Αναδιαμόρφωση και εκσυγχρονισμός: οι καλύτερες συμβουλές για το σπίτι σας

Οι καιροί αλλάζουν – και μαζί τους αλλάζουν και οι ζωντανές απαιτήσεις. Το ένα άτομο θέλει να εκσυγχρονίσει ριζικά το παλαιότερο σπίτι του, το άλλο θέλει να μετατρέψει το ακίνητο με ενεργειακά αποδοτικό τρόπο ή κατάλληλο για την ηλικία, ίσως επίσης να το επεκτείνει με επέκταση. Ακολουθούν οι πιο σημαντικές συμβουλές για το τι πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι ιδιοκτήτες σπιτιού κατά την ανακαίνιση.

Απαιτείται άδεια για την ανακαίνιση του σπιτιού?

Πριν από κάθε εκσυγχρονισμό, είναι πρώτα απαραίτητο να ελέγξετε εάν τα προβλεπόμενα μέτρα απαιτούν έγκριση. Αυτό συμβαίνει συνήθως αν τα στατικά στοιχεία του κτιρίου αλλάζουν κατά τη διάρκεια της εργασίας, για παράδειγμα επειδή αφαιρούνται τα φέροντα μέρη. Η αρχή οικοδομικής άδειας μπορεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά. Προσοχή όμως: Ακόμη και αν δεν απαιτείται άδεια, πρέπει να τηρούνται οι ισχύοντες κανονισμοί δόμησης.

Αναδιαμόρφωση σπιτιού – Απαιτείται άδεια στην περίπτωσή σας?

έγκριση ανακαίνισης σπιτιού

Μια ειδική περίπτωση υπάρχει όταν το σπίτι είναι διατηρητέο ​​κτίριο. Στη συνέχεια, ορισμένες τροποποιήσεις απαγορεύονται, άλλες μπορεί ακόμη και να υποστηρίζονται οικονομικά. Πληροφορίες σχετικά με αυτό διατίθενται από την αντίστοιχη κρατική αρχή προστασίας μνημείων.

Μόλις επιλυθούν οι διατυπώσεις, θα πρέπει να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις προσφορές και τις διάφορες επιλογές εκτέλεσης πριν από την υποβολή παραγγελιών ή ακόμα και την ανακαίνιση μόνοι σας. Υπάρχουν επίσης χρήσιμες συμβουλές για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό εδώ στο schwaebisch-hall.de.

Λάβετε κρατικές επιχορηγήσεις!

τάσεις αναδιαμόρφωσης σπιτιών νέες ιδέες

Τα πιο κοινά μέτρα εκσυγχρονισμού περιλαμβάνουν μετατροπές για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης. Η βελτιωμένη μόνωση παραθύρων, θυρών, οροφών και τοίχων μπορεί να μειώσει δραστικά το ενεργειακό κόστος. Η μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια άλλη επιλογή. Για πολλά μέτρα υπάρχουν κρατικές επιχορηγήσεις με τη μορφή φθηνών δανείων και επιχορηγήσεων αποπληρωμής, για παράδειγμα μέσω της τράπεζας KfW.

Αυτό ισχύει επίσης για την ανακαίνιση ενός ακινήτου ανάλογα με την ηλικία. Όποιος θέλει να κάνει το σπίτι του χωρίς εμπόδια, να διευρύνει τις πόρτες για πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο, να εξαλείψει τους κινδύνους παραπαίωσης ή να κάνει τα μπάνια αντιολισθητικά, μπορεί επίσης να λάβει οικονομική υποστήριξη. Τα κεφάλαια από συμβόλαιο στεγαστικού δανείου και αποταμίευσης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ανακαινίσεις κατάλληλες για την ηλικία. Με αυτόν τον τρόπο, ζείτε ανεξάρτητα και χωρίς εξωτερική βοήθεια σε οικεία περιβάλλοντα ακόμη και σε μεγάλη ηλικία.

Αναδιαμόρφωση σπιτιού – στο έξυπνο σπίτι, το σπίτι σκέφτεται από μόνο του

ανακαίνιση σπιτιού έξυπνο σπίτι

Όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, δεν μπορείτε πλέον να αποφύγετε το τσιτάτο «Έξυπνο σπίτι» αυτές τις μέρες. Πίσω από την ιδέα του «έξυπνου σπιτιού» βρίσκεται η δικτύωση και ο κεντρικός έλεγχος ολόκληρης της τεχνολογίας του κτιρίου. Η αλληλεπίδραση των επιμέρους στοιχείων διευκολύνει την καθημερινή ζωή, εξοικονομεί ενέργεια και δημιουργεί περισσότερη ασφάλεια. Για παράδειγμα, οι σύγχρονοι θερμοστάτες ρυθμίζουν αυτόματα τις θερμοκρασίες για κάθε δωμάτιο σύμφωνα με τις προδιαγραφές των κατοίκων – για παράδειγμα, αυξάνοντας τη θέρμανση στο μπάνιο την επιθυμητή ώρα το πρωί. Οι περσίδες ανοίγουν ή κλείνουν από μόνες τους ανάλογα με την ποσότητα του ηλιακού φωτός, οι αισθητήρες θραύσης γυαλιού κρούουν τον συναγερμό σε περίπτωση διάρρηξης και ανάβουν τα φώτα σε όλο το σπίτι – λίγες μόνο από τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το έξυπνο σπίτι. Η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να σας απαλλάξει από πολλές εργασίες στο σπίτι – έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για τα όμορφα πράγματα στη ζωή.

Αναδιαμόρφωση σπιτιού – Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό ή ανακαίνιση του σπιτιού σας

συμβουλές ανακαίνισης σπιτιού ανακαίνιση

 Μάθετε αναλυτικά για την αναδιαμόρφωση του σπιτιού και κάντε την καλύτερη απόφαση!

αναδιαμόρφωση σπιτιού νέες ιδέες

Αναδιαμόρφωση σπιτιού – "Εξυπνο σπίτι" αντιπροσωπεύει την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία

ιδέες για έξυπνο σπίτι hausumabu