Τα κορυφαία πολυτελή ξενοδοχεία θα μπορούσαν να ταξινομηθούν με πολλά διαφορετικά κριτήρια. Όσον αφορά τις προτεραιότητές μας, ο εσωτερικός σχεδιασμός και η πρωτότυπη μοντέρνα αρχιτεκτονική είναι φυσικά τα καθοριστικά κριτήρια. Περιποιούνται τους επισκέπτες τους με άνεση, αλλά ταυτόχρονα αντιπροσωπεύουν πρωτότυπα έργα πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής. Διανέμονται επίσης σε όλο τον κόσμο και έτσι όλα θα μπορούσαν να γίνουν ένα εικονικό ταξίδι σε μερικές από τις όμορφες γωνιές του πλανήτη μας. Είστε τόσο περίεργοι όσο εμείς?

Θέα από ένα από τα δωμάτια του Olea Hotel

μεγάλο δωμάτιο ως έννοια για πολυτελή ξενοδοχεία

Κορυφαία πολυτελή ξενοδοχεία – Olea Hotel Greece

Πρόκειται για έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Block722 Architects. Η επιλογή φυσικών υλικών για εσωτερική διακόσμηση έχει πολλές θετικές πλευρές. Ο συνδυασμός μπαμπού και ξύλου φέρνει μεγάλη άνεση στο εσωτερικό αφενός. Από την άλλη πλευρά, αυτός ο εσωτερικός σχεδιασμός εναρμονίζεται με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το κτίριο.

Πολλά πολυτελή ξενοδοχεία πληρούν αυτές τις απαιτήσεις. Θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτή η προσέγγιση είναι πολύ χαρακτηριστική της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο χωριό με το όνομα Τσιλιβί, η οποία είναι γνωστή για το λοφώδες τοπίο και τις όμορφες παραλίες. Όλα τα δωμάτια στο εσωτερικό σχεδιάστηκαν σε παρόμοιο στιλ και με φυσικά υλικά.

Φύση και μοντέρνα αρχιτεκτονική σε ένα – Μπλε λιμνοθάλασσα

πολυτελή ξενοδοχεία υπέροχο μέρος για κολύμπι

Μπλε λιμνοθάλασσα, Ισλανδία

Το επόμενο από τα κορυφαία πολυτελή ξενοδοχεία που θέλουμε να σας παρουσιάσουμε είναι στην Ισλανδία. Αυτό είναι και πάλι ένα έργο της αρχιτεκτονικής εταιρείας “Basalt Architects”. Βρίσκεται στη μέση του ομώνυμου Γεωπάρκου της UNESCO. Μπορείτε να κολυμπήσετε εδώ στο νερό της γεωθερμικής λίμνης. Αλλά ταυτόχρονα η μοναδική αρχιτεκτονική που γίνεται ένα με τη φύση είναι επίσης ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αυτής της εγκατάστασης. Στο εσωτερικό σχέδιο, επικρατεί μια λεπτή προσέγγιση και μινιμαλισμός, που τονίζουν ακόμη περισσότερο την ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου. Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι ο σχεδιασμός του κτιρίου. Αυτό έχει κατακτηθεί τόσο επιδέξια που μπορείτε να ανακαλύψετε τις ιδιαιτερότητες του τοπίου με περιπετειώδη τρόπο.

Πισίνα με διαφανείς τοίχους – μοντέρνα αρχιτεκτονική από τη Βραζιλία

πολυτελές ξενοδοχείο έννοια με κολύμπι

Emiliano Hotel, Βραζιλία

Το τρίτο από τα TOP πολυτελή ξενοδοχεία για τα οποία μιλάμε ονομάζεται Emiliano Hotel και βρίσκεται στη Βραζιλία. Ενώ κολυμπάτε σε μια πισίνα που είναι διαφανής από το πλάι, μπορείτε να κοιτάξετε την υπέροχη παραλία Copacabana. Η πισίνα μοιάζει επίσης με ένα μεγάλο αξιοθέατο από το πλάι – σαν ένα είδος ενυδρείου για τους ανθρώπους! Χάρη στη δημιουργική κατασκευή σε σχήμα πλέγματος, η οποία καθορίζει επίσης τον χαρακτήρα της πρόσοψης, μπορείτε να απολαύσετε την εξωτερική θέα και ταυτόχρονα να έχετε την αίσθηση ότι η ιδιωτική σας ζωή προστατεύεται πολύ καλά. Πρόκειται για ένα ευρηματικό κοινό έργο των αρχιτεκτονικών εταιρειών “Oppenheim Architecture” και “Studio Arthur Casas”.

 Χιλή – μοντέρνος σχεδιασμός πρόσοψης από την Tierra Chiloe

πολυτελή ξενοδοχεία μοντέρνο σχεδιασμό πρόσοψης

Tierra Chiloe, Chile by Mobil Arquitectos

Το επόμενο ξενοδοχείο στη λίστα με τα κορυφαία πολυτελή ξενοδοχεία μας αντιπροσωπεύει την τραχιά πλευρά της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Βρίσκεται στο κύριο νησί του λεγόμενου αρχιπελάγους Chiloe. Από εδώ υπάρχει επίσης πολύ όμορφη πανοραμική θέα στον ωκεανό, αλλά η ίδια η φύση φαίνεται λιγότερο πράσινη και επηρεάζεται έντονα από το κόκκινο χρώμα της γης. Αυτό ισχύει επίσης για το πάνω μισό της πρόσοψης του ξενοδοχείου, το οποίο χαρακτηρίζεται επίσης από γεωμετρικό σχέδιο. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου βρίσκονται πίσω από αυτό. Τα δημόσια δωμάτια στο ισόγειο περιβάλλονται από γυάλινους τοίχους. Σε αντίθεση με αυτόν τον εξωτερικό σχεδιασμό, βιώνουμε μια πολύ ζεστή εσωτερική ατμόσφαιρα, επενδυμένη με ξύλο. Αυτή η ουδέτερη παλέτα χρωμάτων δίνει έμφαση και εντείνει την ευχάριστη εμπειρία της γύρω φύσης.

Paradiso Hotel – σύγχρονη δημιουργική ιδέα σχεδιασμού

πολυτελή ξενοδοχεία υπέροχο στρογγυλό μπαρ

Paradiso Ibiza Art Hotel

Ένα τυπικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης αρχιτεκτονικής είναι ότι οι άνθρωποι πίσω από αυτό βλέπουν πολύ συχνά το έργο ως ένα είδος αποστολής ή μηνύματος στον κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση, ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι ολόκληρη η διαμονή στο νησί, ακόμη και στις εγκαταστάσεις, είναι μια μεγάλη εμπειρία πάρτι. Η ατμόσφαιρα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει εύκολα διάφορες εκδηλώσεις τέχνης. Τα δωμάτια, ιδιωτικά και δημόσια, διαμορφώνονται από σχήματα που μοιάζουν μοντέρνα αλλά είναι εμπνευσμένα από την Pop Art. Τα φυσικά υλικά παρέχουν επίσης μια ευχάριστη αντίθεση και ισορροπία.

Μοντέρνο πολυτελές ξενοδοχείο, περιτριγυρισμένο από κτίρια του 17ου αιώνα

πολυτελή ξενοδοχεία στην παλιά πόλη της Τόλα

Έμπνευση για κορυφαία πολυτελή ξενοδοχεία σε ιστορικό στιλ

Ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία που εμφανίζονται είναι επίσης ένα από τα μικρότερα στην Αμβέρσα. Το πλάτος της πρόσοψης είναι σχεδόν δυόμισι μέτρα. Το κτίριο του ξενοδοχείου φιλοξενεί μόνο ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και μερικά άλλα δωμάτια που συνδέονται με στενά περάσματα. Εξ ου και το όνομα του ξενοδοχείου, το One Room Hotel. Οι συντάκτες αυτής της ιδέας από το DMVA προφανώς είχαν το γενναίο σχέδιο να προσαρμόσουν τη σύγχρονη άνεση σε ένα ανελέητο ιστορικό πλαίσιο.

Πολυτελές ξενοδοχείο σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον – Punta Caliza

Μεξικό σύγχρονη αρχιτεκτονική με νερό

Punta Caliza Hotel, Μεξικό

Το Punta Caliza είναι το όνομα του επόμενου έργου για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική ξενοδοχείων που θα παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο. Είναι ένα κτίριο που βρίσκεται στο Holbox του Μεξικού. Αυτό το μέρος είναι πολύ ιδιαίτερο επειδή είναι προσβάσιμο μόνο μέσω νερού. Εδώ έχετε τη μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσετε στο νερό με καρχαρίες φάλαινας. Η αρχιτεκτονική είναι μια σύγχρονη ερμηνεία της τοπικής αρχιτεκτονικής. Το όλο πράγμα μοιάζει με ένα συγκρότημα σπιτιών με παραδοσιακές δίρριχτες στέγες για την περιοχή. Περίπου το μισό είναι στο νερό και το να ζεις σε αυτό είναι από μόνο του μια ιδιαίτερα συναρπαστική εμπειρία. Το έργο υλοποιήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο “Estudio Macías Peredo”.

Royal Hotel – εσωτερική διακόσμηση από τη δεκαετία του ’60 σε συνδυασμό με τον φουτουρισμό

υπέροχες ιδέες κουρτινών πολυτελή ξενοδοχεία

Royal Hotel, Κοπεγχάγη

Σε όλα τα άλλα πολυτελή ξενοδοχεία που παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της αρχιτεκτονικής έρχεται από μόνος του. Εδώ η προστιθέμενη αξία προέρχεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα υπέροχα εσωτερικά εξαρτήματα και τον εσωτερικό σχεδιασμό από ό, τι στα άλλα κτίρια. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων Signe Bindslev Henriksen και Peter Bundgaard Rützou κατέληξαν στην ιδέα της ανακαίνισης. Προφανώς, προσπάθησαν να διατηρήσουν τον αρχικό χαρακτήρα του κτιρίου από τη δεκαετία του ’60 και ταυτόχρονα να δείξουν ένα σχέδιο προσανατολισμένο στο μέλλον. Αντίθεση ή ισορροπία – έτσι φαίνεται η αντίθεση μεταξύ αυτών των δύο πλευρών της αρχιτεκτονικής. Το μοντέρνο εστιατόριο, το οποίο σχεδιάστηκε σύμφωνα με το σύστημα Scandinavian Airlines System (SAS), είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

σαν ένα υπέροχο πολυτελές ξενοδοχείο εκκλησιών

Jaffa Hotel στο Ισραήλ

Το εικονικό μας ταξίδι μέσα από πολυτελή ξενοδοχεία οδηγεί στο Ισραήλ. Το Jaffa Hotel είναι ένα από τα εντυπωσιακά έργα του Βρετανού σχεδιαστή John Pawson. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Τελ Αβίβ στην ιστορική περιοχή με το ίδιο όνομα. Το μείγμα αραβικών και νέων ρωμανικών στοιχείων είναι ενδιαφέρον από μόνο του. Αλλά πάνω απ ‘όλα, πιστεύουμε ότι είναι λαμπρό που καταφέρατε να κάνετε μια τέτοια σχεδιαστική ιδέα να φαίνεται ιδιαίτερα μοντέρνα. Αυτό είναι αξιοθαύμαστο λαμβάνοντας υπόψη τα πολλά ιερά στοιχεία στην αρχιτεκτονική αυτού του 6όροφου κτιρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες από το Olea Hotel

olea hotel άνετα καθίσματα με παραδοσιακά στοιχεία

Olea hotel μοντέρνο εσωτερικό μπάνιο

υπέροχο εσωτερικό πολυτελή ξενοδοχεία

Μπλε λιμνοθάλασσα

μπλε λιμνοθάλασσα μοντέρνο εσωτερικό με θέα

υπέροχο φυσικό τοπίο δίπλα στο ξενοδοχείο Blue Lagoon

Emiliano Hotel, Βραζιλία

eimiliano hotel σύγχρονη αρχιτεκτονική από ψηλά

αρχιτεκτονική emiliano με πάρκινγκ δίπλα

Tierra Chiloe, Χιλή

εσωτερική όψη σχεδιασμού της Χιλής από μέσα προς τα έξω

υπέροχο εσωτερικό Χιλή

Paradiso Party Hotel

Paradiso μοντέρνα αρχιτεκτονική ξενοδοχείο πάρτι

πάρτι ξενοδοχείο paradiso ένα δωμάτιο

Ξενοδοχείο ενός δωματίου

Αμβέρσα μοντέρνα αρχιτεκτονική ξενοδοχείου ενός δωματίου

καθιστικό σύγχρονης αρχιτεκτονικής Αμβέρσα ξενοδοχείο ενός δωματίου

Royal Hotel

μοντέρνο εσωτερικό της Κοπεγχάγης

μοντέρνο εσωτερικό με θέα στην Κοπεγχάγη

Jaffa Hotel

jaffa hotel hot cut σύγχρονη αρχιτεκτονική

πισίνα σύγχρονης αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου jaffa