Σίγουρα έχετε νιώσει αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά στο ψυγείο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας και σίγουρα έχετε μάθει από αυτήν την κατάσταση ότι η αφαίρεση του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συνήθως προέρχεται από ένα φαγητό που ήταν εκεί για πολύ καιρό. Τα υπόλοιπα αποθηκευμένα πράγματα παίρνουν επίσης αυτή τη μυρωδιά. Δεν χαλάνε μετά και είναι βασικά ακόμα βρώσιμα. Αλλά και πάλι δεν έχουν τόσο καλή γεύση και τα πετάτε. Επιπλέον, δεν είναι πολύ εύκολο να βγάλεις αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά από το ψυγείο. Αλλά ούτε αυτό είναι αδύνατο και με τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να το επιτύχετε γρήγορα και αποτελεσματικά!

Το καθαρό ψυγείο έχει μεγάλη σημασία για υψηλή ποιότητα ζωής

μυρωδιά στο ψυγείο - καθαρίστε πολύ προσεκτικά

Γιατί γεννιέται καθόλου αυτή η μυρωδιά στο ψυγείο;?

Υπάρχει μια πολύ απλή και λογική εξήγηση για τον σχηματισμό οσμής στο ψυγείο. Είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας αλλοίωσης των τροφίμων. Πάνω απ ‘όλα, τα ληγμένα και τα κακά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν αυτό. Κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας αλλοίωσης, διαχωρίζονται διάφορα αέρια και παραμένουν στο ψυγείο και είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν στη συνέχεια.

Δεν χρειάζεται να είναι ότι τα κακά ή τα ληγμένα τρόφιμα ευθύνονται για αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν μερικά προϊόντα που φυσικά μυρίζουν πολύ έντονα. Πρόκειται για διαφορετικούς τύπους τυριού, σκόρδου, πράσου, ψαριού και θαλασσινών. Υπάρχουν επίσης διάφορα είδη λάχανου που έχουν έντονη μυρωδιά. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα αυγά μπορούν επίσης να προκαλέσουν άσχημη μυρωδιά.

Αδειάστε το ψυγείο πριν τον καθαρίσετε

μυρωδιά στο ψυγείο - εξαιρετικός καθαρισμός

Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε σε τέτοιες καταστάσεις;?

Τώρα γνωρίζουμε ήδη την αιτία του προβλήματος με τη μυρωδιά στο ψυγείο. Στα παρακάτω περιγράφουμε διαφορετικές διαδικασίες για την αφαίρεση αυτού! Ορισμένες μέθοδοι αποτελούνται από διάφορα βήματα και άλλες θα μπορούσαν να έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Ανάλογα με το πόσο έντονη είναι η μυρωδιά, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία καθαρισμού αρκετές φορές.

Πρέπει να απενεργοποιήσετε το ψυγείο πριν τον καθαρισμό

πλάγια όψη της γυναίκας που καθαρίζει το ψυγείο

Κλείστε το ψυγείο

Σε όλες τις περιπτώσεις, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε το ψυγείο. Αυτό θα διευκολύνει τον καθαρισμό και είναι επίσης σημαντικό για την ασφάλειά σας. Ανάλογα με το μοντέλο, πρέπει να απενεργοποιήσετε το ψυγείο από το διακόπτη ή με άλλους απλά να πατήσετε το αντίστοιχο κουμπί. Αυτό κάνει τη διαφορά ειδικά εκεί που βρίσκεται η σύνδεση του ψυγείου. Εάν είναι σε ένα δύσκολο μέρος, η προσπάθεια απενεργοποίησης με ένα κουμπί θα μπορούσε να είναι πολύ λιγότερη.

“Less is more” σε υγιή ψώνια

υπέροχα τακτοποιημένα ράφια μυρίζουν στο ψυγείο

Αδειάστε το ψυγείο

Το ψυγείο πρέπει να είναι εντελώς άδειο κατά τον καθαρισμό. Είναι καλύτερο να προγραμματίσετε προσεκτικά τον καθαρισμό αυτής της συσκευής. Perhapsσως θα πρέπει να τελειώσετε τα υπάρχοντα προϊόντα ή να τα χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε μερικά πιάτα! Έτσι δεν χρειάζεται να πετάξετε το φαγητό. Επειδή τα περισσότερα από αυτά δεν θα έχουν τόσο καλή γεύση αφού σταθούν έξω από το ψυγείο για λίγο. Μην το βλέπετε ως προβληματικό γεγονός! Άλλωστε, ο καθαρισμός του ψυγείου θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για μια αυθόρμητη συνάντηση φίλων με νόστιμο φαγητό!

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο ψυγείο ανάλογα με την εποχή

άδεια ράφια - μυρίζουν στο ψυγείο

Συμβουλή: Απολογισμός της κατανάλωσής σας

Έχει ήδη αποδειχθεί από ψυχολόγους ότι ο καθαρισμός και η τακτοποίηση του σπιτιού έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ενώ αδειάζετε το ψυγείο, προσπαθήστε να κάνετε κάποια απογραφή της δικής σας κατανάλωσης. Τι τρόφιμα αγοράζετε τακτικά και δεν τρώτε μετά; Τι αγοράζετε πάρα πολύ ώστε να περισσεύουν πολλά και να πετιούνται; Βγάλτε τα σωστά συμπεράσματα και σταματήστε να το κάνετε αυτό. Σε περιόδους περιβαλλοντικής κρίσης ο καθένας πρέπει να σκεφτεί κριτικά τη δική του αγοραστική συμπεριφορά. Θα εξοικονομήσετε επίσης πολλά χρήματα εάν αγοράσετε λιγότερα περιττά προϊόντα.

Η τάξη διατηρεί τα υπόλοιπα 

μυρίζει στα γεμάτα ράφια του ψυγείου

Βγάλτε τα πλέγματα, τα ράφια και τα συρτάρια

Όχι μόνο το φαγητό, αλλά και τα πλέγματα, τα ράφια και τα συρτάρια πρέπει να βρίσκονται έξω από το ψυγείο πριν τον καθαρισμό. Είναι καλύτερο να τα βυθίσετε σε ζεστό νερό με υγρό πλύσης και να τα αφήσετε εκεί για περίπου μισή ώρα. Στον υπόλοιπο χρόνο μπορείτε να καθαρίσετε προσεκτικά τις ράγες στις οποίες είναι στερεωμένες. Μετά από λίγα λεπτά μπορείτε να καθαρίσετε τα ράφια, τα πλέγματα και τα συρτάρια με το σφουγγάρι και να τα στεγνώσετε προσεκτικά.

Η σωστή αποθήκευση βοηθάει στις μυρωδιές στο ψυγείο

εντάξει μυρωδιά στο ψυγείο

Χρησιμοποιήστε ξύδι, χυμό λεμονιού ή μαγειρική σόδα

Εάν υπάρχει έντονη μυρωδιά στο ψυγείο, συνιστούμε να αναμειγνύετε νερό με υγρό απορρυπαντικού και χυμό λεμονιού ή ξύδι, οπότε το ξύδι ή ο χυμός λεμονιού πρέπει να είναι το ένα τρίτο του μείγματος. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε γάντια καθώς το κιτρικό οξύ είναι αρκετά ισχυρό και μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Γενικά συνιστούμε προστατευτικά μέτρα κατά τον καθαρισμό. Για επίμονους λεκέδες, μπορείτε επίσης να ψεκάσετε μαγειρική σόδα και στη συνέχεια να τρίψετε με το σφουγγάρι. Αυτό είναι ένα απλό και φθηνό φάρμακο που βοηθά επίσης στην οσμή στο ψυγείο.

Πρέπει να διατηρείτε μόνο τα απαραίτητα στο ψυγείο 

μυρωδιά στο ψυγείο - καλά επιλεγμένα προϊόντα

Ενεργός άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας βοηθά επίσης ενάντια στις άσχημες μυρωδιές. Ωστόσο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό αφού όλα τα άλλα μέσα έχουν αποδειχθεί ότι δεν είναι πλέον χρήσιμα. Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να βρεθεί στα φαρμακεία επειδή χρησιμοποιείται για τροφική δηλητηρίαση. Στο στομάχι, θα απορροφούσε και θα αφαιρούσε τα χημικά στοιχεία από τα χαλασμένα τρόφιμα. Με την ίδια σχεδόν αρχή, θα μπορούσε να απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο σας. Αφού αφαιρέσετε αυτό, η μυρωδιά θα εξαφανιστεί επίσης. Αυτό το φάρμακο δεν είναι ακριβό, οπότε μπορείτε να αγοράσετε λίγο περισσότερο από αυτό.

Ο τακτικός σχολαστικός καθαρισμός βοηθάει στην αντιμετώπιση των άσχημων μυρωδιών στο ψυγείο

ένα κόκκινο σφουγγάρι - μυρωδιά στο ψυγείο

Μαγειρική σόδα και καφέ

Η μαγειρική σόδα και ο καφές είναι μια εξαιρετική ομάδα ενάντια στις άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο. Θα πρέπει να τα αναμίξετε καλά και να τα εφαρμόσετε σε διαφορετικές περιοχές του ψυγείου. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε προσεκτικά τα υπολείμματα.

Προσοχή: Μπορείτε απλά να αφήσετε μαγειρική σόδα και καφέ σε μια σακούλα από ύφασμα αναπνοής ή σε ένα μπολ στο ψυγείο για λίγο. Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις μεθόδους, θα πρέπει να αφήνετε το ψυγείο ανοιχτό και απενεργοποιημένο για τουλάχιστον 24 ώρες μετά τον καθαρισμό. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει επίσης να αερίζετε καλά το δωμάτιο! 

Χρησιμοποιήστε γάντια κατά τον καθαρισμό 

κίτρινα γάντια - μυρίζουν στο ψυγείο

Μέτρα κατά της επιστροφής της κακής μυρωδιάς

Η αφαίρεση των άσχημων μυρωδιών στο ψυγείο απαιτεί πολύ χρόνο και πραγματικά δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα! Είναι λοιπόν επιτακτικό να κάνετε κάτι για να μην χρειαστεί να το κάνετε ξανά, ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά. Αυτό είναι απολύτως εφικτό αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Η περίσσεια προϊόντων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μυρωδιές ψυγείου

μυρωδιά στο ψυγείο - πολλά προϊόντα

Αγοράστε τακτικά και λιγότερο!

Η κοινωνία μας είναι εθισμένη στην κατανάλωση και τα περιττά ψώνια είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό σύμπτωμα αυτού. Συνήθως έχουμε πάρα πολλά προϊόντα στο σπίτι και μπορούμε ακόμη και να ξεχάσουμε τι έχουμε στο ψυγείο. Μπορείτε να είστε πολύ σαφής σχετικά με αυτό ενώ καθαρίζετε το ψυγείο. Κατά κανόνα, δεν υπάρχουν τίποτα περισσότερο από 4-5 προϊόντα που αξίζει να διατηρήσετε σε μεγάλες ποσότητες στο ψυγείο. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι τυριών, ίσως αυγά, βούτυρο και μερικά τρόφιμα για να τα αλείψετε στο ψωμί, τα οποία χρειάζεστε τακτικά και τα οποία δεν χάνουν την ποιότητά τους όταν αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες θα μπορούσε να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Όλα τα άλλα προϊόντα πρέπει να αγοράζονται φρέσκα, γι ‘αυτό είναι λογικό να τα προμηθευτείτε πραγματικά σε μικρές ποσότητες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα λαχανικά και τα φρούτα. Με μικρότερες ποσότητες προϊόντων, μπορείτε να έχετε μια καλή επισκόπηση και να παρατηρείτε εγκαίρως όταν ένα προϊόν πρέπει να καταναλωθεί επειγόντως για να μην πάει άσχημα.

Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρά πανιά και σφουγγάρια όταν καθαρίζετε

Σκουπίστε τους τοίχους - μυρίστε στο ψυγείο

Τακτικό σκούπισμα

Η καλή υγιεινή είναι πάντα μια σωστά λειτουργική συμβουλή ενάντια στις κακές μυρωδιές στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε πετσέτες μίας χρήσης ή πραγματικά καθαρές για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα φαγητού από τα ράφια και τις σχάρες του ψυγείου σας. Είναι καλύτερο να αδειάζετε και να καθαρίζετε το ψυγείο μία φορά το μήνα. Καθαρίστε το καλά και φροντίστε να αφαιρέσετε τα βακτήρια.

Ορισμένα προϊόντα μυρίζουν πιο έντονα από άλλα

μυρωδιά στο ψυγείο λαχανικά αυγά τυρί

Αλλάξτε τη θερμοκρασία σύμφωνα με τις εξωτερικές συνθήκες

Οι διαφορετικές εποχές απαιτούν διαφορετικές θερμοκρασίες στο ψυγείο. Το χειμώνα μπορείτε να το ρυθμίσετε χαμηλότερα και το καλοκαίρι – ψηλότερα. Αυτή είναι μια άλλη πολύ σημαντική απαίτηση για τη σωστή αποθήκευση των προϊόντων.

Όλες οι μέθοδοι που περιγράφονται για την απομάκρυνση των οσμών από το ψυγείο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως προφυλακτικά μέτρα.

Μαγειρική σόδα, καφές και ενεργός άνθρακας αφαιρούν τις μυρωδιές από το ψυγείο

μυρωδιά στο ψυγείο σφουγγαρισμένο

Επενδύστε σε καλά δοχεία για την αποθήκευση τροφίμων

Τα κεραμικά βάζα αποθήκευσης τροφίμων είναι σημαντικά πιο ακριβά, αλλά θα διατηρήσουν καλύτερα την καλή ποιότητα των προϊόντων σας. Καλά σφραγισμένα, θα βοηθήσουν επίσης στην αποφυγή εξάπλωσης των οσμών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό με τα διαφορετικά είδη τυριών.

Υπόδειξη: Καθαρίστε καλά μετά το άδειασμα και πριν από την επόμενη χρήση!

Τα καλά οργανωμένα προϊόντα είναι μια συνταγή για μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στην οικογένεια

μυρωδιά στο ψυγείο - λίγα προϊόντα