Ζώντας φυσικά – ποια υλικά είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον?

Ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές φυσικών πόρων. Πολλή ενέργεια και νερό χρησιμοποιείται στην κατασκευή δομικών υλικών και στην ίδια την κατασκευή. Σε όλες τις διαδικασίες, οι τοξίνες συνεχίζουν να διαχωρίζονται. Ο κατασκευαστικός κλάδος συνεχίζει να παράγει απόβλητα που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να υποστούν επεξεργασία.

Ζώντας φυσικά – ζώντας σε αρμονία με τη φύση

φυσικά, ζουν οικοδομικές εργασίες οικοδομικών εργατών

Όπως σε όλους τους άλλους τομείς, ωστόσο, θα βρείτε επίσης εδώ ανθρώπους που τους αρέσει να επενδύουν σε πράσινες καινοτομίες. Όλο και περισσότερα υλικά σημειώνονται με την πράσινη κουκκίδα που δεν έχουν όλα αυτά τα μειονεκτήματα.

Ζώντας φυσικά – βιώσιμα υλικά χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη αρχιτεκτονική?

φυσικά ζουν οικολογικές οικολογικές εργασίες

Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε μερικά από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα δομικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών εναλλακτικών λύσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση τους.

σκυρόδεμα

Υπάρχει κάτι σαν φιλικό προς το περιβάλλον σκυρόδεμα; Ναι, υπάρχει μια τέτοια εναλλακτική λύση και είναι επειγόντως απαραίτητη γιατί το σκυρόδεμα χρησιμοποιείται πολύ πιο συχνά και από όλα τα άλλα υλικά μαζί. Γίνεται λόγος για το λεγόμενο πολυμερές σκυρόδεμα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτού του υλικού. Πολυμερή και άλλα υλικά συνδυάζονται για να επιτευχθεί η αντοχή του σκυροδέματος.

Το πολυμερές σκυρόδεμα είναι μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση από το σκυρόδεμα

βιώσιμα υλικά το σκυρόδεμα αντικαθιστά το πολυμερές

Η τέφρα ως δομικό υλικό

Από τα τέλη του περασμένου αιώνα, οι στάχτες μεγάλων ηλεκτρικών εργαστηρίων έχουν χρησιμοποιηθεί σε οικοδομικές εγκαταστάσεις. Χρησιμοποιείται κυρίως στην κατασκευή δρόμων, αλλά και σε πολλές άλλες κατασκευές. Η τέφρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο στο μίγμα σκυροδέματος. Τουβλάκια κατασκευάζονται επίσης από αυτό. Τα τελευταία είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον επειδή χρησιμοποιείται πολύ λιγότερη ενέργεια για την κατασκευή τους.

Η χρήση της τέφρας ως δομικού υλικού έχει σίγουρα πλεονεκτήματα

βιώσιμα υλικά τέφρα κατασκευαστικές εργασίες φιλικές προς το περιβάλλον

Συμπιεσμένη γήινη μάζα

Η συμπιεσμένη γήινη μάζα είναι ένα άλλο φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Είναι κατασκευασμένο σε μεγάλα τετράγωνα που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί τύποι εδάφους, αλλά η έμφαση δίνεται στον πηλό και την άμμο. Προστίθεται ασβέστη στο μείγμα για μεγαλύτερη αντοχή.

Η γη ως δομικό υλικό

βιώσιμα υλικά κατασκευές γης

Φυσική ζωή με χαρτί

Πώς σας φαίνεται σαν όρος ένα χάρτινο σπίτι; Οι καινοτομίες διασφαλίζουν ότι αυτή είναι μια πολύ βιώσιμη και αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Τα δομικά μέρη είναι κατασκευασμένα από κυτταρίνη. Επεξεργάζεται ειδικά για κατασκευαστικούς σκοπούς. Σε αυτή τη μέθοδο κατασκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένο χαρτί.

Εκτός από την επεξεργασμένη κυτταρίνη, η ρητίνη ρίζας χρησιμοποιείται σε αυτόν τον τύπο σπιτιού. Τα πάνελ κατασκευασμένα και από τα δύο υλικά επιτρέπουν μια αρθρωτή κατασκευή. Οι δομές που προκύπτουν είναι αρκετά ελαφριές, εγκαθίστανται γρήγορα και είναι βιώσιμες με πολλούς τρόπους.

Απόβλητα υλικά

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά παλιά υλικά που μπορούν να ενσωματωθούν σε νέα κτίρια. Αυτό δεν είναι είδηση ​​και οι καινοτομίες σε αυτό το θέμα έχουν γίνει πλέον καθημερινή πληροφορία. Τα κοράλλια, το μέταλλο, το ξύλο και το χαρτί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως.

Καινοτομίες φιλικές προς το περιβάλλον στον κατασκευαστικό κλάδο

φυσικά ζουν βιώσιμα υλικά οικοδομικές εργασίες

Άκαμπτος αφρός πολυστερίνης και άλλα τεχνητά προϊόντα

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, ο άκαμπτος αφρός πολυστερίνης θα μπορούσε να θεωρηθεί βιώσιμος. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες μετά τις τελευταίες μελέτες τους, οι οποίες ασχολήθηκαν με αυτό. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα βιώσιμης ζωής. Εάν μια παραγωγή οργανώνεται με βιώσιμο τρόπο, τότε τα τεχνητά υλικά μπορούν επίσης να θεωρηθούν φιλικά προς το περιβάλλον.

Άκαμπτος αφρός πολυστερίνης – ένα άλλο παράδειγμα βιώσιμων υλικών

φυσικά, ο αφρός πολυστυρολίου είναι φιλικός προς το περιβάλλον

φελλός

Τέλος, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στον φελλό ως φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση έναντι των άλλων δομικών υλικών. Τα δέντρα δεν καταστρέφονται όταν εξάγονται. Μόνο ο φλοιός του δέντρου αφαιρείται, αλλά θα αναπτυχθεί ξανά σε εννέα χρόνια. Ο φελλός είναι ελαφρύς και ανθεκτικός στην υγρασία. Προσφέρει καλή μόνωση και είναι πολύ ελαστικό.

Χρησιμοποιήστε φελλό στη βιομηχανία κατασκευών

βιώσιμος φελλός, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά

Υπάρχουν λοιπόν αρκετές εναλλακτικές λύσεις στην παραδοσιακή κατασκευαστική βιομηχανία που μολύνει το περιβάλλον μας. Όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν βιώσιμες μεθόδους στη δουλειά τους. Ως καταναλωτές, παίζουμε επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία: μπορούμε να καθορίσουμε αν η αγοραστική μας συμπεριφορά προάγει τη βιώσιμη ή τη ρύπανση βιομηχανία.

Η διαβίωση με φιλικό προς το περιβάλλον σημαίνει επίσης οικοδόμηση με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο

βιώσιμα υλικά ασφαλτικές εργασίες κατασκευής