Τα τελευταία χρόνια, το laminate ήταν επανειλημμένα η νούμερο ένα επιλογή πελατών όταν πρόκειται για μοντέρνα, εύκολα περιποιημένα δάπεδα. Αυτή η δημοτικότητα οφείλεται στην επιφάνεια που μοιάζει με ξύλο και τη χαμηλή τιμή. Χάρη στο λεγόμενο σύστημα κλικ, το laminate μπορεί επίσης να τοποθετηθεί χωρίς προβλήματα. Δυστυχώς, ένα laminate δάπεδο δεν είναι τόσο ανθεκτικό και στιβαρό όσο το παρκέ και οι αντιαισθητικές γρατζουνιές μπορεί να εμφανιστούν σύντομα στην όμορφη επιφάνειά του. Είναι αυτονόητο ότι εμφανίζονται είτε τυχαία είτε εντελώς τυχαία. Για παράδειγμα, σκληρά πέλματα παπουτσιών και ψηλά τακούνια αφήνουν σκοτεινές γραμμές και λεκέδες στο laminate. Τέτοιες παραξενιές στο πάτωμα μπορούν πραγματικά να σας νευρώσουν. Πρέπει να φροντίζετε σωστά το laminate σας έτσι ώστε να μην οδηγούν σε ραβδώσεις. Έχουμε έτοιμα μερικά κόλπα και θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή διαδικασία για να επισκευάσετε το δάπεδο laminate μόνοι σας στο σπίτι. Μπορείτε να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό και τι χρειάζεστε για να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές στο laminate από εμάς!

Χόμπι φίλοι προσέξτε! Μικρές γρατζουνιές στο laminate μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και χωρίς προβλήματα!

Τοποθέτηση laminate στο σαλόνι

Κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του laminate δαπέδου του. Αλλά όταν μετακινείστε ή επανασχεδιάζετε, τα βαριά έπιπλα τρελαίνονται, δημιουργώντας συχνά κατεστραμμένες περιοχές στο laminate. Τότε πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα! Μικρές γρατζουνιές πρέπει να αφαιρούνται εγκαίρως, έτσι ώστε να μην βλάπτουν περαιτέρω την ομαλή επιφάνεια του laminate.

Οι επιφανειακές γρατζουνιές αντιμετωπίζονται εύκολα με βρεφικό ή ελαιόλαδο. Τρίψτε λίγο λάδι με ένα μαλακό πανί και οι γρατζουνιές θα εξαφανιστούν. Αλλά αν υπάρχει ήδη βαθύτερη ζημιά στο laminate σας, πρέπει να ενεργήσετε με θάρρος και να προχωρήσετε ως εξής.

Γρατσουνιές στο laminate; Χωρίς πανικό! Απλώς ακολουθήστε τις συμβουλές μας!

laminate ως μια ωραία επιλογή για το δάπεδο στο σαλόνι

Τι χρειάζεστε για να αφαιρέσετε βαθύτερες γρατζουνιές στο laminate:

Ως βήμα 1 σε αυτό το έργο DIY, πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείτε ένα κιτ επισκευής. Τέτοια σετ μπορούν να βρεθούν σε κάθε κατάστημα υλικού. Οι συσκευασίες περιέχουν μερικά στυλό κεριού που έχουν διαφορετικό χρώμα. Υπάρχουν ακόμα γυαλόχαρτα και ένα μικρό αεροπλάνο. Σας συμβουλεύουμε να καθαρίσετε καλά το δάπεδο laminate πριν ξεκινήσετε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το laminate δεν είναι πολύ υγρό. Το νερό δεν πρέπει να εισέλθει στη ρωγμή. Διαφορετικά, τα φύλλα laminate σας θα μπορούσαν να διογκωθούν, κάτι που είναι ανεπιθύμητο.

Καθαρίστε πρώτα καλά, μόνο μετά ξεκινήστε την επισκευή

συμβουλές φροντίδας laminate πώς να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές

Η αφαίρεση των γρατζουνιών είναι εύκολη για κάθε χομπίστα

Μετά από αυτή τη σύντομη προετοιμασία, φτάνουμε τώρα στην πραγματική διαδικασία αφαίρεσης γρατζουνιών. Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε χαλαρά μέρη του laminate στο μηδέν, πρέπει πρώτα να τα αφαιρέσετε με ένα επίπεδο. Η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή, στεγνή και χωρίς λίπος.

Επιλέξτε ένα ραβδί κεριού στο σωστό χρώμα για το laminate σας. Τα χρώματα μπορούν ακόμη και να αναμειχθούν αν χρειάζεστε μια συγκεκριμένη απόχρωση. Μπορείτε να ακολουθήσετε ολόκληρη τη διαδικασία αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο.

Εδώ μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς δουλεύετε με το κιτ επισκευής. Από την προσεκτική εφαρμογή κεριού έως την αφαίρεση των μικρών αποξηραμένων σωματιδίων, όλα απεικονίζονται μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Εάν έχετε ήδη κάνει όλα αυτά, τότε μπορείτε να δώσετε στο laminate σας την τελευταία πινελιά και να γυαλίσετε την περιοχή που μόλις επισκευάστηκε.

Πάρτε κιτ επισκευής!

Επισκευάστε το laminate και αφαιρέστε τις γρατζουνιές

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα για να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές στο laminate

Συμβουλές και κόλπα επισκευής laminate

Η ίδια διαδικασία εργασίας επαναλαμβάνεται όταν χρησιμοποιείτε πάστες. Απλώς ταιριάξτε το χρώμα της πάστας με τη σκιά του laminate δαπέδου σας και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται βήμα προς βήμα για να επιτύχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Laminate χωρίς γρατζουνιές; Υπάρχει κάτι τέτοιο?

Ναι, αν επιλέξετε laminate στην υψηλότερη κατηγορία τιμών, μπορείτε να έχετε ένα όμορφο, εύκολο στη φροντίδα δάπεδο χωρίς γρατζουνιές για χρόνια. Η ποιότητα μετράει πάντα, αλλά για αυτό πρέπει πραγματικά να σκάψεις λίγο πιο βαθιά στην τσάντα. Το laminate έχει διαφορετικά πάχη από έξι έως δώδεκα χιλιοστά. Εάν επιλέξετε παχύτερα φύλλα laminate, το δάπεδο σας θα είναι πιο στιβαρό, πιο ανθεκτικό, αλλά πιο ακριβό. Ανάλογα με τη στιβαρότητά του, το laminate προσφέρεται σε διαφορετικές κατηγορίες τριβής. Μπορείτε να επιλέξετε τάξεις γδαρσίματος 21 έως 23 για το σπίτι σας. Έτσι έχετε ένα laminate δάπεδο στους τέσσερις τοίχους σας που είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές. Πριν αγοράσετε, κάντε μια έρευνα και κάντε μια σοφή επιλογή!

laminate πώς νοιάζεστε για αυτό το κάλυμμα δαπέδου εάν γρατζουνιστεί

Ελπίζουμε να σας αρέσει να αφαιρείτε τις γρατζουνιές και να απολαμβάνετε ένα άψογο δάπεδο στο σπίτι!