αστικό ιαματικό λουτρό σχεδιασμός συνεργάτες αρχιτέκτονες πρόσοψη

Σχεδιασμός αστικού ιαματικού λουτρού από τον Smolenicky & Η Partner Architecture σχεδιάστηκε

Ιαματικά λουτρά Tamina, σχεδιασμένα από τον Smolenicky & Αρχιτεκτονική συνεργατών Οι αρχιτέκτονες από την εταιρεία Smolenicky & Οι συνεργάτες που εδρεύουν στο Zurüch σχεδίασαν τα ιαματικά λουτρά Tamina για το Grand Resort στο Bad Ragaz της Ελβετίας.

Περιγραφή του έργου “Tamina Thermal Baths” του Joseph Smolenicky:

Το έργο για τα ιαματικά λουτρά Tamina είναι αποτέλεσμα διαγωνισμού δύο σταδίων το 2003.

Στόχος της πρώτης φάσης της διαδικασίας επιλογής ήταν ο συντονισμός των αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων που εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό σε σχέση με τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Πού πρέπει να βρίσκεται το νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, πού πρέπει να οικοδομηθεί η επέκταση του ιατρικού κέντρου και πώς πρέπει να είναι προσβάσιμα τα νέα δημόσια ιαματικά λουτρά από την πλευρά; Το σχέδιο είχε προβλέψει συνολικά 160 εκατομμύρια SFr. επενδύστε σε νέα σχέδια και δομικές αλλαγές και διαχειριστείτε το έργο.

Οβάλ σχήματα και γραμμές – πρόσοψη

αστικό θερμικό λουτρό σχεδιασμός συνεργάτες αρχιτέκτονες σύστημα νερού

Το δεύτερο μέρος του διαγωνισμού περιλάμβανε το σχεδιασμό των δύο μεγάλων νέων δομών – του ξενοδοχείου και των ιαματικών λουτρών. Το γραφείο αρχιτεκτονικής Smolenicky & Το έργο για τα ιαματικά λουτρά Tamina συνεργάζεται με την εταιρεία Hilmer & Οι αρχιτέκτονες Sattler και Albrecht κέρδισαν αυτό για το νέο ξενοδοχείο.

Πώς φαίνεται το τοπίο – πέρασμα έξω

Αστικά ιαματικά λουτρά Σχεδιασμός συνεργατών αρχιτεκτόνων

Ο χαρακτήρας του χάρτη της πόλης του παραθεριστικού θέρετρου κυριαρχείται από αρχοντικά αντιπροσωπευτικά κτίρια, τα οποία βρίσκονται σε ένα εκτεταμένο τοπίο πάρκου. Από αυτή την άποψη, το θέρετρο ξεχωρίζει σαφώς από την ταυτότητα του χωριού Bad Ragaz. Την εποχή της Belle Époque, αυτή η αρχή κατασκευής της ανέγερσης μνημειακών κτιρίων ξενοδοχείων κοντά σε χωριά εφαρμόστηκε με επιτυχία σε μεγάλο αριθμό τοποθεσιών στις ελβετικές Άλπεις. Τα πιο σημαντικά παραδείγματα είναι τα Interlaken, St. Moritz και Gstaad. Στο Bad Ragaz, ο κεντρικός δρόμος, που οδηγεί μέσα από το γήπεδο του γκολφ και συνδέει το θέρετρο με το Maienfeld, διχάζει δύο αδιέξοδα ή τα λεγόμενα λωρίδες. Στο νέο έργο, τα ιαματικά λουτρά μεταφέρθηκαν σκόπιμα στον οδόστρωμα με πρόσβαση στις δημόσιες εγκαταστάσεις του θέρετρου, όπως το συνεδριακό κέντρο στο ανακαινισμένο Spa Spring Hall, το καζίνο και το κλαμπ του γκολφ. Ο δεύτερος διάδρομος που περνούσε κατά μήκος του πάρκου διατηρήθηκε ελεύθερος για να επιτρέψει την πρόσβαση στα τρία υπέροχα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και αποπνέει μια πιο οικεία και πιο ήσυχη ατμόσφαιρα.

Αντί να είναι ανεξάρτητη, η σιλουέτα του ογκώδους κτιρίου αναδύεται από τους κλειστούς εξωτερικούς χώρους.

αστικά σπα σχεδιάζει συνεργάτες εξωτερικούς αρχιτέκτονες

ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

 Στην περιοχή των υπαίθριων πισινών, για παράδειγμα, το μέγεθος του κτιρίου μειώνεται και ο χώρος ηλιοθεραπείας ανοίγεται μέχρι τις δασώδεις πλαγιές της οροσειράς. Η θέα επεκτείνεται στα υπάρχοντα κτίρια, που προβάλλονται από φρεσκοφυτεμένες ομάδες δέντρων. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου βιώνουν ένα τοπίο πάρκου που συγχωνεύεται σε δάση και πλαγιές βουνού.

Ενσωματωμένη πισίνα στην πίσω αυλή

Αστικά ιαματικά λουτρά Οι αρχιτέκτονες συνεργάτες του σχεδιασμού λένε ψέματα

Η κυρίως γραφική ατμόσφαιρα που μοιάζει με πάρκο παραμένει άθικτη παρά τον συμπαγή σχεδιασμό. Έτσι, το θέρετρο συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από το πάρκο του. Η κύρια είσοδος στα ιαματικά λουτρά, η αίθουσα του ιαματικού λουτρού, είναι τοποθετημένη στον οπτικό άξονα του οδοστρώματος για να λειτουργήσει ως χαρακτηριστικό γνώρισμα του γεγονότος ότι είναι δημόσια εγκατάσταση μέσω της παρουσίας της από τον κεντρικό δρόμος.

Το συγκρότημα ιαματικών λουτρών Tamina προορίζεται ρητά ως μέρος της μεγάλης κουλτούρας του ξενοδοχείου.

αστικό σπα σχεδιάζει συνεργάτες αρχιτέκτονες αυλή

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

 Η πολιτιστική και αισθητική ταυτότητα του έργου αναζητά συγγένειες τόσο με την ελβετική παράδοση όσο και με τα μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία στις ακτές της Βαλτικής, όπως το Heiligendamm.

Για το λόγο αυτό, η περίμετρος του κτιρίου είναι μνημειώδης, κυρίως για να κάνει το συγκρότημα να ξεχωρίζει ως εγκατάσταση σε αρμονία με τα υπόλοιπα κτίρια του θέρετρου. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη σύλληψή του, το συγκρότημα ιαματικών λουτρών εκπληρώνει επίσης το έργο της σχετικοποίησης του σχεδόν αστικού χαρακτήρα τοιχοποιίας της αίθουσας ιαματικών πηγών. Αυτό εξηγεί τον χιονόλευκο ξύλινο σχεδιασμό των ιαματικών λουτρών, που δίνει στην αρχιτεκτονική του συγκροτήματος την ελκυστικότητα του περίπτερου ενός ιστορικού συγκροτήματος διακοπών.

Οβάλ διακοσμημένο παράθυρο του κτιρίου

αστικό σπα σχεδιάζει συνεργάτες αρχιτέκτονες προφορές

Η στρατηγική της χρήσης στοιχείων από μια αρχιτεκτονική ειδικά σχεδιασμένη για θέρετρα υπογραμμίζεται από τα οβάλ παράθυρα του κτιρίου, πλούσια διακοσμημένα στις άκρες. Αυτά τα παράθυρα βλέπουν από μέσα, δημιουργούν την επίδραση υπερμεγέθους πλαισίων εικόνας. Τα οβάλ πλαίσια ζωγραφικής ήταν διαδεδομένα στις απεικονίσεις τοπίου στη βικτοριανή εποχή και με βάση αυτό, η πρόθεση του σύγχρονου έργου συνδέεται με την προσπάθεια να δοθεί στις απόψεις του σχετικά ουδέτερου τοπίου μια συγκεκριμένη έκφραση μέσω της χειρονομίας του πλαισίου.

Όσον αφορά τη δομή, το κτίριο μπορεί λίγο πολύ να συγκριθεί με ένα δάσος φτιαγμένο από κολώνες αντί για δέντρα

Αστικά ιαματικά λουτρά Σχεδιάστε συνεργάτες αρχιτέκτονες παράθυρα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΑΣΟΥ

Σε μεταφορικό επίπεδο, υπάρχει μια εκτεταμένη αναλογία μεταξύ του σχεδιασμού του εσωτερικού χώρου στο έργο και της απελευθέρωσης λαμπτήρων στο πρότυπο ενός δάσους με την κοπή μεμονωμένων δέντρων. Αυτό είναι το αντίστροφο της παραδοσιακής διαδικασίας σχεδιασμού. Οι εξωτερικοί χώροι δημιουργήθηκαν με παρόμοιο τρόπο «ρίχνοντας» στηρίγματα στις περιφερειακές περιοχές της περιμέτρου του κτιρίου. – συνολικά 115 πυλώνες στήριξης από ξύλο 2.200 έλατων (μέσω έρευνας αυτή η ποσότητα ξύλου αναγεννάται στην Ελβετία για δυόμισι ώρες).

Μεγάλη εσωτερική πισίνα

Αστικά ιαματικά λουτρά Σχεδιασμός αρχιτεκτόνων αρχιτεκτόνων

ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ

Όσον αφορά τα υλικά, το τελικό έργο έχει την ίδια εμφάνιση στο εσωτερικό όπως και στο εξωτερικό. Τα πηχάκια από λευκό χιόνι βαμμένο ξύλο καλύπτουν τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική πρόσοψη. Με αυτή την έννοια, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει πραγματικά για εσωτερικό σχεδιασμό στο κτίριο, αλλά μάλλον για ομοιόμορφη αρχιτεκτονική ολόκληρου του συστήματος.

Πολύ μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στα χωρικά φαινόμενα σε αυτό το κτίριο

Αστικά ιαματικά λουτρά Σχεδιασμός εταίρων αρχιτεκτόνων

Η ξύλινη κατασκευή του κτιρίου δεν καθορίζεται μόνο από το πλάτος των πυλώνων. Αντί της κύριας εστίασης στον καθορισμό της λειτουργίας των στηλών στήριξης και στην ενίσχυση της κατασκευής, δόθηκε πολύ μεγαλύτερη έμφαση στα χωρικά φαινόμενα που δημιουργούν ομορφιά και δημιουργούν μια τελετουργική ατμόσφαιρα. Το μπάνιο γιορτάζεται ως καλλιεργημένη δραστηριότητα.

Διατίθενται χρήσιμες πληροφορίες από τη ρεσεψιόν

αστικό σπα σχεδιάζει συνεργάτες αρχιτέκτονες υποδοχή

Περισσότερες λεπτομέρειες στο κτίριο

Το αστικό σπα σχεδιάζει συνεργάτες αρχιτέκτονες     Αστικά ιαματικά λουτρά Σχεδιασμός οροφής αρχιτεκτόνων συνεργατών αστικό σπα σχεδιάζει λεπτομέρειες συνεργάτες αρχιτέκτονες   »   Αστικά ιαματικά λουτρά Σχεδιασμός εσωτερικών αρχιτεκτόνων αρχιτεκτόνων    Το αστικό σπα σχεδιάζει συνεργάτες αρχιτέκτονες  Αστικά ιαματικά λουτρά Σχεδιασμός συνεργάτες αρχιτέκτονες πισίνα  αστικό σπα σχεδιάζει συνεργάτες αρχιτέκτονες νερό

Αστικά ιαματικά λουτρά Σχεδιασμός συνεργατών αρχιτεκτόνων σχεδίου