Η Nikon Instruments Inc. ανακοίνωσε τους νικητές του 45ου διαγωνισμού Nikom Small World Photomicrography. Ο ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφιών καλεί φωτογράφους και επιστήμονες από όλο τον κόσμο να υποβάλουν φωτογραφίες από οτιδήποτε είναι ορατό στο μικροσκόπιο. Φέτος, η Teresa Zgoda και η Teresa Kugler από τις ΗΠΑ πήραν την πρώτη θέση για την εκπληκτική και προσεκτικά προετοιμασμένη φωτογραφία ενός εμβρύου χελώνας. Η πολύχρωμη τελική εικόνα που καταγράφηκε με φθορισμό και στερεοφωνική μικροσκόπηση είναι ένα αριστοτεχνικό παράδειγμα της τεχνικής ραψίματος.

Nikon Small World 2019 1η θέση: Έμβρυο χελώνας με φθορισμό και στερεοφωνική μικροσκόπηση

Οι νικήτριες φωτογραφίες από τη Nikon Small World 2019 είναι εδώ! Κέρδος εμβρύου χελώνας

Όταν οι επιστήμονες αναζητούν την αλήθεια στον φυσικό κόσμο, συχνά αποτυπώνουν και την ομορφιά του. Αυτό ίσχυε για την τεχνική μικροσκοπίας Τερέζα Ζγκόντα και τη μικροφωτογράφο Τερέζα Κούγκλερ. Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος στο Marine Biological Laboratory στο Woods Hole, το ζευγάρι συνδύασε μικροσκοπία φθορισμού και στερεομικρογραφία για να δημιουργήσει ένα ζωντανό πορτρέτο ενός αναπτυσσόμενου εμβρύου χελώνας.

Δεδομένου ότι το έμβρυο είχε μήκος μεγαλύτερο από 2,5 εκατοστά, ο Zgoda και ο Kugler δεν μπόρεσαν να καταγράψουν όλες τις λεπτομέρειες σε μια εικόνα. Αντ ‘αυτού, συγκέντρωσαν εκατοντάδες εικόνες εστιάζοντας σε διαφορετικές θέσεις και στρώματα της χελώνας για να δημιουργήσουν μια σύνθεση ολόκληρου του εμβρύου. Αυτή η τεχνική ονομάζεται ραφή στη φωτογραφία.

Nikon Small World 2019 2η θέση: Βαθιά χρωματικά κωδικοποιημένες προβολές τριών στεντόρ, μονοκύτταρα πρωτόζωα γλυκού νερού

Οι νικήτριες φωτογραφίες από τη Nikon Small World 2019 είναι εδώ! τρία stentors ζώα γλυκού νερού δεύτερη θέση

Dr. Ο Igor Siwanowicz, επιστήμονας στην ερευνητική πανεπιστημιούπολη Janelia του Ιατρικού Ινστιτούτου Howard Hughes στο Ashburn και βετεράνος του Μικρού Κόσμου της Nikon, κέρδισε τη δεύτερη θέση για τη σύνθετη εικόνα του από τρία μονοκύτταρα ακτινωτά ζώα που ονομάζονται τρομπέτα. Οι βλεφαρίδες τους, μικροσκοπικές τρίχες που χρησιμοποιούνται για μετακίνηση και σίτιση, έρχονται σε καλή αντίθεση με το μαύρο φόντο. Σύμφωνα με τον Siwanowicz, οι stentor είναι συχνά δύσκολο να δουν στο διευρυμένο σχήμα της τρομπέτας τους επειδή παραμορφώνουν συνεχώς το σώμα σας.

Nikon Small World 2019 3η θέση: Έμβρυο αλιγάτορα στη νευρική και σκελετική ανάπτυξη

Οι φωτογραφίες που κέρδισαν από τη Nikon Small World 2019 είναι εδώ! ανάπτυξη εμβρύου αλιγάτορα τρίτη θέση

Στο εργαστήριο παλαιοντολογίας και ανάπτυξης του Bhart-Anjan Bhullar στο Πανεπιστήμιο Yale, ο διδακτορικός φοιτητής Daniel Smith Paredes φωτογράφισε ένα έμβρυο αμερικανικού αλιγάτορα την ημέρα 20 της ανάπτυξής του. Χρησιμοποιώντας διάφορους ανοσολογικούς λεκέδες, ο Paredes μπόρεσε να δείξει τα νεύρα (λευκά) και τη σχέση τους με τα αναπτυσσόμενα οστά (κίτρινα). Μελετά πώς δημιουργείται μια ποικιλία σχημάτων σώματος σπονδυλωτών κατά την ανάπτυξη. Αυτή η φωτογραφία αντιπροσωπεύει πολλές χιλιάδες μεμονωμένες εικόνες που ενώνονται μεταξύ τους.

Εκτός από τους 20 νικητές, τα τέσσερα μέλη της κριτικής επιτροπής βράβευαν 88 φωτογραφίες επιστημόνων και καλλιτεχνών από 100 χώρες στον διαγωνισμό Nikon Small World. Δείτε ολόκληρη τη συλλογή φωτογραφιών εδώ στο.

Ο διαγωνισμός Nikon Small World κυριάρχησε από φωτογραφίες χλωρίδας και πανίδας

Οι φωτογραφίες που κέρδισαν από τη Nikon Small World 2019 είναι εδώ! διατομή ενός μπουμπούκι τουλίπας

Έγκυες Daphnia magna, μικρά πλαγκονικά καρκινοειδή

Οι νικήτριες φωτογραφίες από τη Nikon Small World 2019 είναι εδώ! έγκυος δαφνία μάγια πλαγκτόν

Cuprite (ορυκτό από οξείδιο του χαλκού)

Οι νικήτριες φωτογραφίες από τη Nikon Small World 2019 είναι εδώ! cuprite minerall φωτογραφήθηκε

βιταμίνη C

Οι φωτογραφίες που κέρδισαν από τη Nikon Small World 2019 είναι εδώ! βιταμίνη C φωτογραφήθηκε

Οι φωτογραφίες που κέρδισαν από τη Nikon Small World 2019 είναι εδώ! κρύσταλλο κριστοβαλίτη σε ξενιστή ορυκτών χαλαζία