Μηχανικά και αρχιτεκτονικά θαύματα του σύγχρονου κόσμου

Σήμερα όλοι σε όλο τον κόσμο θαυμάζουν το δημιουργικό ταλέντο πολυάριθμων αρχιτεκτόνων και μηχανικών, των οποίων η ιδιοφυΐα δημιουργεί νέες τάσεις κτιρίων και αρχιτεκτονικά στυλ και έτσι εκπλήσσει ολόκληρο τον κόσμο! Οι καινοτόμες, δημιουργικές ιδέες και η αριστοτεχνική εφαρμογή τους αμφισβητούν την οπτική μας αντίληψη και ταυτόχρονα διεγείρουν τη φαντασία μας. Όχι μόνο τα επιβλητικά κτίρια και οι εξαιρετικές κατασκευές τους και οι υπέροχες προσόψεις τραβούν την προσοχή, αλλά και πολλά θεαματικά γεφύρια προσελκύουν την προσοχή μας. Αυτά θεωρούνται μια μετάβαση πάνω από ένα φυσικό ή τεχνητό εμπόδιο, αλλά μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως μια μετάβαση σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο – τον κόσμο των μηχανικών θαυμάτων! Εδώ οι πρωτότυπες ιδέες δεν περιορίζονται πλέον ως προς τη φαντασία, αλλά παίρνουν μορφή και μορφή!

Η γέφυρα Storseisund ή ακόμα αποκαλούμενη μεθυσμένη γέφυρα

διάσημες γέφυρες της Νορβηγίας

Ο κόσμος τελειώνει πραγματικά εδώ ή τι σημαίνει αυτό;?

διάσημες γέφυρες

Η μεγαλύτερη από τις επτά γέφυρες του Ατλαντικού Δρόμου εμπνέει τις καμπυλότητές της, οι οποίες συμβάλλουν στην υπερβολική και εξαιρετική εμφάνισή της και την τυλίγουν σε μυστήρια. Αυτή η γέφυρα στη δυτική Νορβηγία είναι ένας από τους ωραιότερους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη, επειδή το συναρπαστικό σχήμα της αψίδας γοητεύει τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες εδώ και αιώνες! Απλώς έχετε την αίσθηση ότι η γνωστή γη τελειώνει και ένας ακόμη ανεξερεύνητος κόσμος μας περιμένει στην άλλη πλευρά! Η γέφυρα Storseisund μήκους 260 μέτρων άνοιξε επίσημα στις 7 Ιουλίου 1989. στο ψηλότερο σημείο του είναι 23 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας! Ένα γοητευτικό θέαμα αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια των αυτοκινητιστών και τους παρασύρει σε μια παραμυθένια εμπειρία – όταν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να δείτε ακόμη και κοινούς τσιγκούνους και φάλαινες εδώ! Ωστόσο, κατά τη διάρκεια καταιγίδων, η οδήγηση στη γέφυρα ενέχει πραγματικό κίνδυνο για τη ζωή λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου και των υψηλών κυμάτων του νερού!

Διάσημες γέφυρες – Η γέφυρα του ουρανού στο νησί Langkawi, Μαλαισία

himmelsbruecke διάσημες γέφυρες

Διάσημες Γέφυρες – Όχι για εκείνους που φοβούνται τα ύψη!

εκπληκτική γέφυρα του ουρανού

Το Sky Bridge, χτισμένο το 2004, υψώνεται 700 μέτρα στα βουνά Mat Cincang και θεωρείται πραγματικό μηχανικό θαύμα του σύγχρονου κόσμου – ένα διπλό στηθαίο από σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα και ένα λεπτό πλέγμα από σύρμα διασφαλίζουν την ασφάλεια των πεζών. Η μεγάλη γέφυρα μήκους 125 μ. Και η φαρδιά γέφυρα 1,8 μ. Είναι εύκολα προσβάσιμη με ανελκυστήρα γόνδολα, μπορείτε να χαλαρώσετε στις τριγωνικές πλατφόρμες και να απολαύσετε το παραμυθένιο τοπίο για ώρες. Σε αυτή τη γραφική περιοχή, τα τροπικά τροπικά δάση και οι όμορφες ειδυλλιακές παραλίες είναι συνυφασμένες – η ουράνια γέφυρα εξασφαλίζει την πρόσβαση σε αυτόν τον μικρό παράδεισο στη γη για χιλιάδες επισκέπτες!

Χαρακτηριστικό του ουράνιου τόξου της γέφυρας Banpo Bridge

γέφυρα banpo θαλασσινό

Βυθιστείτε στο ειδύλλιο της Γέφυρας Banpo!

ουράνιο τόξο γέφυρα binpo

Η γέφυρα Banpo στη Σεούλ είναι ένας πόλος έλξης για τους επισκέπτες – αυτή η λειτουργική σύνδεση μεταξύ δύο από τις μεγαλύτερες συνοικίες της πόλης μας προσφέρει μια μαγική, ξεσηκωτική παράσταση! Η γέφυρα Banpo χτίστηκε πάνω από την πεζογέφυρα Jamsu, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η γέφυρα Jamsu πλημμυρίζει και κλείνει όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού. Το περίεργο εδώ είναι αυτό που είναι εγκατεστημένο και στα δύο μετάξι της Γέφυρας Banpo Σιντριβάνι ουράνιου τόξου Moonlight! Συνολικά 38 αντλίες νερού και 380 ακροφύσια αποτελούν το μακρύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα νερού γέφυρας στον κόσμο – ολόκληρη η κατασκευή έχει μήκος 1140 μέτρα! Τα 10.000 φώτα LED δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που κόβει την ανάσα. Το πολύχρωμο φως δημιουργεί το φαινόμενο του ουράνιου τόξου όταν πέφτει το νερό. Οι κομψές κινήσεις του νερού φαίνεται να παίζουν με πάθος κάτω από το έντονο παιχνίδι των χρωμάτων!

Διάσημες γέφυρες – η διασταύρωση της πλωτής οδού Μαγδεμβούργου

Διάσημες γέφυρες του Μαγδεμβούργου

Αυτή η καταπληκτική κατασκευή θεωρείται πραγματικό μηχανικό θαύμα

Γέφυρα νερού Μαγδεμβούργο

Με τα εκπληκτικά 918 μέτρα του, αυτή η δομή χρησιμεύει για να διασχίσει το κανάλι Mittelland πάνω από τον Έλβα και θεωρείται η μεγαλύτερη γέφυρα καναλιών στον κόσμο! Η εφαρμογή του έργου ξεκίνησε το 1905, αλλά διακόπηκε το 1942 λόγω του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά το τέλος του πολέμου, το Μαγδεμβούργο παρέμεινε εντός των ορίων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Υπό την επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης, ο σταυρός της πλωτής οδού έχασε τη σημασία του, οπότε οι εργασίες κατασκευής δεν ξανάρχισαν μέχρι το 1997. Περίπου 501 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν σε αυτό το εντυπωσιακό, σπουδαίο έργο έως ότου τελικά ανοίξει η γέφυρα για σκάφη το 2003!

Henderson Waves ή η ψηλότερη πεζογέφυρα στη Σιγκαπούρη

ο Χέντερσον κυματίζει διάσημες γέφυρες

Η γέφυρα μήκους 300 μέτρων δίνει την ευκαιρία στους πεζούς να καθίσουν σε έναν από τους πολυάριθμους πάγκους και να χαλαρώσουν εντελώς

νυχτερινή θέα του Χέντερσον

Αυτή η κλασική κατασκευή εντυπωσιάζει με το ύψος των 36 μέτρων και προσφέρει σε όλους τους πεζούς μια μοναδική εμπειρία – απλά αιωρούνται στον αέρα! Η γέφυρα συνδέει δύο από τα πιο όμορφα και δημοφιλή πάρκα στην οικονομικά και πολιτιστικά ταχέως αναπτυσσόμενη πρωτεύουσα. Είναι ένα από τα πολλά αξιοθέατα της Σιγκαπούρης και θεωρείται ως σημάδι βιομηχανικής προόδου. Αποτελείται από επτά μεταλλικούς κυλίνδρους που ανεβοκατεβαίνουν ακριβώς όπως τα κύματα του νερού. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι εξοπλισμένα με πάγκους για τους κουρασμένους πεζούς – από εδώ ξεδιπλώνεται μια εκπληκτική θέα στο περιβάλλον!

Διάσημες γέφυρες – Η γέφυρα Storseisund βράζει ακριβώς σαν μεθυσμένος

διάσημες γέφυρες μεθυσμένη γέφυρα

διάσημες γέφυρες της Νορβηγίας storseisundet

Η οδήγηση στη γέφυρα μπορεί μερικές φορές να είναι τόσο ακραία που συχνά αναφέρεται ως έξαρση αδρεναλίνης

διάσημες γέφυρες στη δυτική Νορβηγία

Διάσημες Γέφυρες – Η Γέφυρα του Ουρανού στη Μαλαισία δίνει την ευκαιρία στους πεζούς να θαυμάσουν το μεγαλείο της φύσης από ψηλά

ουρανογέφυρα Μαλαισία

Ένα εντυπωσιακό πανόραμα στη μέση της φύσης

διάσημες γέφυρες υπερβολικές

Διάσημες Γέφυρες – Το χαρακτηριστικό του νερού σας προσκαλεί να χορέψετε

γέφυρα banpo

νερό σεούλ χαρακτηριστικό ουράνιο τόξο

Διασταύρωση της πλωτής οδού Μαγδεμβούργου

γέφυρα νερού του Μάγκντεμπουργκ

κανάλι υδάτινης γέφυρας Μαγδεμβούργου

Η Σιγκαπούρη και τα κύματα του Χέντερσον

 Χέντερσον

Διάσημες Γέφυρες – Ακόμη και ο φωτισμός στη γέφυρα είναι ένα θαύμα μηχανικής

πλωτή γέφυρα

γέφυρα κυμάτων

γέφυρα auruhen

διάσημες γέφυρες της Σιγκαπούρης