Το υπέροχο λουλούδι φλαμίνγκο (ανθούριο) δεν ονομάζεται τροπικό λουλούδι της αγάπης από μερικούς για το τίποτα. Πολύ συχνά για να φανεί με έντονο φλογερό κόκκινο, τα φύλλα του θυμίζουν καρδιά. Κατάλαβα – φύλλα. Or μάλλον: bracts (spathe). Γιατί αυτά είναι που μας γοητεύουν σε διαφορετικά χρώματα από λευκό σε πορτοκαλί και μοβ έως κόκκινο και μπορντό. Πολλοί λανθασμένα πιστεύουν ότι αυτά είναι τα λουλούδια του φυτού. Το πραγματικό λουλούδι είναι ο κιτρινωπός βολβός λουλουδιών που αναπτύσσεται απευθείας πάνω στο χρωματιστό βρακάκι. Αυτό το αξιοσημείωτο, τροπικό φυτό προέρχεται από το τροπικό δάσος της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, αλλά ευτυχώς είναι επίσης κατάλληλο ως εύκολο φυτικό φυτό εσωτερικού χώρου σε αυτή τη χώρα. Μπορείτε να μάθετε τι πρέπει να προσέξετε στις ακόλουθες γραμμές.

Λουλούδι Flamingo – η παθιασμένη ομορφιά από το τροπικό δάσος

ανθούριο φλαμίνγκο λουλούδι κόκκινα βράκτια

Οι πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας για τα ανθούρια σας

Το λουλούδι φλαμίνγκο ονομάστηκε έτσι λόγω του περίεργου σχήματος του. Μεταφρασμένο από τα ελληνικά, το ανθούριο σημαίνει ουρά λουλουδιών, η οποία μπορεί να εξηγηθεί από το κεφάλι του λουλουδιού. Το εξωτικό φυτό ανήκει στην οικογένεια arum και υπάρχουν περίπου 600 έως 1000 είδη του.

Ωστόσο, δύο από αυτά είναι ιδιαίτερα κατάλληλα ως φυτά εσωτερικού χώρου – Anthurium scherzerianum (το μικρό ανθούριο) και Anthurium andreanum (το μεγάλο ανθούριο). Αυτά τα λουλούδια φλαμίνγκο, τα οποία όλοι γνωρίζουμε και μπορούμε να αγοράσουμε σε ανθοπωλεία, είναι στην πραγματικότητα υβρίδια ανθούριου που προέρχονται από τα δύο είδη που αναφέρθηκαν παραπάνω. Τα ανθούρια ανθίζουν συνήθως από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο, αλλά αν φροντιστούν σωστά, θα δώσουν υπέροχα λουλούδια όλο το χρόνο.

Προσοχή! Το λουλούδι φλαμίνγκο είναι δηλητηριώδες. ΔΕΝ είναι απολύτως κατάλληλο για κατανάλωση και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με παιδιά και κατοικίδια.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλή αποστράγγιση στο δοχείο του φυτού

όμορφη διακόσμηση τραπεζιού ανθούριο φλαμίνγκο λουλούδι

  • Η τέλεια τοποθεσία

Τα λουλούδια φλαμίνγκο το λατρεύουν φωτεινό και ζεστό, αλλά δεν αντέχουν τον φλογερό ήλιο. Είναι επίσης πολύ ευαίσθητα στα ρεύματα και στον πολύ ξηρό αέρα θέρμανσης. Οι θερμοκρασίες μεταξύ 20 ° C και 25 ° C και πιθανώς έως 16 ° C το χειμώνα είναι ιδανικές. Ως τροπικά φυτά από το τροπικό δάσος, τα ανθούρια αγαπούν τον υγρό αέρα. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής υγρασία και ψεκάστε το φυτό με ψεκαστήρα νερού κάθε τόσο.

  • Σωστό πότισμα

Αν και στα ανθούρια αρέσει η υγρασία, το πότισμα δεν πρέπει να είναι υπερβολικό. Επειδή η υπερχείλιση μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Επιπλέον, θα πρέπει να ποτίζετε μόνο το λουλούδι φλαμίνγκο με αποχρωματισμένο, χλιαρό νερό. Το φυτό είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στον ασβέστη. Θα ήταν ιδανικό να ποτίζετε το ανθούριο περίπου 1-2 φορές την εβδομάδα, ακόμη λιγότερο συχνά το χειμώνα. Δεν πρέπει να το παρακάνετε κατά τη λίπανση. Μία φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι και μία φορά το μήνα το χειμώνα πρέπει να είναι αρκετή.

Προσοχή! ΠΟΤΕ μην αφήσετε τη ρίζα να στεγνώσει! Ένα διαπερατό υπόστρωμα όπως το έδαφος της ορχιδέας είναι πιο λογικό για τα λουλούδια φλαμίνγκο.

Τα ανθούρια συστήνονται σίγουρα ως ατμοσφαιρική διακόσμηση τραπεζιού

υπέροχο ανθούριο λουλουδιών φλαμίνγκο ως διακόσμηση τραπεζιού

  • Αντικατάσταση και διάδοση

Όταν τα φυτά είναι ακόμα μικρά, σκουπίζονται κάθε άνοιξη. Με παλαιότερα ανθούρια μπορείτε να αντικαθιστάτε μόνο το ανώτερο στρώμα του υποστρώματος με ένα νέο κάθε χρόνο. Πολλαπλασιάστε τα φυτά σας διαιρώντας τη ρίζα. Αυτό γίνεται καλύτερα κατά τη μεταγένεση, όπου τα κομμάτια πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα φύλλο. Τα νέα φυτά πρέπει να διατηρούνται ελαφριά, ζεστά και υγρά.

Επιπλέον κόλπο ανθοφορίας: Χαμηλώστε τη θερμοκρασία δωματίου στους 16 ° C για περίπου έξι εβδομάδες και δώστε στο φλαμίνγκο πολύ λίγο νερό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό διεγείρει το σχηματισμό μπουμπουκιών και το φυτό σύντομα θα ανθίσει με υπέροχα λουλούδια. Θα πρέπει να γονιμοποιείτε και να τα ποτίζετε τακτικά μετά τις έξι εβδομάδες.

Flamingo λουλούδι στο νερό – η τελευταία τάση των φυτών

Το λεγομενο Υδροπονία είναι ένας πολύ μοντέρνος και πρακτικός τρόπος για να απολαύσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας με ακόμη λιγότερη συντήρηση. Ευτυχώς, τα λουλούδια φλαμίνγκο ευδοκιμούν επίσης στο νερό και φαίνονται ιδιαίτερα κομψά. Σε ένα όμορφο, διαφανές βάζο ή γυάλινο μπολ, αυτά είναι η τέλεια διακόσμηση τραπεζιού ή περβάζι παραθύρου. Αυτό επίσης δίνει τέλος στο ενοχλητικό πότισμα και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να παρακολουθείτε τη στάθμη του νερού και να προσθέτετε γλυκό νερό κάθε τόσο.

Για να βάλετε το λουλούδι φλαμίνγκο στο νερό, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ξεπλύνετε τις ρίζες του από το υπόστρωμα με χλιαρό νερό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το δοχείο με αρκετό χλιαρό μεταλλικό νερό (οι ρίζες πρέπει πάντα να παραμένουν καλυμμένες) και να βάζετε το φυτό μέσα σε αυτό. πλήρης!

Αυτό είναι το πόσο γρήγορα και εύκολα το υδροπονικό σας ανθούριο γίνεται ένα αποτελεσματικό βλέμμα

υδροπονική τάση ανθούριου φλαμίνγκο

Μετατρέψτε εύκολα ένα λουλούδι σε γλάστρα σε υδροπονία

υδροπονική τάση λουλούδι φλαμίνγκο ανθούριο στο νερό

Προσκαλέστε ένα μαγικό λουλούδι από το τροπικό δάσος στο σπίτι σας

φροντίδα λουλουδιών ανθούριο φλαμίνγκο ως φυτό εσωτερικού χώρου

Διατηρήστε το λουλούδι τάσης ανθούριο φλαμίνγκο ως φυτό εσωτερικού χώρου

Φροντίστε σωστά το άνθος φλαμίνγκο ανθούριο ως φυτό εσωτερικού χώρου

Το λουλούδι φλαμίνγκο φαίνεται επίσης εκπληκτικό σε λευκό χρώμα

ανθούριο φλαμίνγκο λουλούδι λευκά βράκτια

Και πολύ μυστικιστικό και σχεδόν απόκοσμο σε σκούρο μοβ

μαύρο βασίλισσα ανθούριο φλαμίνγκο λουλούδι

Σε ορισμένα είδη η ανθοφορία του εμβόλου είναι πολύ μεγαλύτερη

λουλούδι φλαμίνγκο ανθούριο άνθη και φύλλα

φλαμίνγκο λουλούδι ανθούριο κόκκινα ψηλά λουλούδια τροπικό φυτό

Ο υπέροχος κόσμος των ανθούριων

λουλούδι φλαμίνγκο ανθούριο διαφορετικά φύλλα και λουλούδια

λουλούδι φλαμίνγκο ανθούριο βιολετί

φλαμίνγκο ανθούριο φυτό εσωτερικού χώρου εύκολο στη φροντίδα

ο χρόνος ανθοφορίας του λουλουδιού φλαμίνγκο μπορεί τον Ιούνιο

Σωστή φροντίδα των άκρων των λουλουδιών φλαμίνγκο

τροπικό δάσος ανθούριο φλαμίνγκο

τροπικό φυτό ανθούριο φυτό φλαμίνγκο

φυτό εσωτερικού χώρου ανθούριο φλαμίνγκο λουλούδι

ανθούριο λουλουδιών φλαμίνγκο