Σχεδιασμός κήπου πεζοδρομίου με ανθεκτικά φυτά

Τύποι Σχεδιασμός κήπου με αλπικά φυτά

Υπάρχει κάτι στον σχεδιασμό του κήπου με μικρά αλπικά φυτά που με γοητεύει. Σκέφτομαι αμέσως δύο πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα: Αφενός, δημιουργείς ένα υπέροχο τοπίο με αυτό. Επιπλέον, μπορούν να αποδειχθούν μια υπέροχη λύση για δύσκολες περιοχές μέσα στον δικό σας κήπο.

Όπως υποδηλώνει το ίδιο το όνομα, τα φυτά προέρχονται από αλπικές ζώνες, όπου εκτίθενται μόνιμα σε άμεση ηλιοφάνεια και όπου η βραχώδης γη έχει εξαντληθεί από θρεπτικά συστατικά. Πολύ συχνά απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες ανάπτυξης που δύσκολα μπορούν να επιτευχθούν στον δικό σας κήπο.

Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε τεχνητά την ατμόσφαιρα που έχετε συνηθίσει. Επιπλέον, μερικές φορές μπορούν να αναπτυχθούν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο είδος σε μέρη που είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και ξηρά. Έτσι, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τοπίο που φροντίζει τον εαυτό του.

Ένας τέτοιος σχεδιασμός αντιπροσωπεύει πολύ συχνά ένα μείγμα. Εκεί φυτεύονται μαζί αλπικά και άλλα φυτά. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη βουνών διαθέσιμα. Υπάρχουν χαμηλής ανάπτυξης πολυετή φυτά, πεύκο νάνος, γρασίδι και ευλογίες, παχύφυτα, αλεσμένη βλάστηση και κρεμμύδι. Συνδυάζοντας διαφορετικές υφές και χρώματα, καθώς και τοποθετώντας φυτά ανάμεσα στους βράχους, θα μπορούσατε να επιτύχετε ένα υπέροχο σχέδιο κήπου που θα σας ενθουσιάσει όλο το χρόνο.

Σχεδιάστε έναν αλπικό κήπο?

Σχεδιασμός κήπου με ανθεκτικά φυτά

Σχεδιασμός κήπου με ανθεκτικά φυτά πολύχρωμα βουνά

  Ο πρώτος κανόνας είναι να βρούμε μια περιοχή που έχει άμεση ηλιοφάνεια και όπου κανένα ψηλό δέντρο δεν τη διασχίζει. Σε αυτή την περίπτωση, η λίπανση των φυτών είναι πρωταρχικής σημασίας. Το στάσιμο νερό γύρω από τα φυτά είναι πρωταρχικής σημασίας.

Οι αλπικοί κήποι μπορεί να διαφέρουν ως προς τον τύπο και το μέγεθος. Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι τρόποι για να επιτευχθούν ορισμένα πράγματα στον τομέα της αλπικής χλωρίδας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συμπληρώσετε το υπάρχον σχέδιο κήπου. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πολλά δοχεία σε έναν ηλιόλουστο κήπο.

Πέτρινος τοίχος

Οι ρωγμές και οι ρωγμές στα βράχια ταιριάζουν πολύ με τους αλπικούς κήπους. Γεμίστε τρύπες με μικρή ποσότητα χώματος και βάλτε τα φυτά εκεί. Βάλτε βότσαλα πάνω του.

Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε διαφορετικά φυτά σε μικρές γλάστρες για να κάνετε την εγκατάσταση όσο το δυνατόν πιο εύκολη και να βελτιώσετε το αποτέλεσμα.

Προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις

Σχεδιασμός κήπου με ανθεκτικά φυτά βράχια βουνού

Εάν έχετε αρκετό χώρο, μπορείτε να δημιουργήσετε αλπικούς κήπους από υλικά που περίσσεψαν. Αυτός ο κήπος με αλπικά φυτά έχει πέτρινες πλάκες στα άκρα. Η αύξηση του τοπίου θα διευκολύνει πολύ την απόλαυση του σχεδιασμού και η συντήρηση θα είναι πολύ πιο απλή.

Το επιβλητικό μέγεθος των λίθων χρησιμεύει επίσης ως αποτελεσματικό υπόβαθρο για τα φυτά. Έχει κανείς την εντύπωση ότι κοιτάζει ένα φυσικοποιημένο ορεινό τοπίο.

Ποιος καλύτερος τρόπος για να ξαναχρησιμοποιήσετε πλακόστρωτα στον κήπο μπορείτε να φανταστείτε;?

Φυτά σε δοχεία

Σχεδιασμός κήπου με ανθεκτικά φυτά σε γλάστρα

Αυτό είναι ένα είδος σχεδιασμού κήπου, το οποίο επιτρέπει πολλή ποικιλία και φαντασία. Μπορείτε να καθορίσετε το σωστό μέγεθος και λίπανση για κάθε είδος και να ορίσετε τα διαφορετικά φυτά δίπλα -δίπλα όπως σας αρέσει, καθώς και να παίζετε με τους διαφορετικούς πιθανούς αστερισμούς. Οι κήποι με μοντέρνα και κλασική εμφάνιση μπορούν να επωφεληθούν εξίσου από τις αντιθέσεις και την ποικιλία.

Βεβαιωθείτε ότι οι γλάστρες έχουν οπές αποστράγγισης νερού. Στη συνέχεια, βάλτε ένα στρώμα μπάζα, στροφές από πέτρα, σπασμένα κομμάτια κατσαρόλων και άλλα τέτοια. Έτσι θα προωθήσετε τη διαδικασία της λίπανσης και της άρδευσης. Προσθέστε μερικά μικρά φυτά καλυμμένα με βότσαλα και έχετε κάνει τη δουλειά!

Επιλέγοντας το σωστό μέρος

Σχεδιασμός κήπου με ανθεκτικά φυτά γλάστρα φρέσκο ​​πράσινο

Όπως συμβαίνει με κάθε φυτό, πρέπει να ερευνήσετε τον ρυθμό ανάπτυξης του πριν επιλέξετε το σωστό μέρος για να το φυτέψετε. Ορισμένα είδη που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα θα πρέπει να περιορίζονται με γλάστρες ή άλλες μεθόδους ώστε να μην ενοχλούν τα άλλα είδη.

Κοιτάξτε τώρα αυτό το παράδειγμα εδώ. Λατρεύω την αντίθεση ανάμεσα στα χρωματιστά λουλούδια και τις καθαρές, μοντέρνες γραμμές της κατσαρόλας.

Φαντάζομαι ένα τέτοιο σχέδιο να είναι υπέροχο σε μια ζεστή ηλιόλουστη βεράντα

Σχεδιασμός κήπου με ανθεκτικά φυτά γλάστρα πολύχρωμα

Το Semprevivum είναι ένας πολύ δημοφιλής τύπος χυμώδους. Αυτά μπορούν να βρεθούν σε πολλά διαφορετικά σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Είναι μια καλή επιλογή για σχέδια δοχείων μικτών φυτών.

Η ανάπτυξή τους μπορεί να διατηρηθεί υπό έλεγχο. Επιπλέον, δημιουργείτε ένα αποτέλεσμα χαλιού στην επιφάνεια του κάδου.

Μπορείτε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε φυτά διαφορετικών μεγεθών και χρωμάτων. Θα ζήσετε απίστευτη ομορφιά με τον ερχομό του καλοκαιριού.

Πράσινες στέγες

Σχεδιασμός κήπου με ανθεκτικά φυτά roof garden

Τα αλπικά φυτά είναι επίσης υπέροχα για τις πράσινες στέγες. Αυτό οφείλεται στην ανοχή τους στην ξηρασία και στο μικρό ανάστημα. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά φυτά του είδους Sedum. Δείχνουν μια υπέροχη ποικιλία σε σχήμα και χρώμα. Κάνουν μια εξαιρετική εμφάνιση σε κατά τα άλλα πολύ βαρετές επιφάνειες.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια άλλη υπέροχη παραλλαγή για μίμηση του ορεινού τοπίου σε μια σχετικά μικρή περιοχή.

Ποια από αυτές τις παραλλαγές θα θέλατε να εφαρμόσετε για εσάς;?

Σχεδιασμός κήπου με ανθεκτικά φυτά εξωτικά

Βότσαλα και άλλα είδη

Σχεδιασμός κήπου με ανθεκτικά φυτά πολύχρωμα

Βρείτε το στο τοπικό ανθοπωλείο

σχεδιασμός κήπου με ανθεκτικά φυτά βουνού

Τρυφερά μοβ λουλούδιασχέδιο κήπου με ανθεκτικά φυτά πολύχρωμα

Υπέροχο μάτι την άνοιξη

σχεδιασμός κήπου με ανθεκτικά φυτά πολύχρωμα βουνά ενδιαφέρον