πλαστική τέχνη δημιουργική ιδέα κοραλλιογενείς κάκτοι

Πλαστική τέχνη ενάντια στην ανεύθυνη κατανάλωση

 Ο ήλιος ζεσταίνει το δέρμα σας, ο ήχος της θάλασσας χαϊδεύει τα αυτιά σας και το ελαφρύ καλοκαιρινό αεράκι παίζει με τα μαλλιά σας – μια υπέροχη μέρα στην παραλία. Ναι, μόνο αν δεν μπορούσατε να δείτε αυτά τα φρικτά κομμάτια πλαστικού! Δυστυχώς, το πρόβλημα με τα πλαστικά απόβλητα έχει γίνει σοβαρό παγκοσμίως.

Το πλαστικό είναι σχεδόν παντού. Από ένα καινοτόμο, χρήσιμο προϊόν, έχει μετατραπεί σε ενόχληση. Οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι μπορείτε να βρείτε πλαστικό ακόμη και στα σώματα των ζώων. Οι χημικές ουσίες αυτής της ουσίας μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε ζωντανό ον, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας. Η θετική προσέγγιση περιλαμβάνει την ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων. Δυστυχώς, η κατανάλωση και παραγωγή πλαστικού είναι πολύ πιο εντατική από την επεξεργασία και την ανακύκλωση του υλικού. Μια άλλη, πιο συμβολική, μέθοδος κατά της πλαστικής ρύπανσης είναι η πλαστική τέχνη. Είναι ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για το περιβάλλον.

Από πλαστικά κατάλοιπα, δημιουργούνται όμορφα γλυπτά που αξίζουν απολύτως να τα θαυμάσουμε

πλαστική τέχνη χταπόδι φιλικό προς το περιβάλλον

Τα περισσότερα από τα γλυπτά εδώ είναι μέρος του έργου Ξεβράστηκε στη στεριά του Ινστιτούτου Artula στο Όρεγκον, ΗΠΑ. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νέους να καταναλώνουν και να χρησιμοποιούν πλαστικό πιο συνειδητά. Πρόκειται για μια θετική, εποικοδομητική προσέγγιση που πρέπει να λειτουργήσει ενάντια στην αδιαφορία της καταναλωτικής μας κοινωνίας. Η πλαστική τέχνη είναι επίσης αρκετά τρομακτική ταυτόχρονα επειδή μας δείχνει με δημιουργικό τρόπο αυτό που έχουμε κάνει στην πραγματικότητα. Τι σοβαρή ζημιά έχει προκαλέσει η οικονομική και βιομηχανική μας ανάπτυξη της φύσης.

Ένα θυμωμένο ψάρι φτιαγμένο από πλαστικά απόβλητα

πλαστική τέχνη δημιουργική φιγούρα ψαριών

Η μικρή γοργόνα από τη σημερινή συλλογή έγινε από τον Xandi Kreuzeder. Ο γηγενής Γερμανός ζει στην Πορτογαλία για μεγάλο χρονικό διάστημα και ως φυσικό ταλέντο όταν πρόκειται για τέχνη, δημιουργεί γλυπτά από πλαστικό και άλλα αντικείμενα που έχουν απορριφθεί με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των ανθρώπων. Για αυτόν, το σύνθημα Save the Planet δεν είναι απλώς μια απλή φράση, αλλά μια πραγματική πίστη στην οποία μπορείτε να αφιερώσετε ολόκληρη τη ζωή σας.

Ο καρχαρίας τίγρης από Ξεβράστηκε στη στεριά

πλαστική τέχνη δημιουργική βιώσιμη

Και η περίεργη γοργόνα του Roxy

πλαστική τέχνη δημιουργική οικολογική μικρή γοργόνα

Δείτε αυτά τα ευφάνταστα πλαστικά γλυπτά και νιώστε τη σοβαρή, αρνητική επίδραση που έχει το πλαστικό στον αγαπημένο μας πλανήτη. Σως δεν είναι αργά. Ας κάνουμε κάτι μαζί!

 Έκθεση The Washed Ashore

πλαστική τέχνη δημιουργική έκθεση σφραγίδα φιγούρα

Τι μπορείτε να βρείτε στην παραλία

φτιάξτε δημιουργική πλαστική τέχνη

Ένας δυστυχισμένος πιγκουίνος μας κοιτάζει

πλαστική τέχνη δημιουργικά αγάλματα πιγκουίνους

Το πολύχρωμο γλυπτό ψαριών μας φέρνει αντιμέτωπους με την αδιαφορία μας

πλαστική τέχνη δημιουργική φιγούρα ψαριών

Δημιουργικός αστερίας από πλαστικά μπουκάλια

πλαστική τέχνη βιώσιμος δημιουργικός αστερίας

πλαστική τέχνη αστερία λεπτομέρεια

Οι πιγκουίνοι έχουν επίσης κάτι να πουν ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη

πλαστική τέχνη πρωτότυπες ιδέες ζωική φιγούρα πουλί

Το ίδιο νιώθουν και οι φτωχοί ιππόκαμποι

πλαστική τέχνη θαλάσσιο άλογο φιλικό προς το περιβάλλον