σχεδιασμός κήπου μινιμαλιστικός σχεδιασμός κήπου μοντέρνα λίμνη κήπου ορθογώνια

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το σχεδιασμό του κήπου

Το να έχεις τον δικό σου κήπο είναι πραγματική ευτυχία. Δεν πρέπει μόνο να το διατηρείτε τακτικά, αλλά και να το διαμορφώνετε σύμφωνα με το δικό σας γούστο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις υπέροχες ηλιόλουστες μέρες καθώς και τις ήσυχες ζεστές νύχτες. Ανάλογα με το στυλ επίπλωσης που σας αρέσει, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε σχέδιο κήπου.

Η άνεση και η τάξη μπορούν να επιτευχθούν σε κάθε δυνατό στυλ. Εάν θέλετε να είναι εντελώς επαγγελματικό, τότε σίγουρα χρειάζεστε έναν έμπειρο προγραμματιστή κήπου. Αλλά αν σας αρέσει και έχετε αρκετή δημιουργικότητα και χειρωνακτικές δεξιότητες, μπορείτε να τολμήσετε και να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο κήπου.

Αν σας αρέσουν οι ευθείες γραμμές και είστε περισσότερο τύπου τελειομανίας, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι να επιλέξετε το μινιμαλιστικό σχέδιο κήπου. Μπορείτε να δείτε ένα υπέροχο παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός του κήπου συνδυάζεται με πλούσιο πράσινο και πολύ νερό. Εδώ ο κομψός σχεδιασμός και η φύση σχηματίζουν μια ισορροπημένη μονάδα και προσφέρουν μια εκλεπτυσμένη, ήσυχη ατμόσφαιρα για χαλάρωση και ήσυχη συνομιλία.

Καθαρή άνεση

σχεδιασμός κήπου καλυμμένοι καναπέδες καναπέδες σαλονιού σαλονιού

Για όσους προτιμούν να συνδυάζουν την άνεση με ένα χαλαρό στυλ, αυτή η ιδέα παραπάνω θα ήταν αρκετά κατάλληλη. Δημιουργήστε ένα άνετο καθιστικό. Ένα κάλυμμα βεράντας και άνετοι καναπέδες και πολυθρόνες θα ήταν ιδανικά. Το τραπεζάκι του καφέ δεν πρέπει να λείπει σε καμία περίπτωση. Συμπληρώστε το με μαλακά μαξιλάρια και κηροπήγια.

Σοφία της Άπω Ανατολής στον δικό σας κήπο

σχέδιο κήπου ιαπωνικές πέτρες άμμου φενγκ σούι

Εάν επιθυμείτε περισσότερη ισορροπία στην καθημερινή ζωή, μπορείτε να το δοκιμάσετε με έναν κήπο Feng Shui. Χαρακτηριστικά αυτού του τύπου κήπου είναι οι μεγάλες φυσικές πέτρες, η λευκή άμμος, τα πέτρινα φανάρια και τα εξωτικά δέντρα. Όλα φαίνονται αρμονικά και ισορροπημένα και με αυτόν τον τρόπο έχουν επίσης μια πολύ χαλαρωτική και ξεκαθαριστική επίδραση στον θεατή.

Μακριά ανατολικά συνεχίζει με τη μίνι λίμνη κήπου

μίνι λιμνούλα στον κήπο με καταστρώματα

Έχετε κάτι για αγγλικούς κήπους εξοχικών σπιτιών; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο πανέμορφο σχέδιο κήπου παρακάτω. Ένα στοιχείο που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει είναι τα τριαντάφυλλα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σχεδιάσετε μια υπέροχη αψίδα τριαντάφυλλου ή να πιάσετε επιλεγμένους θάμνους τριαντάφυλλων, που θα σας φέρνουν με τα υπέροχα λουλούδια τους όλο το καλοκαίρι.

Καλοκαιρινό ειδύλλιο αγγλικού στιλ

σχέδιο κήπου αγγλικά κήπο εξοχικό σπίτι τριαντάφυλλο αψίδα

Ένα πολύχρωμο μείγμα λουλουδιών είναι επίσης μια προτεινόμενη εναλλακτική λύση

σχεδιασμός κήπου καλοκαίρι λουλούδια γκαζόν

Τα φυτεμένα αναχώματα φαίνονται πάντα πολύ χαριτωμένα και κομψά

σχεδιασμός κήπου πέτρα τοίχου γυψοσανίδας

Και όταν πρόκειται για το σχεδιασμό με πέτρες, η έννοια της περμακουλτούρας είναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος. Ειδικά οι άνθρωποι που τους αρέσει ο οργανικός σχεδιασμός εκτιμούν πραγματικά τέτοιες δομές. Συνήθως αυτά είναι πέτρινες σπείρες. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, η υπερκαλλιέργεια μπορεί επίσης να σχεδιαστεί σε άλλα σχήματα, όπως φαίνεται παρακάτω.

Στερεές πέτρες και ρέοντες δακτύλιοι

σχεδιασμός κήπου ροκ κήπος στρογγυλά σχήματα περμακουλτούρα

Και ακριβώς εδώ είναι το σημείο όπου θέλουμε να προχωρήσουμε στον πιο μοντέρνο, πιο μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Συνδυάστε διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα με πολύτιμο ξύλο και πλούσια βλάστηση.

Ριγέ γκαζόν και ξύλινη πέργκολα

σχεδιασμός κήπου γεωμετρικά σχήματα πέργκολα ξύλου γκαζόν

Με αυτόν τον τύπο σχεδίασης έχετε επίσης πολλές δυνατότητες και μια πολύπλευρη ποικιλία σχεδίων και υλικών. Το μάρμαρο, ο γρανίτης, το βότσαλο και το γυαλί είναι πολύ δημοφιλή και δημοφιλή.

Βρείτε το σωστό σχέδιο κήπου για εσάς και εφαρμόστε το με υπομονή και αγάπη! Διασκεδάστε πολύ με αυτό!

Ματ σχέδιο και λευκό μάρμαρο

σχέδιο κήπου βότσαλα τετράγωνα σχήματα πάγκο μαρμάρινο τραπέζι

Η υποτροπική βλάστηση και η μεσογειακή ατμόσφαιρα ταιριάζουν απόλυτα με τον μινιμαλιστικό κήπο

σχεδιασμός κήπου μεσογειακή αίσθηση πέτρες υποτροπικής βλάστησης

Μπορείτε να τονίσετε φυσικά στοιχεία όπως το νερό

σχεδιασμός κήπου μοντέρνο ντιζάιν νεροχύτη λίμνη

Το φυσικό ξύλο και τα βότσαλα ταιριάζουν με έναν κομψό τρόπο

Κήπος σχεδιασμός μπλοκ γκαζόν από ξύλινα βότσαλα κεραμικές γλάστρες

Μοντέρνα έπιπλα κήπου για περισσότερη πολυπλοκότητα και εκλεπτυσμένη άνεση

σχεδιασμός κήπου πολυθρόνα τραπέζι τραπεζιού τζάκι τζάκι αντηλιακή προστασία