φωτοβολταϊκά σπίτια μηδενικής ενέργειας ηλιακής ενέργειας

Βασικές γραμμές στο σχεδιασμό για εξοικονόμηση και χρήση ηλιακής ενέργειας

Τα τελευταία χρόνια, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει περάσει από μια πολύ σημαντική φάση στην ανάπτυξή του. Αυτό που ήταν αδιανόητο στην πραγματική πρακτική μέχρι πριν από μερικά χρόνια είναι τώρα γεγονός: Με έναν πολύ καινοτόμο σχεδιασμό, η ηλιακή ενέργεια μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά.

Έχουν γίνει πολλά βήματα στη σύγχρονη μηχανική

Προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά η ηλιακή ενέργεια, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν σε αυτό το θέμα.

Ο παθητικός σχεδιασμός είναι ένα από τα πρώτα βήματα και θα θέλαμε να το αντιμετωπίσουμε σήμερα

ηλιακή ενέργεια μηδενικής ενέργειας στεγάζει ηλιακές στέγες

Τι περιλαμβάνει η συνολική διαδικασία;?

Η συνολική διαδικασία περιλαμβάνει την κατάλληλη επιλογή της θέσης του διαμερίσματος, τέλεια επιγραφή στην ατμόσφαιρα, τόσο όσον αφορά την εμφάνιση όσο και τις κλιματολογικές συνθήκες. Πρέπει κανείς να επιλέξει όλα τα υλικά με μεγάλη προσοχή και σύμφωνα με την ιδέα της χρήσης ηλιακής ενέργειας.

Εκτός από τη δημιουργία πλεονεκτημάτων, η χρήση των πόρων πρέπει να τους κάνει εξαιρετικά αποτελεσματικούς. Πρέπει να συμβάλλετε στην καλή υγεία και παραγωγικότητα των κατοίκων. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αρχές αυτού που είναι γνωστό ως πράσινο σχέδιο. Όλο και περισσότερα από αυτά γίνονται επίσης υποχρεωτικά και πρέπει να ενσωματωθούν στη διαδικασία από τις νέες κατασκευαστικές εταιρείες.

Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός και πρωτοποριακή τεχνολογία

ηλιακή ενέργεια παθητικό σπίτι μηδενικής ενέργειας σπίτι σύγχρονη αρχιτεκτονική

Τα παθητικά κτίρια

Τα πράσινα κτίρια που χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια και έτσι εξοικονομούν πόρους είναι μια νέα τάση. Σύμφωνα με υπολογισμούς, καταναλώνουν περίπου 47% λιγότερα από τα κτίρια της συμβατικής νέας κατασκευής και 60% λιγότερο σε σύγκριση με τη συμβατική παλιά κατασκευή. Στις ΗΠΑ, αυτή η ιδέα του σπιτιού μηδενικής ενέργειας έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 20.000 κτίρια. Αν τα εξετάζατε μεμονωμένα, θα διαπιστώνατε ότι χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα μεμονωμένων και μοναδικών αρχών.

Βιώσιμο κτίριο

ηλιακή ενέργεια μηδενική ενέργεια σπίτι Ιταλία

Πτυχές σχεδιασμού

Τώρα θέλουμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις σχεδιαστικές πτυχές του σχεδιασμού στον οποίο εξοικονομείται ηλιακή ενέργεια. Αυτά πρέπει να βελτιστοποιηθούν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια. Ένας τυπικός καινοτόμος μηχανισμός είναι η ενσωμάτωση συμβατικών και σύγχρονων ενεργειακά αποδοτικών συσκευών. Αυτές είναι αντλίες, ανεμιστήρες, οικονομικά φώτα. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ ενέργειας είναι επίσης ενσωματωμένα σε πολλά σημεία. Αυτά δεν είναι ενεργά ηλιακά στοιχεία εξοικονόμησης ενέργειας που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στις παθητικές έννοιες. Το συμπέρασμα είναι ότι ο παθητικός σχεδιασμός, ανεξάρτητα από το αν βασίζεται ή όχι στην ηλιακή ενέργεια, βασίζεται στην τέλεια ισορροπία μεταξύ όλων των στοιχείων. Με αυτόν τον τρόπο, η αυτάρκεια πρέπει να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και πρέπει να περιορίσετε την επιρροή του περιβάλλοντος από αυτήν και από όλες τις άλλες απόψεις.

Τα σπίτια μηδενικής ενέργειας είναι πολύ στη μόδα

φωτοβολταϊκά ηλιακά συστήματα ηλιακής ενέργειας μηδενική κατοικία ηλιακών συστημάτων

Εξετάζεται ακόμη πιο λεπτομερώς, προσπαθεί κανείς να αφήσει όσο το δυνατόν περισσότερη ηλιακή ενέργεια. Τότε έχετε τη δυνατότητα, μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών, να τα αποθηκεύσετε καλύτερα και να τα χρησιμοποιήσετε για το νοικοκυριό.

Δώστε προσοχή στην αισθητική

Ένα τυπικό χαρακτηριστικό των μοντέρνων σχεδίων που χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια είναι ότι δίνουν μεγάλη προσοχή στις πτυχές του σχεδιασμού. Έτσι, όλα τα στοιχεία σε ένα σπίτι μηδενικής ενέργειας έχουν δύο όψεις – μια εργονομική ως προς την εξοικονόμηση ηλιακής ενέργειας και μια αισθητική – από την άποψη της καλής εμφάνισης.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική φορτώθηκε εκ νέου

ηλιακή ενέργεια μηδενική ενέργεια εξοχική κατοικία

Αποτελεσματικό αποτέλεσμα σε όλες τις εποχές

Με ένα σπίτι μηδενικής ενέργειας πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει προσαρμοστεί για όλες τις εποχές. Το τελευταίο μπορεί να ελεγχθεί με βάση την κριτική αξιολόγηση ορισμένων στοιχείων. Τα ενσωματωμένα συστήματα θα επιτρέψουν την εξοικονόμηση ηλιακής ενέργειας το καλοκαίρι και τη χρήση για σκοπούς τροφοδοσίας χωρίς να ζεσταθεί πολύ στο ίδιο το σπίτι. Στη συνέχεια, η λειτουργία του πρέπει να αλλάξει το χειμώνα, έτσι ώστε η κύρια εστίαση να είναι στην παραγωγή θερμότητας. Φυσικά, κάποιος προσπαθεί να μην χάσει καμία ενέργεια άσκοπα ή τουλάχιστον να μην το αφήσει να συμβεί.

Το σπίτι με πολλές ανέσεις από το ZEB στη Νορβηγία

ηλιακή ενέργεια μηδενικής ενέργειας σπίτι πολυ-άνετο σπίτι zeb έργο Νορβηγία

Τα στάδια του σχεδιασμού του έργου

Για να μπορέσετε να προσλάβετε τους κατάλληλους ανθρώπους για να αναπτύξουν έναν μηδενικό σχεδιασμό σπιτιού, καλό θα ήταν να έχετε τουλάχιστον μια γενική γνώση του αντικειμένου.

Πρώτον, πρόκειται για το σωστό μέρος. Μπορείτε να προτείνετε πολλές διαφορετικές παραλλαγές και να βοηθήσετε αποτελεσματικά να διασφαλίσετε ότι έχει επιλεγεί η καλύτερη παραλλαγή.

Δημιουργήστε μια στρατηγική για χρήση. Πρέπει να είστε ρεαλιστές για το πόση ενέργεια χρειάζεστε και πότε. Στη συνέχεια, κάποιος πρέπει να κάνει μια σύγκριση για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί με αποτελεσματικό σχεδιασμό ηλιακής ενέργειας. Πρέπει να είναι διαθέσιμος ένας συγκεκριμένος προϋπολογισμός, με σημαντικά αποθέματα επίσης. Ως καταναλωτής, θα πρέπει επίσης να συμμετέχετε ενεργά σε αυτό.

Πλησιάστε λίγο τη φύση

ηλιακή ενέργεια παθητικό ξύλινο σπίτι

Σχηματική σχεδίαση. Το χωριό δεν είναι το παν. Υπάρχουν διαφορετικοί προσανατολισμοί σε αυτό και πρέπει να τους βρείτε. Σε αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιούνται συνήθως μια σειρά καινοτόμων μεθόδων. Αλλά πριν ληφθεί η τελική απόφαση, θα πρέπει επίσης να ενημερωθείτε σχετικά.

Εργο

Τώρα πρέπει να ολοκληρώσετε τη δομή του κτιρίου – με όλα τα δωμάτια και τις λεπτομέρειες. Πρέπει επίσης να αναλυθούν μεμονωμένα και κάποιος πρέπει να δει εάν μπορούν να γίνουν περισσότερες βελτιώσεις εδώ και εκεί.

Σε αυτό το στάδιο, επίσης, πρέπει κανείς να εξετάσει προσεκτικά τις διαφορετικές παραλλαγές μία κάθε φορά.

Τα ηλιακά συστήματα στην οροφή γίνονται σιγά σιγά must

ηλιακή ενέργεια μηδενικής ενέργειας σπίτι ηλιακά συστήματα στέγες

Κατασκευή

Τώρα το σπίτι μηδενικής ενέργειας πρέπει να χτιστεί και κάποιος πρέπει να βεβαιωθεί ότι όλες οι λεπτομέρειες εκτελούνται ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο.

Κατοικώ

Για να επιτύχετε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, πρέπει επίσης να τηρείτε ορισμένους κανόνες στο σπίτι. Πρέπει να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε όλα τα συστήματα έτσι ώστε οι ενεργειακοί σκοποί να επιτευχθούν μακροπρόθεσμα.

 Ειδικά οι αναπτυσσόμενες χώρες θα επωφεληθούν από αυτό

ηλιακή ενέργεια μηδενικής ενέργειας σπίτι αφρική έργο citatona com

Φυσικά υλικά και ηλιακό φως

ηλιακή ενέργεια μηδενικής ενέργειας soleta house εκτός του δικτύου

Οι αιχμηρές στέγες είναι τέλειες ως η βέλτιστη επιφάνεια για τους ηλιακούς συλλέκτες

ηλιακή ενέργεια μηδενικής ενέργειας σπίτι παραδοσιακό δάσος σχεδιασμού