Σήμερα συνεχίζουμε τη σειρά άρθρων μας για ασυνήθιστα και μοναδικά σχέδια σπιτιών. Εδώ σας δείχνουμε ένα νέο παράδειγμα ότι η ανθρώπινη σκέψη δεν γνωρίζει όρια. Πρόκειται για ένα μοντέρνο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα. Χτίστηκε στο τροπικό δάσος και δείχνει ότι πρέπει κανείς να προσαρμόζεται συνεχώς σε νέες προκλήσεις από αρχιτεκτονική άποψη. Επιπλέον, αυτό το σπίτι είναι σίγουρα ενδιαφέρον για τους πολυάριθμους αναγνώστες μας, γιατί σίγουρα φέρνει νέους τρόπους σκέψης και ζωής μαζί του. Αφήστε τον εαυτό σας να εκπλαγεί από τη μοναδική αρχιτεκτονική του!

 Σύγχρονο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα στη μέση του τροπικού δάσους της Βραζιλίας.

Μοντέρνο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα στο τροπικό δάσος δημιουργεί το τέλειο καταφύγιο στη μέση της φύσης

  • Γιατί χτίστηκε ένα μοντέρνο γυάλινο και τσιμεντένιο σπίτι στη μέση του τροπικού δάσους;?

Το Brazilian Atelier Branco έχει χτίσει ένα μοντέρνο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα που ονομάζεται Casa Bibliotheca στο τροπικό δάσος, όχι μακριά από το Σάο Πάολο. Σχεδιάστηκε ειδικά για έναν φιλόσοφο ως η υποχώρησή του στη φύση.

Το σπίτι έχει στην πραγματικότητα μια μεγάλη βεράντα στον τελευταίο όροφο όπου ο κάτοικος μπορούσε να διαβάσει για ώρες χωρίς να ενοχλείται. Or ενώ καπνίζει ένα τσιγάρο, μπορεί να κοιτάξει τα αστέρια. Ιδανικό για έναν φιλόσοφο που ήθελε έναν ιδιωτικό χώρο για ανάγνωση και προβληματισμό.

 Μπορείτε να παρακολουθείτε το τροπικό δάσος μέρα και νύχτα από κάθε γωνιά του ευρύχωρου καθιστικού.

Μοντέρνο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα στο τροπικό δάσος, ευρύχωρο σαλόνι, ψηλοί γυάλινοι τοίχοι, θέα προς το εξωτερικό

Αυτό το μοντέρνο σπίτι βρίσκεται σε μια πλαγιά στο τροπικό δάσος του Ατλαντικού – ένα δάσος κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού της Νότιας Αμερικής. Αν το κοιτάξετε από μακριά, όλοι θα εκπλαγούν ευχάριστα. Οι ψηλοί γυάλινοι τοίχοι επιτρέπουν την άμεση θέα στο τροπικό δάσος. Είναι πολύ ρομαντικό μέσα όταν βρέχει! Επιπλέον, το μοντέρνο σπίτι έχει μια παχιά τσιμεντένια στέγη, η οποία αποτελεί τη βάση για μια μεγάλη βεράντα 200 τετραγωνικών μέτρων. Όπως ήδη είπατε, μπορείτε να χαλαρώσετε στη μέση της φύσης και να θαυμάσετε το καταπράσινο περιβάλλον του τροπικού δάσους του Ατλαντικού. Η ταράτσα είναι στρωμένη με ξύλο. Για τον στόχο, χρησιμοποιήθηκαν ξύλινες σανίδες ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες και αυτές τοποθετήθηκαν διαγώνια έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον σχέδιο.

Η ταράτσα, καλυμμένη με ξύλο, σας καλεί να μείνετε έξω για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μοντέρνο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα στο τροπικό δάσος, μεγάλη βεράντα στον τελευταίο όροφο καλυμμένο με ξύλινες σανίδες ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες

Άφθονο γυαλί και σκυρόδεμα χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αυτού του σύγχρονου σπιτιού στο τροπικό δάσος της Βραζιλίας. Η κύρια δομή του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένης της στέγης, της βάσης και των πυλώνων, είναι από σκυρόδεμα. Τσιμεντένια σκαλοπάτια και στις δύο πλευρές του σπιτιού οδηγούν επίσης στη βεράντα του τελευταίου ορόφου. Τεράστιοι γυάλινοι τοίχοι με λεπτά ατσάλινα πλαίσια προσφέρουν υπέροχη θέα στο δάσος από κάθε γωνιά του σπιτιού.

 Απλό στο σχεδιασμό και τόσο έξυπνο στην εκτέλεση – αυτό είναι ένα μοντέρνο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα στο τροπικό δάσος της Βραζιλίας.

Μοντέρνο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα στο τροπικό δάσος χτισμένο απλά σε έξυπνο σχεδιασμό σε εκτέλεση

 Εγγράφεται αρμονικά στο περιβάλλον.

Το μοντέρνο γυάλινο και τσιμεντένιο σπίτι χτισμένο στο τροπικό δάσος είναι αρμονικά ενσωματωμένο στο περιβάλλον

  • Σύγχρονο γυάλινο και τσιμεντένιο σπίτι που ονομάζεται Casa Bibliotheca

Αυτό το μοντέρνο γυάλινο και τσιμεντένιο σπίτι δημιουργείται ως ένα φιλόξενο καταφύγιο για έναν φιλόσοφο. Εδώ μπορεί να σκεφτεί παγκόσμια ζητήματα φιλοσοφίας ανενόχλητος και να είναι δημιουργικός. Για το λόγο αυτό, έχει δοθεί μια ειδική θέση στο σπίτι για μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Από αυτή την άποψη, το σπίτι φέρει επίσης το όνομα Casa Bibliotheca. Πώς είναι χτισμένο μέσα; Πρώτον, εκτείνεται σε τρία επίπεδα που συνδυάζονται αρμονικά με το έδαφος. Επιπλέον, η δομή από σκυρόδεμα στο εσωτερικό συμπληρώνεται συνεχώς με ξύλινα δάπεδα για να δημιουργηθεί συνέχεια μεταξύ των διαφόρων περιοχών. Στον κάτω όροφο υπάρχει ανοιχτή κουζίνα, σαλόνι και τραπεζαρία. Υπάρχει μια γυάλινη πόρτα στον μπροστινό τοίχο που ανοίγει προς τα έξω.

Μοντέρνο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα – φέρει το όνομα Casa Bibliotheca.

Μοντέρνο σπίτι φτιαγμένο από γυαλί και σκυρόδεμα στο τροπικό δάσος ανεγέρθηκε βιβλιοθήκη με το όνομα Casa Bibliotheca

Εδώ μπορείτε να νιώσετε άνετα και άνετα, να απολαύσετε πλήρη χαλάρωση και να εργαστείτε δημιουργικά.

Μοντέρνο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα στο τροπικό δάσος, απολαύστε πλήρη χαλάρωση, εργαστείτε δημιουργικά

Στο μεσαίο όροφο υπάρχει μια γωνιά ανάγνωσης και μια μελέτη με μια μεγάλη βιβλιοθήκη στον πίσω τοίχο. Οι πόρτες στους γυάλινους τοίχους και στις δύο πλευρές οδηγούν στην εξωτερική σκάλα. Στο τρίτο επίπεδο υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια με ιδιωτικά μπάνια με εκτεθειμένες επιφάνειες από σκυρόδεμα. Τα μπάνια είναι εντελώς μέσα Βιομηχανικό στυλ, σχεδιασμένο χωρίς ρομαντισμό.

Τα προσαρτημένα μπάνια σε βιομηχανικό στυλ συμπληρώνουν την εμφάνιση των δύο υπνοδωματίων στον τελευταίο όροφο.

Μοντέρνο σπίτι κατασκευασμένο από γυαλί και σκυρόδεμα στο τροπικό δάσος χτίζει μπάνια σε βιομηχανικές επιφάνειες από εκτεθειμένο σκυρόδεμα

 Τα έπιπλα είναι ένα μείγμα σύγχρονων, μοντέρνων και vintage αντικειμένων από τα μέσα του περασμένου αιώνα που αφορούν τη σύγχρονη κομψότητα και άνεση.

Ένα μοντέρνο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα στο τροπικό δάσος δημιουργεί μια κομψή κουνιστή πολυθρόνα με ένα μείγμα μοντέρνου και ρετρό σχεδιασμού

 Η βεράντα του τελευταίου ορόφου φαίνεται από ψηλά!

Μοντέρνο σπίτι από γυαλί και σκυρόδεμα στο τροπικό δάσος έστησε τη βεράντα της οροφής που φαίνεται από ψηλά