Αειθαλή φυτά κήπου – η χλόη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη

Υπάρχουν μερικά από τα αειθαλή φυτά κήπου που μπορούν να θεωρηθούν κλασικά. Οι δενδροειδείς (Taxus) είναι σίγουρα ένα από αυτά. Μπορείτε να πείτε ότι πετυχαίνετε έναν πολύ ευγενή, πολυτελή χαρακτήρα στον δικό σας κήπο. Επειδή ένα φυτό που μπορεί να διαρκέσει 4.000 χρόνια σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Είναι ένα διακοσμητικό δέντρο που χρησιμοποιείται για φύτευση σε ευγενείς αυλές και κήπους εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχουν αλλάξει πολλά μέχρι σήμερα. Σε πολλούς από τους σημερινούς μεγάλους κήπους, μπορεί κανείς να δει σκούρα πράσινα στέμματα από ζιζάνια.

Ένα από τα καλύτερα φυτά για χρήση για τη δημιουργία φιγούρων κήπου

ζυμαρικά αειθαλή φυτά κόκκινα λουλούδια κήπος σκαντζόχοιρος

Αν επρόκειτο να κάνετε έναν διαγωνισμό ανάμεσα στα καλύτερα αειθαλή φυτά κήπου για να δημιουργήσετε φιγούρες στον κήπο, τότε τα ζιζάνια έχουν σίγουρα πολύ καλές πιθανότητες να βρίσκονται στην κορυφή. Λόγω των μεγάλων ιδιοτήτων τους από αυτή την άποψη, δημιουργείτε ζωντανούς τοίχους με έναν υπέροχο τρόπο. Διάφορες μορφές δημιουργήθηκαν επίσης με μεγάλη επιτυχία τον Μεσαίωνα. Στους ιαπωνικούς κήπους, αυτά τα αειθαλή φυτά κήπου χρησιμοποιούνται στις πολύ αποτελεσματικές φιγούρες.

Έτσι μοιάζουν συνήθως

φρέσκο ​​σχεδιασμό τοπίου σε σχήμα κήπου

Αλλά ας συζητήσουμε εν συντομία πώς πραγματικά μοιάζουν αυτά τα αειθαλή φυτά κήπου πριν από τη διαμόρφωση. Σας αρέσει; Το στέμμα δείχνει σχήμα κώνου. Περιέχει μακριά κλαδιά που απέχουν καλά μεταξύ τους. Σε ενήλικη ηλικία, αυτό το στέμμα μοιάζει με κώνο, αλλά ταυτόχρονα μάλλον ασύμμετρο. Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα και έχουν σχήμα καρφιού. Μπορείτε να μείνετε στα υποκαταστήματα 6, 8, αλλά μερικές φορές έως και 10 χρόνια. Ο φλοιός των δέντρων έχει σκούρο καφέ χρώμα. Ο φλοιός είναι πολύ ελαστικός και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιήθηκε για να φτιάξει καμάρες από αυτό στο παρελθόν.

Ο καρπός του ζυμαριού ωριμάζει πολύ τον πρώτο χρόνο. Έχει κόκκινο, εσωτερικά πολύ σαρκώδες, στρογγυλό σχήμα. Περιβάλλει τους σπόρους που βρίσκονται σε αυτό.

Πολύ δηλητηριώδες…

φρέσκο ​​πράσινο κήπο φυτών

Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα αειθαλή φυτά κήπου είναι πολύ δηλητηριώδη. Αυτό ισχύει σχεδόν για όλα τα μέρη τους. Μόνο ένα μέρος των φρούτων είναι η εξαίρεση. Αλλά αν δεν είστε πολύ ενημερωμένοι, δεν πρέπει να το διακινδυνεύσετε. Τα παιδιά πρέπει επίσης να κρατιούνται μακριά από αυτό. Αυτό το γεγονός ανακαλύφθηκε από τους Ρωμαίους, αλλά μετά από πολλές θυσίες. Διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που τρέφονταν με ξύλινα σκάφη από ζυμαρικά πέθαναν επίσης.

Τα άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά στο σχεδιασμό του πάρκου

σχεδιασμός κήπου κομψά αειθαλή φυτά κήπου

Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα για τα ζιζάνια, τα οποία μεταξύ άλλων θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή, ας επιστρέψουμε τώρα στο θέμα του σχεδιασμού του κήπου. Αυτό το αειθαλές δέντρο είναι σε θέση να αντέξει πολύ στη σκιά διατηρώντας το όμορφο σκούρο πράσινο χρώμα. Όπως ήδη αναφέρθηκε, αυτό περιλαμβάνει τη μεγάλη ικανότητα κοπής και μεταφοράς σε διάφορα υπέροχα σχήματα.

Οι διαφορετικές μορφές

κομμένα σχήματα αειθαλή φυτά

Τα απλά δενδροειδή είναι πλούσια σε διακοσμητικά σχήματα. Τους ξέρεις Adpressa-Υποείδη, που αντιπροσωπεύουν θάμνους, με κοντά φύλλα και επίσης αυτά Fastigiata – με το ευρύ σχήμα κλάδου της κορώνας. Compacta είναι, όπως εξηγεί και το όνομα σε κάποιο βαθμό, ένα σχήμα που μεγαλώνει χαμηλά και όχι πολύ ογκώδες. Δείχνει λίγο πολύ στρογγυλό σχήμα. Aureovariegata χαρακτηρίζεται από κιτρινωπά φύλλα.

Η φροντίδα

ιδέες σχεδιασμού κήπου φύσης αειθαλή φυτά κήπου

Τέλος, ας μοιραστούμε επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να το φροντίσετε. Φυσικά, όταν πρόκειται για σχεδιασμό τοπίου, το κλάδεμα των δέντρων είναι θεμελιώδες. Πρέπει να γίνεται σε δροσερό και υγρό καιρό. Στη συνέχεια, πρέπει να απενεργοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Το τακτικό πότισμα είναι σημαντικό για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το χειμώνα μπορείτε να δέσετε το στέμμα και να γονιμοποιήσετε το σύμπλεγμα.

Υπερσύγχρονος μπροστινός κήπος με αειθαλή φυτά

σχεδίαση μπροστινής αυλής όμορφη αειθαλή διάταξη φυτών

Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη αντίσταση στις σκληρές συνθήκες που είναι χαρακτηριστικές αυτής της σεζόν

τοπίο στυλ σχεδιασμού

χρωματισμοί ζιβάγκο κόκκινο πράσινο φυτά κήπο

Αμερικανική αγαύη 

αγκάβερα americana mediopicta alba αειθαλή φυτά κήπου

Παχύφυτα – αγαύη

Χυμώδης κήπος Agave Aristocrat

Παράξενα φυσικά είδη

είδη διαμαντιών ερήμου αγαύης Αειθαλή φυτά κήπου

Φρέσκο ​​πράσινο και αρκετές αποχρώσεις

αβαβέ λοφάνθα αειθαλή φυτά κήπου

Ελκυστικά είδη φυτών για κάθε τοπίο

ιδέες Agave victoriae reginae Tora Fu

Δάφνη με ροζ λουλούδια

Φύτευση στον κήπο της Δάφνης Όδωρα Αυρεομαργίνα

   Θεματικός σχεδιασμός κήπου με αειθαλή φυτά κήπου

φράχτη κήπου ξύλινα πάνελ συμπαγή φωτιστικά τοίχου αειθαλή φυτά κήπου

Εντυπωσιακά είδη φυτών

Fargesia murieliae Simba είδη φυτών

Καλλιτεχνικά διαμορφωμένο, σχεδιασμένο τοπίο κήπου

σχήματα σχήματα στυλ σχεδίασης

Παγκόσμιας φήμης φυτό εσωτερικού χώρου που φροντίζεται εύκολα

κρεμαστά φυτά εσωτερικού χώρου αειθαλείς ιδέες

ilex

Ilex arten Αειθαλή φυτά κήπου

Εξωτικά είδη φυτών στον κήπο σας

Φυτά κήπου Itea ilicifolia αειθαλή

Συλλογή ρουστίκ φυτών

μπανιέρες φυτά είδη ιδέες θάμνοι

Υπέροχος σχεδιασμός κήπου με αειθαλή φυτά  υπέροχος σχεδιασμός κήπου όμορφος

Παραδοσιακή πισίνα κήπου που περιβάλλεται από πήλινα αγγεία

κήπος πισίνας φροντίζοντας αειθαλή φυτά

Ελκυστικά ροζ χρώματα φυτών   ροζ χρώματα αειθαλή φυτά

Εξωτικά φυτά στον κήπο

Τα λουλούδια του σαρκοκόκκου ανθίζουν χρώματα

Χιονόμπαλα

Χρώματα λουλουδιών Viburnum tinus Gwenllian

Οι λευκοί φυτευτές φαίνονται διακοσμητικοί μπροστά από την πόρτα της εισόδου

λευκές μπανιέρες γλάστρες αειθαλείς