Βιώσιμα και εκλεπτυσμένα έπιπλα σχολείου μπορείτε να δείτε στο Didacta 2017

Το σχολείο δεν θα είναι πλέον το μέρος για να διστάζεις. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση πολλών ειδικών εκθετών και καθηγητών που εργάζονται μαζί σε νέες ιδέες αίθουσας και σχολείου και θα τις παρουσιάσουν και φέτος σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις εκπαίδευσης στη Γερμανία – Didacta.

Κάποιος θα ήθελε να αλλάξει και να βελτιώσει ολόκληρη την αντίληψη της μαθησιακής διαδικασίας και των ξεπερασμένων σχολικών δομών. Για το σκοπό αυτό, οι τρέχουσες ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζονται ενεργά και δίνεται αξία στην ευημερία στο σχολείο και στις αίθουσες διδασκαλίας. Γιατί θεωρούμε σχετική τη βελτιστοποίηση των τάξεων και των κοινών δωματίων και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει μια τέτοια αλλαγή στην ικανότητα μάθησης των μαθητών?

διδακτικές αρχές επίπλων σχολείου6

Ως μαθητής, αλλά και ως δάσκαλος, περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας στο σχολείο, όπου δεν μαθαίνετε ούτε διδάσκετε. Ειδικότερα στα ολοήμερα σχολεία, κάποιος θα ήθελε να προσφέρει βέλτιστες συνθήκες για ευέλικτη και αυτάρκεια μάθηση. Αυτό περιλαμβάνει πολλά στηρίγματα και υλικά, όπως πτυσσόμενα έπιπλα, σανίδες με συρόμενες μονάδες, ρυθμιζόμενα καθ ‘ύψος τραπέζια, εξοπλισμό για διοικητικούς χώρους και παιχνίδια καθώς και έπιπλα αίθουσας που θα εξαλείψουν κάθε πιθανό κίνδυνο τραυματισμού.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θέλετε να ανεχτείτε τη βιώσιμη κατασκευή επίπλων και να επιστήσετε την προσοχή στην προέλευση των υλικών. Για την όρθια θέση του σώματος και την υγιή πλάτη, αναζητούνται ειδικά κατασκευασμένες καρέκλες και τραπέζια και οι έμπειροι κατασκευαστές είναι σε ζήτηση.

διδακτικές αρχές επίπλων σχολείου 1

Σχεδόν 75 χρόνια εμπειρίας και εξίσου μεγάλη παράδοση στον χώρο Τα σχολικά έπιπλα ανήκουν στην ανώτερη φραγκονική εταιρεία Ass Einrichtungssysteme GmbH στην ιστορία του. Η φιλοσοφία της εταιρείας περιλαμβάνει τόσο το σχεδιασμό και την κατασκευή σχολικών επίπλων όσο και τον εξοπλισμό πλήρων ειδικών και πολυλειτουργικών δωματίων. Πολύπλοκες σχεδιαστικές ιδέες αναπτύσσονται από την παραδοσιακή κατασκευή επίπλων, οι οποίες όχι μόνο κάνουν τους εταιρικούς πελάτες ευτυχισμένους, αλλά συμβάλλουν ουσιαστικά σε μια ορατή βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος.

διδακτικές αρχές επίπλων σχολείου2

Η καθαρή λειτουργικότητα συνδυάζεται με υψηλή ζήτηση για αισθητική και βιωσιμότητα. Τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά θα πρέπει να φροντίζονται εύκολα και να εξοικονομούν πολύ δουλειά στους φροντιστές. Υπάρχει κατάλληλος συνδυασμός χρωμάτων ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και το μαθησιακό περιβάλλον.

Αλλά μην νομίζετε ότι όλα όσα είναι παλιά δεν παίζουν πλέον ρόλο και αντικαθίστανται από νέα. Σύμφωνα με το σύνθημα “Δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον χωρίς παρελθόν”, η εταιρεία επιλέγει τα καλύτερα και τα πιο πολύτιμα από τα προηγούμενα χρόνια και της δίνει μια σύγχρονη πινελιά.

Η εταιρεία θεωρείται ο πάροχος κατάρτισης στη Γερμανία και δίνει μεγάλη αξία σε υλικά υψηλής ποιότητας, επαγγελματική επάρκεια και δοκιμασμένη ποιότητα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ολόκληρη η παραγωγή λειτουργεί επιτυχώς στη Γερμανία εδώ και 75 περήφανα χρόνια.

διδακτικές αρχές επίπλων σχολείου2

διδακτικές αρχές επίπλων σχολείου 5

διδακτικές αρχές επίπλων σχολείου4

διδακτικές αρχές επίπλων σχολείου 7