ιδέες σχεδιασμού κήπου λουλούδια τουλίπας

Ο σχεδιασμός του κήπου έγινε εύκολος: τουλίπες

Πρόσφατα είχα την τύχη να επισκεφτώ αυτό που είναι γνωστό ως Fioli Garden. Βρίσκεται κοντά στο Σαν Φρανσίσκο (ΗΠΑ). Ο ουρανός ήταν γαλάζιος, τα πουλιά τραγουδούσαν και ο παρθένος κήπος λούστηκε στην ανοιξιάτικη λιακάδα. Περπατώντας σε αυτό το ιστορικό κομμάτι της γης, δεν μπορούσα παρά να εντυπωσιαστώ από το μεγαλείο του.

Όλα εδώ έδειχναν το στυλ του κήπου των αγγλικών αστικών σπιτιών, τα οποία χαρακτηρίζονται από το πέτρινο κιγκλίδωμά τους και τους ξεχωριστούς χώρους κήπου.

Αλλά ο λόγος της επίσκεψής μου ήταν πολύ πιο μέτριος: ήθελα να δω τις τουλίπες εκεί. Αυτά τα ζωντανά ανοιξιάτικα λουλούδια ήταν διάσπαρτα στον κήπο σε αφθονία. Τολμηρά τετράγωνα σε κόκκινα, χρυσά, ροζ και παρτέρια και δοχεία γεμάτα με λευκό αντιπροσώπευαν μια πραγματική γιορτή της νέας σεζόν, άνοιξη.

Αυτό το μοναδικό κόσμημα της Καλιφόρνιας έχει πολλές ιδέες σχεδιασμού για την άνοιξη για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο κήπος τους. Εδώ είναι μερικά για αρχή.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου – μάζα στο τοπίο

ιδέες σχεδιασμού κήπου δέντρα φράκτες τουλίπες

Οι τουλίπες δείχνουν μια πιο δραματική εμφάνιση όταν φυτεύονται με μέτρο. Μοναδική ποικιλία γεμίζει κάθε ένα από αυτά τα επίσημα κρεβάτια κήπου, τα οποία καθορίζονται από το κομμένο ξύλο οξιάς.

Επειδή είναι περιτριγυρισμένοι με αυτόν τον τρόπο, ο κήπος δείχνει δομή ακόμη και όταν τα λουλούδια δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Αυτή είναι μια ιδιότητα για την οποία κάποιος θα είναι ιδιαίτερα ευγνώμων το φθινόπωρο.

Οι κερασιές που ανθίζουν προσφέρουν περισσότερο ύψος και ένα επιπλέον στρώμα χρώματος, ενώ οι σκιές με τα ανοιχτά τους θόλους χρησιμεύουν ως φίλτρα ηλιακού φωτός. Δημιουργούν μια επιπλέον υπέροχη ατμόσφαιρα.

Φωτίστε τον τρόπο

ιδέες σχεδιασμού κήπου κίτρινες τουλίπες γλάστρες σκάλες

Αυτή είναι μια πολύ απλή ιδέα να δοκιμάσετε στο σπίτι. Το φθινόπωρο θα πρέπει να φυτέψετε μεγάλα φυτά με δοχεία με στρώματα μεμονωμένων ειδών τουλίπας και να τα αφήσετε να αναπτυχθούν σε μια απομακρυσμένη, ηλιόλουστη τοποθεσία.

Όταν χτυπηθούν καλά και αρχίσουν να ανθίζουν, θα πρέπει να αφαιρεθούν έτσι ώστε να μπορούν να πλαισιωθούν μεγάλα μονοπάτια. Για μια επίσημη, δομημένη εμφάνιση, τα δοχεία πρέπει να τοποθετούνται σε παράλληλες σειρές. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε σκάλες, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε αυτό το βλέμμα ακόμα κι αν ξεχάσετε να φυτέψετε τις τουλίπες το φθινόπωρο.

Μπορείτε επίσης εύκολα να μετατρέψετε τα φυτά σε μεγαλύτερα δοχεία.

Σε αυτήν την εικόνα μπορείτε να δείτε πώς διαφορετικοί τύποι τουλίπας οδηγούν το μάτι κατά μήκος μιας σειράς δωματίων στον κήπο. Μικρές, ξεπερασμένες γλάστρες από τερακότα με λευκούς νάρκισσους κάθονται στο μπροστινό μέρος ενός ηλιακού ρολογιού και φαίνονται τόσο υπέροχες.

Εμπνευσμένες ιδέες σχεδιασμού κήπου για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο

ιδέες σχεδιασμού κήπου σχεδιασμός κήπου με πέτρες φυτά συντριβάνι

Σε απόσταση μπορείτε να δείτε πώς γλάστρες με ροζ τουλίπες πλαισιώνουν τα μονοπάτια και σας προσκαλούν να αναζητήσετε τον τελικό προορισμό.

Προσθέστε περισσότερο χρώμα στους κόλπους

ιδέες σχεδιασμού κήπου γκαζόν κήπου και φυτών

Αυτό το ασταμάτητο, παλιό φτελιά είναι σίγουρα ένα από τα πιο δραματικά δέντρα στον κήπο, ειδικά την άνοιξη όταν εμφανίζονται τα συναρπαστικά μοτίβα κλαδιών. Όσο όμορφο και να είναι όμως το δέντρο, κάποιος προτιμά να το απολαμβάνει από απόσταση αντί να πλησιάζει πολύ.

Αντίθετα, η ατμόσφαιρα φωτίζεται από γλάστρες με τουλίπες με έντονο χρώμα διάσπαρτες στην περιοχή, και αυτό μας καλεί να πλησιάσουμε.

Δεν είναι το αίθριο σας ιδιαίτερα εμπνευσμένο αυτή την εποχή του χρόνου?

Εδώ έχετε καταφέρει να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα με έναν απλό τρόπο

κηπουρική και διαμόρφωση ιδεών σχεδιασμού κήπου με τουλίπες

Κόκκινες και χρυσές τουλίπες εκρήγνυνται σαν πυροτεχνήματα εδώ. Η αντιπαράθεση μαλακών, ζωντανών λουλουδιών και ξεπερασμένων πάγκων, που είναι επενδεδυμένες με λειχήνες, όλα μαζί δημιουργούν μια υπέροχη εικόνα.

Απολαύστε την ομορφιά των τουλιπών

ιδέες κηπουρικής και εξωραϊσμού κήπου τουλίπες

Είναι μια τόσο απλή ιδέα που χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να την υλοποιήσεις. Αλλά μετατρέπει τον ύπνο του προαυλίου σε έναν ανοιξιάτικο προορισμό.

Ομάδες αγγείων στην είσοδο της πόρτας

κηπουρική και εξωραϊσμός ιδέες κηπουρικής τουλίπες σε μια γλάστρα

Μια άτυπη ομάδα κατσαρόλων καλεί τους επισκέπτες στον χειμερινό κήπο. Τα απαλά και απαλά χρώματα των τουλιπών και των αγγείων φαίνονται τέλεια με φόντο τα ξεπερασμένα τούβλα.

Πιθανότατα έχετε πολλά δοχεία τερακότας όπως εγώ, τα οποία απλά συλλέγουν σκόνη. Εδώ είναι μια υπέροχη ιδέα για να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Υάκινθοι, νάρκισσοι, τουλίπες και υάκινθοι σταφυλιών τοποθετήθηκαν σε ξεχωριστά δοχεία για να δημιουργήσουν έναν ανοιξιάτικο κήπο.

Λεπτές λευκές και ροζ αποχρώσεις προσθέτουν μια ρομαντική, θηλυκή πινελιά σε αυτήν την αυλή

ιδέες κήπου και εξωραϊσμού λουλούδια άνοιξη τουλίπες σε γλάστρα

Συμβουλές για τη φύτευση των τουλιπών

κηπουρική και εξωραϊσμός ιδέες κηπουρικής άνοιξη λουλούδια τουλίπες

Πότε να φυτέψετε: Φυτέψτε τους βολβούς την άνοιξη πριν από τον παγετό.

Απαιτήσεις φωτός: πλήρης ήλιος

Απαιτήσεις νερού: Μέτρια

Έδαφος: Οι τουλίπες χρειάζονται καλά γονιμοποιημένο χώμα, το οποίο είναι επίσης πλούσια σε λίπανση και χαλαρό. Για τις γλάστρες, είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα καλά γονιμοποιημένο μείγμα δοχείων που δεν περιέχει καμία κατακράτηση νερού.

Λίπασμα: Αυτό πρέπει να τοποθετηθεί δίπλα στις ρίζες για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη.

Χώρος: το βάθος και η απόσταση μεταξύ των κονδύλων εξαρτώνται από το μέγεθός τους. Οι οδηγίες χρήσης μπορούν να διαβαστούν στη συσκευασία.

Προειδοποίηση: αφαιρέστε τα φυτά μόλις σαπίσουν για να αποφύγετε τον σχηματισμό σπόρων. Σε πολλές περιοχές, οι τουλίπες αντιμετωπίζονται ως ετήσια φυτά. Όπου είναι όλο το χρόνο, αφήστε τα φύλλα να σαπίσουν και να κιτρινίσουν πριν τα αφαιρέσετε από εκεί και ίσως τα αποθηκεύσετε κάπου.

Παράσιτα: Οι σκίουροι λατρεύουν τις τουλίπες. Προσπαθήστε να τα προστατέψετε με συρμάτινο πλέγμα ή τοποθετήστε τα σε ειδικό σπίτι νυχιών.