Στο GDC (Game Developers Conference) 2019, ο CEO της Google Sundar Pichai αποκάλυψε το Stadia – τη νέα υπηρεσία ροής της Google που στοχεύει να κάνει τα βιντεοπαιχνίδια προσβάσιμα σε όλους, ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια εξ ολοκλήρου online και όχι μόνο σε μια παραδοσιακή κονσόλα ή επιτραπέζιο υπολογιστή.

Η Google το έκανε ξανά!

Με το Google Stadia, μπορείτε να κάνετε ροή και να παίξετε παιχνίδια Triple A ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή επεξεργαστή λογότυπου google

Τι ακριβώς είναι το επαναστατικό Google Stadia;?

Η Stadia χρησιμοποιεί τα κέντρα δεδομένων της Google για την επεξεργασία της υπολογιστικής ισχύος. Έτσι, μπορείτε να παίξετε με ανάλυση 4K στα 60 fps σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή έχετε, ανεξάρτητα από τον δικό σας επεξεργαστή. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Sony και της Microsoft, Phil Harrison, κατέδειξε τη λειτουργία.

Ο Harrison έδειξε πρώτα το Assassin’s Creed Odyssey σε φορητό υπολογιστή, αλλά στη συνέχεια σε smartphone, τηλεόραση, tablet και τέλος έναν υπολογιστή. Το Stadia είναι συμβατό με όλες αυτές τις συσκευές μέσω του Google Chromecast. Σε ορισμένες τηλεοράσεις, Chromecast ενσωματωμένο ή μπορείτε να αγοράσετε τον προσαρμογέα HDMI επιπλέον.

Assassin’s Creed Odyssey σε πέντε εντελώς διαφορετικές συσκευές

Με το Google Stadia, μπορείτε να κάνετε ροή και να παίξετε παιχνίδια Triple A ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή, Assassins Creed, και στις πέντε συσκευές

Επιπλέον, τα παιχνίδια φιλοξενούνται στο cloud, ώστε να μπορείτε να παραλάβετε τη συνεδρία παιχνιδιών σας από εκεί που σταματήσατε σε ξεχωριστή συσκευή. Παρόμοια με το Nintendo Switch, μπορείτε να παίξετε στην τηλεόραση στο σπίτι και στη συνέχεια να μεταβείτε σε smartphone εν κινήσει. Επιπλέον, οι παίκτες δεν χρειάζεται πλέον να κατεβάζουν παιχνίδια. Μπορείτε να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση στα αντίστοιχα παιχνίδια μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome σε υπολογιστή, tablet ή smartphone, καθώς και σε τηλεοράσεις συμβατές με Chromecast και να κάνετε εναλλαγή απρόσκοπτα μεταξύ αυτών των συσκευών.

Αποκτήστε πρόσβαση στα αγαπημένα σας παιχνίδια από οπουδήποτε μέσω του cloud

Το Google Stadia σάς επιτρέπει να μεταδίδετε ροή και να παίζετε παιχνίδια Triple A ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή, δολοφονίες οδόσσειας σε tablet

Με τι άλλο είναι συμβατό το Stadia και τι μπορεί να μας προσφέρει ο σχετικός ελεγκτής Stadia;?

Όλα τα χειριστήρια USB, τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια που είναι συμβατά με τις συσκευές σας μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν με το Stadia, συμπεριλαμβανομένων των PlayStation 4, Xbox One και Switch Controllers. Αυτή είναι μια ωραία προσθήκη που εξαλείφει εντελώς την ανάγκη αγοράς πρόσθετου υλικού.

Ωστόσο, ο σχετικός ελεγκτής Stadia προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στον πίνακα. Αντί για τη συσκευή, ο ελεγκτής δημιουργεί μια άμεση σύνδεση με το cloud, προκειμένου να σας εγγυηθεί “την καλύτερη δυνατή απόδοση παιχνιδιού”. Το χειριστήριο έχει παρόμοιο σχήμα με το χειριστήριο Xbox One και έχει τη μπάρα αντίχειρα του παιχνιδιού PS4. Το χειριστήριο διαθέτει επίσης ένα κουμπί λήψης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε και να αποθηκεύσετε άμεσα κλιπ παιχνιδιού για τον εαυτό σας ή για ένα κοινό στο YouTube. Η ροή μέσω YouTube σας επιτρέπει να εγγράψετε πλάνα σε 4K στα 60 fps.

Το χειριστήριο διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο κουμπί Google Assistant που μπορεί να σας βοηθήσει με δύσκολα μέρη παιχνιδιών, π.χ. Β. Όταν αναζητάτε τη λύση σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο παζλ ή όταν ψάχνετε για την επόμενη εργασία.

Ο νέος ελεγκτής προσφέρει πολλές επιπλέον καινοτόμες λειτουργίες

Με το Google Stadia μπορείτε να κάνετε streaming και να παίξετε παιχνίδια Triple A από οποιαδήποτε συσκευή ανά πάσα στιγμή, το χειριστήριο έχει τροποποιηθεί ειδικά

Το Google Stadia είναι πολύ ενσωματωμένο στο YouTube

Ένα χαρακτηριστικό του Google Stadia είναι πιο καινοτόμο από οποιοδήποτε άλλο πριν! Αφού παρακολουθήσουν ένα τρέιλερ για ένα νέο παιχνίδι, οι παίκτες μπορούν να κάνουν κλικ στο κουμπί “Παίξτε τώρα” στο τέλος του βίντεο και να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στο παιχνίδι! Μια λειτουργία που ονομάζεται “Crowd Play” σας επιτρέπει επίσης να συμμετάσχετε στη ροή των YouTubers και να παίξετε. Πόσο πρωτοποριακό είναι αυτό!

Δείτε το τρέιλερ και ξεκινήστε το παιχνίδι αμέσως!

Με το Google Stadia, μπορείτε να κάνετε streaming και να παίξετε παιχνίδια Triple A ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή, να παρακολουθήσετε ένα τρέιλερ και στη συνέχεια να παίξετε το παιχνίδι αμέσως

Η υπηρεσία θα διατεθεί αρχικά στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες φέτος. Η Google είπε ότι θα προσφέρει μια ενημέρωση στην πλατφόρμα αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Assassin’s Creed Odyssey και Doom Eternal θα είναι μερικά από τα πρώτα συμβατά παιχνίδια.

Το Stadia κάνει το ντεμπούτο του αργότερα φέτος

Με το Google Stadia, μπορείτε να κάνετε ροή και να παίξετε παιχνίδια Triple A από οποιαδήποτε συσκευή ανά πάσα στιγμή, από το καλοκαίρι του 2019