Σήμερα, η πιο σύγχρονη ιδέα για τη βελτίωση των κινητών συσκευών όπως τα smartphone είναι η χρήση της τελευταίας τεχνολογίας πτυσσόμενης οθόνης. Η χρηστικότητα και η λειτουργικότητα ενισχύονται με μια οθόνη που μπορεί να διπλασιαστεί σε μέγεθος για να ενεργοποιήσει προηγμένες δυνατότητες πολλαπλών εργασιών. Ταυτόχρονα, η συσκευή παραμένει σχετικά συμπαγής. Η πρώτη εισαγωγή ενός smartphone με πτυσσόμενες οθόνες OLED, δηλαδή το Samsung Galaxy Fold, δεν πήγε ομαλά. Η τεχνολογία τελικά λειτουργεί, αλλά δεν πρέπει να αργήσει κάποιος να τη βελτιώσει περαιτέρω. Σχεδόν όλοι οι γίγαντες της τεχνολογίας συμμετέχουν ήδη στον έντονο διαγωνισμό. Τώρα συμμετέχει και η IBM. Αλλά αντί για smartphone, η αμερικανική εταιρεία επικεντρώνεται σε μια φορετή συσκευή. Η IBM πρόσφατα κατοχύρωσε με επιτυχία το πρώτο πτυσσόμενο έξυπνο ρολόι στον κόσμο.

Αν αυτή η τεχνολογία θα γίνει πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον?

Η IBM κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο αναδιπλούμενο ρολόι σε τηλέφωνο και tablet smartwatch στον κόσμο

Ο τεχνολογικός γίγαντας IBM συμμετέχει επιτέλους στον αγώνα

Ως μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, η IBM έχει λάβει περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία τα τελευταία 26 χρόνια, και συγκεκριμένα 9,100 το 2018. Η IBM επιβραβεύει ακόμη και τους υπαλλήλους της για κατοχύρωση πατεντών «ηλίθιων» ιδεών.

Η τελευταία πατέντα φέρει πλέον τον τίτλο “Μεταβλητό μέγεθος οθόνης για μια ηλεκτρονική συσκευή οθόνης“(Μεταβλητό μέγεθος οθόνης για μια ηλεκτρονική συσκευή οθόνης) και κυκλοφόρησε στις 11.

Βραβεύτηκε ο Ιούνιος. Αρχικά δείχνει ένα ορθογώνιο έξυπνο ρολόι με ιδιαίτερα παχιά θήκη. Αυτό συμβαίνει επειδή η συσκευή περιέχει στην πραγματικότητα ένα διαμέρισμα με επτά επιπλέον οθόνες 3 × 2 ιντσών.

Όταν οι χρήστες ανοίγουν τέσσερις από αυτές τις οθόνες, η συσκευή μεταβαίνει από το smartwatch στη λειτουργία smartphone με την αντίστοιχη αλλαγή στη διεπαφή χρήστη. Τα εικονίδια μεγεθύνονται και μπορούν να προβληθούν μεγαλύτερες εικόνες. Όταν διπλωθούν οι τέσσερις τελευταίες οθόνες και χρησιμοποιηθούν και οι οκτώ, η συσκευή μεταβαίνει σε λειτουργία tablet 12 × 8 ιντσών. Οι ραφές στις οθόνες πρέπει να είναι ελάχιστες. Το έξυπνο ρολόι διαθέτει τουλάχιστον ένα ηχείο και είναι συμβατό με ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Το έξυπνο ρολόι είναι παχύτερο από το συνηθισμένο, αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό

Η IBM κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον πρώτο αναδιπλούμενο έξυπνο ρολόι smartphone στον κόσμο

Η νέα τεχνολογία σε λειτουργία smartphone

Η IBM κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον πρώτο πτυσσόμενο έξυπνο ρολόι αναδιπλούμενης λειτουργίας smartphone στον κόσμο

Μια τέτοια τεράστια οθόνη σίγουρα θα φαινόταν περίεργη στον καρπό σας

Η IBM κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο πτυσσόμενο έξυπνο ρολόι, tablet, πτυσσόμενη οθόνη αφής στον κόσμο

Η IBM έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την ιδέα, αλλά δεν έχει παρουσιάσει ακόμη ένα πρωτότυπο

Αν και η IBM είναι πιο γνωστή στο κοινό για τους υπολογιστές της σήμερα, η εταιρεία είχε ήδη μεγάλη εμπειρία στον κόσμο των smartphones και των smartwatches. Άλλωστε, δεν έφερε στην αγορά το πρώτο τηλέφωνο με οθόνη αφής στον κόσμο μέχρι το 1992. Ακόμα και σήμερα, η ρετρό συσκευή εξακολουθεί να θεωρείται το πρώτο smartphone. Το 2000, η ​​IBM παρουσίασε επίσης το πρώτο πρωτότυπο έξυπνο ρολόι που λειτουργούσε σε Linux, είχε οθόνη αφής, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και ημερολόγιο.

Το Simon Personal Communicator της IBM από το 1992 θεωρείται το πρώτο smartphone

Η IBM κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο πτυσσόμενο έξυπνο ρολόι στον κόσμο, το πρώτο smartphone simon 1992

Το πρωτότυπο Watchpad 1.5 από το 2000

Η IBM κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο αναδιπλούμενο παλιό έξυπνο ρολόι στον κόσμο από το 2000

Δεν πρέπει λοιπόν να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η IBM προσπαθεί να δοκιμάσει τη νεοσύστατη ευέλικτη αγορά έξυπνων συσκευών. Το αν η εταιρεία σκοπεύει πραγματικά να λανσάρει ένα πτυσσόμενο έξυπνο ρολόι μένει να το δούμε. Η IBM μπορεί να προτιμήσει να μεταπωλήσει την τεχνολογία σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η IBM κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο πτυσσόμενο κτίριο λογότυπου smartwatch ibm στον κόσμο