Πάρα πολύ? του Amarist + Alejandro Monge αμφισβητεί την αγοραστική δύναμη των χρημάτων

Αυτό το τραπέζι φαγητού με τζάκι είναι ένα παράδειγμα της σύνδεσης μεταξύ μοντέρνας τέχνης και σχεδιασμού επίπλων. Το γυάλινο τραπέζι περιέχει μερικώς καμένα τραπεζογραμμάτια με μικρή φλόγα βιοκαυσίμων που προεξέχει πάνω από την κορυφή του τραπεζιού.

Κάθε περίπλοκη λεπτομέρεια έχει εξεταστεί ενώ ο καλλιτέχνης αναπαρήγαγε προσεκτικά τα τραπεζογραμμάτια κολλώντας και χρωματίζοντας το καθένα. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, «το πιο δύσκολο μέρος της όλης διαδικασίας ήταν να αναδημιουργήσουμε την επίδραση του καμένου χαρτιού χωρίς να ανάψουμε φωτιά.» Αυτός είναι ο λόγος που έχουν χρησιμοποιηθεί ρεαλιστικές τεχνικές που μιμούνται τις φλόγες της φωτιάς και την απολιθωμένη στάχτη. Το τραπέζι έχει σχεδιαστεί και σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό, έτσι ώστε να σκέφτεται κανείς την αγοραστική δύναμη του χρήματος και την αξία των ανθρώπων ξανά και από διαφορετικές απόψεις.

«Τα τραπεζογραμμάτια είναι κομμάτια χαρτιού που απεικονίζουν έναν αριθμό 10,20,50 δολαρίων, ευρώ, γεν. Ένα ποσό που ανταλλάσσουμε για να αγοράσουμε κάτι που θέλουμε ». Μια φιγούρα που δεν έχει μεγαλύτερη αξία από τη δουλειά ή τις ώρες εργασίας »- λέει ο Monge.

Έπιπλα Art Deco – τα αντίγραφα τραπεζογραμματίων

Τραπεζαρία σχεδιαστών με τζάκι

 Βίντεο από τον σχεδιαστή

 Κάψιμο τραπεζογραμματίων

Βάση τραπεζιού – κύβος

Τα Ευρώ

Ζωγραφισμένα χαρτονομίσματα

Έτσι φαίνεται η τραπεζαρία στο σκοτάδι

    Φλόγα βιοκαυσίμων

Ο δημιουργικός σχεδιαστής

Πολλά κομμάτια χαρτιού

Βιοκαύσιμα  χρήση

Επίδραση καμένων τραπεζογραμματίων