Φέρτε την ευτυχία στο σπίτι και το γραφείο σας με ένα συναρπαστικό και ασυνήθιστο φυτό εσωτερικού χώρου που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή των καλεσμένων σας. Μάθετε πώς να φροντίζετε ένα τυχερό μπαμπού παρακάτω.

Το τυχερό μπαμπού είναι ένα ελκυστικό, εύκολο στη φροντίδα και δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου που έχει μακρά ιστορία στην Κίνα ως σύμβολο τύχης και ευημερίας, παρόμοιο με το φυτό νεφρίτη και το δέντρο χρήματος.

Πώς φροντίζετε σωστά ένα τυχερό μπαμπού;?

Τυχερό φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού Dracena sanderiana

Μια ζωντανή τυχερή γοητεία

Πώς να φροντίσετε το τυχερό σας φυτό φενγκ σούι από μπαμπού

Τακτοποιημένο σύμφωνα με το δόγμα του Φενγκ Σούι

Lucky Bamboo Feng Shui Houseplant Κινέζικη κουλτούρα Σημασία

Το τυχερό μπαμπού ή το τυχερό μπαμπού δεν είναι στην πραγματικότητα ένα μπαμπού, αλλά ένα φυτό dracaena, το οποίο είναι γνωστό με το βοτανικό όνομα Dracena sanderiana ή Dracena braunii. Αυτό στην πραγματικότητα σχετίζεται περισσότερο με τα παχύφυτα και προέρχεται αρχικά από τα τροπικά τροπικά δάση της Αφρικής και μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αυτή είναι μια φρέσκια και ζωντανή ιδέα διακόσμησης

Τυχερή φροντίδα φυτό φενγκ σούι από μπαμπού

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, ο αριθμός των μίσχων του τυχερού μπαμπού έχει διαφορετικές έννοιες:

 • 1 κοτσάνι συμβολίζει μια δυνατή ζωή γεμάτη ευημερία.
 • 2 μίσχοι σημαίνουν αγάπη ή διπλή ευτυχία.
 • 3 μίσχοι φέρνουν 3 τύπους τύχης: τύχη, μακροζωία και πλούτο.
 • 4 στελέχη δημιουργούν αρνητική ενέργεια και θεωρούνται επιθυμία θανάτου.
 • 5 στελέχη εξισορροπούν 5 τομείς υγείας: δηλαδή τον συναισθηματικό, τον διαισθητικό, τον ψυχικό, τον σωματικό και τον πνευματικό.
 • 6 στελέχη προσελκύουν πλούτο και πλούτο.
 • 7 στελέχη προάγουν την καλή υγεία.
 • 8 στελέχη είναι εξαιρετικά για ανάπτυξη, γονιμότητα και επιτυχία.
 • 9 στελέχη φέρνουν μεγάλη τύχη.
 • 10 στελέχη αντιπροσωπεύουν μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή.
 • 21 στελέχη αντιπροσωπεύουν διαρκή υγεία και μεγάλο πλούτο.

Το Lucky Bamboo προσελκύει τύχη, μακροζωία και πλούτο

Φροντίδα για τυχερό φυτό εσωτερικού χώρου μπαμπού Feng Shui

Μια όμορφη και αισθησιακή διακόσμηση τραπεζιού

Τυχερές συμβουλές φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου Feng Shui από μπαμπού

Δεδομένου ότι το τυχερό μπαμπού είναι dracaena, η φροντίδα του θα πρέπει να μοιάζει περισσότερο με αυτή ενός φυτού dracaena. Εάν το τυχερό σας μπαμπού μεγαλώνει στο νερό, θα πρέπει να το αντικαθιστάτε κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, μόλις το φυτέψετε στο χώμα, κρατήστε το χώμα ελαφρώς υγρό, αλλά μην το αφήσετε να στεγνώσει εντελώς και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το Lucky Bamboo σας σε ένα ζεστό, φωτεινό μέρος όπου μπορεί να ευδοκιμήσει σε μερική σκιά.

Το τυχερό μπαμπού είναι ένα τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου για αρχάριους, επειδή ακόμη και αν δεν το φροντίσετε σωστά, θα ευδοκιμήσει πολύ πριν τελικά πεθάνει. Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε το Lucky Bamboo σας σε ένα απλό βάζο γεμάτο με βότσαλα για να στηρίξετε το φυτό.

Διατήρηση τυχερού μπαμπού – συμβουλές

Τυχερή φροντίδα από μπαμπού φυτό εσωτερικού χώρου Feng Shui

Εδώ είναι όλα τα άλλα που πρέπει να γνωρίζετε για να φροντίσετε σωστά το τυχερό σας μπαμπού.

ηλιακό φως

Το πρώτο στοιχείο στη λίστα μας για το πώς να φροντίσετε το Lucky Bamboo είναι η τοποθεσία. Βάλτε το σε ένα ζεστό μέρος όπου μπορεί να πάρει φωτεινό, φιλτραρισμένο ηλιακό φως.

Υπόδειξη: Στο Feng Shui πιστεύεται ότι το τυχερό μπαμπού μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στο σπίτι, εκτός από το υπνοδωμάτιο, καθώς η ενέργεια γιανγκ αυτού του φυτού εσωτερικού χώρου είναι πολύ ισχυρή.

Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως

Τυχερό μπαμπού Φενγκ Σούι φυτό εσωτερικού χώρου Dracena sanderiana

Αν θέλετε να προσελκύσετε πλούτο και πλούτο, βάλτε το τυχερό σας μπαμπού στη νοτιοανατολική περιοχή του γραφείου του σπιτιού σας. Θυμηθείτε, υπάρχει αρκετό φως σε αυτήν την τοποθεσία για να ευδοκιμήσει το Lucky Bamboo σας.

Πρόβλημα: Εάν τα τυχερά σας φύλλα μπαμπού γίνουν καφέ, μπορεί να σημαίνει ότι έχει πολύ ήλιο.

Λύση: Το Lucky Bamboo είναι επίσης φυτό εσωτερικού χώρου χαμηλού φωτισμού, αλλά περιμένετε να αναπτυχθεί πιο αργά από ό, τι σε έντονο, έμμεσο φως. Μην τοποθετείτε το τυχερό σας μπαμπού σε πολύ άμεσο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Αυτό το εύκολο φυτό εσωτερικού χώρου είναι τέλειο ως δώρο οικιακής χρήσης

Τυχερό φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού Dracena sanderiana care

νερό

Το επόμενο στοιχείο στη λίστα μας για το πώς να φροντίσετε το τυχερό σας μπαμπού είναι το πότισμα. Ποτίστε το τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Κρατήστε το χώμα υγρό αλλά μην το ποτίσετε πολύ γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν στεγνώνει πολύ.

Εάν καλλιεργείτε το τυχερό μπαμπού στο νερό, θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε εβδομάδα για να αποφύγετε τον σχηματισμό φυκιών. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πάντα μερικές ίντσες νερό για να καλύψετε τις ρίζες.

Το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει επίσης την τύχη και την ευημερία 

Φυτό εσωτερικού χώρου Dracena sanderiana Lucky Bamboo Feng Shui

Πρόβλημα: Εάν τα τυχερά φύλλα μπαμπού σας κιτρινίσουν, σημαίνει ότι υπάρχει πολύ φθόριο και αλάτι στο νερό.

Λύση: Το τυχερό μπαμπού είναι αρκετά ευαίσθητο στις χημικές ουσίες που βρίσκονται στο νερό της βρύσης. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, αφήστε το νερό σε ανοιχτό δοχείο όλη τη νύχτα, καθώς αυτό θα εξατμίσει τις επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Έτσι προσελκύετε την ευτυχία, την αγάπη και τον πλούτο!

Τυχερό μπαμπού φυτό εσωτερικού χώρου Dracena sanderiana φροντίδα τυχερή γοητεία

Υγρασία και θερμοκρασία

Το τυχερό “Bamboo” ευδοκιμεί σε υψηλή υγρασία άνω του 50%. Εάν ζείτε σε ένα μέρος με χαμηλή υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα για να αυξήσετε την υγρασία στο σπίτι σας.

Το Lucky Bamboo προτιμά μια θερμοκρασία μεταξύ 18-35 ° C. Μην βάζετε λοιπόν το φυτό του σπιτιού σας κοντά σε κλιματιστικά.

Κρατήστε το φυτό μακριά από το κατοικίδιο ζώο σας!

Πώς να φροντίσετε το τυχερό σας μπαμπού

Τοξικότητα

Το τυχερό σας μπαμπού μπορεί να είναι τοξικό για τα κατοικίδια ζώα σας. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά την κατανάλωση αυτού του βοτάνου είναι ο κοιλιακός πόνος, η διάρροια, οι διασταλμένες κόρες, το πρήξιμο, ο κακός συντονισμός, ο έμετος και η αδυναμία.

Λιπαίνω

Ένα άλλο στοιχείο στη λίστα μας είναι το λίπασμα. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό κάθε λίγους μήνες με ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου.

Είναι σημαντικό να τηρείτε την προβλεπόμενη ποσότητα λιπάσματος και το πρόγραμμα για να αποφύγετε τα λιπάσματα ή τα εγκαύματα των φυτών.

Το Lucky Bamboo είναι στην πραγματικότητα ένα εύκολο στη φροντίδα φυτό εσωτερικού χώρου

Τυχερό φυτό φενγκ σούι από μπαμπού

Παράσιτα και άλλα προβλήματα

Το τυχερό μπαμπού είναι ευαίσθητο σε κοινά παράσιτα όπως η μόλυνση από μύκητες, τα αλευρώδη και τα ακάρεα. Για να απαλλαγείτε από αυτά τα παράσιτα, ρίξτε μια ματιά στις ακόλουθες λύσεις:

 • Εάν παρατηρήσετε γκρι χνούδι στο Lucky Bamboo σας, θα μπορούσε να είναι μυκητιασική λοίμωξη. Αφαιρέστε το μολυσμένο τμήμα. Είναι επίσης σημαντικό να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα και να διατηρήσετε το στέλεχος και τα φύλλα στεγνά.
 • Για να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια, σκουπίστε τα με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε αλκοόλ.
 • Στην περίπτωση των ακάρεων, σας συμβουλεύουμε να πλένετε το φυτό με απορρυπαντικό και νερό.

Έτσι, αν ψάχνετε για ένα φυτό εσωτερικού χώρου που είναι ανθεκτικό και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, το τυχερό μπαμπού είναι ιδανικό για εσάς. Είναι επίσης ένα μεγάλο δώρο για την οικογένεια και τους φίλους σας.

Τα πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν τον εσωτερικό αέρα

Lucky Bamboo Houseplant Dracena sanderiana Άγαλμα Φροντίδας του Βούδα