Η Volkswagen Group Research δοκιμάζει για πρώτη φορά στην κίνηση του Αμβούργου Επίπεδο 4 αυτοματοποιημένα οχήματα. Ένας στόλος πέντε τροποποιημένων οχημάτων λειτουργεί τώρα e-Golfs, εξοπλισμένο με σαρωτές λέιζερ, κάμερες, αισθητήρες υπερήχων και συσκευές ραντάρ, τμήμα τριών χιλιομέτρων στην πόλη Χανσεατική. Τα αποτελέσματα θα ενσωματωθούν στα πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα του Ομίλου για την αυτοματοποιημένη οδήγηση, τα οποία στοχεύουν να είναι σε θέση να προσφέρουν πελατοκεντρικές υπηρεσίες στο εγγύς μέλλον και να μετατρέψουν την αστική υποδομή. Όχι μόνο τα οχήματα πρέπει να γίνουν αυτόνομα και πιο έξυπνα, αλλά και οι ίδιες οι πόλεις.

Αυτοκίνητα αυτοκίνητα έρχονται τώρα επίσης στη Γερμανία

Η Volkswagen δοκιμάζει αυτοκινούμενα αυτοκίνητα στους δρόμους του Αμβούργου - τα αυτόνομα αυτοκίνητα έρχονται στη Γερμανία

Στο Αμβούργο κατασκευάζεται επί του παρόντος ένας ψηφιακός πάγκος δοκιμών εννέα χιλιομέτρων για αυτοματοποιημένη και δικτυωμένη οδήγηση. Η ολοκλήρωση έχει προγραμματιστεί για το 2020 και θα είναι εξοπλισμένη με στοιχεία για αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ υποδομής και μεταφορικών μέσων. Σε δυόμισι χρόνια, το Παγκόσμιο Συνέδριο ITS πραγματοποιείται στο Αμβούργο.

Η αυτοματοποιημένη οδήγηση πρέπει να είναι ένα μεγάλο μέρος της.

Τα τροποποιημένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαίνονται σχεδόν φουτουριστικά

Η Volkswagen δοκιμάζει αυτοκινούμενα αυτοκίνητα παρκαρισμένα και περιμένοντας στους δρόμους του Αμβούργου

Αυτόνομα αυτοκίνητα της Volkswagen δοκιμάζονται ήδη στη Γερμανία

Το e-Golf που έχει διαμορφωθεί από τη Volkswagen διαθέτει 11 σαρωτές λέιζερ, 7 συσκευές ραντάρ και 14 κάμερες. Κατά τη διάρκεια των τακτικών δοκιμών, μεταφέρονται έως και 5 GB δεδομένων ανά λεπτό, καθένα από τα οποία διαρκεί αρκετές ώρες. Η υπολογιστική ισχύς, η οποία αντιστοιχεί σε περίπου 15 φορητούς υπολογιστές, βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ. Αυτή η τεράστια υπολογιστική ικανότητα, σε συνδυασμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αισθητήρων, διασφαλίζει ότι τα e-Golf καταγράφουν δεδομένα για πεζούς, ποδηλάτες, άλλα αυτοκίνητα, διασταυρώσεις, δικαιώματα διέλευσης και αλλαγές λωρίδας κυκλοφορίας στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Παρά την ποικιλία και την πολυπλοκότητα των πληροφοριών, η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να είναι σε θέση να καταγράφει όλα τα σχετικά αντικείμενα αμέσως και να αντιδρά ανάλογα χωρίς να προκαλεί ψευδείς συναγερμούς. Για λόγους ασφαλείας, ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί δοκιμής κάθονται πίσω από το τιμόνι σε όλες τις δοκιμαστικές διαδρομές στο Αμβούργο για να παρακολουθούν όλες τις λειτουργίες οδήγησης και να παρέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η τεχνολογία πρέπει να είναι ικανή να αντιδρά σε απροσδόκητα φαινόμενα στην κυκλοφορία

Η Volkswagen δοκιμάζει ήδη αυτοκινούμενα αυτοκίνητα στους δρόμους του Αμβούργου

Η Volkswagen δοκιμάζει αυτοκινούμενα αυτοκίνητα στους δρόμους του Αμβούργου αυτοκινούμενα οχήματα στους δρόμους

Η Volkswagen δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων που αναπτύσσει αυτόνομα αυτοκίνητα και τα δοκιμάζει στην πράξη. Η Ford σχεδιάζει να βγάλει το δικό της αυτοκινούμενο αυτοκίνητο στην παραγωγή το 2021. Η General Motors, εν τω μεταξύ, θα διπλασιάσει το μέγεθος του τμήματος κρουαζιέρας της για να εμπορευματοποιήσει την τεχνολογία. Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota, η Nissan, η Tesla και η Mercedes-Benz δοκιμάζουν επίσης αυτοκινούμενα αυτοκίνητα. Φαίνεται απλώς ότι είναι θέμα χρόνου να διατεθούν στο κοινό αυτόνομα αυτοκίνητα επιπέδου 5. Το μόνο ερώτημα που απομένει είναι ποιος κατασκευαστής θα το κάνει πρώτο.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα μπορούν φυσικά να σταθμεύσουν και μόνα τους

Η Volkswagen δοκιμάζει αυτοκινούμενα αυτοκίνητα στους δρόμους του Αμβούργου για αυτόνομη στάθμευση και οδήγηση

Η Volkswagen θα δοκιμάσει σύντομα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα στους δρόμους του Αμβούργου