έξυπνο παράθυρο σχεδιάζει τετράγωνο λευκό πλέγμα

Εξυπνος παράθυρο Σχέδιοns και τεχνολογίες

Το όνειρο όλων των αρχιτεκτόνων είναι να συνδυάσουν την ομορφιά και την πρακτικότητα στο σχεδιασμό. Και ένα ουσιαστικό μέρος της ευκολίας αυτές τις μέρες είναι η φιλική προς το περιβάλλον.

Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της θερμικής μάζας ενός κτιρίου μπορεί να χαθεί μέσα από τα παράθυρα.

Οι λύσεις σε αυτό είναι ταινίες παραθύρων υψηλής τεχνολογίας, φιμέ τζάμια και ακόμη και αυτοματοποιημένα παράθυρα. Μειώνουν την απώλεια ενέργειας και μπορούν ακόμη και να συμβάλουν στην απορρόφηση ενέργειας μέσω έξυπνης χρήσης της ηλιακής ενέργειας.

Μια τέτοια λύση είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο παράθυρο που προσαρμόζεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Or, όταν η θερμοκρασία είναι πιο ζεστή, το παράθυρο γίνεται πιο σκοτεινό και αντανακλά το φως από το κτίριο. Σε ψυχρότερες συνθήκες, το παράθυρο θα φωτιστεί και θα αφήσει το φως να περάσει έτσι το κτίριο θα απορροφήσει τη θερμότητα. Δεν απαιτείται εξωτερικός έλεγχος.

Αυτόματα παράθυρα

Η RavenBrick έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια τεχνολογία θερμοχρωμικού φίλτρου. Έτσι κατασκευάζονται υλικά που αλλάζουν τις οπτικές τους ιδιότητες ανάλογα με τη θερμοκρασία. Το ενδιαφέρον είναι ότι το όριο θερμοκρασίας μπορεί να καθοριστεί από τους αρχιτέκτονες ή τους κατασκευαστές.

Το θερμοχρωμικό φίλτρο τοποθετείται σε γυάλινο σάντουιτς κατά την παραγωγή γυαλιού. Το όριο θερμοκρασίας πρέπει να καθοριστεί πριν από την κατασκευή του γυαλιού.

Αυτή η πατέντα είναι δυνατή χάρη στις νανοτεχνολογίες

έξυπνα σχέδια παραθύρων αυτόματα σε ύψος δωματίου

έξυπνα σχέδια παραθύρων με τζάμια πρόσοψης

Αυτοματοποιημένα παράθυρα

Η εταιρεία View έχει διαφορετική προσέγγιση στον αυτοματοποιημένο έλεγχο της απώλειας θερμότητας και του κέρδους. Το προϊόν View Dynamic Glass ελέγχει επίσης την ποσότητα του μεταδιδόμενου φωτός.

Και ακόμη περισσότερο – ο τόνος χρώματος μπορεί να ελεγχθεί

Τα έξυπνα παράθυρα σχεδιάζουν σκούρους τόνους ψηλά ταβάνια

Έλεγχος των παραθύρων

Ένας πίνακας τοίχου σας επιτρέπει να ελέγχετε όλες τις λειτουργίες.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το Dynamic Glass μέσω μιας εφαρμογής στην κινητή συσκευή σας ή μέσω του Διαδικτύου

Τα έξυπνα παράθυρα σχεδιάζουν πολύ φως της ημέρας έξυπνα παράθυρα σχεδιάζει μινιμαλιστικά πανοραμικά παράθυρα

Το σύστημα διαθέτει επίσης μετατροπείς έτσι ώστε τα παράθυρα να μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ανταποκρίνονται αυτόματα σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Είναι δυνατή η εξοικονόμηση ενέργειας ή το κρύο του δωματίου χωρίς χειροκίνητο ή τηλεχειριστήριο.

Οι σχεδιαστές μπορούν να επωφεληθούν από τις ρυθμιζόμενες ιδιότητες για να βελτιστοποιήσουν οπτικά το κτίριο. Μπορούμε να το δούμε στις παρακάτω εικόνες.

Μπορείτε να δώσετε το φως της ημέρας όπως θέλετε

έξυπνα παράθυρα σχεδιάζει γυάλινο κιγκλίδωμα σκάλας σκάλας Τα έξυπνα παράθυρα σχεδιάζουν κρεμαστό φωτιστικό οργανικής μορφής σε ύψος οροφής

Οι ρυθμίσεις μπορούν να ελεγχθούν ως μέρος της ημέρας για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό ισχύει και για την άνεση των κατοίκων.

Αυτές οι επιλογές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για νοσοκομεία

έξυπνος σχεδιασμός παραθύρων στο νοσοκομείο με θέα στον κήπο

Η χειροκίνητη παρέμβαση βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση των παραθύρων για γραφεία και δωμάτια γραφείων

τα έξυπνα παράθυρα σχεδιάζουν αίθουσες συνεδριάσεων με υπέροχη θέα

Ακόμα και οι αίθουσες διδασκαλίας μπορούν να γίνουν πιο άνετες για πιο αποτελεσματική μάθηση

έξυπνα σχέδια παραθύρων ιδανικά για εργασία

Προβολή Δυναμικό γυαλί

Η πιστοποίηση σύμφωνα με το Leadership in Energy and Environmental Design μπορεί να πραγματοποιηθεί πιο εύκολα με το View Dynamic Glass System.

Αυτό μπορεί να κάνει το κτίριό σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον

έξυπνα παράθυρα σχεδιάζει ανεμπόδιστη θέα, πολύ πράσινο η έξυπνη βιτρίνα σχεδιάζει μια μεγάλη βιτρίναέξυπνο παράθυρο σχεδιάζει ένα κομμάτι του ουρανού

Η View αξιοποίησε τη γνώση των βιομηχανιών ημιαγωγών, λεπτών υμενίων ηλιακών και επίπεδων πάνελ και τις συνδύασε στη διαδικασία κατασκευής γυαλιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ευέλικτο και πράσινο προϊόν για σχεδιασμό σε σπίτια και μεγάλες εγκαταστάσεις που εντυπωσιάζουν όλο τον κόσμο.

Η τεχνολογία μπορεί επίσης να γίνει αισθητή στην καθημερινή ζωή

το έξυπνο παράθυρο σχεδιάζει μια καθαρή θέα στον κήπο

Οι ουρανοξύστες επωφελούνται ιδιαίτερα από αυτό

έξυπνα παράθυρα σχεδιάζει ουρανοξύστηέξυπνα σχέδια παραθύρων στιβαρή μεταλλική κατασκευή

Η Sage είναι μια άλλη εταιρεία που έχει αναπτύξει έξυπνη τεχνολογία παραθύρων. Το προϊόν σας SageGlass αποτελείται από πέντε στρώματα. Η νανοτεχνολογία χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση πολλών μεμονωμένων φιλμ επίστρωσης σε λεπτές κεραμικές μεμβράνες που σχηματίζουν διαφορετικά στρώματα.

Τα έξυπνα παράθυρα έχουν πολλές ρυθμιζόμενες αποχρώσεις που μπορείτε να ελέγξετε. Αυτός ο έλεγχος είναι εξαιρετικός για τις αίθουσες διδασκαλίας καθώς η λειτουργία του δωματίου μπορεί να αλλάξει πολλές φορές την ημέρα.

Το κολέγιο Chabot στο Hayward της Καλιφόρνια χρησιμοποιεί το SageGlass σε πολυλειτουργικούς χώρους

έξυπνα σχέδια παραθύρων κομψή πρόσοψη εταιρείας

Στην εικόνα μπορούμε να δούμε πώς ακόμη και οι ανοιχτοί χώροι του κολλεγίου επωφελούνται από αυτήν την έξυπνη τεχνολογία παραθύρων

Τα έξυπνα παράθυρα σχεδιάζουν κυματιστές οροφές και τεράστιους πυλώνες έξυπνα σχέδια παραθύρων με γυαλιά ηλίου

Άλλα σχολεία έχουν επίσης συναρμολογήσει αυτό το προϊόν

έξυπνα σχέδια παραθύρων με ενσωματωμένη αντηλιακή προστασία έξυπνα σχέδια παραθύρων στο εργαστήριοέξυπνα σχέδια παραθύρων σκούραέξυπνα σχέδια παραθύρων βιώσιμα και απλά Τα έξυπνα παράθυρα σχεδιάζουν τούβλα άμμου-ασβέστη και πράσινο λιβάδιέξυπνο παράθυρο σχεδιάζει μινιμαλιστικό λευκό στο λόμπι έξυπνα σχέδια παραθύρων με ατσάλινες γρίλιεςέξυπνα σχέδια παραθύρων με ξύλινα πηχάκια Τα έξυπνα παράθυρα σχεδιάζουν έγχρωμη αντηλιακή προστασίαέξυπνο παράθυρο σχεδιάζει ευρύχωρο καναπέ

Φυσικά, η μητρική εταιρεία Sage επωφελείται επίσης από το δικό της προϊόν. Φυσικά, το κτίριο χτίστηκε με πολλά παράθυρα.

Δείτε την επόμενη σειρά εικόνων από τις αίθουσες συνεδριάσεων του Sage. Ανάλογα με τη θέση του ήλιου, μόνο ένα τμήμα των παραθύρων μπορεί να χρωματιστεί για να μειώσει τη λάμψη χωρίς να θυσιάσει το υπάρχον φως της ημέρας.

Όλες οι ενότητες μπορούν να σκουραίνουν για παρουσιάσεις προβολέα

έξυπνα σχέδια παραθύρων βολικά στο γραφείο Τα έξυπνα παράθυρα σχεδιάζουν αντηλιακή προστασία όπως απαιτείται έξυπνα σχέδια παραθύρων ιδανικά για τον απογευματινό ήλιο

Τα ανεκτίμητα έργα τέχνης στο St. Joseph Athenaeum προστατεύονται τώρα από το επιβλαβές ηλιακό φως, ωστόσο οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να απολαύσουν την άνεση του φωτός της ημέρας.

Το αρχικό ποτήρι στον παλιό φεγγίτη αντικαταστάθηκε με το SageGlass

το έξυπνο παράθυρο σχεδιάζει ένα περίπτερο οροφής έξυπνα σχέδια παραθύρων στην γκαλερί τέχνης

Το Κέντρο Kimmel for the Performing Arts χρησιμοποίησε το Sage για να ελέγξει το πρόβλημα θερμότητας λόγω της γυάλινης οροφής με ύψος 46 ποδιών.

Μια αρχιτεκτονική δημιουργία που πρέπει να θαυμάσετε

έξυπνα σχέδια παραθύρων γιγαντιαίο θόλο έξυπνα παράθυρα σχεδιάζει γυάλινη οροφή με μεταλλική μάσκαέξυπνα σχέδια παραθύρων εξαιρετικά μοντέρνα έξυπνα σχέδια παραθύρων σκούρα στην οροφή

Η βεράντα στον κήπο Dorrance H. Hamilton έχει εκπληκτική θέα, με λάμψη και έλεγχο θερμότητας για μια άνετη εμπειρία. Τα ιατρικά κέντρα και τα νοσοκομεία επωφελούνται επίσης από τον εσωτερικό έλεγχο του ήλιου. Στην πραγματικότητα, το Desert Regional Medical Center στο Palm Springs της Καλιφόρνια ήταν το πρώτο επιχειρηματικό ίδρυμα με πέντε παράθυρα σε ένα χειρουργείο..

έξυπνα παράθυρα σχεδιάζει hi tech στο νοσοκομείο

Οι χώροι της Εκκλησίας της Βιβλικής Immanuel ήταν επίσης επιπλωμένοι με SageGlass

έξυπνα παράθυρα στην οροφή της εκκλησίαςέξυπνα παράθυρα μέσα στην εκκλησία έξυπνα παράθυρα κινητή οροφή έξυπνα παράθυρα κινητή οροφή δύο έξυπνα παράθυρα κινητή οροφή τρία

Παρατηρήσατε τον μεταβλητό έλεγχο της απόχρωσης σε αυτό το μοντέρνο αρχιτεκτονικό σχέδιο?

Παράθυρα με δυνατότητα αλλαγής

Το σκοτάδι είναι καλό σε ορισμένα σχέδια. Σε αρκετές περιπτώσεις θέλετε το ποτήρι να είναι εντελώς αδιαφανές. Or, θέλετε πραγματικά να έχετε άμεση επίδραση στα γυαλιά ηλίου στον τρόπο με τον οποίο ανάβουν και σβήνουν τα φώτα. Ναι, αυτοματοποιούνται με χειριστήριο υπολογιστή, αλλά μπορούν εύκολα να αλλάξουν χωρίς παραλλαγές.

Ερευνητικά σύνορα διαθέτουν έξυπνα παράθυρα με τεχνολογία SPD-Smart, η οποία επιτρέπει τον ηλεκτρικό έλεγχο του γυάλινου παραθύρου

έξυπνη τεχνολογία παράθυρα έξυπνηΤο SPD Smart Glass χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων σε γνωστά μέρη όπως το CERN Globe στην Ελβετία, το Battery Park Carousel στη Νέα Υόρκη και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

έξυπνα παράθυρα ζεστός λαμπερός θόλος έξυπνο σπίτι σπιράλ παραθύρων

Σύστημα ελέγχου με τεχνολογία SPD-Smart

Η τεχνολογία SPD-Smart της Research Frontier μπορεί να ελεγχθεί από ένα κομψό επιτοίχιο πάνελ χειριστή.

Είναι επίσης προσβάσιμο μέσω εφαρμογής σε iPhone ή tablet

έξυπνος πίνακας ελέγχου παραθύρων έξυπνα παράθυρα με το tablet pc

Perhapsσως έχετε ένα σαλόνι με πολλά γυάλινα παράθυρα για υπέροχη θέα στη λίμνη. Or στην αίθουσα πολυμέσων σας.

Η παρακολούθηση μιας ταινίας κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα έχει την καλύτερη εικόνα λόγω του ηλιακού φωτός και των αντανακλάσεων

έξυπνα παράθυρα μοντέρνα πανοραμικά παράθυρα

Με ένα παράθυρο εναλλαγής έχετε μεγάλη διαφορά

έξυπνα παράθυρα σκοτεινιάζουν τα μοντέρνα πανοραμικά παράθυρα

Η έξυπνη τεχνολογία παραθύρων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για παράθυρα οροφής. Ένας φεγγίτης είναι στην πραγματικότητα μόνο ένα παράθυρο στο ταβάνι, έτσι δεν είναι?

έξυπνα παράθυρα μακριά φεγγίτες έξυπνα παράθυρα σκοτεινιάζανε μακριούς φεγγίτες

ευφυές ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο παραθύρων

Ανησυχίες για τον ιδιωτικό χώρο?

Ένα ενδιαφέρον σημείο σχετικά με την τεχνολογία SPD-Smart της Research Frontier είναι ότι λειτουργούν μόνο τροφοδοτικά παράθυρα. Αυτό είναι καλό, ειδικά αν θέλετε να βασιστείτε στον ιδιωτικό σας χώρο. Μια διακοπή ρεύματος σε μια κακή στιγμή μπορεί να είναι ενοχλητική.

βιτρίνα έξυπνων παραθύρων έξυπνη βιτρίνα παραθύρου σκοτεινή