πόλη γκαλερί σχεδιασμός αρχιτεκτονική Βραζιλία γεωμετρικές γραμμές πρόσοψη

 Σχεδιασμός γκαλερί πόλης στη Βραζιλία από τον Tacoa Arquitetos

Η γκαλερί Adriana Varejão, που βρίσκεται στο Brumadinho, Minas Gerais, Βραζιλία, σχεδιάστηκε από την Tacoa Arquitetos.

Η γκαλερί προστέθηκε στο Inhotim, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης την περίοδο 2004-2008, σκοπός του οποίου είναι να δείξει την τέχνη του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο εξωτερικός χώρος της γκαλερί – σύστημα νερού

αρχιτεκτονική σχεδιασμού γκαλερί πόλης Βραζιλία εξωτερική λίμνη

«Το κέντρο σύγχρονης τέχνης Inhotim βρίσκεται στο Brumadinho, ένα χωριό κοντά στο Belo Horizonte, την πρωτεύουσα της επαρχίας Minas Gerais. Αντιπροσωπεύοντας μια προσωπική πρωτοβουλία του επιχειρηματία εξόρυξης Bernardo Paz, το μουσείο έχει μια εξαιρετική αρχιτεκτονική αντίληψη. Αντί να εκθέτει όλες τις εγκαταστάσεις σε ένα μόνο κτίριο, αποτελείται από πολλά περίπτερα σε μια έκταση περίπου 35 εκταρίων.

Το ισόγειο του κτιρίου

αρχιτεκτονική σχεδιασμού γκαλερί πόλης Βραζιλία ισόγειο σκιά

Η Adriana Varejão Gallerie είχε ως αποστολή να διατηρήσει δύο έργα που αποκτήθηκαν από το μουσείο και εκτέθηκαν από το Foundationδρυμα Cartier: το γλυπτό Linda do Rosario και το πολυπυχον Celacanto Provoca Maremoto (καθώς το έργο εξελισσόταν, οι καλλιτέχνες δημιούργησαν άλλα τέσσερα έργα για αυτό το μουσείο).

Εξωτικό περιβάλλον – άγρια ​​φύση

γκαλερί πόλης σχεδιασμός αρχιτεκτονική βραζιλιάνικο περιβάλλον φύση

Το έργο βρίσκεται σε μια πλαγιά (τυπική για την τοπογραφία του Minas Gerais, που αποτελείται από αρχαίους και ευχάριστους λόφους) που περιβάλλεται μερικώς από δάσος. Η αρχική τοπογραφία έχει μετατραπεί για τη νέα χρήση: μεγάλες μετατοπίσεις της γης έκοψαν αυτήν την περιοχή για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο οριζόντιο επίπεδο για τη νέα χρήση.

Μινιμαλιστικός εντυπωσιακός σχεδιασμός – μεγάλα πάνελ

αρχιτεκτονική σχεδιασμού γκαλερί πόλης βραζιλιάνικα πάνελ

Ο προσανατολισμός του έργου κατέστησε δυνατή την επανασυναρμολόγηση της αρχικής τοπογραφίας του χώρου και την εισαγωγή ενός τεχνητού στοιχείου σε αυτό: ένα κανονικό μπλοκ από οπλισμένο σκυρόδεμα (η παραγωγή προεντεταμένου σκυροδέματος δεν ήταν απαραίτητη), το οποίο είναι εν μέρει ενσωματωμένο στην επιφάνεια του λόφου Το Η δομή του κτιρίου αποτελείται από έναν ακανόνιστο τοίχο φράγματος, ο οποίος κερδίζει χώρο στο ισόγειο και παίρνει επίσης ένα μεγάλο μέρος του μπλοκ. Στις βαθιές περιοχές αυτό γίνεται με δύο δοκούς και στη μέση από τέσσερις κολώνες που είναι ενσωματωμένες στον τοίχο.

Η δομή του κτιρίου αποτελείται από φράγματα

αρχιτεκτονική σχεδιασμού γκαλερί πόλης υπόγειο Βραζιλία

Το κτίριο σχεδιάστηκε ως ελικοειδής κατασκευή που συνδέει δύο διαφορετικά επίπεδα στο πάρκο και εναλλάσσεται μεταξύ στιγμών συντόμευσης / διόδου και επιμήκυνσης / έκθεσης: από το ισόγειο, (πρώτη συντόμευση) στη μέση του νερού, σε στενό περίπατο, μακριά από το κτίριο, (Δεύτερη επέκταση: το κομμάτι του Varejão Panacea Phantastica, ένας πάγκος με πλακάκια με πίνακες παραισθησιογόνων φυτών) Η μικρή πλατεία στο ισόγειο. (Τρίτη συντόμευση) Ο πεζόδρομος επιστρέφει στο κτίριο. (Τέταρτη επέκταση: το γλυπτό Linda do Rosário και ο πίνακας The Collector) Ισόγειο, στο λόφο, κάτω από το τσιμεντένιο μπλοκ. (Πέμπτη συντόμευση) Οι σκάλες. (Έκτη επέκταση, το πολύπτυχο Celacanto provoca maremoto) Ο πρώτος διάδρομος, στο τσιμεντένιο μπλοκ. (Έβδομη συντόμευση) Η ράμπα. (Όγδοη επέκταση: ένας άλλος πάγκος με πλακάκια, τώρα με πίνακες πουλιών, Passarinhos-από το Inhotim στο Demini) Η βεράντα, πάνω από το τσιμεντένιο μπλοκ. (Ένατη συντόμευση) Η γέφυρα. Και αντίστροφα. “

 Η ιδιότροπη τοιχογραφία μας θυμίζει κύματα ωκεανού αρχιτεκτονική σχεδίασης γκαλερί πόλης Βραζιλία πλακάκια μπλε κύματα

Περίεργη και ελκυστική ιδέα για το σχεδιασμό της γκαλερί

αρχιτεκτονική σχεδίασης γκαλερί πόλης Βραζιλία ζωγραφική κεραμιδιών

Ένα λευκό διαμέρισμα με πλακάκια μπάνιου με στυλ

αρχιτεκτονική σχεδιασμού γκαλερί πόλης Βραζιλία τοίχος κεραμιδιών

Ο φωτισμός οροφής φωτίζει τα έργα τέχνης

αρχιτεκτονική σχεδιασμού γκαλερί πόλης Βραζιλία πλακάκια λευκό πρωτότυποGlassηλοί τοίχοι από γυαλί  γκαλερί πόλης σχεδιασμός αρχιτεκτονική βραζιλιάνικο γυαλίΤο City Gallery Design βρίσκεται στη Βραζιλία  αρχιτεκτονική σχεδίασης γκαλερί πόλης Βραζιλία μινιμαλιστική  Σκάλα μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου γκαλερί πόλης σχεδιασμός αρχιτεκτονική βραζιλιάνικες σκάλες  Το τεράστιο σύστημα νερού δημιουργεί μια αίσθηση απείρου αρχιτεκτονική σχεδίασης γκαλερί πόλης εργοστάσιο νερού της Βραζιλίας