Όταν φτάνει το φθινόπωρο, οι κηπουροί χόμπι δεν χρειάζεται να ξεκουραστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να προετοιμάσετε τον κήπο για το χειμώνα. Με τις υποχρεώσεις μας στον κήπο το φθινόπωρο, δείχνουμε πώς μπορεί να τελειώσει σωστά η περίοδος κηπουρικής.

Ο κήπος το φθινόπωρο πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά για τον επερχόμενο χειμώνα

Κήπος το φθινόπωρο Τι να κάνετε τώρα είναι καροτσάκι στον φθινοπωρινό κήπο

Γιατί είναι τόσο σημαντική η προετοιμασία για το φθινόπωρο?

Μερικοί δημιουργούν μια μικρή πράσινη όαση με υπερυψωμένο κρεβάτι στο μπαλκόνι. Όποιος έχει την τύχη να έχει κήπο έχει διάφορους τρόπους για να φυτέψετε λουλούδια, φρούτα και λαχανικά. Και στις δύο περιπτώσεις ισχύει το εξής: Από τον Σεπτέμβριο η περίοδος κηπουρικής πλησιάζει στο τέλος της. Τώρα το φθινόπωρο ξύνει την πόρτα και είναι σημαντικό να γιορτάσουμε το τέλος της περιόδου κηπουρικής καθώς και την αρχή.

Πριν από αυτό Χαμηλή διάθεση το φθινόπωρο Όταν μετακομίζετε, όλη σας η δύναμη πρέπει να κινητοποιηθεί ξανά για να χτυπήσει τον κήπο ή το μπαλκόνι. Με τη συντήρηση του κήπου το φθινόπωρο, όχι μόνο διασφαλίζετε ότι ο κήπος σας φαίνεται όμορφος ακόμη και στην υγρή περίοδο, αλλά και ότι θα φέρει καλή συγκομιδή την επόμενη σεζόν.

Με ένα υπερυψωμένο κρεβάτι μπορείτε να έχετε έναν όμορφο κήπο ακριβώς στο μπαλκόνι

Κήπος το φθινόπωρο Τι να κάνετε τώρα είναι ένα πρακτικό υπερυψωμένο κρεβάτι στον κήπο

Για να κάνετε: κλάδεμα φυτών

Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το χλοοκοπτικό φράκτη. Προκειμένου τα δέντρα και οι θάμνοι να ευδοκιμήσουν καλά, το κλάδεμα είναι απαραίτητο. Αυτό βοηθά τα φυτά να αναζωογονηθούν και να γίνουν ισχυρότερα την επόμενη σεζόν.

Ωστόσο, δεν πρέπει να κόβεται κάθε φυτό το φθινόπωρο. Τα τριαντάφυλλα και άλλα φυτά που ανθίζουν την άνοιξη, για παράδειγμα, δεν πρέπει να κοπούν μέχρι την άνοιξη, αφού έχουν ανθίσει. Είναι καλύτερα να αφιερωθείτε στα ακόλουθα δέντρα το φθινόπωρο:

  • Σημύδες
  • σφεντάμι
  • Λεύκες
  • Οπωροφόρα δέντρα
  • Φράκτες (από αργά το φθινόπωρο στη φάση ανάπαυσης)

Ισχύουν τα ακόλουθα: Μόνο τα άρρωστα και αδύναμα φυτά στα οποία οι βλαστοί έχουν ανεξαρτητοποιηθεί πρέπει να κοπούν.

Ένα κλάδεμα είναι πολύ καλό για πολλά φυτά

Κήπος το φθινόπωρο Τι να κάνετε τώρα, κόψτε θάμνους και φράχτες

Για να κάνετε: συλλέξτε σπόρους και αποθηκεύστε τους

Οι σπόροι είναι ένας υπέροχος τρόπος πολλαπλασιασμού των φυτών. Πολλοί σπόροι ωριμάζουν το φθινόπωρο. Αυτά πρέπει να συλλέγονται, να αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό μέρος – αλλά όχι σε ποτήρια. Επειδή, αν έχουν ακόμα κάποια υπολειπόμενη υγρασία, η αποθήκευση στο γυαλί εξασφαλίζει ότι σαπίζουν γρήγορα. Οι χάρτινες σακούλες είναι πολύ πιο κατάλληλες.

Αποθηκεύστε σωστά τους συλλεγμένους σπόρους

Κήπος το φθινόπωρο Τι να κάνετε τώρα συλλέξτε τους σπόρους και ανακινήστε τους

Για να κάνετε: συλλέξτε φύλλα και φροντίστε το γκαζόν

Όσο όμορφο και αν είναι το πολύχρωμο φύλλωμα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους χόμπι κηπουρούς. Εάν το γκαζόν δεν μπορεί να αναπνεύσει, οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Για να μην αναφέρουμε ότι όταν βρέχει, το φυλλώδες στρώμα μπορεί να προκαλέσει σήψη του χλοοτάπητα από κάτω. Παρεμπιπτόντως, τα φύλλα δεν χρειάζεται να απορριφθούν. Ως πολύτιμο χούμο, τα φύλλα μπορούν να επεξεργαστούν στο χώμα των κρεβατιών με ένα νύχι κήπου. Εάν αυτό είναι πολύ επίπονο για εσάς, μπορείτε να στρώσετε τα φύλλα χαλαρά στα κρεβάτια. Αυτό χρησιμεύει στη συνέχεια ως προστασία από τον παγετό το χειμώνα. Προσοχή όμως: Μόλις ένα δέντρο επιτεθεί από μύκητες ή άλλα παράσιτα, τα φύλλα δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιούνται αλλά μάλλον να απορρίπτονται.

Το γκαζόν πρέπει επίσης να κοπεί και να γονιμοποιηθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου. Το νεκρό υλικό και τα βρύα απομακρύνονται με ασφάλεια κατά την αποτρίχωση. Τα λιπάσματα ποτάσας συνιστώνται για καλό σχηματισμό ριζών.

Κρατήστε τον κήπο σας χωρίς φύλλα το φθινόπωρο

Κήπος το φθινόπωρο Τι να κάνετε τώρα Συλλέξτε φύλλα και λίπασμα

Για να κάνετε: φυτέψτε λουλούδια κρεμμυδιού

Τα λουλούδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν πολύχρωμο κήπο ή μπαλκόνι την άνοιξη. Για να φαίνεται ωραίο και πολύχρωμο στην αρχή του έτους, τα κρεμμύδια πρέπει τώρα να φυτευτούν στο έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι ωραίο και χαλαρό. Σε ένα αργιλώδες και πολύ πυκνό χώμα, τα κρεμμύδια θα μπορούσαν να σαπίσουν.

Τα περισσότερα λουλούδια πρέπει να θάβονται από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο

Κήπος το φθινόπωρο Τι να κάνετε τώρα είναι να φυτέψετε βολβούς λουλουδιών