Το τελευταίο προϊόν της Nike από τη συνεργασία με την Apple φαίνεται να προέρχεται από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τα νέα αθλητικά παπούτσια ονομάζονται Nike Adapt Huarache και χρησιμοποιούν τεχνολογία κορδονιών FitAdapt σε συνδυασμό με τη βοηθό Siri της Apple για να σφίξουν ή να χαλαρώσουν τα κορδόνια των παπουτσιών σας χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το Apple Watch είτε το iPhone σας. Τα νέα αθλητικά παπούτσια βασίζονται στην αρχική Nike Huarache, η οποία κυκλοφόρησε το 1991. Πολλές πηγές πιστεύουν ότι η έμπνευση για αυτό σχετίζεται με τα πάνινα παπούτσια Nike Mag από τον Marty McFly, τον ήρωα της ταινίας 1989 Back to the Future II του 1989.

Συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές της Apple

Τα κορδόνια του Nike Adapt Huarache προσαρμόζονται από τη Siri τα νέα αθλητικά παπούτσια

Ρυθμίστε τα κορδόνια παπουτσιών με φωνητική εντολή

Εκτός από τον έλεγχο των κορδονιών, το Siri σας επιτρέπει επίσης να αλλάξετε το χρώμα των φώτων LED στη σόλα του παπουτσιού. Μπορείτε να τα επιλέξετε χειροκίνητα ή να δημιουργήσετε τους δικούς σας συνδυασμούς εφαρμογής και φωτός. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε συνολικά 13 χρώματα. Τα παπούτσια είναι πάνω από Εφαρμογή SNKRS από τη Nike και σε επιλεγμένους λιανοπωλητές τον Ιανουάριο..

Ο Σεπτέμβριος δημοσιεύτηκε και κόστισε περίπου 300 ευρώ.

Η τεχνολογία FitAdapt είναι παρόμοια με το ηλεκτρονικά προσαρμοστικό κορδόνι HyperAdapt 1.0 από το 2016, το οποίο επιτρέπει στα παπούτσια να σφίγγονται απαλά γύρω από το πόδι όταν ενεργοποιούνται αισθητήρες πίεσης στη φτέρνα. Ωστόσο, αυτά τα παπούτσια κοστίζουν αρχικά σχεδόν 650 ευρώ. Μια νέα έκδοση του HyperAdapt 1.0 εμφανίστηκε τον Ιανουάριο με τη μορφή του Nike Adapt BB. Αυτά τα αθλητικά παπούτσια χρεώνουν μόνο περίπου τη μισή τιμή και κοστίζουν όσο το νέο Nike Adapt Huarache – 300 ευρώ. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες για καλύτερη εφαρμογή. Ωστόσο, με το Nike Adapt Huarache, μπορείτε να ελέγξετε την τεχνολογία με τη φωνή σας.

13 διαφορετικά χρώματα για να διαλέξετε

Τα κορδόνια του Nike Adapt Huarache προσαρμόζονται από τη Siri για να προσαρμόζουν τα χρώματα ώστε να είναι φουτουριστικά

Χρησιμοποιήστε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ή ορίστε τις για μέτρηση

Τα κορδόνια του Nike Adapt Huarache προσαρμόζονται αυτόματα από τη Siri

Η Nike Adapt Huarache φέρνει επανάσταση στο κορδόνι των παπουτσιών

Η Nike συνδυάζει αθλητικά παπούτσια με πρωτοποριακή τεχνολογία όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια. Το 2016, η εταιρεία κυκλοφόρησε μάλιστα περιορισμένο αριθμό 1.510 φουτουριστικών αθλητικών παπουτσιών Nike Mag. Η εφαρμογή της Nike χρησιμοποιεί επίσης μια λειτουργία AR σε συνδυασμό με την κάμερα του smartphone σας για να δημιουργήσει μια λεπτομερή σάρωση των ποδιών σας και να καθορίσει έτσι το ιδανικό μέγεθος παπουτσιού για εσάς. Η επέκταση αναμένεται να εμφανιστεί στην εφαρμογή SNKRS τον Αύγουστο. Το 2017 η εταιρεία ξεκίνησε ακόμη και μια προσωρινή πίστα που ονομάζεται Απεριόριστο Στάδιο Δημιουργήθηκε στη Μανίλα, όπου οι δρομείς μπορούν να ανταγωνιστούν τον ψηφιακό εαυτό τους και να κερδίσουν το δικό τους ρεκόρ.

Μόνο για τους μεγαλύτερους θαυμαστές της σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας

Τα κορδόνια του Nike Adapt Huarache προσαρμόζονται από τα Siri παπούτσια Nike mag πίσω στο μέλλον 2

Το Unlimited Stadium μιμείται το σχήμα του Nike Lunar Epic

Τα κορδόνια του Nike Adapt Huarache προσαρμόζονται από το απεριόριστο στάδιο Siri στη Μανίλα

Τα κορδόνια του Nike Adapt Huarache προσαρμόζονται φουτουριστικά κομψά από τη Siri