Η παραμυθένια γοητεία του ιαπωνικού φαναριού

Το ιαπωνικό φανάρι είναι ένα τυπικό αξεσουάρ εφαρμοσμένης τέχνης στην Άπω Ανατολή. Έχει από μόνο του μια παραμυθένια γοητεία. Αλλά ταυτόχρονα έχει τη μεγάλη ικανότητα να εγγράφεται υπέροχα στο γενικό τοπίο και να κάνει τις μεγάλες του ιδιότητες να φαίνονται ακόμη πιο αποτελεσματικές.

Η ποικιλία εντός των ιαπωνικών λαμπτήρων

Ιαπωνικά φανάρια πολύχρωμα σχέδια

Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι τι μεγάλη ποικιλία υπάρχει στα ιαπωνικά φωτιστικά. Αυτοαποκαλούνται Yukimi, Oribe, Kasuga, Iamadoro, Oki, αντίστοιχα.

Η κατασκευή του ιαπωνικού φαναριού περιλαμβάνει αρκετά βασικά στοιχεία. Έχετε μια πέτρινη βάση, στήριγμα, βάση για την κάμερα του λαμπτήρα, την πραγματική κάμερα, μια οροφή και μια κορυφή.

Σχετικά με την ιστορία του ιαπωνικού φαναριού

Ιαπωνικό φανάρι ροζ δέντρο

Όπως και πολλά άλλα πράγματα στην Ιαπωνική ιστορία, οι Ιαπωνικοί λαμπτήρες κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά από τους Κινέζους. Αυτό που προκαλεί έκπληξη στους περισσότερους ανθρώπους είναι να μάθουν ποιοι ήταν οι πρόδρομοι τους. Αυτά ήταν τα τυπικά αγγεία στα οποία παρασκευάζονταν το κρέας. Οι τελευταίοι γνώρισαν ένα είδος επανάστασης μέχρι που έγιναν αγγεία για το μαγείρεμα βοτάνων και στη συνέχεια λαμπτήρες.

Ρομαντικό και πολυπόθητο

Ευχές για ιαπωνικό φανάρι νερό

Σε αντίθεση με την κινεζική λάμπα, η ιαπωνική λάμπα είναι κατασκευασμένη από πέτρα και όχι από μέταλλο. Τα πρωτότυπά τους ήταν τα τελετουργικά σκάφη που ήταν τοποθετημένα μπροστά από τη μορφή του Βούδα.

Προηγουμένως χρησιμοποιήθηκαν για να πλαισιώσουν το μονοπάτι προς τον ναό. Οι ιαπωνικοί λαμπτήρες πήραν την πραγματική τους διανομή στη λεγόμενη περίοδο Muromachi, στην οποία αναπτύχθηκαν επίσης οι παραδόσεις της τελετής τσαγιού.

Οι διαφορετικοί τύποι ιαπωνικών λαμπτήρων

Σχήμα λαμπτήρα ιαπωνικού φαναριού

Ιαπωνικά φανάρια σε σχήμα λαμπτήρων

λαμπτήρες Ιαπωνική αρχική ιδέα σχεδιασμού φανάρι

Τώρα ας δούμε τους διαφορετικούς τύπους ιαπωνικών λαμπτήρων ένα προς ένα και ανακαλύπτουμε το βαθύτερο νόημα πίσω από αυτά. Το Yukimi προοριζόταν για να απολαύσει το χιόνι. Το ταβάνι τους είναι σκόπιμα επίπεδο. Κάποιος ήθελε να αφήσει το λιώσιμο του χιονιού να γίνει πιο αργά. Έτσι καταφέρατε να επεκτείνετε την απόλαυση της υπέροχης χειμερινής θέας. Αυτό έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα σε περιοχές όπου οι χιονοπτώσεις είναι σπάνιο φαινόμενο. Τα έλατα και τα βρύα περιστοιχίζονταν από τέτοιες λάμπες στον κήπο. Άλλα εντυπωσιακά αξεσουάρ είναι οι πέτρες που υψώνονται πάνω από μεγάλες πηγές νερού. Οι άνθρωποι γοητεύονται επίσης από την υπέροχη εμφάνιση καθρέφτη τους.

Φανάρια δαπέδου σε μεταλλική κατασκευή

Μεταλλική κατασκευή ιαπωνικού φαναριού

Η ιαπωνική λάμπα τύπου Oribe πήρε το όνομά της από τον κύριό της. Σύμφωνα με το μύθο, έζησε σε ιαπωνικό μοναστήρι το XVI. Αιώνας έζησε. Από ιστορική άποψη, αποκάλεσε τον εαυτό του αυτό το σογκουνάτο Τοκουγκάβα. Εκείνη την εποχή, η Ιαπωνία ήταν εντελώς απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Όλες οι πεποιθήσεις εκτός από τον Σιντοϊκό και τον Βουδισμό έχουν επίσης απαγορευτεί. Η απαγόρευση ίσχυε και για τον Χριστιανισμό. Ωστόσο, η Όριμπε ήταν Χριστιανή. Με καλυμμένο τρόπο, τοποθέτησε έναν σταυρό στο κάτω μέρος της λάμπας. Αυτή η περιοχή ήταν συνήθως καλυμμένη με φυτά. Το Oribe χρησιμοποιήθηκε στις τελετές τσαγιού. Συνήθως ήταν δίπλα σε μια κατσαρόλα από την οποία χύθηκε το τσάι.

Σύμφωνα με το έθιμο, κάποιος πρέπει να κλίνει προς το σκάφος ποτίσματος. Αυτή η πράξη δεν προκάλεσε καθόλου υποψίες. Αλλά στην πραγματικότητα η Όριμπε έγειρε προς τον Θεό.

Ιαπωνικό φανάρι του στυλ Kasuga

Γωνίες ιαπωνικού φαναριού

Αυτή η ιαπωνική λάμπα είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο. Τοποθετείται απέναντι από την είσοδο ή σε άλλο ανοιχτό μέρος. Αυτό το φανάρι χρησιμοποιείται ως ένα είδος κέντρου του ιαπωνικού κήπου. Αυτός ο τύπος ιαπωνικής λάμπας έχει εξαγωνική οροφή με αναποδογυρισμένες γωνίες. Αυτός ο τύπος σχεδίου είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικός για την Κίνα και τη νότια Ιαπωνία.

Το παραδοσιακό κασούγκα

Εξωτικό ιαπωνικό φανάρι που κρέμεται

Iamadoro

Ιαπωνική πέτρα φανάρι

Το ιαπωνικό φανάρι Iamadoro δημιουργήθηκε από τραχιές πέτρες. Έχει ασύμμετρο σχήμα. Έχει ύψος έως ένα μέτρο και κατάφυτο από βρύα. Για να συμβεί αυτό, τοποθετούνται σε ιδιαίτερα υγρά σημεία στον κήπο. Ο θάλαμος έχει μόνο ένα στρογγυλό άνοιγμα. Τα βάζετε σε σκοτεινά και υγρά μέρη στον κήπο.

Η Oki είναι η μικρότερη από τις ιαπωνικές λάμπες τους.Έχει επίσης μια σαφώς καθορισμένη θέση στον κήπο. Τοποθετούνται στις άκρες του χαλικιού των πηγών νερού ή ακριβώς στην όχθη της μικρής λίμνης. Αυτή η ιαπωνική λάμπα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 40 cm. Λείπουν ορισμένα στοιχεία της κατασκευής.

Πολύ απλό και άδειο   Ιαπωνικός σχεδιασμός κόκκινου τοίχου φανάρι

Σχεδιαστής λαμπτήρων από την Ιαπωνία

Στρογγυλά σχέδια ιαπωνικού φαναριού

  Φυσικό σχήμα και καθαρές γραμμές

Σχέδια ιαπωνικών φαναριών

   Λαμπερό Εξωτικά σχέδια ιαπωνικού φαναριού

Οβάλ σχήμα διακοσμημένο με λουλουδάτα σχέδια

Εξωτικό ζεν ιαπωνικού φαναριού

Στρογγυλά φανάρια στο παράθυρο

Παράθυρο ιαπωνικού φαναριού

  Τρία σφαιρικά αμπαζούρ   Ιαπωνικά φανάρια κρεμαστά φωτιστικά

Τα παραδοσιακά φανάρια μπροστά από την πρόσοψη

Ιαπωνικό φανάρι που κρέμεται

Χρυσαφένιος επιφάνειες

Χρυσές επιφάνειες ιαπωνικού φαναριού

 Φορεμένο και παλιό, αλλά πραγματικά εξαιρετικό

Ιαπωνικό φως φανάρι

Μια σειρά λαμπτήρων Kasuga

Ιαπωνικό φανάρι ειδικά παραδοσιακό

 Φωτιστικά για εξωτερική χρήση

Ιαπωνική τέχνη φαναριών

Χαρακτηριστικά κομμάτια δημόσια

Λαμπτήρες ιαπωνικού φαναριού

Συμβατικά σχέδια από την Ιαπωνία

Ιαπωνικό φανάρι κόκκινο γύρο

Εντυπωσιακή κατασκευή για οπτικό αποτέλεσμα   Ιαπωνικό φανάρι λευκή κόκκινη σκιά

Ένα ταβάνι λαμπτήρων

Ιαπωνικό φανάρι κομψό

Κάτι σύγχρονο και κατάλληλο

Επιτραπέζιο φωτιστικό ιαπωνικού φαναριού