Στο Επιτάχυνση του συνεδρίου Στη Φλόριντα, η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Lenovo παρουσίασε ένα πρωτότυπο του λεγόμενου «πρώτου πτυσσόμενου υπολογιστή στον κόσμο». Ο SVP Christian Teismann έδειξε την Τρίτη πόσο εντυπωσιακή και ποικίλη μπορεί να είναι μια τέτοια συσκευή. Μπορεί να ανοίξει σε ένα tablet 13 ιντσών, να διπλωθεί οριζόντια σε ένα φυλλάδιο ή να τοποθετηθεί σε ένα τραπέζι για να μιμηθεί το σχήμα ενός τυπικού φορητού υπολογιστή. Ο υπολογιστής ThinkPad X1 με πτυσσόμενη οθόνη θα είναι επίσης εξοπλισμένος με μηχανικό πληκτρολόγιο και στυλό γραφίδας.

Ο υπολογιστής είναι μέρος της σειράς προϊόντων ThinkPad X1 – μια σειρά από φορητούς υπολογιστές και tablet που έχουν επιχειρηματικό προσανατολισμό και η Lenovo απέκτησε από την IBM το 2005. Ωστόσο, αυτό το μοντέλο δεν θα είναι παρόμοιο με κανένα άλλο φορητό υπολογιστή. «Δεν πρόκειται για τηλέφωνο, tablet ή γνωστό υβρίδιο. Πρόκειται για έναν πλήρη φορητό υπολογιστή με πτυσσόμενη οθόνη. »Η Lenovo ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει το πρωτότυπο τα τελευταία τρία χρόνια. Θα βγει στην αγορά κάποια στιγμή το 2020. Θα μοιραστούμε μαζί σας όλες τις πρώτες πληροφορίες από το Accelerate Conference.

SVP Christian Teismann στο Accelerate Conference

Η Lenovo εργάζεται σε έναν υπολογιστή ThinkPad X1 με μια αναδιπλούμενη οθόνη συνέδριο christian teismann

ThinkPad X1 PC με πτυσσόμενη οθόνη: Οι προδιαγραφές που γνωρίζουμε τώρα

Η Lenovo αποκάλυψε λίγες από τις προδιαγραφές του αναδιπλούμενου υπολογιστή της. Από όσο γνωρίζουμε, η νέα συσκευή διαθέτει οθόνη 13,3 ιντσών. Η LG είναι υπεύθυνη για την ευέλικτη οθόνη, τον πίνακα OLED με ανάλυση 2K και αναλογία διαστάσεων 4: 3.

Ο υπολογιστής βασίζεται σε Windows και είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστή Intel CPU.

Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα υπερύθρων που μπορεί, για παράδειγμα, να εκτελεί Windows Hello, ένα βιομετρικό σύστημα ασφαλείας για αναγνώριση προσώπου. Περιλαμβάνονται επίσης δύο θύρες USB-C και στερεοφωνικά ηχεία. Η μπαταρία πρέπει να διαρκέσει μια ολόκληρη ημέρα όταν είναι πλήρως φορτισμένη.

Ο αναδιπλούμενος υπολογιστής οθόνης έρχεται επίσης με ασύρματο πληκτρολόγιο bluetooth, πιθανώς στυλό Wacom και υποστήριξη κινητού τηλεφώνου. Είναι επίσης αρκετά ελαφρύ, ζυγίζει λιγότερο από 1 κιλό.

Η Lenovo δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τιμή για αυτήν τη μοναδική συσκευή. Αλλά αν σκεφτείτε ότι τα πτυσσόμενα smartphones κοστίζουν σήμερα περίπου 2.000 ευρώ, δεν θα ήταν τόσο περίεργο αν η εταιρεία θα χρεώσει μεταξύ 3.000 και 4.000 ευρώ για αυτά.

Με την πρώτη ματιά δύσκολα μπορείς να πεις ότι αυτό το φυλλάδιο είναι φορητός υπολογιστής

Η Lenovo εργάζεται σε έναν υπολογιστή ThinkPad X1 με πτυσσόμενη οθόνη, φορητό υπολογιστή με μη αυτόματο μέγεθος

ThinkPad X1 PC με αναδιπλούμενη οθόνη: Οι τρεις διαφορετικές λειτουργίες

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Accelerate, ο Teismann έδειξε τις τρεις λειτουργίες του πτυσσόμενου φορητού υπολογιστή. Χάρη στα παρεχόμενα αξεσουάρ, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τον υπολογιστή τους με αναδιπλούμενη οθόνη που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Ακολουθούν οι τρεις βασικές λειτουργίες με μια ματιά.

Λειτουργία tablet: Όταν και τα δύο μισά της συσκευής είναι ανοιχτά και βρίσκονται οριζόντια, έχετε ένα tablet με μια πλήρη οθόνη OLED 13 ιντσών στο χέρι σας. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για ροή, παρακολούθηση τηλεόρασης και παιχνίδι. Αλλά αν βγάλεις το στυλό, θα έχεις τώρα ένα ψηφιακό σκίτσο. Όταν συνδέετε το μηχανικό πληκτρολόγιο, έχετε ουσιαστικά έναν οικείο επιτραπέζιο υπολογιστή μπροστά σας.

Περιλαμβάνεται πληκτρολόγιο Bluetooth για παραδοσιακούς

Η Lenovo εργάζεται σε έναν υπολογιστή ThinkPad X1 με πτυσσόμενο υπολογιστή με πληκτρολόγιο

Οι δημιουργοί μπορούν να σχεδιάσουν αμέσως με το στυλό

Η Lenovo εργάζεται σε έναν υπολογιστή ThinkPad X1 με πτυσσόμενο στυλό σχεδίασης φορητού υπολογιστή

Λειτουργία φυλλαδίου: Αν διπλώσετε μόνο στα δύο μισά της οθόνης, η λειτουργία φυλλαδίου ενεργοποιείται. Αυτό είναι ιδανικό για ανάγνωση ή πολλαπλές εργασίες, καθώς διαφορετικές εφαρμογές μπορούν να εμφανιστούν και στις δύο οθόνες.

Η / Υ, σημειωματάριο, tablet, μαξιλάρι σχεδίασης και Kindle σε ένα!

Η Lenovo εργάζεται σε έναν υπολογιστή ThinkPad X1 με αναδιπλούμενο φυλλάδιο οθόνης ιδανικό για ανάγνωση

Λειτουργία φορητού υπολογιστή: Εάν περιστρέψετε τη συσκευή κάθετα και την ανοίξετε 90 μοίρες, ενεργοποιείται η λειτουργία φορητού υπολογιστή. Η μισή συσκευή που βρίσκεται στο τραπέζι γίνεται ψηφιακό πληκτρολόγιο. Το δεύτερο παραμένει μια συμπαγής οθόνη φορητού υπολογιστή. Αυτό προορίζεται ειδικά για γρήγορες εργασίες γραφείου εν κινήσει, όπως απάντηση e-mail ή λήψη σημειώσεων στην τάξη.

Ιδανικό για ταξίδια, στο αεροπλάνο ή το λεωφορείο

Η Lenovo εργάζεται σε έναν υπολογιστή ThinkPad X1 με αναδιπλούμενο φορητό υπολογιστή για ψηφιακή πληκτρολόγηση

Είτε στο πανεπιστήμιο, στο γραφείο, εν κινήσει ή στο σπίτι – ένας υπολογιστής ThinkPad X1 με πτυσσόμενη οθόνη θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα τους επόμενους μήνες και να γίνει ο νεότερος καλύτερος φίλος τεχνολογίας.

Η Lenovo εργάζεται σε έναν υπολογιστή ThinkPad X1 με πτυσσόμενη οθόνη διπλωμένη με στυλό και κάλυμμα