Magnolias διακόσμηση κήπου ιδέες κήπος φυτά δέντρο

Πρώτα βήματα στη φύτευση και τη φροντίδα των μανόλιων

Οι μανόλιες είναι ένα από εκείνα τα λουλούδια που εκτιμώνται σε όλο τον κόσμο και από μια μεγάλη ποικιλία πολιτισμών για τα μαγευτικά σχήματα και χρώματα. Growηλώνουν είτε ως θάμνοι είτε ως δέντρα. Τα άνθη είναι λευκά, ροζ, κόκκινα, μοβ ή κίτρινα.

Ορισμένες ποικιλίες είναι αειθαλείς. Έχουν γυαλιστερά φύλλα με υφή που μοιάζει με δέρμα. Τα μπουμπούκια τους, η κάτω πλευρά των φύλλων και οι μίσχοι καλύπτονται με ένα ελκυστικό χρυσό στρώμα. Η απόχρωση τους μερικές φορές πηγαίνει προς το γκρι-καφέ.

Η ομορφιά του Magnolias

Magnolia δέντρα κήπου φυτά και δέντρα

Υπάρχουν περισσότερες από 200 ποικιλίες μανόλιας σε όλο τον κόσμο. Οι μανόλιες προέρχονται από μια μεγάλη ποικιλία περιοχών. Το κλίμα σε αυτά κυμαίνεται από μετρημένο, υπερτροπικό έως τροπικό. Έτσι έχετε διαφορετικές χώρες καταγωγής, οι οποίες διανέμονται στη Νότια και Βόρεια Αμερική. Αλλά τώρα αναπτύσσονται σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, επειδή ακριβώς λόγω της ομορφιάς τους έγιναν τόσο δημοφιλή.

Θέλετε επίσης να μεγαλώσετε μανόλιες; Στη συνέχεια, υπάρχουν μερικές σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να θυμάστε. Μπορείτε να επιλέξετε κατάλληλες ποικιλίες σύμφωνα με αυτές.

Δέντρο Magnolia στην μπροστινή αυλή

Σχεδιάστε δέντρο μανόλιας στην μπροστινή αυλή

Το πρώτο κριτήριο με το οποίο πρέπει να επιλέξετε τις μανόλιες για τον κήπο σας είναι το κλίμα των χωρών καταγωγής τους. Για την Ευρώπη, για παράδειγμα, θα πρέπει να κοιτάξει κανείς εκείνες τις ποικιλίες που αναπτύσσονται στα ψυχρότερα μέρη της Βόρειας Αμερικής.

Τι είδους χειμώνας είναι η περιοχή σας;?

Δέντρο Magnolia στην μπροστινή αυλή σχεδιασμό φυτών κήπου

Οι περισσότερες μανόλιες αγαπούν το υγρό, καλά ποτισμένο χώμα με ελαφρώς όξινο χαρακτήρα. Ένα ουδέτερο έως αλκαλικό χώμα θα τους κάνει λιγότερο καλό.

Οι μανόλιες μπορούν να προσαρμοστούν καλά σε αργιλώδη και αμμώδη εδάφη. Αλλά όπως είπα – πρέπει να ποτίζονται μέτρια έως άφθονα.

Τι είδους χώμα έχετε στον κήπο σας;?

Δέντρο Magnolia στην μπροστινή αυλή που μεγαλώνει φυτά κήπου

Έχετε ένα πολύ ευρύ φάσμα επιλογών από αυτή την άποψη. Ωστόσο, εάν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, θα πρέπει να κάνετε μια καλά μελετημένη επιλογή. Πρώτα θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε έναν θάμνο, ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο δέντρο. Στη συνέχεια, είναι θέμα εξέτασης εάν θέλετε τις μανόλιες λόγω των λουλουδιών τους ή λόγω της υπέροχης αειθαλής εμφάνισής τους.

Οι συγκεκριμένες απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα συνέχιζαν να περιορίζουν την επιλογή σας …

Αποφασίστε για τον σωστό τύπο μανόλιας

Οι μανόλιες άνθισαν και κλαδιά στο μπροστινό βάζο του κήπου

Και από τις 200 ποικιλίες, υπάρχουν μερικές που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά. Αυτά είναι magnoliastellata, τουλίπα magnolia (Magnolia × soulangeana), αειθαλής μανόλια, magnoliachampaca.

Οι τέσσερις πιο δημοφιλείς ποικιλίες

ιδέες διακόσμησης μανόλιες σε χάρτινες σακούλες

Είναι καλύτερο να φυτέψετε τις μανόλιες στα τέλη του φθινοπώρου σε θερμότερα κλίματα. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό είναι έξω από τον ενεργό χρόνο τους. Σε ψυχρότερα κλίματα, πρέπει να το κάνετε αυτό αργά την άνοιξη.

Οι αειθαλείς μανόλιες πρέπει να φυτευτούν αργά την άνοιξη.

Για τους πρώτους 6 έως 12 μήνες ανάπτυξης, οι μανόλιες θα είναι καλύτερα αν τις καλύψετε με άχυρο. Πρέπει επίσης να ποτίζονται άφθονα και τακτικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ποια εποχή του χρόνου πρέπει να φυτέψετε τις μανόλιες;?

Magnolia δέντρο κήπων φυτά τοίχου σχεδιασμός φωτογραφιών ταπετσαρία

Πριν από τη φύτευση, πρέπει να αφαιρέσετε το ανώτερο στρώμα χώματος από το δοχείο του φυτού ή το δοχείο στο οποίο βρίσκεται το φυτό. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε το πάνω μέρος της ρίζας. Αυτά είναι τα πρώτα 5 εκατοστά.

Στην περίπτωση των ριζικών σφαιρών, προχωρήστε λίγο διαφορετικά. Πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε όλα όσα βρίσκονται πάνω τους. Χρησιμοποιήστε σπάτουλα ή μαχαίρι και φτιάξτε σχισμές που έχουν βάθος έως 2,5 εκατοστά. Αυτό θα εξαλείψει τις μπερδεμένες ρίζες που διαφορετικά θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη.

Πώς ακριβώς φυτεύονται οι μανόλιες;?

Το δέντρο Magnolia στο μπροστινό μέρος της αυλής άνοιξε τα φυτά του κήπου

Τώρα πρόκειται για την τρύπα στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε το φυτό. Πρέπει να έχει περίπου 1,5 φορές πλάτος από το δοχείο του φυτού ή το δοχείο στο οποίο βρίσκεται το φυτό. Η τρύπα πρέπει τότε να είναι λίγο λιγότερο βαθιά από αυτό το δοχείο.

Τώρα που τοποθετήσατε τις μανόλιες, γεμίστε το χώρο γύρω τους με το ίδιο χώμα που έχετε σκάψει από αυτήν την τρύπα νωρίτερα. Σε καμία περίπτωση οι ρίζες δεν πρέπει να καλύπτονται με αυτό.

Μετά τη φύτευση, θα πρέπει να ποτίζετε τακτικά τις επόμενες εβδομάδες και κατά προτίμηση τους επόμενους μήνες. Σε θερμότερο κλίμα, πότισμα τρεις φορές και σε ψυχρότερο κλίμα – δύο φορές.

Αγοράστε τη μανόλια σας από μια καλά επαληθευμένη τοποθεσία

Magnolias λευκό άνθησε την ομορφιά της φύσης

Οι μανόλιες είναι λεπτές. Θα πρέπει να είναι καλά φροντισμένα ώστε να μπορείτε να τα έχετε σε καλή κατάσταση. Έχετε λοιπόν μια καλή πιθανότητα όλα να εξελιχθούν πολύ καλά.

Για να επαληθεύσετε ότι οι πωλητές είναι ικανοί, κάντε μερικές συγκεκριμένες ερωτήσεις. Μετά τις απαντήσεις, θα μάθετε πόσο εξοικειωμένοι είναι με το θέμα.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε τις μανόλιες;?

Οι μανόλιες άνθισαν την ομορφιά φυσική

Ακολουθούν μερικά σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή όταν επιλέγετε τις μανόλιες.

Τα μπαστούνια πρέπει να βρίσκονται σε καλή απόσταση και να μην μπλέκονται. Οι ρίζες πρέπει επίσης να φαίνονται καλές. Οι υγιείς ρίζες είναι λευκές, ενώ οι άρρωστες έχουν πιο καφέ απόχρωση. Μερικά είναι επίσης μαύρα και έχουν ξινή μυρωδιά.

Επίσης, αποφύγετε τις μανόλιες με τα ακόλουθα σημάδια:

  • Φύλλα με κηλίδες, σκισμένα φύλλα και αυτά που έχουν αποχρωματιστεί.
  • Αποχρωματισμένα ραβδιά?
  • Σπασμένες μπάρες?
  • Ράβδοι τυλίγονται και κολλάνε μεταξύ τους.
  • Πληγές στον κορμό.
  • Αποχρωματισμένες ρίζες.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τις νέες σας μανόλιες και πολλές υπέροχες στιγμές φροντίζοντας τις!