV και στη συνέχεια να εφαρμόσει ένα προϊόν μετά τον ήλιο για τα μαλλιά.

Τα μαλλιά έχουν περιεκτικότητα σε νερό περίπου δέκα τοις εκατό. Ωστόσο, αυτό μειώνεται λόγω των ακτίνων του ήλιου. Συστατικά όπως η γλυκερίνη ή είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για τη συσσώρευση υγρασίας Αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C ή βιταμίνη Ε..

Τα μαλλιά από μόνα τους δεν μπορούν να καούν από τον ήλιο όπως το δέρμα, για παράδειγμα. Αλλά οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι σε θέση να βλάψουν τη δομή των μαλλιών. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι δεν είναι πλέον τόσο ελαστικά και επομένως επιρρεπή σε σχισμένα άκρα.

Εάν είστε πολύ τεμπέλης για πολύπλοκες διαδικασίες στις διακοπές, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό σπρέι μετά τον ήλιο. Μπορεί απλά να ψεκαστεί σε στεγνά μαλλιά και δεν χρειάζεται να ξεπλυθεί μετά.

περιποίηση μαλλιών καλοκαίρι με φυσικούς παράγοντες

Συμβουλή # 5: Βουρτσίστε τακτικά και σωστά

Ακούγεται μπανάλ, αλλά το βούρτσισμα με λάθος τρόπο είναι επίσης βάρος για τα μαλλιά. Ειδικά το καλοκαίρι, όταν είναι ήδη υπερβολικά χρησιμοποιημένες από τις επιρροές της φύσης.

Εάν αγωνίζεστε με τρίχες και ατίθασα μαλλιά, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε βάλσαμο ή σπρέι για να διευκολύνετε το βούρτσισμα.

Τα μαλλιά δεν πρέπει ποτέ να χτενίζονται ευθεία από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Είναι πιο υγιεινό να τα βουρτσίζετε πρώτα από το κέντρο στις άκρες και μόνο στη συνέχεια από τη γραμμή των μαλλιών στις άκρες. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα μαλλιά τραβιούνται και δεν σπάνε τόσο εύκολα.

Φυσικά, το ίδιο το πινέλο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Προς το συμφέρον του περιβάλλοντος, τα πλαστικά πινέλα πρέπει να αποφεύγονται. Τα καλά εφοδιασμένα φαρμακεία συνήθως έχουν επίσης φυσικές βούρτσες. Οι τρίχες αγριογούρουνου ιδιαίτερα βοηθούν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής να αναγεννηθούν.