Αξιοθέατα στην Ιταλία Αξιοθέατα στην Ιταλία Εγκαίνια Fontana di Trevi

Οι γίγαντες της μόδας χρηματοδοτούν την ανακαίνιση σημαντικών ορόσημων στην Ιταλία

Στην Ιταλία, οι οίκοι μόδας ασχολούνται έντονα με το ζήτημα της προστασίας των μνημείων. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι αυτές οι εταιρείες γνωρίζουν τη σημασία των αξιοθέατων στην Ιταλία για τη δική τους εικόνα.

Ο οίκος μόδας Fendi αποκαθιστά τη Fontana di Trevi

Αξιοθέατα στην Ιταλία Αξιοθέατα στην Ιταλία Τεμάχιο Fontana di Trevi

Η Φοντάνα ντι Τρέβι αποκαταστάθηκε πρόσφατα. Το χρησιμοποιούμε ως ευκαιρία για να σας πούμε περισσότερα για τη δέσμευση των επωνυμιών μόδας. Περιλαμβάνουμε επίσης όμορφες εικόνες αυτών και άλλων καλοδιατηρημένων αξιοθέατων στην Ιταλία. Perhapsσως ένα ταξίδι στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Advent θα ήταν το σωστό για εσάς! Τι πιστεύετε για αυτήν την ιδέα?

Θρυλικοί θησαυροί πολιτισμού μπορούν να διατηρηθούν με τη βοήθεια των οίκων μόδας

Αξιοθέατα στην Ιταλία

Το 2013, η Fendi, μία από τις μεγαλύτερες μάρκες ιταλικής μόδας, ακολούθησε αυτά τα παραδείγματα ευεργετών. Η εταιρεία ανακοίνωσε δημόσια ότι επενδύει 2,5 εκατομμύρια δολάρια στην ανακαίνιση της Φοντάνα ντι Τρέβι. Με αυτό, η Fendi δείχνει μια σοβαρή δέσμευση για τη διατήρηση των αξιοθέατων στη Ρώμη.

Ένα από τα παλαιότερα εμπορικά κέντρα στο Μιλάνο συνεργάζεται με την Prada και την Versace

Αξιοθέατα στην Ιταλία Αξιοθέατα στην Ιταλία vitorio emanuelle II treffpunkt mode

Τα ρούχα κληρονομιάς και πολυτελείας συγκεντρώθηκαν σε ένα

Αξιοθέατα στην Ιταλία salotto milanesi

Σχετικά με την αποκατάσταση

Η αποκατάσταση ξεκίνησε στο κεντρικό τμήμα του σιντριβανιού, κάλυψε τις πλευρές και τελείωσε με την ανακαίνιση του άνω μέρους της βρύσης Τρέβι. Το έργο περιελάμβανε διάφορες πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της ανακαίνισης των μαρμάρινων αγαλμάτων. Αυτά, όπως και η τραβερτίνη, καθαρίστηκαν προληπτικά. Τα συστήματα ύδρευσης και αποστράγγισης της πισίνας έχουν δοκιμαστεί εκ νέου. Αντικαταστάθηκαν επίσης οι επιχρυσωμένες λατινικές επιγραφές.

Η TOD προσπαθεί επίσης για ένα υψηλό επίπεδο στην αποκατάσταση του Κολοσσαίου

Αξιοθέατα στην Ιταλία αξιοθέατα στα ιταλικά κολοσσαία

Η Prada και η Versace υποστηρίζουν την αποκατάσταση της γκαλερί Vittorio Emanuelle II στο Μιλάνο

Πέρυσι η Prada και η Versace έκαναν μεγάλες δωρεές για την αποκατάσταση της γκαλερί Vittorio Emanuelle II στο Μιλάνο. Το κτίριο χαρακτηρίζεται από τις λεπτές και ιδιαίτερα ελαφρές στοές του από γυαλί και σίδερο. Βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Χτίστηκε προς τιμήν του τελευταίου Ιταλού βασιλιά το 1865.

Το διάσημο σιντριβάνι της Ρώμης μπορεί επιτέλους να δείξει το νέο του πρόσωπο

Αξιοθέατα στην Ιταλία Αξιοθέατα στην Ιταλία Εργοτάξιο Fontana di Trevi

Η ιστορία συνέδεσε την Prada και τη γκαλερί το 1913, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα της εταιρείας. Αυτό συνέβη 30 χρόνια πριν καταστραφεί το μνημείο στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 2013, η Prada άνοιξε ένα άλλο κατάστημα ανδρικών ρούχων. Ταν ακριβώς απέναντι από το ιστορικό κατάστημα που άνοιξε τη δεκαετία του 1920. Παρεμπιπτόντως, αυτό συνεχίζεται.

Ωραία θέα από τη Ρώμη

Αξιοθέατα στην Ιταλία Αξιοθέατα στην Ιταλία Λεπτομέρειες Fontana di Trevi

Λίγο μετά το άνοιγμα του νέου καταστήματος Prada, αυτό του Versace ακολούθησε. Βρίσκεται επίσης σε κεντρική τοποθεσία στη Ρώμη.

Και οι δύο εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκέντρωσαν την απαραίτητη επένδυση για την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου. Αυτό συνεπάγεται την ανακαίνιση έκτασης 14.000 m². Η ανακαίνιση συνίστατο κυρίως στον καθαρισμό της πρόσοψης από τα συσσωρευμένα στρώματα σκόνης που έκρυβαν την πραγματική της ομορφιά. Αυτό έγινε με ειδικά υλικά και από καλά προετοιμασμένους ειδικούς. Η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε αυτό το έργο ασχολείται με αποκαταστάσεις για περισσότερα από 150 χρόνια.

Το μεγαλείο της Ρώμης ακόμη και τη νύχτα

Αξιοθέατα στην Ιταλία αξιοθέατα στην Ιταλία fontana di trevi rome

Στη συνέχεια, τα στολίδια από στόκο και οι φιγούρες ξαναβάφτηκαν

Η αποκατάσταση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως. Η γυάλινη οροφή θα αποκατασταθεί το 2016.

Η Zegna και ο Giorgo Armani κάνουν δωρεά στο Ιταλικό Foundationδρυμα Προστασίας Μνημείων.

Αξιοθέατα στην Ιταλία Αξιοθέατα στην Ιταλία Ανακαίνιση Fontana di Trevi

Το FAI – Fondo per l’AmbienteItaliano, το ιταλικό ίδρυμα για την προστασία των μνημείων και την προστασία της φύσης χρηματοδοτήθηκε δύο φορές από τους Zegnas και Giorgio Armani. Πιο συγκεκριμένα, έχουν επενδύσει στην αποκατάσταση της Villa Necchi και του Αβαείου του San Fruttuoso κοντά στο Portofino. Έτσι, αυτές οι δύο εταιρείες έκαναν εκστρατεία για τη διατήρηση των αξιοθέατων στην Ιταλία.

Αξιοθέατα στην Ιταλία αξιοθέατα στην Ιταλία fontana di trevi bw

Το Villa Necchi βρίσκεται στο Μιλάνο. Το κτίριο ανεγέρθηκε το 1932 και ανήκε σε γνωστή ιταλική σοσιαλιστική οικογένεια, τους Νέκι. Wasταν ιδιοκτησία δύο αδερφών. Ο αρχιτέκτονας του έργου είναι ο Piero Portaluppi. Αυτό το κτίριο είναι χαρακτηριστικό του ιταλικού ορθολογισμού. Είναι μια από τις πιο διάσημες ιταλικές βίλες που χτίστηκαν στην πόλη τον 20ο αιώνα. Χάρη στην υποστήριξη των Zegna και Giorgio Armani, το κτίριο αποκαταστάθηκε από το ιταλικό τμήμα προστασίας μνημείων και έγινε διαθέσιμο στο κοινό.

Αξιοθέατα στην Ιταλία Αξιοθέατα στην Ιταλία Γλυπτό Fontana di Trevi

Εκτός από τη μεγάλη εκστρατεία αποκατάστασης, υπήρχαν και άλλα έργα που επιτυγχάνουν την ανακατασκευή του ίδιου κτιρίου και τον ιταλικό τρόπο ζωής της εποχής. Ένα σημαντικό αντικείμενο τέχνης δημιουργήθηκε για κάθε δωμάτιο. Αντιπροσωπεύει τον τρόπο ζωής των δύο αδελφών με σύγχρονο τρόπο. Αυτό το έργο υλοποιήθηκε με τη βοήθεια πολλών εταιρειών μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Alessi και Nodus.

Αξιοθέατα στην Ιταλία αξιοθέατα στην Ιταλία emanuelle II

Αξιοθέατα στην Ιταλία αξιοθέατα στην Ιταλία vitorio emanuelle II galeria

Αξιοθέατα στην Ιταλία αξιοθέατα στην Ιταλία vitorio emanuelle II prada versace

Αξιοθέατα στην Ιταλία αξιοθέατα Villa Necchi