Είναι δύσκολο να βρείτε ένα δάπεδο που μπορεί να συγκριθεί με την άνεση και τη ζεστασιά ενός χαλιού. Υπάρχουν επίσης άλλοι λόγοι για τους οποίους οι ιδιοκτήτες σπιτιού επιλέγουν όλο και περισσότερο τα χαλιά αυτές τις μέρες. Αφενός απορροφά το θόρυβο από τηλεοράσεις και στερεοφωνικά συστήματα, αλλά και από μανιασμένα παιδιά και σκύλους. Από την άλλη πλευρά, αυτό το ειδικό κάλυμμα δαπέδου προσφέρει μια μαλακή, άνετη επιφάνεια που εξασφαλίζει μια μοναδική εμπειρία περπατήματος. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η μοκέτα έχει δείξει ακόμη ότι μπορεί να ανακουφίσει τις αλλεργίες και το άσθμα. Και δεδομένου ότι είναι τώρα διαθέσιμο σε μυριάδες χρώματα, σχέδια και υλικά, τα χαλιά μπορούν να συμπληρώσουν τέλεια την επίπλωση σχεδόν κάθε δωματίου. Αν θέλετε να στρώσετε το δικό σας χαλί, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Σας δείχνουμε πώς λειτουργεί!

Η μοκέτα όχι μόνο συμπληρώνει το σχέδιο, αλλά δίνει και στο δωμάτιο περισσότερο χαρακτήρα

Έτσι μπορείτε να στρώσετε το δικό σας μοντέρνο διαμέρισμα χαλιού με μπλε μοκέτα

Έτσι μπορείτε να στρώσετε το δικό σας χαλί, αποδυτήριο σε μπλε, μοντέρνο σικ

Το χαλί με σκούρες αποχρώσεις προσθέτει πολυπλοκότητα που κατά τα άλλα είναι δύσκολο να επιτευχθεί

Έτσι, μπορείτε να στρώσετε το δικό σας χαλί με σκούρο χαλί, ηλιοβασίλεμα

Πραγματοποιήστε μετρήσεις δωματίου

Αρχικά, καθορίστε το ακριβές μέγεθος του δωματίου στο οποίο σκοπεύετε να εγκαταστήσετε το χαλί. Κατά προτίμηση σε τετραγωνικά μέτρα. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πολλαπλασιάστε το πλάτος του δωματίου με το μήκος του. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό υλικό Αγοράστε από αξιόπιστο χαλί χονδρικής, είναι καλύτερο να προσθέσετε 10 έως 20 τοις εκατό στον υπολογισμό σας. Καλύτερα να σου μείνει κάτι παρά πολύ λίγο. Ορισμένα φυσικά υλικά μπορούν ακόμη και να συρρικνωθούν κατά τη διάρκεια του εγκλιματισμού!

Προετοιμάστε την περιοχή εργασίας

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε καλά το δάπεδο. Βρέξτε μια σφουγγαρίστρα πολύ ελαφρά και σκουπίστε το πάτωμα για να απομακρύνετε εντελώς τυχόν σκόνη που απομένει. Αφήστε το πάτωμα να στεγνώσει καλά για μερικές ώρες πριν προχωρήσετε. Το πάτωμα πρέπει να είναι εντελώς στεγνό και καθαρό πριν προχωρήσετε καθώς η υγρασία και η σκόνη μπορούν γρήγορα να προκαλέσουν μούχλα να συσσωρευτεί κάτω από το χαλί.

Προσαρμόστε το χαλί

Τώρα ξετυλίξτε εντελώς το χαλί και αφήστε το να αναπνεύσει και να χαλαρώσει για περίπου 24 έως 48 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα συρρικνωθεί ή θα επεκταθεί ελαφρώς, ανάλογα με το υλικό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα χαλιά από φυσικές ίνες. Τώρα πιέστε το χαλί στη γωνία μεταξύ του δαπέδου και του τοίχου χωρίς να το τσακίσετε και κόψτε το περίσσευμα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αφήστε περίπου 10 εκατοστά απόβλητα. Το κόψατε αυτό στο τέλος.

Στρώστε το χαλί

Ξεκινήστε από τη μία πλευρά του δωματίου και τραβήξτε πίσω το άλλο μισό του χαλιού. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα με εγκοπή για να εφαρμόσετε ομοιόμορφα ένα στρώμα κόλλας χαλιών στο πάτωμα. Τοποθετήστε το χαλί πάνω από την κόλλα και εξομαλύνετε μέχρι να μην υπάρχουν ρυτίδες ή φυσαλίδες αέρα. Επιπλέον, πιέστε το χαλί μέσα στην κόλλα με ένα ίσιο κομμάτι ξύλου, όπως με έναν κύλινδρο.

Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά και αφήστε την κόλλα να στεγνώσει τελείως για τουλάχιστον 24 ώρες. Κόψτε τις υπόλοιπες πλευρικές άκρες και δοκιμάστε το χαλί για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά κολλημένο τραβώντας απαλά τις γωνίες. Ολοκληρώστε τη δουλειά σας καλύπτοντας τελικά το χαλί με αντίστοιχες σανίδες. Στη συνέχεια, βγάλτε επιτέλους τα παπούτσια σας και απολαύστε την πολυτελή αίσθηση να περπατάτε στο πρόσφατα στρωμένο χαλί σας!

Τα ελαφριά δάπεδα όπως το λευκό ή το μπεζ χαλί κάνουν το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο

Έτσι, μπορείτε να στρώσετε το δικό σας χαλί σε ένα φωτεινό δωμάτιο σε μπεζ και μοντέρνο λευκό

Έτσι μπορείτε να στρώσετε το δικό σας χαλί χαλί ασπρόμαυρο σκάκι

Πολλές σύγχρονες επιχειρήσεις επιλέγουν χαλιά λόγω της πολυτελούς εμφάνισής τους

Έτσι, μπορείτε να στρώσετε το δικό σας εστιατόριο με μοκέτα με μοντέρνα χαλιά