Το θέμα του σχεδιασμού του κήπου είναι πραγματικά εκτενές. Συχνά δεν ξέρετε με τι να ξεκινήσετε. Δεν λείπουν οι πρωτότυπες ιδέες. Γίνονται όλο και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου. Αλλά ειδικά στην αρχή της σεζόν χρειάζεστε μια καλή επισκόπηση των πρακτικών ιδεών διακόσμησης κήπου. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να το κάνετε αυτό εδώ. Είναι εύκολο να εφαρμοστούν, χρησιμοποιούν υλικά και αντικείμενα που συνήθως έχουμε ήδη στο σπίτι. Με λίγο χρώμα, δημιουργικότητα και αλλάζοντας τις λεπτομέρειες, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες νέες διακοσμήσεις κήπου με πράγματα που έχετε ήδη. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να ανανεώσετε τον σχεδιασμό του κήπου εγκαίρως πριν από την έναρξη της νέας σεζόν με λίγες δαπάνες και προσπάθεια. Σας προσφέρουμε λοιπόν μια ενημερωμένη επισκόπηση των καλύτερων ιδεών των τελευταίων σεζόν. Περιλαμβάνουμε επίσης μερικές ειδήσεις. Με άλλα λόγια: ο καθένας θα βρει κάτι για τον εαυτό του εδώ, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ένα εντελώς νέο σχέδιο κήπου ή τη μετατροπή του παλιού.

Ιδέες διακόσμησης κήπου για μικρό προϋπολογισμό

ιδέες διακόσμησης κήπου ανθοδοχείο φυτευτής βασιλικός πανσέ

DIY διακόσμηση από μπουκάλια κρασιού

Ας ξεκινήσουμε με μια σπιτική ιδέα. Οι καμπάνες από άδεια μπουκάλια κρασιού έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς τις τελευταίες σεζόν. Λάμπουν στον ήλιο, εγγράφονται καλά στη χρωματική παλέτα του κήπου και θα πρέπει επίσης να κάνουν υπέροχους θορύβους μόλις υπάρχει λίγος άνεμος ή βροχή.

Είναι σημαντικό να δέσετε καλά αυτά τα μπουκάλια και να τα κρεμάσετε σε μέρη που δεν έχουν πολύ αέρα.

Αποφύγετε να πέσετε, να σπάσετε και να πληγώσετε κανέναν.

Τα άδεια μπουκάλια κρασιού είναι πολυλειτουργικά όταν πρόκειται για διακόσμηση

ιδέες διακόσμησης κήπου παλιά γυάλινα μπουκάλια diy διακόσμηση

Χρωματιστά πλακάκια σε παλιά μονοπάτια και σκαλιά

Απλώς δεν ενδιαφέρεστε πλέον για τις παλιές σκάλες και τα πεζοδρόμια στον κήπο σας; Τότε έχουμε μια υπέροχη συμβουλή για εσάς! Φρεσκάρετε τα μονοπάτια του κήπου και τις σκάλες της βεράντας με χρωματιστά κεραμίδια.

Αυτό φέρνει πάντα μια καλή διάθεση στον κήπο και στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξανά επιτυχώς παλιοσίδερα και υπολείμματα, μικρά κομμάτια πλακιδίων.

Δώστε στα σκαλοπάτια σας μια αδιαμφισβήτητη vintage αύρα!

ιδέες διακόσμησης κήπου σχεδιασμός κήπου γλάστρες κεραμικά παχύφυτα

DIY γλάστρες και βάζα

Φτιάξτε νέες γλάστρες με παλιά αντικείμενα. Αυτή είναι επίσης μια άλλη σούπερ τρέχουσα τάση που με κάποιον τρόπο δεν χάνει τη δημοτικότητά της. Μπορείτε να φτιάξετε νέες γλάστρες από σχεδόν οτιδήποτε. Αυτά μπορεί να είναι παλιά φώτα ή ακόμη και παπούτσια που έχουν λήξει και δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν.

Διακοσμήστε τις βαρετές γλάστρες με την τεχνική της χαρτοπετσέτας!

ιδέες διακόσμησης κήπου κεραμικές γλάστρες διακοσμούν ανοιξιάτικα λουλούδια

Διακόσμηση από παλιά αντικείμενα

Συχνά είναι δύσκολο να πετάξετε τα παλιά αντικείμενα. Είναι ήδη σπασμένα και δεν μπορούν πλέον να σας εξυπηρετήσουν, αλλά είστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι μαζί τους επειδή σας θυμίζουν κάτι όμορφο ή απλά επειδή φαίνονται όμορφα και αρωματίζουν τον κήπο. Μην στεναχωριέσαι! Αυτά τα στοιχεία δεν χρειάζεται απαραίτητα να πάνε! Απλώς βρείτε μια νέα λειτουργία για αυτούς: γεμίστε τα παλιά φανάρια με χρωματιστές πέτρες ή ξαναχρωματίστε τα. Αυτό θα τους δώσει μια διακοσμητική αξία και η παρουσία τους στον κήπο θα έχει ακόμα νόημα!

Μυστηριώδες και νοσταλγικό χάρη στις ιδέες ανακύκλωσης

ιδέες διακόσμησης κήπου παλιές ιδέες ανακύκλωσης μεταλλικού επιπέδου διακόσμηση κήπου σχεδιασμός κήπου

Πλέγμα λυγαριάς

Το καλάθι σε όλες τις μορφές είναι μια υπέροχη διακόσμηση. Μπορείτε επίσης να φέρετε παλιά αντικείμενα και έπιπλα από το εσωτερικό στον κήπο. Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου Rattan είναι πολύ βιώσιμα και μπορούν να αντέξουν σε κακές καιρικές συνθήκες.

Το Rattan όχι μόνο φαίνεται πολύ άνετο, είναι επίσης αρκετά ανθεκτικό

ιδέες διακόσμησης κήπου έπιπλα κήπου πολυθρόνα rattan diy διακόσμηση

Χρωματιστές κεραμικές γλάστρες

Προσθέστε χαρακτήρα στο φράχτη του κήπου σας προσθέτοντας μερικές κεραμικές γλάστρες σε αυτό. Μπορείτε να τα βάψετε σε διάφορα χρώματα. Οι πολύχρωμες γλάστρες ταιριάζουν με ένα παραδοσιακό σχέδιο κήπου. Αλλά φαίνονται επίσης καλά σε ένα μοντέρνο μονόχρωμο εσωτερικό. Στη δεύτερη περίπτωση, ξεχωρίζουν ως μεγάλες προφορές εκεί. Ο χρωματικός σχεδιασμός τους είναι συνήθως πολύ απλός. Χρειάζεστε απλά τα ειδικά φτιαγμένα σπρέι, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε όλα τα εξειδικευμένα καταστήματα.

Χρωματίστε παλιές γλάστρες όπως θέλετε!

ιδέες διακόσμησης κήπου γλάστρες λουλούδια γλάστρες ζωγραφίζοντας κάθετο κήπο

Εξατομικεύστε διακοσμητικά μαξιλάρια και μαξιλάρια

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε πολύχρωμα μαξιλάρια και καλύμματα επίπλων εξωτερικού χώρου. Φέτος, τα λουλουδάτα και γεωμετρικά σχήματα και μοτίβα έχουν ιδιαίτερη ζήτηση.

Χρησιμοποιήστε φωτεινά χρώματα νέον!

ιδέες διακόσμησης κήπου βάψτε μαξιλάρια μόνοι σας κίτρινο μαξιλάρι καναπέ έπιπλα κήπου

Χρησιμοποιήστε ποικίλα υλικά

Η τελευταία συμβουλή που θα θέλαμε να σας δώσουμε σήμερα σχετίζεται με τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Ο μοντέρνος σχεδιασμός κήπου βασίζεται όλο και περισσότερο σε ποικίλα υφάσματα παρά σε οτιδήποτε άλλο. Αντί να βασίζεστε σε μια πολύχρωμη διακόσμηση κήπου, μπορείτε να επιλέξετε ένα ομοιόμορφο συνδυασμό χρωμάτων. Μπορείτε να εμπλουτίσετε την έννοια με διαφορετικές υφές.

Οι παλέτες Euro είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δημιουργικών επίπλων

ιδέες διακόσμησης κήπου έπιπλα κήπου έπιπλα παλέτας ευρώ παλέτες παχύφυτα

Φυσικά υλικά όπως άχυρο ή σιζάλι είναι απλά τέλεια για την πόρτα σας

ιδέες διακόσμησης κήπου doormat sisal πολύχρωμες ρίγες

DIY terrarium φτιαγμένο από κουδούνι κέικ

ιδέες διακόσμησης κήπου σχεδιασμός κήπου σχέδιο terarium μόνοι σας

Κεντήστε το δίχτυ της πόρτας με αριθμούς ή στυλιζαρισμένες φιγούρες

ιδέες διακόσμησης κήπου σχεδιασμός κήπου πόρτα καθαρή ιδέες διακόσμηση διακόσμησης

Τα στυλιζαρισμένα αστέρια είναι επίσης μια πολύ κομψή ιδέα

ιδέες διακόσμησης κήπου έπιπλα κήπου πολυθρόνες μπαστούνι σχεδιασμός κήπου

Φτιάξτε ένα φανταχτερό σιντριβάνι από μια παλιά κεραμική κατσαρόλα!

ιδέες διακόσμησης κήπου κεραμικοί καλλιεργητές φτιάξτε μόνοι σας ένα σιντριβάνι

Τα σκουριασμένα φανάρια προσθέτουν ακόμη περισσότερη παραμυθένια αίσθηση

ιδέες διακόσμησης κήπου μεταλλικό φανάρι vintage διακόσμηση κήπου σχεδιασμός κήπου