Με πλακάκια σε τοίχους και δάπεδα, αποκτάτε αισθητική και ανθεκτικότητα στο σπίτι σας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να σκεφτείτε ποιος τύπος πλακιδίου είναι ο καλύτερος για τις ανάγκες σας εξαρχής. Ανάλογα με τον τύπο χρήσης, ένα κεραμίδι πρέπει να πληροί διαφορετικές απαιτήσεις. Εκτός από το σκοπό και την ποιότητα, η εμφάνιση και οι προσωπικές προτιμήσεις παίζουν ρόλο. Επομένως, πριν αποφασίσετε για έναν συγκεκριμένο τύπο, μάθετε τι είδους κεραμίδι είστε.

Κάντε το σπίτι σας όμορφο με πλακάκια

Ιδέες για πλακάκια μπάνιου με μοτίβο πλακιδίων δαπέδου με πλακάκια

Όλα εξαρτώνται από το σκοπό

Γίνεται μια βασική διάκριση μεταξύ υαλοπινάκων και μη κεραμιδιών. Τα κεραμίδια είναι φτιαγμένα από πήλινα σκεύη ή κεραμικά ή πορσελάνινα. Το μη γυαλισμένο κεραμίδι είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για περιοχές με μεγάλη χρήση σπιτιού. Επειδή είναι ανθεκτικά και ανθεκτικά στην ολίσθηση, εξυπηρετούν το σκοπό τους ειδικά στον χώρο εισόδου, στη βεράντα ή στο μπαλκόνι.

Τα μη γυαλισμένα πλακάκια είναι επίσης υπέροχα σε ένα γκαράζ. Με τζάμια, μπορείτε να κρατήσετε με ασφάλεια τη βρωμιά και τις χημικές επιδράσεις στους τοίχους και στο δάπεδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ιδανικά για κουζίνα, μπάνιο και τουαλέτα. Εδώ πρέπει να επικρατεί σχολαστική καθαριότητα. Επιπλέον, αυτά τα δωμάτια είναι εκτεθειμένα σε λιπαρή βρωμιά ή υγρασία. Τα πλακάκια τοίχου και δαπέδου αντέχουν ακόμη και σε ισχυρό καθαριστικό.

Πλακάκια τοίχου σκούρο μπλε σχεδιασμός τοίχων φυτά σπιτιών

Τα πήλινα πλακάκια είναι ιδανικά για εσωτερικούς τοίχους. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, ο λεπτόκοκκος, κρυσταλλικός σωλήνας πιέζεται μέσα στο καλούπι υπό τεράστια πίεση, γυαλίζεται και ψήνεται σε θερμοκρασία έως χίλιους βαθμούς Κελσίου. Τα πήλινα σκεύη πρέπει να είναι γυαλισμένα επειδή είναι μαλακά και επιρρεπή σε σπάσιμο. Το λούστρο προστατεύει από χημικές επιδράσεις και βρωμιά, καθιστά το κεραμίδι εύκολο στη φροντίδα και εύκολο στον καθαρισμό. Τα πλακάκια από πέτρα κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο. Σε υψηλότερη θερμοκρασία πυροδότησης πάνω από χίλιους βαθμούς, ωστόσο, οι πόροι κλείνουν και όλα τα συστατικά συγχωνεύονται. Επειδή τα πλακάκια απωθούν το νερό και είναι ανθεκτικά στον παγετό, μπορείτε να τα τοποθετήσετε τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο.

Προσφορές για κάθε προϋπολογισμό

Ο τύπος, το υλικό, η εμφάνιση και το μέγεθος του κεραμιδιού παίζουν ρόλο στον καθορισμό της τιμής. Τα κεραμίδια της κατηγορίας τριβής 1 μπορούν να αντέξουν μόνο χαμηλά φορτία και επομένως είναι κατάλληλα για τοίχους και δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται πολύ και είναι φθηνότερα από τις υψηλότερες κατηγορίες τριβής. Η υψηλότερη κατηγορία τριβής 5 είναι κατάλληλη για βαριά φορτία. Τα γυαλισμένα κεραμίδια από πορσελάνη και τα μονόχρωμα κεραμίδια είναι συνήθως λίγο πιο ακριβά. Τα πλακάκια από φυσική πέτρα κοστίζουν επίσης περισσότερο. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για δωμάτια που πρόκειται να αναβαθμιστούν οπτικά. Διαφορετικά, υπάρχουν επίσης όμορφα διακοσμητικά πλακάκια στο μεσαίο τμήμα τιμών σε οπτικά από σκυρόδεμα, οπτικά ξύλου ή οπτικά από φυσική πέτρα, καθώς και αισθητικά εξελιγμένα πλακάκια διακόσμησης. Για να εξοικονομήσετε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιλέξετε χαμηλότερη κατηγορία τριβής από αυτήν που απαιτείται. Μπορείτε να αποθηκεύσετε εάν εστιάσετε σε τόνους. Τοποθετήστε ακριβά διακοσμητικά πλακάκια σε σαφώς ορατά σημεία και επιλέξτε κατά τα άλλα φθηνότερα μοντέλα για λιγότερο εμφανή σημεία σε δάπεδα και τοίχους. Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε, θα βρείτε τα καλύτερα πλακάκια στο fliesen-kemmler.de. Υπό https://www.fliesen-kemmler.de/beratung/fliesen-typ-beratung, μπορείτε να λάβετε συμβουλές online.

Πλακάκια τοίχου ετερόκλητες ιδέες σχεδιασμού τοίχων

Η καλύτερη επιλογή για τοίχους και δάπεδα

Τα πλακάκια είναι η καλύτερη επιλογή για δάπεδα και τοίχους. Είναι υγιεινά, ανθεκτικά και όμορφα, αποθηκεύουν θερμότητα το χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι. Η ποικιλία τους σε σχήμα και χρώμα επιτρέπει αμέτρητες επιλογές σχεδίασης. Έτσι μπορείτε πρακτικά να αναβαθμίσετε και να ομορφύνετε το σπίτι σας.