Όποιος θέλει ένα σύγχρονο μονοκατοικία, το χτίζει ή θέλει να αγοράσει, πρέπει πρώτα να κάνει την ακόλουθη ερώτηση: Ποια διάταξη δωματίου θα ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής μου; Οι νέες οικογένειες συχνά επιλέγουν ένα νέο σπίτι με μια ιδέα ανοιχτής διαβίωσης. Βασικά, θέλουν ανοιχτά και ευρύχωρα δωμάτια όπου ζείτε χωρίς τοίχους και πόρτες. Χωρίς αμφιβολία, η ιδέα του ανοιχτού χώρου έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά και ένα μειονέκτημα. Πρέπει να παραιτηθείς από το απόρρητό σου! Είναι έτσι ή υπάρχουν μοντέρνες διατάξεις δωματίων όπου μπορείτε να αποχωρήσετε σε ένα δωμάτιο, θέλουμε να δούμε παρακάτω. Οι σύγχρονες μονοκατοικίες είναι σε ζήτηση, όπου το μαγείρεμα, το φαγητό και η διαβίωση συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο, ευρύχωρο δωμάτιο, αλλά όπου το υπνοδωμάτιο και το παιδικό δωμάτιο, το μπάνιο και το γραφείο του σπιτιού είναι ξεχωριστά. Επιλέξαμε ένα τέτοιο παράδειγμα ενός σύγχρονου σπιτιού με μια οικογένεια με μια ιδέα «διαρρηγμένου σχεδίου ζωής» για εσάς σήμερα. Βρίσκεται στη Φλόριντα και εντυπωσιάζει με την κομψή αρχιτεκτονική και τον κομψό εσωτερικό σχεδιασμό.

 Αυτή η σύγχρονη μονοκατοικία στη Φλόριντα είναι κομψά και εκλεπτυσμένα σχεδιασμένη.

Μονοκατοικία στη Φλόριντα με ανοιχτό στυλ διαβίωσης Θέα από το δρόμο Πολύ πράσινο σε όλη την κομψή πρόσοψη του σπιτιού

Μια σύγχρονη μονοκατοικία στη Φλόριντα τράβηξε την προσοχή μας

Ενώ κορυφαίοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές εσωτερικών χώρων διαφωνούν για το αν η τάση προς τις ανοιχτές έννοιες διαβίωσης τελειώνει ή όχι, υπάρχουν περιοχές όπου δεν θα ξεφύγει ποτέ από τη μόδα. Σε μέρη όπου ο καιρός είναι ευχάριστα ζεστός όλο το χρόνο, στους ανθρώπους αρέσει να χτίζουν σπίτια με ανοιχτούς χώρους στο εσωτερικό τους σχέδιο.

Είδαμε μια τέτοια μονοκατοικία στη Φλόριντα, όπου είναι γνωστό ότι είναι υγρό και ζεστό όλο το χρόνο. Το πολυτελές ακίνητο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή κατά μήκος ενός καναλιού νερού κοντά στη λίμνη Maitland στην κεντρική Φλόριντα. Το σπίτι είναι ενσωματωμένο σε ένα αειθαλές περιβάλλον και η υπερσύγχρονη πρόσοψή του είναι απόλυτα εγγεγραμμένη στο καταπράσινο πράσινο. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού έρχονται εδώ μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών και των διακοπών. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι το τυπικό αρχοντικό σας, περισσότερο σαν ένα κομψό ιδιωτικό εξοχικό. Έχει 445 τετραγωνικά μέτρα καθιστικού, οπότε υπάρχει αρκετός χώρος για διαφορετικά, ανοιχτά και κλειστά δωμάτια.

Ο εξωτερικός χώρος χρησιμοποιείται για να χαλαρώσετε. Η πισίνα στον κήπο συνδυάζεται με υδρομασάζ και οι δύο σας προσκαλούν να χαλαρώσετε σε εξωτερικούς χώρους.

Μονοκατοικία στη Φλόριντα με μια ιδέα ενιαίας διαρρύθμισης. Υπαίθριος χώρος στο πίσω μέρος του σπιτιού. Πισίνα κήπου. Υδρομασάζ. Υπαίθριος χώρος καθιστικού

Αυτή η σύγχρονη μονοκατοικία χαρακτηρίζεται από μια απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού

Η πρώτη ματιά στο σπίτι αποκαλύπτει το κομψό, μοντέρνο στυλ του, στο οποίο έχει δοθεί προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια (όπως ο αριθμός του σπιτιού, για παράδειγμα). Τα φυτά μπροστά από το σπίτι είναι χαμηλής συντήρησης και μπορούν να αντέξουν καλά τον καυτό καιρό στη Φλόριντα. Στο εσωτερικό, η μονοκατοικία έχει μια γενναιόδωρα σχεδιασμένη κάτοψη. Οι αρχιτέκτονες εσκεμμένα παρείχαν μεγάλα παράθυρα ώστε να μπορεί κανείς να θαυμάσει το πράσινο περιβάλλον από όλα τα δωμάτια από μέσα. Πλούσια αειθαλή φυτά περιβάλλουν το σπίτι και η θέα από κάθε δωμάτιο χαλαρώνει και ηρεμεί. Η απρόσκοπτη μετάβαση από το ένα σαλόνι στο άλλο δημιουργεί ένα ευρύχωρο δωμάτιο που δεν είναι μόνο ανοιχτό και όμορφο, αλλά και αποτελεσματικό και πολύ λειτουργικό.

 Το σαλόνι έχει σχεδιαστεί σε ανοιχτόχρωμα χρώματα που το κάνουν ακόμα πιο κομψό και φιλόξενο.

Μονοκατοικία στη Φλόριντα με ανοιχτό σαλόνι, ευρύχωρο σαλόνι σε ανοιχτόχρωμα χρώματα, κομψά έπιπλα, διακόσμηση τοίχων, παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή

 Πώς φαίνεται αυτό το οικογενειακό σπίτι μέσα?

Οι εσωτερικοί χώροι που σχεδιάστηκαν από τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Rob Turner έχουν ουδέτερη παλέτα χρωμάτων. Οι ανοιχτές αποχρώσεις κάνουν το εσωτερικό αυτού του οικογενειακού σπιτιού να φαίνεται ακόμα πιο ευρύχωρο. Επιπλέον, όχι μόνο ο εξωτερικός χώρος μπαίνει στο επίκεντρο, αλλά η πολύχρωμη συλλογή έργων τέχνης του ιδιοκτήτη έρχεται επίσης στο επίκεντρο. Τα έπιπλα είναι υπερσύγχρονα και έχουν πολύ σαφή σχεδιαστική γλώσσα. Η ατμόσφαιρα σε ολόκληρο τον ανοιχτό χώρο είναι χαλαρή. Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή στο σαλόνι επιτρέπουν μια υπέροχη θέα στον κήπο και τον κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο ευρύχωρος και φιλόξενος. Εκεί βλέπουμε επίσης ένα ενσωματωμένο βιο τζάκι, υπέροχες πολύχρωμες διακοσμήσεις τοίχων και ένα ανοιχτό γκρι χαλί. Τα έπιπλα για ελαφριά καθίσματα εγγράφονται απρόσκοπτα σε αυτήν την κομψή ατμόσφαιρα.

Ο χώρος τραπεζαρίας και καθιστικού είναι ευρύχωρος και ανοιχτός και έχει άμεση μετάβαση στη βεράντα.

Μονοκατοικία στη Φλόριντα με ανοιχτό σπιτικό, σκούρα έπιπλα, φιλική ατμόσφαιρα δωματίου, δύο φυτά σε γλάστρες, μετάβαση στη βεράντα

Στο πλαίσιο της ανοικτής διαβίωσης, οι μεμονωμένοι χώροι χωρίζονται μεταξύ τους με χαμηλά έπιπλα. Αυτό ακριβώς έκαναν οι εσωτερικοί σχεδιαστές στην τραπεζαρία. Δίπλα στη βεράντα υπάρχει επίσης ένα φωτεινό και ευρύχωρο δωμάτιο με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Ένας διακοσμητικός τοίχος από καθρέφτες λειτουργεί ως διακόσμηση. Αφενός, αυτό αντανακλά τη φύση και, αφετέρου, δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν περισσότερα παράθυρα στο δωμάτιο. Τα χαμηλά ντουλάπια χωρίζουν αυτό το δωμάτιο από το σαλόνι. Δύο όμορφα φυτά σε γλάστρες σχηματίζουν τη σύνδεση με την εξωτερική περιοχή, την οποία κοιτάζει κανείς συνεχώς. Στην τραπεζαρία, η εστίαση ήταν στην οπτική αντίθεση μεταξύ ανοιχτού και σκούρου χρώματος. Κομψά κρεμαστά φωτιστικά πάνω από την τραπεζαρία ολοκληρώνουν το σχέδιο πρώτης κατηγορίας δωματίου.

Μια κομψή σκάλα οδηγεί στην υπερσύγχρονη κουζίνα.

Μονοκατοικία στη Φλόριντα με ενιαία διαρρύθμιση κομψή γυάλινη σκάλα κουζινών σκαμπό κουζίνας υπερσύγχρονη κουζίνα σκαμπό χαλαζίτης καθρέφτης κουζίνας ενσωματωμένος φωτισμός

Μια γυάλινη σκάλα οδηγεί στην κουζίνα, η οποία έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Δεν υπάρχει τίποτα περιττό εδώ. Το νησί της κουζίνας με τον νεροχύτη βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, ώστε να μπορείτε να ετοιμάσετε φαγητό και ποτά εκεί. Πίσω είναι η σόμπα με καθρέφτη κουζίνας από υψηλής ποιότητας χαλαζίτη. Υπάρχουν μερικά σκαμπό στο νησί της κουζίνας. Μπορείτε να πάρετε πρωινό εκεί ή να φάτε κάτι γρήγορα στο ενδιάμεσο.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε περισσότερα δωμάτια σε αυτό το σπίτι της Φλόριντα. Ο σύγχρονος εσωτερικός σχεδιασμός εδώ είναι απόδειξη της μοντέρνας αντίληψης «σπασμένο σχέδιο διαβίωσης», που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

 Σύγχρονα έργα τέχνης και ασυνήθιστα φώτα κρεμαστών διακοσμούν το κλιμακοστάσιο.

Μονοκατοικία στη Φλόριντα με ενιαίο κλιμακοστάσιο

Ένα δεύτερο μίνι σαλόνι είναι επιπλωμένο με κομψά έπιπλα και πολύχρωμα, ίσως ασυνήθιστα, έργα τέχνης στον τοίχο.

Μονοκατοικία στη Φλόριντα με ανοιχτό σαλόνι έννοια δεύτερο μίνι σαλόνι κομψά έπιπλα

Το κυρίως υπνοδωμάτιο γίνεται σε ουδέτερα χρώματα, με κομψά έπιπλα, ενσωματωμένα φώτα και πολύ φυσικό φως.

Μονοκατοικία στη Φλόριντα με μια ιδέα ενιαίας διαρρύθμισης για το κύριο υπνοδωμάτιο με ουδέτερα χρώματα, κομψά έπιπλα, ενσωματωμένα φωτιστικά, πολύ φυσικό φως

 Σε αυτό το μονοκατοικία, το μπάνιο έχει επίσης μια ιδέα ανοιχτού σχεδιασμού.

Μονοκατοικία στη Φλόριντα με ενιαίο σαλόνι και ευρύχωρο μπάνιο

 Η κρεβατοκάμαρα των επισκεπτών επίσης δεν αφήνει τίποτα το επιθυμητό!

Μονοκατοικία στη Φλόριντα με ένα άνετο κρεβάτι υπνοδωματίου επισκεπτών