μοντέρνα αρχιτεκτονική παράθυρο διαδρόμου με ξύλινη επίπλωση

Σύγχρονη αρχιτεκτονική – Ο υπέροχος σχεδιασμός σας δίνει όλα όσα χρειάζεστε στον μικρότερο χώρο

Τι θα ορίζατε πραγματικά ως υπέροχο σχέδιο; Κατά τη γνώμη μου, αφορά λιγότερο την εμφάνιση παρά την αίσθηση της ζωής. Ποιος χρειάζεται αρχιτέκτονες που σχεδιάζουν κουτιά με όμορφη εμφάνιση που δεν θα ζούσαν ποτέ στον εαυτό τους?

Ο υπέροχος σχεδιασμός σας δίνει όλα όσα χρειάζεστε στον μικρότερο χώρο. Έτσι, φυσικά, πρέπει επίσης να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα. Το πρώτο στάδιο είναι η βελτιστοποίηση της κάτοψης. Μπορείτε να μειώσετε τον χώρο κυκλοφορίας και να ενσωματώσετε τους χοντρούς τοίχους και τις περιττές σανίδες δαπέδου στη χρήσιμη περιοχή.

Σύγχρονη αρχιτεκτονική – τι θα ορίζατε στην πραγματικότητα ως υπέροχο σχέδιο?

1. Αρχιτεκτονική και σχεδιασμός

2. Ο ρόλος της σανίδας

3. Ανοιχτοί χώροι διαβίωσης

4. Ένα βέλτιστο σχέδιο διαμερισμάτων

Μετατρέψτε την αίθουσα σε έναν ξεχωριστό χώρο για εσάς

μοντέρνα αρχιτεκτονική διάδρομος ξύλινη επίπλωση διακόσμηση εικονιδίων τοίχου

Τώρα ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για την σανίδα δαπέδου. Κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει ποτέ να είναι ένα στενό, σκοτεινό μονοπάτι μεταξύ δύο διαφορετικών δωματίων. Ο διάδρομος πρέπει να εκμεταλλευτεί το καλύτερο από τον διαθέσιμο χώρο και να είναι σχεδιασμένος ώστε να είναι πολύ πρακτικός.

Υπάρχουν δύο αποτελεσματικές προσεγγίσεις που γνωρίζω: Μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς το πέρασμα ή να το εξοπλίσετε με τις λειτουργίες ενός σαλονιού.

 Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τη σανίδα, κάντε τη χρήσιμη και πρακτική

μοντέρνα αρχιτεκτονική ράφι επίπλωσης ξύλου

Μπορείτε να συμπεριλάβετε το δωμάτιο στην περιοχή κυκλοφορίας των υπολοίπων δωματίων. Εάν τα ανοίξετε ο ένας στον άλλο, η σανίδα ως τέτοια είναι περιττή. Στο παραπάνω παράδειγμα, το σαλόνι και η τραπεζαρία συνδυάζονται. Με αυτόν τον τρόπο, η ανάγκη για αίθουσα έχει πλέον ξεπεραστεί.

Ο ανοιχτός, μεγάλος χώρος κάνει το σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο

μοντέρνα αρχιτεκτονική σαλόνι με ξύλινη επίπλωση

Ο ανοιχτός χώρος δεν λειτουργεί παντού. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν έναν επίσημο διαχωρισμό μεταξύ των κύριων δωματίων στα σπίτια τους. Αυτό είναι εντάξει φυσικά. Τελικά, το σπίτι σας είναι δικό σας!

Ωστόσο, ίσως θα μπορούσατε να αφιερώσετε λίγο χρόνο σκεπτόμενος ένα πιο άνετο σχέδιο.

Εδώ βλέπουμε το παράδειγμα κάτοψης με μεγάλη ελευθερία κυκλοφορίας. Ο πελάτης ήρθε, ήθελε να μεγαλώσει το σπίτι του με λίγα χρήματα. Έχει επίσης ορισμένα προβλήματα με την οικοδομική άδεια.

Κάτοψη διαμερίσματος με πολύ χώρο κυκλοφορίας

μοντέρνα αρχιτεκτονική διάδρομο διάδρομο επίπλωση ξύλινο σχέδιο

Η αφαίρεση των σανίδων από το σπίτι σας του έσωσε μεγάλη ανησυχία και χρήματα. Σε αυτό το διάγραμμα μπορείτε να δείτε τον χώρο κυκλοφορίας με πορτοκαλί χρώμα και τον χώρο διαβίωσης με μπλε χρώμα. Ο γενικός χώρος του διαμερίσματος είναι 261 τετραγωνικά μέτρα και περίπου 85 από αυτά έχουν ανατεθεί στις σανίδες δαπέδου. Το 32% είναι σαφώς υπερβολικό!

Εδώ βλέπουμε μια άλλη εννοιολογική κάτοψη. Πρόκειται για ένα σπίτι με τέσσερα μπάνια και τέσσερα υπνοδωμάτια. Η γενική έκταση είναι 233 τετραγωνικά μέτρα, από τα οποία 11 τετραγωνικά μέτρα έχουν διατεθεί στους διαδρόμους. Μόνο 4%! Αυτό ονομάζω βέλτιστο σχέδιο διαμερισμάτων!

Έτσι μοιάζει ένα βέλτιστο σχέδιο διαμερισμάτων

μοντέρνα αρχιτεκτονική διάδρομος ξύλινη επίπλωση σκίτσο σχέδιο

Ας κάνουμε λοιπόν ξανά την ερώτηση στον εαυτό μας: γιατί έχουμε σανίδες; Μερικές φορές απλά δεν έχεις επιλογή. Χρειάζεστε απλώς ένα πέρασμα μεταξύ των διαφορετικών δωματίων. Αλλά δεν είναι δυνατόν να εκχωρηθεί μια άλλη λειτουργία στο διάδρομο και σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει ίσως χώρος για μια μικρή γωνιά ανάγνωσης ή για ένα πρακτικό ράφι βιβλίων?

Υπάρχουν πολλές έξυπνες και δημιουργικές επιλογές που μπορούν να κάνουν τον ζωτικό σας χώρο μεγαλύτερο

μοντέρνα αρχιτεκτονική κρεβατοκάμαρα με ξύλινη επίπλωση