μοντέρνο σχεδιασμό εξωραϊσμού γκρίζα βότσαλα υποτροπικά φυτά

Μοντέρνος σχεδιασμός τοπίου

Perhapsσως υπάρχει ήδη γκρίζο χαλίκι, σκαλοπάτια και μοντέρνα ζαρντινιέρες στην αυλή σας, αλλά η μοντέρνα εμφάνιση εξακολουθεί να λείπει. Σήμερα σας έχουμε έτοιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να επιτύχετε μοντέρνο σχεδιασμό ανοιχτού χώρου.

Συνομιλήστε σε σαφώς καθορισμένες ζώνες

Μία από τις βάσεις του σύγχρονου τοπίου είναι ότι οι ζώνες είναι σαφώς καθορισμένες.

Η γεωμετρία κάνει τον κήπο μοναδικό και κοντά στη φύση. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε τον κήπο ενδιαφέρον. Βλέπουμε εδώ εικόνες ενός υπέροχου σύγχρονου κήπου που σχεδιάστηκε από Δ • ΚΡΕΑΝΟΣ. Σημειώστε τις ορθογώνιες φιγούρες με χαλίκι που δημιουργούν ένα εφαλτήριο.

Το χαλίκι και το γρασίδι ορίζουν έναν σύγχρονο κήπο

Πόσες διαχωρισμένες ζώνες μπορείτε να κάνετε; Σε αυτό το παράδειγμα υπάρχουν τα πάντα: πισίνα, σύστημα νερού, σκεπαστή βεράντα, μοντέρνα ζαρντινιέρες και άφθονα παρτέρια με αυτοφυή χόρτα. Ένα τέλειο σχέδιο!

Σαφώς καθορισμένες ζώνες σε ένα σύγχρονο τοπίο

μοντέρνο σχεδιασμό εξωραϊσμού ψηλό γρασίδι έξω από την πισίνα

Σε αυτήν την εικόνα μπορούμε να δούμε ότι η βλάστηση του εδάφους χρησιμοποιείται για τον διαχωρισμό των ζωνών στήριξης, για παράδειγμα η λίμνη δίπλα στην πισίνα. Χαλίκι, πλακάκια, γρασίδι, νερό και πλούσια φυτά συνδυάζονται σε ένα ιδανικά σχεδιασμένο τοπίο:

Χαλίκι, πέτρα και γρασίδι σε μια μοντέρνα αυλή

μοντέρνο σχεδιασμό τοπίου μπαμπού και νούφαρα

Εκτός από τον εκτεταμένο πράσινο χλοοτάπητα, η αυλή διαθέτει επίσης μια λίμνη με σωλήνα αποχέτευσης. Σημειώστε τα διακοσμητικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ανοιχτό χώρο – τσιμεντένια μονοπάτια προς το γρασίδι και θάμνους κατά μήκος του φράχτη. Το αποτέλεσμα: ένας τμηματοποιημένος αλλά ομοιόμορφος χώρος

Σύστημα νερού σε μια σύγχρονη αυλή

μοντέρνο σχεδιασμό εξωραϊσμού γκρι τόνους πράσινους χώρους

Μια άλλη χωριστή ζώνη είναι το καθιστικό με το τζάκι. Μην ξεχνάτε την εντύπωση που μπορεί να φέρει μια σαφώς καθορισμένη βεράντα.

Εξωτερικά καθίσματα σε μια μοντέρνα αυλή

μοντέρνο σχεδιασμό εξωραϊσμού κομψό καθιστικό με φωτιά

Για την επόμενη αυλή χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά υλικά – σκαλοπάτια και βεράντα από σκυρόδεμα, ξύλινες σανίδες για τον ανοιχτό χώρο, καταπράσινο γκαζόν. Τα χρώματα δημιουργούν μια εντυπωσιακή οπτική αντίθεση.

Μια αυλή με έξυπνο τοπίο

μοντέρνο σχεδιασμό εξωραϊσμού κομψή αυλή

Ακόμα κι αν ο ανοιχτός σας χώρος έχει μόνο μια σαφώς διαχωρισμένη ζώνη, μπορεί να σχεδιαστεί καλά. Αυτή είναι η πίσω αυλή που σχεδιάστηκε από την Rees Roberts + Partners LLC. Οι θάμνοι αποτελούν τον ιδιωτικό χώρο, επιπλωμένο με προσεγμένο γκαζόν και μοντέρνο ανοιχτό χώρο:

Πράσινος χώρος σε μια αστική αυλή

μοντέρνος σχεδιασμός τοπίου δικτυωτές πολυθρόνες

Στρατηγικά διατεταγμένα φυτά

Όχι μόνο η επιλογή των φυτικών ειδών είναι σημαντική, αλλά και η εντυπωσιακή τοποθέτησή σας. Τα φύλλα και τα χόρτα καλλιεργούνται σε τακτοποιημένες σειρές.

Φυτά που καλλιεργούνται σε σειρές

μοντέρνο σχεδιασμό εξωραϊσμού κουτιά έρματος υψηλής σύρματος

Μια παρόμοια εμφάνιση μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στον ανοιχτό χώρο, σχεδιασμένη από τον Αποχρώσεις της αρχιτεκτονικής του πράσινου τοπίου. Τα φυτά είναι διατεταγμένα σύμφωνα με το είδος τους, έτσι ώστε να σχηματίζουν στρώματα χρωμάτων από βαθύ κόκκινο έως καπνιστό μπλε …

Χόρτα σε σειρές

μοντέρνο σχεδιασμό τοπίου με βεράντα με φτέρες

Μην υποθέσετε ότι όλα πρέπει να τακτοποιηθούν σε ευθείες γραμμές. Μπορείτε να κάνετε στρατηγικές συνθέσεις αναμειγνύοντας φυτά. Οι λίλες και οι ροζ από κάτω κάνουν αντίθεση με τους πράσινους τόνους.

Όμορφα τοποθετημένα φυτά

μοντέρνος σχεδιασμός τοπίου άγριος και υπέροχος

Αυτός είναι ένας άλλος εντυπωσιακός συνδυασμός από πέτρες, παχύφυτα και περίεργα φυτά. Χρησιμοποιήστε τα παρτέρια σας ως μαύρο καμβά για ενδιαφέροντα σκίτσα, όπως στην εικόνα του σχεδίου της Grounded …

Μοναδικός συνδυασμός φυτών

μοντέρνος σχεδιασμός τοπίου μοναδικός

Η επόμενη αυλή, σχεδιασμένη από το Cipriano Landscape Design, αξιοποιεί τη δύναμη του φυτικού κόσμου. Ακόμα κι αν δεν καλλιεργούνται σε τακτοποιημένες ευθείες γραμμές, τα φυτά φαίνονται τακτοποιημένα με περιθώρια σε καμάρα.

Τα ζωηρά φυτά πλαισιώνουν ένα παρτέρι

μοντέρνο σχεδιασμό εξωραϊσμού πλούσια βλάστηση

Χρησιμοποιήστε άγρια ​​στοιχεία … εντός ορισμένων ορίων

Τα άγρια ​​στοιχεία μπορούν επίσης να ενσωματωθούν στις σύγχρονες αυλές. Σε αυτό το δωμάτιο από το Grounded, τα άνθη πορτοκαλιάς φτάνουν στον ουρανό, αλλά ακόμα από το σαφώς χωρισμένο παρτέρι τους.

Πορτοκαλιά ανθίζει σε μια μοντέρνα αυλή

μοντέρνος σχεδιασμός εξωραϊσμού αλόη βέρα σε έντονο πορτοκαλί

Ένας πιθανός συνδυασμός είναι η πλούσια βλάστηση στην άκρη του παρτέρι. Το Dichondra είναι μια εξαιρετική επιλογή, που φαίνεται στην εικόνα του ανοιχτού χώρου που σχεδιάστηκε από Δ • ΚΡΕΑΝΟΣ:

Τα πλούσια φυτά δημιουργούν φαινόμενο καταρράκτη

μοντέρνος σχεδιασμός εξωραϊσμού κρεμαστά φυτά κισσός

Η ζωή των φυτών μπορεί ακόμη και να ρέει κάτω από τις σύγχρονες σκάλες, όπως σε αυτόν τον κομψό χώρο από Δ • ΚΡΕΑΝΟΣ. Βάλτε αυτό το βλέμμα δίπλα σε ένα προσεγμένο γκαζόν και ζωντανέψτε το με εγγενή χόρτα.

Καταρράκτες φυτών πάνω από τις σύγχρονες σκάλες

μοντέρνος σχεδιασμός εξωραϊσμού μεγάλα επίπεδα σκαλοπάτια

Σε αυτόν τον εξαιρετικά ιδιαίτερο χώρο από την Rees Roberts + Partners LLC, τα αμπέλια ανεβαίνουν στους τοίχους και οι πράσινοι τόνοι των φυτών τονίζουν το σκυρόδεμα και το ξύλο στο δωμάτιο.

Άγριο και περιποιημένο σε έναν αστικό ανοιχτό χώρο

μοντέρνος σχεδιασμός εξωραϊσμού ένα άγριο καθιστικό

Τέλος, φτάνουμε σε ένα δωμάτιο από την Huettl Landscape Architecture με τον καλύτερο συνδυασμό άγριων και προσεγμένων στοιχείων. Τα φυτά αναπτύσσονται γύρω από την αυλή, φυσικά, και τα τακτοποιημένα πλακάκια της βεράντας αντανακλούν τις καθαρές γραμμές της αρχιτεκτονικής του σπιτιού.

Ένας κύκλος γρασιδιού

μοντέρνο σχεδιασμό τοπίου σκανδιναβικό

Υπάρχουν πολλές επιλογές για μοντέρνο τοπίο. Σήμερα εστιάσαμε στις καθαρές γραμμές και στο περιποιημένο look. Είστε ενθουσιασμένοι με αυτό το στυλ ή έχετε προτιμήσει κάτι άλλο για τον ελεύθερο χώρο σας; Πείτε μας τις σκέψεις σας ως σχόλιο παρακάτω …