Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για έπιπλα στο σαλόνι; Και σίγουρα θέλετε να έχετε κι εσείς εκεί την τραπεζαρία; Μην ανησυχείς! Σήμερα σας δίνουμε συμβουλές και προτάσεις για το πώς να διακοσμήσετε το μικρό σαλόνι σας με τραπεζαρία. Φυσικά, η διαβίωση και η επίπλωση αφορούν πρωτίστως την άνεση, ορισμένες ανάγκες, προσωπικές προτιμήσεις και προσωπικές προτιμήσεις. Αλλά υπάρχουν ακόμα μερικοί κανόνες και αρχές που είναι δίπλα σας ως πρακτική υποστήριξη. Και αν τα έχετε υπόψη σας, όλα θα λειτουργήσουν πολύ καλύτερα με την επίπλωση του σπιτιού.

Ειδικά αν ζείτε μικρά, ισχύει πάντα το εξής κατά την επίπλωση: Λιγότερο είναι περισσότερο! Και αυτό δεν αφορά μόνο τον αριθμό επίπλων. Για να μην κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται πολύ ακατάστατο, θα πρέπει επίσης να είστε σχετικά φειδωλοί με διακοσμήσεις και διακοσμήσεις. Είναι καλύτερο να πραγματοποιήσετε μια εκλεπτυσμένη ανάλυση δωματίου για κάθε ξεχωριστό δωμάτιο εκ των προτέρων, εξετάζοντας προσεκτικά τον τρόπο ζωής και το ύφος της επίπλωσης, την εργονομία, τη διάταξη και τη λειτουργία. Μια επιτυχημένη ανάλυση είναι η μισή μάχη. Επειδή αυτό σας δίνει μια πολύ πιο ακριβή ιδέα για τη μελλοντική σας επίπλωση, είτε θέλετε να δημιουργήσετε ένα μικρό σαλόνι με τραπεζαρία ή ένα υπνοδωμάτιο με χώρο μελέτης.

Δημιουργήστε ένα μικρό σαλόνι με τραπεζαρία

μικρό σαλόνι με τραπεζαρία που δημιουργήθηκαν ιδέες

Πολυλειτουργική εγκατάσταση

Παρ ‘όλα αυτά, σήμερα αφορά συγκεκριμένα το μικρό σαλόνι. Ναι, η εγκατάστασή του είναι συχνά μια πραγματική πρόκληση. Περνάτε μερικές ώρες εκεί κάθε μέρα ή βράδυ με την οικογένεια ή τους καλεσμένους και όλα πρέπει να είναι σωστά. Πάνω απ ‘όλα, η άνεση και ο επαρκής χώρος για μετακίνηση έχουν θεμελιώδη σημασία για το σαλόνι.

Και αν υπάρχει επίσης τραπεζαρία στο δωμάτιο, δεν υπάρχει δυνατότητα αποφυγής πολυλειτουργικών επίπλων.

Εάν δημιουργήσετε ένα μικρό σαλόνι με τραπεζαρία, έχετε πρακτικά δύο λειτουργικούς χώρους στο δωμάτιο. Μπορείτε να τα οριοθετήσετε λίγο αν θέλετε, π.χ. Β. Με διαχωριστικά δωματίων, χαλιά ή βαφές τοίχων. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε περισσότερη διαύγεια και οπτική ηρεμία στο σαλόνι. Αλλά αν επιθυμείτε περισσότερη ακεραιότητα και προτιμάτε να έχετε μια ομοιόμορφη επίπλωση σαλονιού, τότε θα πρέπει να συντονίσετε και τους δύο λειτουργικούς χώρους – πάλι μέσα από χρώματα και υφές.

Οι δύο χώροι σαλονιού συγχωνεύονται αρμονικά

Στήστε μικρό σαλόνι στρογγυλό τραπέζι φαγητού

Επιστροφή στην πολυλειτουργική εγκατάσταση! Ξεχάστε τα περίεργα έπιπλα στο μικρό σαλόνι, είτε πρόκειται για το λεγόμενο δωμάτιο με σωλήνα είτε για ένα τετράγωνο δωμάτιο. Αυτό που χρειάζεστε είναι έπιπλα που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και όμως εκπληρώνουν πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για έναν επενδυμένο οθωμανό ή ένα σκαμπό αντί για το συμβατικό τραπεζάκι σαλονιού; Επεκτάσιμα τραπέζια φαγητού, πάγκοι με μονάδες βάσης ή πτυσσόμενες καρέκλες είναι επιπλέον κατάλληλες λύσεις για το μικρό σαλόνι με τραπεζαρία.

Τα στρογγυλά τραπέζια και οι χώροι καθιστικού είναι ιδανικά για μικρά σαλόνια με τραπεζαρία

μικρό σαλόνι με τραπεζαρία στημένο πάγκο

Σκεφτείτε επίσης κάθετα!

Εάν ο διαθέσιμος οριζόντιος χώρος είναι πολύ σφιχτός, τότε θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε κάθετα. Ακούγεται λογικό, έτσι δεν είναι; Γιατί μόνο τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες ενός δωματίου. Λεπτά και υψηλά προφίλ, ενσωματωμένα ράφια και έξυπνες αναρτήσεις τηλεοράσεων ή ντουλαπιών είναι εδώ σε ζήτηση. Μια μονάδα τοίχου από το δάπεδο μέχρι την οροφή θα μπορούσε επίσης να είναι η σωστή απόφαση για πολλούς και να παρέχει επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο σαλόνι. Για ακόμη μικρότερες περιοχές, ακόμη και ένα πτυσσόμενο τραπέζι τοποθετημένο στον τοίχο δεν θα ήταν καθόλου λάθος.

Εάν το σαλόνι σας έχει μεγαλύτερα παράθυρα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε πιο σκούρα χρώματα

μικρό σαλόνι με τραπεζαρία με παρκέ

Δημιουργήστε περισσότερο οπτικό χώρο

Το ανθρώπινο μάτι μπορεί επίσης να ξεγελαστεί από τα χρώματα και το φως. Μπορείτε φυσικά να το δοκιμάσετε και για το μικρό σαλόνι με τραπεζαρία. Απλά επιλέξτε ανοιχτά χρώματα τοίχων και μην το παρακάνετε με τη διακόσμηση των παραθύρων. Όταν οι τοίχοι και το πάτωμα είναι λευκά ή κάποιο άλλο ουδέτερο, ανοιχτόχρωμο χρώμα, το δωμάτιο φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

Μπορείτε να βάλετε πιο σκούρα έπιπλα που δημιουργούν μια αρμονική αντίθεση

μικρό σαλόνι με τραπεζαρία σε λευκό χρώμα

Οι καθρέφτες και οι ταπετσαρίες φωτογραφιών με βαθιά προοπτική εξασφαλίζουν επίσης μεγαλύτερη διαφάνεια στο δωμάτιο και προσομοιώνουν το μέγεθος. Διαφανή έπιπλα από πλεξιγκλάς, όπως το δημοφιλές Ghost Chair από τον Kartell, για παράδειγμα, φέρνουν ακόμη περισσότερη ατμόσφαιρα στο σαλόνι και απλά δεν καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο, τουλάχιστον οπτικά.

Το Ghost Chair από το Kartell αξίζει πλήρως το όνομά του

καρέκλα φάντασμα έστησε ένα μικρό σαλόνι με τραπεζαρία

Περισσότερος δυναμισμός μέσα από μοτίβα και υφές

Ένα μικρό σαλόνι με τραπεζαρία δεν χρειάζεται να είναι βαρετό, μπορείτε εύκολα να εισάγετε λίγο δυναμισμό στο εσωτερικό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί κυρίως μέσω διαφορετικών σχεδίων και υφών. Μπορείτε να φέρετε γραφικά και έθνικ μοτίβα, αλλά και chevrons σε διαφορετικά χρώματα, στο σαλόνι χρησιμοποιώντας υφάσματα σπιτιού σε μαξιλάρια, κουβέρτες και χαλιά. Ένας αυτοσυναρμολογημένος φωτογραφικός τοίχος ή μερικές εικόνες καμβά παρέχουν επιπλέον τέχνη τέχνης στους τέσσερις τοίχους σας.

Αρκετές πηγές φωτός στο σαλόνι όχι μόνο δημιουργούν άνεση, αλλά και δυναμισμό

βιομηχανικό στυλ επιπλώνοντας ένα μικρό σαλόνι

Συμπέρασμα:

Μην αποθαρρύνεστε όταν δημιουργείτε μικρούς χώρους · αντ ‘αυτού, αναζητήστε έξυπνες λύσεις και αξιοποιήστε στο έπακρο. Αν θέλετε να δημιουργήσετε το μικρό σαλόνι σας με τραπεζαρία, έχετε πραγματικά πολύ περισσότερα περιθώρια για την επίπλωση ιδεών από ό, τι νομίζετε. Επωφεληθείτε από τα πολυλειτουργικά έπιπλα, σκεφτείτε κάθετα, παίξτε με το φως και τα χρώματα και δημιουργήστε περισσότερο δυναμισμό με τα σωστά μοτίβα και υφές. Σκεφτείτε τις δικές σας ατομικές ανάγκες και δημιουργήστε τη δική σας κομψή όαση ευεξίας στο σπίτι.

Η συντακτική ομάδα του Freshideen σας εύχεται πολλή διασκέδαση με σχεδιασμό και επίπλωση

μικρό σαλόνι με τραπέζι φαγητού και λάμπα τόξου

Ουδέτεροι τόνοι και μοντέρνα τέχνη

μικρό σαλόνι με τραπεζάκι σαλονιού

Το ανοιχτό ξύλο συναντά το λευκό

μικρό σαλόνι με ιδέες για τραπεζαρία

Η πολυλειτουργικότητα αποδίδει πάντα όταν πρόκειται για έπιπλα

μικρό σαλόνι με τραπεζαρία στημένο πτυσσόμενο τραπέζι

Κομψά διαχωριστικά δωματίων δημιουργούν επιπλέον χώρο αποθήκευσης και φέρνουν περισσότερη δομή

Μικρό σαλόνι που διακοσμεί τάση ξύλο τοίχου

Οι ταπετσαρισμένοι πάγκοι είναι μια ευκαιρία εξοικονόμησης χώρου στο τραπέζι φαγητού στο μικρό σαλόνι

Μικρό σαλόνι με τραπεζαρία με ταπετσαρία πάγκου

Μια άλλη παραλλαγή για τη θέση της τραπεζαρίας στο επιμηκυμένο δωμάτιο

μικρό σαλόνι με τραπεζαρία στενό

Έτσι δημιουργείτε σαφή ζώνη στο σαλόνι

μικρό σαλόνι με τραπεζαρία στημένο γωνιακό καναπέ

μικρό σαλόνι με τραπεζαρία στημένη τραπεζαρία

μικρό σαλόνι με τραπεζαρία στημένο τζάκι

Δημιουργήστε ένα μικρό σαλόνι με τραπεζαρία

μικρό σαλόνι με τραπεζαρία

Στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού για να στήσετε ένα μικρό σαλόνι με τραπεζαρία

Χρησιμοποιώντας στοιχεία του ίδιου στιλ επίπλωσης, εξασφαλίζετε μια ομοιόμορφη εμφάνιση

Μικρό σαλόνι με τραπεζαρία σε στυλ scandi

Επιπλώστε ένα μικρό σαλόνι με τραπέζι φαγητού           Μικρό σαλόνι με τραπεζαρία στημένο στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού

Στρογγυλά τραπέζια συνιστώνται επίσης για μικρά σαλόνια

Στρογγυλή τραπεζαρία για να στήσετε ένα μικρό σαλόνι με τραπεζαρία