ανακαίνιση παλαιού έργου σπιτιού πρόσοψη κτίριο κτίριο κοντά σε τοίχους σπιτιού χρώμα πράσινο

Ανακαίνιση παλιού σπιτιού – Πώς να ενσωματώσετε τα τούβλα Lego στην πραγματική ζωή

Σασταν ένα από εκείνα τα παιδιά που αγαπούν το παιχνίδι Lego; Αν ναι, τότε ίσως είστε αρχιτέκτονας ή άλλου είδους καλλιτέχνης … ίσως απλά ένας ζωγράφος ζωής. Η περίπτωση του Jeffrey Pelletier είναι παρόμοια.

Είναι αρχιτέκτονας.

Αλλά η γοητεία του για τα χρωματιστά δομικά στοιχεία δεν τελείωσε στα εφηβικά του χρόνια. Ναι, δούλεψε με αυτά τα κομμάτια και στα ενήλικα χρόνια του. Κάποια στιγμή θα έχει έναν τεράστιο αριθμό από αυτά και, από αυτή την άποψη, πολύ πιο τετράγωνο χώρο για να τα χρησιμοποιήσει.

Αυτός και ο σύντροφός του Κρίστοφερ Πάσκο αγόρασαν ένα σπίτι του 1902 στο Σιάτλ. Χαρακτηριστικό για αυτό ήταν η γενναιόδωρη επίπλωση, οι μέτριες αναλογίες και η βολική τοποθεσία του στην περιοχή Capitoll Hill. Κατά την ανακαίνιση, αποφασίστηκε να διατηρηθεί η βασική δομή, αλλά να προσαρμοστεί το διαμέρισμα στο μοντέρνο στυλ. Έχετε λοιπόν το πλεονέκτημα και των δύο αυτών πραγμάτων. Έχετε την κάτοψη ενός μοντέρνου διαμερίσματος, αλλά ταυτόχρονα την αίσθηση ενός αρχαίου σπιτιού. Η χρωματική πλάκα, που χρησιμοποιείτε σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πραγματικά αισθητή … όπως και με το Lego …

Το σπίτι με μια ματιά:

Ποιοι ζουν εδώ: ο Jeffrey Pelletier, ο Christopher Pasco, ο γιος τους Kellen (1 ετών) και ο Cavalier King Charles Spaniele Helo και η Αθηνά.

Τοποθεσία: συνοικία Capitol Hill στο Σιάτλ

Μέγεθος: 306 τετραγωνικά μέτρα, 5 υπνοδωμάτια και 4 μπάνια

Έτος κατασκευής: 1902, έτος ανακαίνισης 2013

Ενδιαφέροντα γεγονότα: Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης ανακαλύφθηκε μια χρονική κάψουλα του 1980. Εκείνη την εποχή το κτίριο χρησίμευε ως πανσιόν

έργο ανακαίνισης παλιού σπιτιού

Οι Pelletier και Pasco (διαχειριστές ακινήτων από το εμπόριο) έζησαν στο διαμέρισμα για έξι χρόνια πριν ξεκινήσουν την ανακατασκευή του. Το παλιό σπίτι ήταν πολύ σκοτεινό, είχε κακή πρόσβαση στην αυλή και πολλά από τα αρχικά έπιπλα είχαν καταστραφεί. Πολλές από τις λεπτομέρειες που κάνουν ένα παλιό σπίτι τόσο γοητευτικό έλειπαν. Αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις που έκαναν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες.

Μετά την ανακαίνιση όλα φαίνονταν διαφορετικά. Wantedθελαν και κατάφεραν να κάνουν την περιοχή πραγματικά ξεχωριστή. Ένα από τα νέα στοιχεία ήταν οι βιβλιοθήκες από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Είναι μια εργονομική λύση που έχει επεκτείνει τον χώρο διαβίωσης και αποθήκευσης.

Μια εντελώς νέα εμφάνιση μετά την ανακαίνιση

παλιό σπίτι ανακαίνιση έργου σαλόνι μετά την ανακατασκευή

Η πλούσια παλέτα χρωμάτων ήταν εμπνευσμένη από το τοπικό κλίμα. Στο Σιάτλ αυτό μπορεί να περιγραφεί ως μόνιμα γκρι. Γι ‘αυτό αποφάσισαν για φωτεινές αποχρώσεις. Μπορείτε εύκολα να τα αλλάξετε αν δεν σας αρέσουν κάποια στιγμή.

Οι τοίχοι στο σαλόνι βάφτηκαν με ένα ειδικό χρώμα που ονομάζεται Πυροτεχνήματα. Το σπίτι δεν έχει καλούπια οροφής και γι ‘αυτό ο Pelletier αποφάσισε να το τοποθετήσει παντού. Έχουν ενσωματωθεί τα σχήματα των άκρων των ράφια των βιβλίων. Η σκάλα της βιβλιοθήκης διευκόλυνε την πρόσβαση στα διάφορα ράφια. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικά δωμάτια.

Η πλούσια παλέτα χρωμάτων ήταν εμπνευσμένη από το τοπικό κλίμα

παλιό έργο ανακαίνισης σπιτιού μετά την ανακαίνιση χρώμα σχεδιασμό βαφής τοίχου κόκκινο

Η καμινάδα του οικογενειακού σπιτιού κατέρρευσε το 2001. Το δωμάτιο ήταν γεμάτο κομμάτια όταν το ζευγάρι μετακόμισε εκεί.

Μαζί με Ν & R Κατασκευή έχουν επανασχεδιάσει την περιοχή. Το ένα είχε ένα ψηλό και ταυτόχρονα στενό δωμάτιο. Έτσι το δωμάτιο έμοιαζε με πύργο. Το υπερυψωμένο τζάκι προσφέρει επιπλέον καθίσματα όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό.

Άνεση στο σαλόνι

ανακαίνιση μετατροπής σπιτιού μετά από μετατροπή χρώμα σχεδιασμού χρώμα τοίχου πράσινο

Μετά το κόκκινο σαλόνι και το πράσινο οικογενειακό δωμάτιο, η γκρίζα τραπεζαρία μοιάζει με ένα είδος ηρεμιστικού. Μια γαλήνια παλέτα χρωμάτων επιλέχθηκε σκόπιμα για αυτό το δωμάτιο. Αναζητούσαν κάτι πιο παλιό και πιο κλασικό.

Ουδέτερη παλέτα χρωμάτων στην τραπεζαρία για αντιστάθμιση

παλιό σπίτι ανακαίνιση τραπεζαρία έργου μετά την αναδιαμόρφωση του γκρι χρώματος τοίχου

Το ομοιόμορφο σχήμα του διακοσμητικού και το συνεχές λευκό του χρώμα συγκολλούν τα δωμάτια, τα οποία κατά τα άλλα έχουν διαφορετικά χρώματα, μαζί. Το πάτωμα από ξύλο κερασιού της Βραζιλίας συμβάλλει επίσης στην ομοιόμορφη εμφάνιση.

Το ξύλινο πάτωμα εξασφαλίζει επιπλέον αρμονία

ανακαίνιση σπιτιού ανακαίνιση τραπεζαρίας μετά την ανακαίνιση γκρι χρώμα τοίχου

Ο Πελετιέ έβγαλε τα πάντα από την κουζίνα. Δημιούργησε έναν νέο χώρο που αποτελείται από τμήματα της παλιάς κουζίνας, αποθήκης και μπάνιου. Χώρισε το δωμάτιο σε ξεχωριστούς χώρους για δουλειά. Τα φωτιστικά ντουλάπια δεν δημιουργήθηκαν για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Απλώς σας άρεσε ο τρόπος που φέρνουν περισσότερο φως στο δωμάτιο.

Βιβλία μαγειρικής και καθημερινά πιάτα, πράγματα που θέλετε να έχετε κοντά σας, φυλάσσονται στα ανοιχτά ράφια

έργο ανακαίνισης παλιού σπιτιού μετά από αναδιαμόρφωση ιδεών κουζίνας κουζίνας

Καθορίστε ξεχωριστούς χώρους εργασίας

ανακαινίστε το σπίτι μετά την αναδιαμόρφωση της κουζίνας πάγκου ιδέες κουζίνας

Η μετάβαση από το σπίτι στην εξωτερική περιοχή ήταν πολύ αδέξια στο παλιό σπίτι. Επομένως, έχει προστεθεί μια σειρά πτυσσόμενων θυρών βεράντας. Αυτά ήρθαν στη θέση της πρώην αποθήκης και του μπάνιου.

Άμεση μετάβαση στην εξωτερική περιοχή

έργο ανακαίνισης σπιτιού μετά την αναδιαμόρφωση της ξύλινης πόρτας της βεράντας της κουζίνας

Όταν οι πόρτες είναι ανοιχτές, νιώθετε σχεδόν ότι μαγειρεύετε έξω. Η διπλανή βεράντα και οι σκάλες κάνουν μια εύκολη μετάβαση στην παρακάτω αυλή.

Ένα κουτί σκύλου έχει τοποθετηθεί σε μια μονάδα αποθήκευσης που χωρίζει την κουζίνα από τον χώρο εισόδου. Η μία πλευρά είναι πάντα ανοιχτή και οι γρίλιες και στις δύο πλευρές παρέχουν εξαερισμό. Τα ζώα μπορούν επίσης να έχουν θέα σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Με σκέψεις για τα κατοικίδια

παλιό σπίτι ανακαίνιση έργο κατοικίδια σκυλιά

Συνήθως τα κουτιά είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα γιατί είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε άλλα έπιπλα γύρω τους. Ωστόσο, αν μπορείτε να τα ενσωματώσετε κάπου, γίνονται μια εξέχουσα θέση στο σπίτι.

Το Helo και η Athina μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, συχνά προτιμούν να βρίσκονται στο κουτί. Μάλλον εκεί νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά. Η αποχέτευση στο πάτωμα αποφεύγει τα ατυχήματα.

Μια πόρτα Amgenta ανοίγει στον χώρο εισόδου. Η κουζίνα φαίνεται από την είσοδο στο πίσω μέρος. Το παλιό σπίτι δεν είχε κύριο υπνοδωμάτιο, οπότε ο Pelletier αποφάσισε να προσθέσει ένα. Για το σκοπό αυτό, έφερε μαζί δύο μικρότερα δωμάτια. Αυτά ήταν προηγουμένως μικρότερα υπνοδωμάτια. Τα ντουλάπια γεμίζουν τον τοίχο σε ένα από αυτά τα δωμάτια. Χρησιμεύουν επίσης ως αποδυτήρια και γκαρνταρόμπα, ανάλογα με το σε ποιο μέρος βρίσκεστε.

Η πόρτα εισόδου χρησιμοποιεί φρέσκο ​​χρώμα

παλιό σπίτι ανακαίνιση σχέδιο χρώματος ροζ λευκά τούβλα lego

Ο αρχιτέκτονας επίσης αναδιαμόρφωσε το δωμάτιο πάνω από την μπροστινή μαύρη σκάλα. Αυτή η περιοχή χρησιμεύει πλέον ως μια μεγάλη βεράντα, στην οποία μπορείτε να μπείτε από το βεστιάριο.

Το κυρίως υπνοδωμάτιο διαθέτει ξεχωριστό μπάνιο μετά την ανακαίνιση

παλιό σπίτι ανακαίνιση έργο κρεβατοκάμαρα κρεβάτι ξύλινο πάτωμα μαύρο άσπρο

Αρχικά υπήρχε μόνο ένα κοινόχρηστο μπάνιο στον δεύτερο όροφο. Ο Πελετιέ πρόσθεσε έναν άλλο δίπλα στην κύρια κρεβατοκάμαρα. Οι κεφαλές ντους βρίσκονται και στα δύο άκρα του ντους. Τα έξυπνα ντουλάπια ιατρικής έχουν ανοιχτά ράφια που έχουν ενσωματωθεί από κάτω. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να γεμίζει ο νεροχύτης με τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας.

Πολυτέλεια στο μπάνιο

παλιό σπίτι ανακαίνιση έργου μπάνιο ξύλινο γυαλί

Ο χώρος εργασίας λάμπει σε αυτό το μπλε χρώμα

παλιό σπίτι ανακαίνιση έργο μελέτη σπίτι γραφείο βαφή μπλε

Το σπίτι κάποτε είχε ένα γεμάτο υπόγειο, αλλά κάθε άλλο παρά ελκυστικό ήταν. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό οφειλόταν στις σχετικά χαμηλές οροφές (ύψος 1,9 μέτρα). Έπρεπε επίσης να περάσεις από γκαρνταρόμπα για να φτάσεις σε αυτό.

Ανακαίνιση παλιού σπιτιού – του υπογείου πριν από την ανακαίνιση

παλιό σπίτι ανακαίνιση έργου υπόγειο πριν

Μετά την ανακαίνιση, οι οροφές είχαν ύψος 2,7 μέτρα. Δημιουργήθηκε μια πολύ φιλόξενη ατμόσφαιρα που ήταν ιδανική για να διασκεδάσει τον γιο Kellen και τους φίλους του. Θα μπορούσατε να κάνετε πολλά εκεί χωρίς να ενοχλήσετε τους υπόλοιπους κατοίκους ή τους γείτονες.

Το υπόγειο μετά την ανακαίνιση

ανακαίνιση παλιού σπιτιού υπόγειο έργο στη συνέχεια αποθηκευτικός χώρος barbar

Ο χώρος αυτός ονομάζεται Lego Lounge και περιλαμβάνει μπαρ, αίθουσα πολυμέσων, πλυντήριο, αποθήκη και δωμάτιο επισκεπτών. Η απόφαση του Πελετιέ να πάει ένα βήμα κάτω ήταν πολύ γενναία. Αλλά ως αποτέλεσμα έχετε έναν επιπλέον χώρο καθιστικού και δεν χρειάστηκε να επεκτείνετε τη δομή του σπιτιού.

Τα κομμάτια Lego του Pelletier αποθηκεύονται υπέροχα στα ράφια. Ο γιος του φαίνεται να έχει κληρονομήσει αυτό το πάθος.

Βρείτε επίσης τα τουβλάκια Lego συναρπαστικά?

έργο ανακαίνισης παλιού σπιτιού μετά την ανακαίνιση σπιτιού μπαρ στο υπόγειο

Ο Pelletier έχει αφαιρέσει ένα γκαρνταρόμπα στο πάνω μέρος του κλιμακοστασίου. Έτσι, ο δρόμος προς τα κάτω είναι πολύ πιο ελεύθερος και πιο ευχάριστος

έργο ανακαίνισης παλιού σπιτιού μετά την ανακαίνιση σπιτιού μπαρ στον πάγκο μπαρ του υπογείου

Ένα απολύτως μοντέρνο σχέδιο αναζητήθηκε παρακάτω. Μια τηλεόραση προβολής κρέμεται από το ταβάνι και μετατρέπει το δωμάτιο σε μια μοντέρνα αίθουσα πολυμέσων.

Το δωμάτιο στο υπόγειο σίγουρα δεν αισθάνεται υπόγεια και αυτό οφείλεται στα ψηλά ταβάνια. Λευκοί τοίχοι και έντονα χρώματα πίσω από το κρεβάτι προσθέτουν επίσης στην ανοιχτή εμφάνιση.

Δωμάτιο ξενώνα στο υπόγειο μετά την ανακαίνιση του σπιτιού

παλιό σπίτι ανακαίνιση έργο υπνοδωμάτιο ξενώνα πορτοκαλί λευκό χρώμα τοίχου

Ο εξωτερικός χώρος ήταν πολύ εύθραυστος για το γούστο του ιδιοκτήτη. Πραγματικά ερωτεύτηκαν τα ζωντανά χρώματα του γειτονικού σπιτιού. Το είδαν αυτό ως μια ευκαιρία να μετατρέψουν το δικό τους σπίτι στο Σιάτλ σε μια έκδοση του Painted Ladies στο Σαν Φρανσίσκο.

Ανακαίνιση παλιού σπιτιού – πρόσοψης πριν από την ανακαίνιση

παλιό σπίτι ανακαίνιση έργου σπίτι πρόσοψη κτίριο πριν

Μετά την ανακαίνιση: Το σπίτι είναι δίπλα σε μια εμπορική περιοχή και αυτό παρακίνησε τους ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν κάτι πιο πληθωρικό. Έχουν τα χρώματα του Benjamin Moore Blushing Red και Douglas Fir μεταχειρισμένος. Η ατμόσφαιρα είναι χαρούμενη και φωτεινή ακόμη και όταν η μέρα είναι πολύ σκοτεινή.

Ανακαίνιση παλαιάς πρόσοψης σπιτιού – σπιτιού μετά την ανακαίνιση

ανακαίνιση παλαιού έργου σπιτιού πρόσοψη κτίριο κτίριο κοντά σε τοίχους σπιτιού χρώμα πράσινο

Κάθε μέρα φωτογραφίζεται από περαστικούς. Για κάποιους προκαλεί θαυμασμό, για άλλους – σοκ…. Αυτή η σχεδιαστική λύση δεν είναι για όλους, αλλά αυτό είναι καλό!

Ανακαίνιση παλιού σπιτιού – κάτοψη 1ου ορόφου

παλιό σπίτι ανακαίνιση σχέδιο σκίτσο σχέδιο πρώτου ορόφου

Ανακαίνιση παλιού σπιτιού – κάτοψη 2ου ορόφου

παλιό σπίτι ανακαίνιση σχέδιο σκίτσο σχέδιο δεύτερος όροφος